Canlı Su Nedir, Nasıl Elde Edilir?

Canlı Su

Milyarlarca yıldır varlığını sürdüren dünyamız ve yaşamın kaynağı olan su, bugün bizlere hayat vermeye devam ediyor. Kaynağından içtiğimiz bir yudum suda milyarlarca yılın enerjisini alıyoruz. Ancak suyun cansız olduğuna dair yanılgıya sahibiz. Oysa su, milyarlarca yaşta ve doğanın canlı bir parçası. Üstelik son yıllarda canlı su üzerine yapılan çalışmalar bu tezi doğruluyor. Peki canlı su nedir? İşte bu sorunun yanıtını geniş kapsamlı dosyamızda sizlere sunuyoruz. Yazımızda: 

  • Canlı su nedir tüm detaylarıyla bilgi vereceğiz. 
  • Peki su nasıl canlandırılır? Suya yeniden hayat vermek, canlandırmak mümkün mü sizler için açıklayacağız. 
  • Sonrasınca canlı su faydalarına parantez açarak sizleri canlandırılmış su içmenin yararları ile tanıştıracağız. 
  • Son olarak canlı su nerelerde kullanılır sizlerle paylaşacağız. 

 

 

Canlı Su Nedir?

Kaynaktan geldiği haliyle, en yüksek enerji seviyesine sahip su canlı su adını alır. Ancak bu akan her suyun canlı olduğu anlamına gelmez. Örneğin modern kent yaşamında şebekelere hapsedilen, basınç ile akan, içerisine temizlenmesi için kimyasallar karıştırılan suyun canlı olduğunu söylemek maalesef mümkün değil. Bekleyen, depolanan, uzun süre durağan kalan suyun yaşam enerjisinin azalması olağan. 

Oysa canlı su, doğal titreşimleri, frekans özellikleri, yüksek enerjisi ve doğal formuyla bir bütün. Metabolizmaya katılarak, hücrelere girerek bedenin su ihtiyacını çok daha iyi bir şekilde karşılamaya yardımcı olan, yaşam enerjisi sunan canlı su faydaları ile sağlıklı yaşama merak duyan herkesin gözdesi. 

Peki ama modern yaşamda su canlandırma mümkün mü? Şehirde canlı suya ulaşmak için neler yapılır? Yanıt çok basit, su canlandırıcı karaf ürünlerimiz suyu canlandırmanın en pratik ve kolay yolunu evlerinize getiriyor. 

 

Su Nasıl Canlandırılır?

Suyun enerji seviyesini ölçmekte kullandığımız en önemli göstergelerden birisi bovis değeridir. 1930 yılında Fransız fizikçi Anton Bovis her canlıdan ve nesneden yayılan bir enerji olduğunu ve maddenin yaşam gücü enerjisi dediği bu enerjiyi sarkaç vasıtasıyla ölçebileceğimizi keşfediyor. Bu bağlamda radyestezi, yaklaşık 4.000 yıllık bir geçmişi olan ve maddeden yayılan ışınım hassasiyetini metal çubuklar, sarkaçlar vasıtasıyla ölçmemizi sağlayan bir ilim. 

Bovis, yaptığı çalışmalarda sağlıklı bir insan için nötr noktanın 6.000 bovis olduğunu ve 6.000 bovisten daha düşük değere sahip olan şeylerin bizim yaşam enerjimizi düşürdüğünü buluyor. Dolayısıyla 6000- 6500 bovisten daha yüksek değere sahip olan şeylerin ise bizim yaşam enerjimizi olumlu etki yaptığını belirtiyor. Bu bağlamda en fazla tükettiğimiz şeyin su olduğunu düşünürsek, suyun yaşam enerjisinin ne kadar önemli olduğunu daha kolay idrak edebiliriz. 

Canlı su nedir, su nasıl canlandırılır sizlere açıkladığımız videomuzdan da yararlanabilirsiniz. Profesyonel yaşam koçu Bedia Kahya Kılıç’ı Defya mutfağında konuk ettiğimiz videomuz sayesinde siz de canlı su ile tanışabilirsiniz: 

 

 

Canlı Su Hazırlamaya Yardımcı Defya Ürünleri 

Suyun enerjisini yükseltmenin, canlı su elde etmenin en pratik yolu ise su canlandırıcı karaflar. Suyun ve bulunduğu ortamın enerjisini yükseltmeye yardımcı sembollerden faydalanarak siz de evinizde canlı su elde edebilirsiniz. 

O sembollerden ilki yaşam çiçeği. Altın veya platin olarak su canlandırıcı karafların altında yer alan yaşam çiçeği sembolü, suyun yaşam enerjisini yükseltmeye yardımcı oluyor. Diğer taraftan tasarımındaki 6 adet ardışık bölümlü yapı ile Fibonacci dizilimindeki ilk 6 sayıya karşılık gelen karaflar, doğanın geometrisi Altın Oran ile hizalandırılarak şekillendiriliyor. Her biri Avrupa'da el işçiliği ile üretilen özel tasarımlar sayesinde, canlı su tüm sağlığı ile şık karaflar aracılığıyla ikramlarımıza konuk oluyor. 

  • Alladin Karaf: Suyun yaşam gücü enerjisinin ölçüldüğü bovis değeri, Alaaddin karaf aracılığıyla yükseliyor. Yalnızca birkaç dakika karaf içinde bekleyen suyun yaşam değeri artış gösteriyor. Ayrıca karaf içinde yeniden canlı su haline gelen su dondurulduğunda, mikroskop altında incelendiğinde su kalitesini belli eden kristal görünümünün arttığı keşfediliyor. Masuro Emoto'nun kanıtladığı gibi kristalleşme yüksek yaşam enerjisi ve hayat gücü seviyesi demek.
  • Mythos Çakra Olumlama Bardakları, özel renkleri, sembolleri, olumlama sözleri ve Altın Oran temel alınarak tasarlanmış tasarımı ile enerji dengesine yardımcı oluyor. Mythos, olumlama bardak setinde kök, sakral, solar plexus, kalp, boğaz, alın ve tepe çakralarını destekleyen semboller ve cümleler içeren ayrı ayrı bardaklar sunuluyor. Canlı su hazırlamaya yardımcı olan bardaklar, karaflarla beraber şık bir takım vadediyor. 
  • British Berkefeld Su Arıtma Cihazları modelleri su canlandırmada görevli değil. Ancak içme suyu hazırlamak konusunda uzman. Arıtıcılar ile temizlediğiniz suları karaflarla servis ederek hem canlı hem de temiz su içmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Arıtıcılar,  özel seramik filtreler sayesinde parazit ve partikülleri %99.99 oranında arındırıyor. Toksik kurşunu %99.5 temizlerken, aktif karbon ile klor üzerinde etki gösteriyor. Emprenye gümüş ile bakterileri önleyen tasarım, temiz ve arınmış su elde etmeyi pratikleştiriyor. 

 

Canlı Su Faydaları Nelerdir?

Suyun faydaları günümüzde herkes tarafından biliniyor. Su tüketiminin biyolojik faydaları bir yana, enerjisi yüksek olan suyu tüketmenin matabolizma ve yaşam enerjisi üzerindeki etkisi de yadsınamayacak kadar yüksek. Ancak canlı olmayan su tükettiğimizde, beden aldığı düşük enerjili suyu önce kendi enerji seviyesine yükseltmek için bedenin yaşam enerjisini harcıyor. Sonrasında sudan faydalanıyor. Oysa canlı su kullandığında enerjimiz bize kalıyor. Hatta ne kadar yüksek enerjili su kullanırsak beden enerjimiz de o kadar olumlu etkileniyor. 

Metabolizmada önemli görevleri olan, metabolik sürecin sağlıkla devam etmesine yardımcı negatif iyonizasyon sağlanıyor. Ayrıca vücudun kendini onarma mekanizması, suyun yüksek titreşimi ile harekete geçiyor. Dalga devinim frekansı yükselen su, vücudun iyileştirme gücünü destekliyor. 

Canlı su faydalarını özetlemek gerekirse: 

-Vücudun enerjisini destekliyor. 

-Yaşamsal titreşimleri artırarak bedenin iyileştirme gücünü artırıyor. Onarım mekanizmasına destek oluyor. 

-Negatif iyonizasyonla metabolik sürecin sağlıkla devam etmesine imkan tanıyor. 

 

Canlı Su Nerelerde Kullanılır?

Su canlandırıcı karaf ile hazırladığınız canlı suyu gün boyu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Günlük su ihtiyacınızı onunla karşılayabilir, dilerseniz aromatik tat sağlayacak tarçın, limon gibi eklentilerle canlı suyu tatlandırabilirsiniz. Bunun yanında canlı suyu çiçeklerinizi sularken, hayvanlarınızı beslerken kullanmanız da mümkün. Bizim gibi hayvanların ve bitkilerin de bir enerjisi olduğunu hatırlayarak onlara da canlı su verebilirsiniz. Böylelikle yaşam enerjisinin artmasına yardımcı olan suyun şifasını sevdiklerinizle paylaşmanız mümkün. 

Hücrelerinizin daha iyi yararlanacağı, metabolizmanın hareketini etkili kılan, yaşam enerjinizi artıran canlı su için siz de su canlandırıcı karaf modellerini inceleyebilirsiniz. Üstelik canlı su faydaları sunan karafların şıklığı da göz kamaştırıyor. Farklı hacimleri ile tek kişinin kullanımına uygun modeller olduğu gibi, 10 litrelik geniş kapasiteli ve kalabalık topluluklara uygun alternatifler de Defya koleksiyonunda. Siz de su canlandırma yapmanın pratikliğini şimdi keşfedin, hemen sipariş vererek doğal kaynağındaki suyun enerjisini evlerinize getirin! 


 
Etiketler: Defya
Haziran 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR