Bir Blender'ı İyi Yapan Şey Nedir?

Blender

Smoothie yapıyorsanız veya ev yapımı çorbayı seviyorsanız, bir blender mutfağınız için şık ve kullanışlı bir araçtır - en iyi blenderlar, malzemelerinizi saniyeler içinde pürüzsüz bir kıvama getirecektir. Ancak geleneksel bir sürahi blenderine mi ihtiyacınız var yoksa mini bir blender size daha mı uygun? Ve bir blenderı iyi yapan özellikleri nelerdir? Bu kılavuzunda, blender arayışına girdiğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Satın alabileceğiniz oldukça çeşitli blenderlar var, bazıları temel işlevlere sahipken diğerleri sert yiyecekleri işleyebilir veya çorba bile hazırlayabilir. Blendtec Designer 650s ya da Blendtec Classic 575 gibi kavanoz blenderlar, güç, işlev ve bıçak tasarımına bağlı olarak değişen özellikleri, kapasite ve fiyatlandırmaları ile en popüler olanlardır. Tribest Dynapro Vakumlu Blender ya da Blendtec Professional 800 gibi çok işlevli blenderlar daha çok yönlüdür ancak daha maliyetli olabilir.

 

 

Hangi Blender İşlevlerini Arıyorsunuz?

Özellikle smoothie ve dondurulmuş içecekler yapmak için bir blender istiyorsanız, en az 500 watt gücünde ve buz kırma bıçağı olan bir blender seçin. Buz kırıcı özellikli blenderların, tam boyutlu modelleri veya daha düşük güçlü kişisel çeşitleri mevcuttur. Doğrama/öğütme görevleri için, doğrama bıçağı ve öğütme işlevleri olan bir blendera ihtiyacınız olacaktır. Ancak bebek maması veya kremalı çorba yapmak gibi çoğu harmanlama, püre yapma ve karıştırma işleri için standart bir blender genellikle yeterli olacaktır.

Gerçekten ihtiyacınız olan ekstra özelliklere sahip bir blender aldığınızdan emin olmak için aşağıdaki kontrol listemize mutlaka göz atın.
 

Blender sürahisi

Plastik daha hafiftir ancak kokuları emebilir ve zamanla çizilebilir. Cam sürahiler daha sağlamdır ve daha üst sınıf görünürler, ancak dolu olduklarında çok ağır olabilirler. Ekstra güçlü, hafif ve cam gibi görünen, ancak her iki dünyanın da en iyisini sunan BPA içermeyen Tritan gibi yüksek kaliteli plastiklerdir. 

 

Bulaşık makinesinde yıkanabilir parçalar

Yıkamak zahmetli olabilir, bu nedenle parçaların bulaşık makinesinde yıkanabilir olduğu bir blender arayışına girebilirsiniz. Bıçağın çıkarılabilir olması kullanışlıdır, böylece sürahiden ayrılabilir ve iyice temizlenebilir.

 

Mini blender kapları

Bazı sürahi blenderlar, standart karıştırma kabının yanı sıra ekstra daha küçük bir karıştırma kabı ve kapağı ile birlikte gelir. Smoothienizi işe veya spor salonuna götürmek istiyorsanız kullanışlıdır. 

 

Hız ayarları

Değişken hızlar daha fazla karıştırma kontrolü sağlar. Çoğu blenderın en az iki hızı vardır, bazılarının ise milkshake yapmak gibi belirli görevler için tasarlanmış programları vardır. 

 

Buz kırma

Daha gelişmiş modellerde bazen soğuk smoothieler veya donmuş içecekler yapmak için bir buz kırma ayarı bulunur. Blenderınız buz kırmak için uygun değilse bıçakları köreltebilir.

 

Frezeleme/öğütme bıçağı

Bazı modellerde kahve çekirdekleri veya fındık öğütme gibi daha kuru işler için ekstra bir sürahi ve bıçaklar bulunur. 

 

Tamper

Bu, sıkıştıklarında malzemeleri karıştırma bıçaklarına doğru güvenle itmek için kullanılan bir çubuktur. Hazır dondurma gibi daha kalın karışımlar için kullanışlıdır, ancak ideal olarak blenderin düzgün bir şekilde karışması için manuel müdahaleye ihtiyacı olmamalıdır. 

 

Sürahi blender kapakları

Bazı modellerde, döktüğünüzde kalan topakları filtreleyebilen bir süzgeç içeren bir sürahi kapağı bulunur. Birçoğunun kapağında çıkarılabilir uçlar vardır; bu, ev yapımı mayonez yapmak gibi hassas karıştırma işleri için ilerledikçe malzemeleri ekleyebileceğiniz anlamına gelir. 

 

Kablo saklama

Kablo saklama özelliği kullanılmadığında kabloyu düzenli tutar ve bazı makinelerde fiş saklama yeri de bulunur, böylece hem alandan tasarruf etmiş olursunuz hem de riskli durumlardan korunmuş olursunuz.


 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Evde Sağlıklı Meyve ve Sebze Suları Yapmak Mümkün Mü?  yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Aralık 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR