Kampa Giderken Yanınıza Neler Almalısınız?

Kamp Eşyaları

Kampa gitmek için geri sayıma başlayan ancak kamp eşyaları konusunda tecrübesi olmayanlardan mısınız? Kaygılanmanıza gerek yok, mükemmel bir outdoor deneyimi için ihtiyaç duyacağınız tüm kamp malzemeleri listemizde. Siz de doğa ile baş başa mükemmel bir dinlence için önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. 

Yazımızda bulabileceğiniz diğer başlıklar, 

  • Kamp Malzemeleri için Tercih Edebileceğiniz Defya Ürünleri
  • Kampa Giderken Gerekenler, Önemli Kamp Eşyaları Nelerdir?
  • Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Elbette kampa giderken gerekenleri hava şartlarına, bölgenin coğrafi koşullarına, etkinlik süresine ve bütçenize göre optimize etmeyi unutmamalısınız. Haydi gelin outdoor etkinliklerin en keyiflisi olan kamp için çantalarımızı beraber hazırlayalım. 

 

Kamp Malzemeleri için Tercih Edebileceğiniz Defya Ürünleri

Defya’nın profesyonel ev aletleri kamp hazırlıklarında da yanınızda. Kampa giderken gerekenler arasında yerini alan ürünler ve outdoor etkinliklerin kurtarıcısı atıştırmalıklar için kullanışlı birçok yardımcı sizinle. Siz de Defya profesyonel ev aletleri sayesinde outdoor etkinliklerinizde yeme-içme alışkanlıklarınızdan ödün vermeden doğa ile kucaklaşabilirsiniz:
 

  • British Berkefeld 6 Lt Portatif Su Arıtma Cihazı, 6 litrelik hacmi ile kamptaki içme suyu ihtiyacınızı karşılamaya yardım ediyor. Portatif su arıtıcı, elektrik gerektirmeyen özelliği sayesinde yer çekiminden güç alarak suyu temizliyor. Akarsu, göl, dere ve baraj sularını filtreleyerek içilebilir su haline getiren seramik filtreler, parazit ve partikülleri %99.99, toksik kurşunu %99.5 temizliyor. Üstelik aktif karbon ile klor üzerinde etkili. Outdoor etkinliklerin vazgeçilmezi olan ürün sayesinde dilediğiniz her an temiz içme suyunuz sizinle! Kamp eşyaları listenizde British Berkefeld’e yer vermeyi unutmayın… 
  • Lurch Slow Juicer ile dilediğiniz her yerde taze sıkılmış meyve suları sizinle. Kampta sağlıklı meyve ve sebze suları tüketmenize yardımcı olacak sıkacak, “Base & Soul” gamında yer alıyor. Yavaş ve soğuk sıkım özelliği ile sebze ve buğday çimlerini kolaylıkla içilebilir hale getiren ürün, çok az ısı yarattığı için besin değerinin korunmasını sağlıyor. Hassas vitaminlerin, enzimlerin bozulmadan muhafaza edilmesine imkan tanıyor. 
  • Tribest Sedona Classic 47 Lt Meyve Ve Sebze Kurutma Makinesi ile kampta kolaylıkla atıştırabileceğiniz meyve ve sebze kuruları hazırlayabilirsiniz. Meyve sebze kurutma makinesi ailesinin en çok satan üyesi olan Classic, 9 adet BPA bulundurmayan raf sahibi. Böylelikle dilimlenmiş sebzeleri / meyveleri raflardan düşmeden kurutuyor, yapışmayı önlüyor. Üstelik kolay dijital ekran ve kontrol paneli ile kumanda edilmesi çok kolay. Tek fanla çalışabilen bu sayede elektrik tasarrufuna yardımcı olan kurutucu ile uzun ömürlü kurular hazırlayabilir, her kamp etkinliğinde sağlıkla atıştırabilirsiniz. 

 


Kampa Giderken Alınması Gereken Eşyalar Nelerdir?

Kamp yapmak doğa ile iç içe olmak, stres atmak ve keyifli vakit geçirmek için harika bir fırsat. Ancak hazırlık yapmak da önemli. Zira eksik küçücük bir kamp malzemesi tüm etkinliğin çok daha zor geçmesine neden oluyor. Peki kamp yaparken yanınıza almanız gereken eşyalar neler? Aslında kampa giderken gerekenler, alana ve çevresindeki koşullara, etkinlik süresine ve kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı. En temel ihtiyaçları, mutlaka bulundurmanız gereken kamp eşyalarını sizler için listeledik:
 

  • Çadır: Elbette kamp eşyaları arasında ilk sayılan da gereksinim çadır… Hava koşullarına göre uygun bir çadır seçmeli ve çadırınızın montaj, tamir ve bakım malzemelerini yanınıza almalısınız.
  • Uyku tulumu: Sıcaklıklara göre uygun bir uyku tulumu seçmelisiniz. Ayrıca uyku tulumunuzun kolay taşınabilmesi ve hafif olması önemli.
  • Mat: Yerden gelen soğuğu kesmek ve uyku konforunu artırmak için mat kullanmanız gerekiyor. Ayrıca dilerseniz en çok tercih edilen kamp eşyaları arasında bulunan yataklara da yönelebilirsiniz. Rahat bir uyku uyumak için bir kamp yatağı seçebilirsiniz. Elbette alışveriş sırasında taşınabilirlik özelliklerine dikkat etmelisiniz.
  • Kamp sandalyesi ve masa: Kamp alanınızda oturmak ve yemek yemek için yanınıza portatif sandalye ve masa alabilirsiniz. Onlar özellikle uzun süreli kampa giderken gerekenler arasında demirbaş ürünlerden bazıları. 
  • Kamp lambası: Alanı aydınlatmak için taşınabilir lamba kullanmanız gerekiyor. El feneri veya kafa lambası da yanınıza alabileceğiniz diğer aydınlatma seçenekleri.
  • Kamp ateşi malzemeleri: Ateş yakmak için odun, çakmak alabilirsiniz. Yemek yapmak için bir kamp sobası veya ocak yanınıza almanız gerekiyor. Ürünleri seçerken yakıt tipi ve taşınabilirlik özelliklerine dikkat etmelisiniz.
  • İçme suyu için kamp eşyaları: Bardak, su bidonu, damacana su gibi ihtiyaçlar baki. Ancak portatif su arıtma ürünlerini tercih ederek damacana ve bidon taşıma gereğini ortadan kaldırabilirsiniz. Defya ailesinin bir üyesi olan British Berkefeld ürünleri ile tanışmalısınız. 
  • Yemek malzemeleri: Yiyeceklerinizi hazırlamak için tencere, tavalar, çatal bıçak takımı ve diğer mutfak malzemelerini yanınızda bulundurmalısınız. Eğer yemek yapmayacaksanız kamp eşyaları arasına hazır yemekleri eklemeyi ihmal etmemelisiniz. Bir de içecek hazırlamak ve onları sıcak tutmak için su ısıtıcı, termos ve fincan gibi araçları da listenize almalısınız. 
  • Kişisel bakım malzemeleri: Diş fırçası, diş macunu, sabun, şampuan, havlu, güneş kremi, böcek kovucu, tuvalet kağıdı, çöp torbası ve diğer kişisel bakım malzemeleri yanınıza almanız gereken diğer eşyalar.

 

Etkinliğe Keyif Katan Kamp Malzemeleri 

Kampa giderken gerekenler yalnızca temel malzemelerle sınırlı değil. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre farklı malzemeler de yanınızda bulundurmalısınız. Böylelikle etkinliğin çok daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz.
 

  • Kamera: Doğanın güzelliklerini fotoğraflamak ve ölümsüzleştirmek için kamera alabilirsiniz.
  • Güneş gözlüğü: Kampa giderken gerekenler arasında ilk sayılanlardan biri olmasa da güneşten korunma için gerekli ürünler aslında şart. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü, güneş kremi kullanmanız önem taşıyor. Özellikle sıcak günlerde açık alanda başınıza güneş geçmesini önlemek için şapkalar da alabilirsiniz. Soğuktan korunmak için bere kullanmak ise kışın tercihiniz olmalı. 
  • Yağmurluk: Beklenmedik yağmurlarda kendinizi korumak için yağmurlukları unutmamalısınız. Elbette çizmeler, outdoor ayakkabılar da kamp eşyaları arasında kendine yer buluyor. 
  • Kitap veya dergi: Zaman geçirmek için kitap veya dergi tercih edebilirsiniz. Müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız şarjı dolu bir hoparlör veya müzik aleti de yol arkadaşınız olmaya aday. 
  • Oyunlar: Arkadaşlarınızla eğlenmek için oyunlar alabilirsiniz. Örneğin, kağıt oyunları, frizbi veya badminton setleri kamp malzemelerinin favorileri. 

 

Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır?

Kamp çantanızı hazırlarken öncelikle ihtiyaçlarınıza göre bir liste yapmalısınız. Listeyi yaparken etkinliğin süresini, hava koşullarını ve aktiviteleri göz önünde bulundurmanız önemli. Ayrıca çantanızın ağırlığına dikkat etmeli ve sırtınızda rahat taşıyabileceğiniz kadar eşya seçmelisiniz. Aracınız varsa lastiklerinin yola uygun olup olmadığını kontrol etmeyi, aracın yola uygunluğunu test etmeyi de unutmamalısınız. 

Kamp çantanızda ağırlığına göre kamp eşyalarını yerleştirmelisiniz. Ağır eşyaları en altta ve ortada, hafif ve sık kullanılan eşyaları ise üst kısımda tutmak kıdemli kampçıların sırrı. Siz de deneyebilirsiniz. Ayrıca su geçirmez torbalar veya poşetler kullanarak eşyalarınızı suya karşı korumayı unutmayın. Bunun yanında çantanızı seçerken, içine sığdıracağınız eşyaları  düşünmeniz gerekiyor. Küçük bir kamp çantası, sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli olabilirken, uzun bir etkinlik için daha büyük bir çanta tercih etmeniz gerekebiliyor.

Kamp çantası hazırlarken, seçim yaparken pratik olmaya çalışın. Aşırı miktarda eşya taşımak sırtınızı yorabiliyor ve hareket kabiliyetinizi kısıtlama ihtimali var. Son olarak kamp çantası hazırlama sürecinde, ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak kendi kişisel kamp eşyaları listelerinizi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız listeye uyarak çanta düzenlemek, kamp yaparken daha rahat ve keyifli bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.


 
Etiketler: Defya
Mart 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR