Maydanoz Suyu Nedir? Nasıl Sıkılır?

Maydanoz Suyu Nedir? Nasıl Sıkılır?

Sağlıklı ve iyi bir yaşam sürmek günümüzde pek çok kişinin hedefi. Maydanoz suyu gibi içecekler bu hedefe ulaşmak için tercih sebebi. Elbette gelişen imkanlar ve artan ortalama ömürle beraber, ilerleyen yaşlarda da yüksek kondisyona ve zinde bir bedene sahip olma ihtiyacı artıyor. Bunun yanında doğadan uzaklaşan insanlığın şehir hayatının yorucu iklimi, kirliliği ve doğaya aykırılığı bizleri her geçen gün iyi yaşam için arayışa sürüklüyor. İşte bu arayışın varış noktalarından birinde de beslenme alışkanlıklarını değiştirme gayesine ulaşıyoruz. Maydanoz suyu faydaları, kolay hazırlanması ve leziz doğası ile günün her saatinde tüketebileceğimiz bir içecek. Maydanoz bitkisinin sap ve yapraklarından elde edilen, vitamin ve mineral bakımından zengin maydanoz suyu nasıl sıkılır sizlere tüm ayrıntıları ile aktarıyoruz. 

Maydanoz suyu nedir, nasıl sıkılır konulu yazımızda hangi noktalara değineceğiz? 

  • Maydanoz sıkmak için Defya ürünleri yanınızda. Lifli sebzeleri kolaylıkla sıkmanıza yardımcı olacak yatay juicer modelleri ile tanışmanın tam zamanı!
  • Maydanozun faydaları nelerdir merak ediyorsanız, bilimsel veriler ışığında güncel bilgileri sizlerle buluşturuyoruz. 
  • Maydanoz suyu nedir açıklıyor,
  • Maydanoz suyu nasıl sıkılır ipuçları ile anlatıyoruz. 
  • Son olarak içerisinde maydanoz bulunan farklı juice tariflerimiz ile sizleri başbaşa bırakıyoruz. 

Siz de iyi yaşamın buluşma noktası olan Defya mutfağına davetlisiniz. 

 

Maydanoz Sıkmak için Defya Ürünleri

Defya ailesi bünyesinde bulunan Solostar ve Greenstar Elite, maydanoz suyu sıkmak için mükemmel seçimler. 

  • Greenstar Elite, çift dişli mekanizmasına manyetik ve biyoseramik sistemi entegre eden cihaz, en taze ve leziz suları elde etmenize yardımcı oluyor. İnsan dişlerini taklit eden manyetik çift dişli öğütücü mekanizmasıyla meyve ve sebzelerden su sıkarak besin değerlerini en üst düzeye çıkarıyor. Sıkılan maydanoz suyu, içerdiği besleyici öğeleri uzun süre koruyor. Sıkacak makinesiyle bebek mamaları, galetalar, kabuklu yemiş ezmesi, pateler ve meyve sorbeleri kolayca hazırlanabiliyor. Ayrıca, makine öyle yetenekli ki; yabani deve dikeni, karalahana, buğday çimi ve çam iğneleri gibi çeşitli malzemeleri sıkma özelliği dahi mevcut. 
  • Solostar, kompakt gövdesinden beklenmeyecek güce sahip. Güçlü çiğneme yöntemi kullanarak çimen, maydanoz suyu ve diğer meyve/sebzelerinizi ısıdan koruyarak, düşük bir hızda sıkıyor. 47 RPM olarak hesaplanan sıkma hızı sayesinde oksitlenmeyi önleyerek maydanoz sıkma işlemini tamamlıyor. 

Üstelik Greenstar Elite ürününün beyaz, krom ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği var. Solostar ise beyaz ve krom renkleriyle sizlerin beğenisine sunuluyor. Siz de mutfağınızın dekorasyonuna, zevkinize ve isteğinize en uygun renk seçeneğini tercih ederek maydanoz suyu sıkmak için evlerinize sıkacak alabilirsiniz. İçerdiği vitaminler, mineraller ve idrar söktürücü bileşenler ile maydanoz suyu faydalarını deneyimleyebilir, dilediğiniz meyve sebzelerle karıştırarak farklı juicelar hazırlayabilirsiniz.  

 

Maydanozun Faydaları Nelerdir? 

Maydanozun faydalı olduğu toplumumuzda biliniyor, hatta çorbaların, yemeklerin içine maydanoz koymak ülke mutfağımızda oldukça yaygın. Oysa genellikle yemek çeşnisi, salata eşlikçisi ve garnitür olarak düşünülen maydanozun faydaları suyunda da gizli. İşte maydanoz faydaları, 

  • Maydanozların yaprak ve sapları, özellikle A, K ve C vitaminleri ile doludur. Bu vitaminlerin farklı birçok faydasından söz edebiliriz. A vitamininin cilt ve göz, K vitamininin kemik ve C vitamininin bağışıklık üzerinde destek sağladığını aklınızda tutabilirsiniz. (Kaynak)
  • Yapılan bir çalışmada diyabetli farelerin maydanoz özü aldıklarında kan şekerinin önemli ölçüde düştüğü gözlemleniyor. Ayrıca kandaki antioksidan düzeyleri de iyileşiyor. (Kaynak)
  • Buna ek olarak, bir diğer çalışmada ilaca bağlı karaciğer hasarı bulunan farelere maydanoz özü verildikten sonra antioksidan düzeylerinin arttığı ve içeriğin karaciğer fonksiyonlarını korumaya destek verdiği tespit ediliyor. 

Tüm bu bilgiler ışığında maydanoz faydalarının bildiğimizden daha fazla olduğunu tahmin etmek güç değil. Ancak kronik bir hastalığınız varsa her meyve sebze ve bitkiyi doktorunuza danışarak, onun onayı ile düzenli tüketmelisiniz. Bu bilgiler sizlere bilgilendirme amacı ile sunuluyor, tedavi önerisi olmadığından mutlaka doktorunuza danışmanızı öneriyoruz. Maydanoz faydaları çok sayıda dahi olsa, günlük önerilen porsiyonu geçmemeli ve aşırı tüketimden kaçınmalısınız. Zira maydanoz suyu ödem atmaya da yardımcı olduğu için çok miktarda tüketimi vücudun su kaybetmesine neden olabiliyor.

 

Maydanoz Suyu Nedir?  

Maydanoz suyu, Petroselinum crispum bitkisinin yapraklarından elde edilen bir içecek. Genellikle taze maydanoz yapraklarından ve saplarından sıkılarak elde ediliyor. Maydanoz suyu, özellikle A, C, ve K vitaminleri, folik asit, demir, kalsiyum ve potasyum gibi çeşitli besin maddelerini içeriyor. Üstelik maydanoz kalori açısından oldukça fakir, 1 demet yalnızca 56 kalori içeriyor. Ödem attırıcı özelliğin yanında, maydanoz kalori değeri de, maydanoz suyunun diyetlerde yer alması için sebeplerin başında geliyor. 

Maydanoz, lif açısından zengin, bol lifli bitkiler arasında yer alıyor. Yatay juicerlar ise genellikle dikey juicerlara göre daha etkili bir şekilde lifli malzemeleri işleyebilen makineler olarak sınıflandırılıyor. Maydanozun lifli yapısı nedeniyle, yeşillikler yatay juicerlar tarafından daha iyi sıkılabiliyor. Bu nedenle, daha iyi sıkılmış ve pratik bir şekilde hazırlanmış bir maydanoz suyu elde etmek istiyorsanız, yatay juicer kullanarak bu işlemi daha verimli hale getirebilirsiniz. Defya ürünleri arasında yer alan Tribest Greenstar Elite ve Tribest Solostar sıkacaklar, yatay juicerlar arasında kategorize ediliyor, bu cihazları kullanabilirsiniz. Gelin maydanoz suyu nasıl sıkılır beraber öğrenelim. 

 

Maydanoz Suyu Nasıl Sıkılır?

Maydanoz suyu elde etmek için güçlü bir yatay sıkacak sahibi olmalısınız. Yavaş sıkım özelliği sayesinde oksidasyon azalacağından yavaş ve soğuk sıkım yapan bir makine kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. İşte adım adım maydanoz sıkma için yol haritası: 

  • Maydanozları yıkayarak topraktan arındırmalısınız. 
  • Ardından maydanoz yaprak ve saplarını karbonatlı suda bir süre bekletmeli ve duruladıktan sonra sirkeli su ile yıkayarak iyice temizlendiğini görmelisiniz. 
  • Yeniden duruladığınız ve pamuklu bir bez yardımı ile kuruladığınız maydanozları sıkmak için bir tutam alabilirsiniz. 
  • Maydanozları çalıştırdığınız sıkacağınızın besleme alanına saplarından tutarak bırakmalı ve besleme çubuğu ile elinizi bıçaklara yaklaştırmadan itmelisiniz. Sıkıldıkça istediğiniz kadar maydanoz suyu elde edene kadar maydanozları eklemeye devam edebilirsiniz. 
  • Sıkılan maydanozların posası ayrı, suyu ayrı bir alanda birikiyor. Su biriktikçe çıkış borusunun önündeki kapağı açarak alta yerleştirdiğiniz kabın dolmasını sağlayabilirsiniz. 
  • İştem sona erdiğinde kaptaki maydanoz suyunu bir bardak ile servis edebilir, bir dilim limon eşliğinde keyifle tüketebilirsiniz. 
 

Maydanoz Suyu Tarifleri 

  • Yağ Yaktıran İçecek: Diyetisyen Kevser Başkara imzalı juice tarifimizde maydanoz ve mikroyeşillikler başrolde. Yağ yakımına destek olan bu özel juice tarifini hazırlamak için filizlendiriciler ile evinizde mikro yeşillikler yetiştirebilirsiniz.
 

 

 
  • Pankreas için insülin destekleyici juice tarifimiz Dr. Didem Gülmez'le GAPS Reçeteleri arasında yer alıyor. Brüksel lahanası ve maydanoz suyunun etken olduğu tarifte, havuç ve ananas da  bulunuyor.
Etiketler: defya
Ocak 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR