Evde Sağlıklı Meyve ve Sebze Suları Yapmak Mümkün Mü?

meyve sebze sıkacağı

Günümüzde pek çok kişi sağlıklı beslenmek için çeşitli yeni yöntemler geliştirmektedir. Amerika ve Avrupa’da git gide artan Juice bar’lar ise bu trendin ne kadar ticarileşebileceğinin bir göstergesi. Ülkemizde dört mevsimin belirgin şekilde yaşanması ve mevsimsel meyve sebzelerin ulaşılabilir olması evde sağlıklı meyve ve sebze suyu hazırlamamıza olanak vermektedir. Bu doğrultuda kişiler, sağlıklı bir şekilde beslenebilmek için en kaliteli ve organik besinler arasından seçim yaparak kendileri için meyve ve sebze suyu hazırlamaktadır. Defya Ailesi olarak bu konuya özel bir ilgi gösteriyor, Youtube kanalımızda sağlıklı meyve ve sebze suları ile ilgili birçok tarif yayınlıyoruz. Peki, evde sağlıklı meyve ve sebze suları nasıl hazırlanır?


 

Meyve ve Sebze Suları Nasıl Hazırlanır?

Meyve ve sebze suları hem yaz aylarında hem de kış aylarında sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için tüketilen sular arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda çeşitli yöntemler ile meyve ve sebze suyu hazırlayarak tüketebilmek mümkündür.

Evde meyve ve sebze suyu hazırlamak için öncelikle bir slow juicer – yavaş katı meyve sebze sıkacağı – yada soğuk press katı meyve sebze sıkacağına sahip olmalısınız. Bu cihazlar havuçtan elmaya, portakaldan kerevize, maydanozdan salatalığa kadar pek çok meyve ve sebzenin suyunu vitamin, mineral, tat, koku ve renk kaybına sebep vermeden elde edebilmenizi sağlamaktadır. Evde meyve ve sebze suyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise meyve ve sebzelerin taze ve organik olmasıdır. Bu sayede meyve ve sebzelerin faydalarından çok daha iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz.

 

Neden Soğuk Press Katı Meyve Sıkacağı Tercih Edilmelidir?

Yukarıda da bahsedildiği gibi meyve ve sebze sıkmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Söz konusu yöntemlerin başında soğuk press meyve sıkacağı gelmektedir. Soğuk press yani soğuk sıkım meyve sıkacağı malzemelerin ısıl işlem uygulaması olmadan soğuk bir şekilde sıkılmasını ifade etmektedir. Soğuk sıkım meyve sıkacağında hiçbir şekilde bıçak kullanılmamaktadır ve gıdaların besin değerlerini ve enzimlerini en yüksek düzeyde koruyarak doğal olarak daha sağlıklı meyve ve sebze suları elde etmenizi sağlar. Bu da meyvelerin vitaminlerini kaybetmemesini, daha az posalı, daha kaliteli ve uzun dayanabilen (48 saate kadar) meyve ve sebze suyu elde etmenizi sağlar. Ayırca bazı soğuk press katı meyve sıkacaklarının püre aksesuarı ile gıdaların püre yapımı da kolay ve zahmetsizdir. Her türlü yiyeceğin püresini yapabileceği gibi, sorbet ve kabuklu yemiş ezmesi yapımını da sağlar. Soğuk sıkım meyve sıkacağı ile meyve ve sebzeler ezmek sureti ile sıkılmakta ve suları elde edilmektedir. Bu nedenle eğer siz de sağlıklı meyve ve sebze suları elde etmek istiyorsanız soğuk sıkım meyve sıkacağını mutlaka kullanmalısınız.

 

Hangi Soğuk Sıkım Katı Meyve Sıkacağını Tercih Etmeliyim?

Defya Ailesi olarak değişik teknolojilerde ve fiyat kategorilerinde cihaz önerimiz bulunmaktadır:

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR