Suyun Faydaları Saymakla Bitmiyor! Daha çok Su İçmeniz için 10 Neden

Suyun Faydaları

Suyun insan vücudu için hayati öneme sahip olduğunu bilmeyen yok. Sağlıklı bir yaşam için yeterli miktarda su tüketmek büyük önem taşıyor. Vücudumuzun su ihtiyacı, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için mutlaka karşılanmalı. Peki suyun faydalarına tam olarak hakim misiniz? Daha çok su içmenizi sağlayacak onlarca neden var. Suyun faydaları ile tanışacağınız ve en önemli 10 faydasını bulacağınız yazımızdaki diğer başlıklar: 

  • Su İçme Alışkanlığınızı Değiştirecek Defya Ürünleri sizlerle. Profesyonel yardımcılarla hayatınızı kolaylaştırmaya ne dersiniz?
  • Suyun Faydaları Nelerdir? Bu yararları öğrendikten sonra daha çok sıvı almaya gayret edeceğinizden eminiz. 
  • Su Tüketimine Yardımcı Olacak 10 Neden listemizde!


Su İçme Alışkanlığınızı Değiştirecek Defya Ürünleri

Suyun faydalarını deneyimlemek için siz de bugünden itibaren su içme alışkanlığınızı gözden geçirebilirsiniz. Elbette su tüketimini artırmak için size destek olacak Defya ürünleri de var: 

  • Alladin Su Canlandırıcı Karaf 1.3Lt + 2 Mythos Bardak ürünü suyun doğal gücünü açığa çıkarmak üzere tasarlandı. Hatta suyun yaşam enerjisini artırıyor. Oldukça şık ve özel tasarımı ile dikkat çeken su yapılandırıcı karaf, Fibonacci dizilimindeki 6 sayının referansı ile oluşturuldu. Buna ek olarak altın oran ile şekillendirilen ürün tabanındaki 24 ayar altın yaşam çiçeği sembolü ile suyun enerjisini maksimize ediyor. Siz de Avrupa’da el işçiliği ile üretilen dekoratif ve etkili su canlandırıcıları şimdi keşfedin!
  • British Berkefeld 8.5 Lt. Portatif Su Arıtma Cihazı ile her an temiz içme suyuna ulaşabilirsiniz. Taşınabilir su arıtıcı ürünler, yer çekimi bazlı sisteme sahip. Bu sayede elektrik gerektirmeden ve montaja ihtiyaç duymadan çalışıyor. Kolay kullanımı ve pratikliği ile oldukça fonksiyonel… Üst hazneye konulan su, özel seramik filtrelerle temizleniyor. Bu süreçle beraber alt hazneye geçiyor. Üstelik filtreleme sırasında, parazit ve partiküller %99.99, toksik kurşun %99.5 oranında temizleniyor. Aktif karbon klordan arınma sağlarken emprenye gümüş ise bakteri oluşumunu engelliyor. 
  • Ultra Sterasyl Seramik Filtre ile arıtma cihazlarınızın ilk günkü performansını koruyabilirsiniz. 6 ayda bir değiştirilmesi gereken seramik filtre, bakteri, klor, kurşun gibi kirleticiler üzerinde etkili. 1 mikrondan küçük olan gözenekleri sayesinde suyu iyileştiriyor. Üstelik doğal maddelerden imal edilmiş… Seramik tasarımıyla 180 yıldır el ile üretilerek gücüne güç katıyor. İngiltere’de üretilen orijinal seramik filtrelerle akarsuları, şebeke sularını, kuyu sularını filtreleyerek içme suyu haline getirebilirsiniz. 
     


Suyun Faydaları Nelerdir?

Vücut ağırlığımızın çoğunu oluşturan, hayati birçok fonksiyonun yerine getirilmesini sağlayan suyun faydaları arasında neler yok ki… Örneğin vücuttaki atıkların dışarı atılmasını sağlamak, beden ısısının ideal düzeyde tutulmasına yardımcı olmak ve beyin fonksiyonlarının olağan şekilde gerçekleşmesini sağlamak suyun birincil görevleri. Diğer bir deyişle, hidrasyon yeterli olduğunda bu görevlerin başarıyla yerine getirildiğini fark etmeniz mümkün. Ancak su içme alışkanlığını pek yoksa, vücut yeterince su almıyorsa özellikle bu işlevlerde sorun yaşamanız olası. 

Üstelik suyun sağlığı iyileştirmeye yardımcı olduğunu kanıtlayan birçok çalışma var. Siz de su tüketiminizi düzenleyerek bedeninizin tazelenmesine, birçok işlevin daha kolay tamamlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Suyun faydalarını daha net anlamak için öncelikle vücuttaki fonksiyonlarını biraz daha derinlemesine incelemeliyiz. Suyun az bilinen çok sayıda faydasında şaşırtıcı birkaç tanesini ele almaya ne dersiniz? 

  • Su tükürük oluşumunun başrolünde yer alıyor. Katı yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olan, sindirimin ilk adımının başarıyla gerçekleştirilmesine katkı sunan tükürük için düzenli su alımı şart. Sindirim sisteminin ilk adımının daha kolay tamamlanması için sıvı tüketimine önem vermelisiniz. 
  • Fiziksel aktivite, stres veya hava sıcaklığı dolayısıyla beden ısımız gün içinde dahi sürekli değişiyor. Buna karşı vücut ısısını dengede tutmak vücut sıvılarının görevi, Yani vücudu soğutmak suyun faydaları arasında. Terleme ile vücutta su atıldığında ısı dengeye kavuşabiliyor, terleme ile beden serin kalabiliyor. Ayrıca su tüketimi yeterli olmadan çok fazla su kaybetmek elektrolit ve plazma kaybına da yol açıyor. 
  • Suyun faydaları arasında kıkırdak ve eklem sağlığını korumak da var. Öyle ki omurilik, doku ve eklemlerdeki yastıklama için yeterli su alımı hayati önem taşıyor. 
  • Vücudunuzdaki toksinlerden, atıklardan kurtulmamız mümkün. Bunun için terlemeye, bağırsak hareketliliğine, idrar yapmaya ihtiyacınız var. İşte tüm bu işlemler için sıvı alımı gerekiyor. Yeterli su alımı terlemenin devamını, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve dışkılamanın sorunsuz devam etmesini sağlıyor. Hatta böbrek taşların atılması ve önlenmesi için uzmanların ilk önerisi su içmeniz oluyor. 

 

Su Tüketimini Artırmanız için 10 Neden 

Her gün yeterli miktarda su almaya, özellikle egzersiz veya sıcak hava gibi nedenlerle daha çok su kaybettiğiniz zamanlarda su içmeye dikkat etmelisiniz. Peki neden? İşte su alımını artırmanız için 10 önemli neden: 

  1. Su içme alışkanlığı spor sırasında dayanıklılığın sırrı. Öyle ki yapılan araştırmalar, fiziksel aktivite sırasında su içen kişilerin yüksek yoğunlukta antrenmanlarda dahi daha dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ayrıca yeterli su olmadan yapılan egzersiz kan basıncında düşmeye, vücut ısısının aşırı yükselmesine ve hatta ölüme dahi neden olabiliyor. (Kaynak)
  2. Lifli gıdalar tüketmek kadar su tüketimi de kabızlık için önemli bir önleyici… Bağırsak hareketliliğinin devamı için su içmelisiniz. Eğer yeterli su içme alışkanlığınız yoksa kabızlık çekme ihtimaliniz yükseliyor.
  3. Suyun faydaları arasında sindirime yardımcı olmak olduğunu biliyor musunuz? Yapılan çalışmalar, yemek öncesi, sırası ve sonrasında içilen suyun yemeklerin parçalanmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Üstelik yiyeceklerin vitamin bileşenleri de daha kolay emilerek vücudun onlardan yararlanması kolaylaşıyor. 
  4. Yapılan çalışmalar, diyet ve egzersiz sürecinde su tüketimini artırmanın kilo vermeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Yani suyun faydaları arasında kilo vermeye yardımcı olması da var. 
  5. Yeterli su tükettiğinizde vücudunuzdaki dolaşım iyileşiyor. Ayrıca yararlı besinlerin / oksijenin taşınması kolaylaşıyor.
  6. Su içmek metabolizmayı harekete geçirerek enerji düzeyini olumlu etkiliyor. Sadece 500 mililitre su içmek, metabolizma hızını %30 artırıyor. 
  7. Suyun faydaları arasında cilt sağlığına etkileri de yok sayılamaz. Öyle ki yeterli su aldığınızda cildiniz daha nemli, canlı oluyor. Üstelik kolajen üretimi de teşvik ediliyor. 
  8. Dehidrasyon kaygı, stres, kafa karışıklığı ve yorgunluk hissi ile ilişkili. Bu nedenle suyun yararları arasına ruh halini iyileştirmeyi de eklemeliyiz. 
  9. Su alımı hastalıklarla savaşma gücümüzü artırıyor. Vitamin, mineral emilimine destek veren su sayesinde, bağışıklığın olağan fonksiyonu destek alıyor.
  10. Bilişsel işlevlerin, hafıza ve odaklanma süreçlerinin suyla ilgili olabileceğini düşünmüş müydünüz? Evet, suyun yararları arasında bilişsel etkiler de mevcut. (Kaynak)

Bunun yanında su tüketiminizin yeterli olduğunu nereden anlayabilirsiniz? Ödem tutma, baş ağrısı hissetme susuzlukla direkt ilişkili. Vücudunuzda ödem kaynaklı şişkinlik varsa su içme alışkanlığınızı değerlendirmelisiniz. Benzer şekilde baş ağrısının da altında su ihtiyacı olabilir. Diğer taraftan, ciltte matlaşma, eklemlerde ağrılar, halsizlik, vitamin eksiklikleri de su yetersizliğinin işaretlerinden bazıları. Siz de bu belirtileri gösteriyorsanız önerilerimizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Ancak yazımız sadece bilgilendirme amacı taşıdığından, herhangi bir sağlık sorunu durumunda mutlaka doktor kontrolüne gitmelisiniz.


 
Etiketler: Defya
Mart 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR