Mutfakta Neden Paslanmaz Çelik Cihaz Kullanmalıyız?

Mutfakta Neden Paslanmaz Çelik Cihaz Kullanmalıyız?

Özellikle endüstriyel mutfakların vazgeçilmezi olan paslanmaz çelik, sunduğu avantajlarla evlerimizin de gözdesi. Mutfaklarımızda paslanmaz çelik araçlar ve cihazlar kullanmak için çok sayıda neden var. Mutfağınızda bu özel bileşeni tercih etmeniz için tüm detayları sizinle paylaşıyoruz. Yazımızda yer alan diğer başlıklar; 

 
  • Paslanmaz Çelik Defya Ürünleri 
  • Paslanmaz Çelik Nedir?
  • Paslanmaz Çeliğin Faydaları Nelerdir?
  • Paslanmaz Çelik Kullanılan Ürünler Nelerdir?
 

Peki Mutfakta Neden Paslanmaz Çelik Kullanmalıyız? 

  • Uzun ömürlü ve dayanıklı olan paslanmaz çelik korozyona karşı direnç gösterdiği için yıllar boyunca kullanılabiliyor. Üstelik paslanmaz özellik sayesinde ilk günkü parlaklık, düzenli bakımla uzun süre korunuyor. Işıl ışıl ve şık mutfakların sırrı paslanmaz çelik ürünler oluyor.
  • Gözeneksiz olan malzeme hijyen vadediyor. Bakteri büyümesine uygun olmayan çelik, paslanmaya karşı özelliği sayesinde asitli gıdaların temasında da sorun oluşturmuyor. 
  • Kolay temizlenen malzeme, küçük ev aletlerinden tezgahlara kadar birçok alanda bulunuyor. 
 

Paslanmaz Çelik Defya Ürünleri 

Defya koleksiyonunda birçok farklı paslanmaz çelik cihaz bulabilirsiniz. Dış ve iç aksamında çelik bulunduran cihazların özelliklerini cömertçe sergilemesine seyirci olabilir, siz de mutfak işlerinizi paslanmaz çelik faydaları ile kolaylaştırabilirsiniz. 

  • Wartmann paslanmaz çelik kurutucular, paslanmaz çeliğin şıklığını ve dayanıklılığını kurutucuların pratikliği ile birleştiriyor. Hem dış yüzeyinde hem de tepsi bölümünde paslanmaz çelik bulunduran cihazlar, gıda ile temasa uygun alanları ile beğeni kazanıyor. Üstelik çelik dış yüzeyi şıklık sağlarken kapakta yer alan cam bölüm, kurutma sürecini anbean izlemenize imkan tanıyor. 6, 10 ve 12 adet tepsi bulunduran farklı çeşitleri ile beğeninize sunulan Wartmann ürünlerini tek ve yetkili distribütörü Defya aracılığıyla sipariş verebilirsiniz. 
  • Blendtec 650S, 3 hp beygir gücü ve 1560 Watt gücüyle mutfakta harikalar yaratıyor. Sos, sıcak çorba, ezme ve smoothie yapmayı kolaylaştıran cihaz, Designer serisinin paslanmaz çelik dış yüzeye sahip nadide bir parçası. 8 yıllık tüm parçaları kapsayan garantisi, 6 programlı teknolojisi, dokunmatik kontrol paneli ve darbe özelliği ile 650S sizin de mutfağınıza şıklık sunmak için hazır.
  • Lurch markalı doğrayıcılar Defya güvencesi ile Türkiye’de. Keskin ve paslanmaz çelik bıçakları ile dikkat çeken ürünler, BPA bulundurmayan plastikle tamamlanıyor. Mutfakta doğrama işlerini kolaylaştıran aletler, razor tech teknolojisi ile dilimlemeyi, rendelemeyi, oymayı ve karıştırmayı pratik hale getiriyor. Alman tasarımı olan çeşit çeşit mutfak yardımcısını Defya koleksiyonunda bulabilirsiniz. 
  • Paslanmaz çelik hazneli su arıtıcılar denildiğinde akla, British Berkefeld markalı taşınabilir modeller geliyor. 6, 8.5, 12 litre çeşitleri bulunan arıtıcılar, yer çekimi bazlı sistemi sayesinde elektrik ve montaj gerektirmiyor. Paslanmaz çelik hazneleri Hindistan’da, filtreleri İngiltere’de üretilen ve yüzlerce yıldır el yapımı özelliği ile kalitesini ispat eden ürünler temiz içme suyuna kavuşturuyor. Seramik filtreler, parazit ve partikülleri %99.99 oranında giderirken toksik kurşunu %99.5 oranında temizliyor. Aktif karbon kloru uzaklaştıran filtreler, içindeki gümüş emprenyesi ile bakteri oluşumunu engelliyor. Tüm bu özellikler sayesinde su kaynaklı problemlere karşı koruma vadediyor. 
 

Paslanmaz Çelik Nedir?

Bir alaşım olan paslanmaz çelik demir, karbon ve en az %10 kromdan meydana geliyor. Bu bileşim sayesinde sıradan çelikten farklı olarak paslanmaya karşı dayanıklılık gösteren malzeme, yüzeyinde bulunan ince kaplama ile korozyondan korunuyor. 

Mutfağın yanı sıra mobilyada, otomobil sanayinde, inşaat sektöründe, cerrahi ve medikal ürünlerde de kullanılan madde dayanıklılığı, kolay kullanımı, şık görünümü ile dünyanın dört bir yanında tercih edilmeye devam ediyor. Günümüzde 60’tan fazla çeşidi olan paslanmaz çelik temelde dört ana kategoride incelenebiliyor. 304, 304L, 316 ve 310 ile numaralandırılan paslanmaz çelik çeşitleri, evlerimizin dört bir yanına güvenle kullanılabiliyor. 

Sağlam, kaliteli ve şık paslanmaz çelikler numaraların yanı sıra farklı isimlerle de çeşitleniyor. Dublex, östenitik ve ferritik çelik çeşitleri paslanmaz çelik kategorisinde yer alıyor. Dublex çelik çift katmanlı yapıya sahip. Östenitik çelik ise manyetik özellik bulundurmaması ile diğer paslanmaz çelik çeşitlerinden ayrılıyor. Son olarak ferritik çelik, diğer çeliklere göre daha az mukavemet ve korozyon direnci ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanında martensitlik paslanmazlar ve çökertmeyle sertleştirilmiş çelikler de bulunabiliyor. 

 

Paslanmaz Çeliğin Faydaları Nelerdir?

Dünyanın en çok tercih edilen malzemelerinden biri olan paslanmaz çelik faydaları ile hayatımızı kolaylaştırıyor. Malzemenin tercih edilmesinde korozyon direncinin etkisi büyük. Yüksek paslanma direncine sahip olan malzeme imal edilirken üzerinde havadaki oksijenle birleşen krom film oluşturuyor. Bu tabakada nikel, titanyum ve molibden gibi malzemeler kullanılarak dayanıklılık destekleniyor. Ancak çelik üzerindeki katmanın zarar görmemesi gerekiyor. Bu nedenle yüzeyin kesinlikle çizilmemesi, özenle temizlenmesi oldukça önemli. Keza kolay temizlenebilmesi çeliğin bir diğer faydasını işaret ediyor. Bu sayede paslanmaz çelik, mutfak gibi sık temizlenmesi gereken alanlarda dahi güvenle kullanılabiliyor.  

Paslanmaz çeliğin bir diğer faydası ise sıcağa karşı dayanıklı olması. Malzeme böylelikle ısıl işlem bulunduran cihazlarda dahi kullanılabiliyor. Diğer taraftan, pürüzsüz ve parlak görünüm sunan malzeme son derece estetik görünüm sergiliyor. Orijinal metalik görünümü ile mutfak dekorasyonuna katkı sağlıyor. Temiz, şık ve parlak görünümü ile paslanmaz çelik cihazlar, mutfaklara profesyonel bir tarz için destek vadediyor. 

 

Paslanmaz Çelik Kullanılan Ürünler Nelerdir?

Defya bünyesinde paslanmaz çelik ile tamamlanan karıştırıcılar, arıtıcılar, dilimleme yardımcıları bulabilirsiniz. Hazneleri, bıçakları, dış malzemesi paslanmaz çelik olan mutfak aletlerinin şıklığı, dayanıklılığı ve kullanışlılığı onların daha çok tercih edilmesine neden oluyor. Üstelik paslanmaz çelik kullanılan ürünlere rastladığımız tek yer mutfak değil. Malzemeyi otomotiv endüstrisinde, tıbbi cihazlarda, inşaat ve mimarlık alanlarında, uzay havacılık sektöründe, gıda ve catering işlerinde görebilirsiniz. Otomobillerin egzoz sisteminde, radyatör ve süspansiyon aksamında, uçak motorlarının ısıya maruz kalan yüzeyinde, tıbbi cihazların hijyen gerektiren kaplamalarında, gıda alanında yiyeceklerle temas eden ekipmanlarda paslanmaz çeliğin gücünden yararlanabilirsiniz. 

 

Paslanmaz çeliğin hammaddesi nedir?

Paslanmaz çelik üretiminin olmazsa olmaz parçası krom. Çelik bileşenleri arasında krom olmadan malzeme paslanmaz özellik kazanamıyor. Bu nedenle paslanmaz çeliğin hammaddesi olarak kromdan bahsetmek mümkün. 

 

Paslanmaz çelik paslanır mı? 

Paslanmaz kaplama, çelik üzerindeki bir tabakayı oluşturuyor. Bu tabaka çizildiğinde, zarar gördüğünde, zedelenen yerlerde korozyon meydana gelebiliyor. Ancak paslanmaz çelik olarak üretilen ve güvence ile sunulan ürünler, herhangi bir zarar görmediğinde kesinlikle paslanmıyor. 

 

Paslanmaz çelik ömrü ne kadar?

Uzun ömürlü ve dayanıklı olması ile nam salan paslanmaz çelik faydalarını uzun yıllar sergiliyor. Doğru bakım, hassas temizlik ve özen ile paslanmaz çelik ürünler onlarca yıl kullanılabiliyor.

 

Paslanmaz çelik çizilir mi? 

Evet, paslanmaz tabaka kimyasal ve fiziksel yıpratıcılar nedeniyle kolaylıkla çizilebiliyor. Bu nedenle aşındırıcı temas ve bileşenlerden kaçınmak önem taşıyor. 

 

Paslanmaz çelik nasıl temizlenmeli? 

Paslanmayan çelik ürünleri narin bir bez ile temizlemeli, yıkadıktan sonra mutlaka kurulayarak havalanmaya bırakmalısınız. Yıkandıktan sonra ıslak bırakmamanız gereken malzemeyi temizlerken tel gibi aşındırıcı araçlarla ovalamamaya özen göstermelisiniz. Temizlik için ılık su ve sabun kullanabilirsiniz. Kesinlikle temizlik için başka yüzeylerde tercih ettiğiniz aşındırma etkisi olan yoğun kimyasallardan kaçınmalısınız. 


 
Etiketler: defya
Mart 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR