Tahin İçeceği Nedir, Nasıl Yapılır?

tahin içeceği

Hayvansal süt tüketmek istemeyen, intoleransı olan veya vegan beslenme tarzını benimseyen kişilerin son gözdesi tahin içeceği. Hem lezzeti hem de ideal kıvamıyla birçok tarifin içinde yer alabildiği gibi sade olarak da tüketilen tahin içeceğini, süt kullandığınız her reçetede rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Sadece 5 dakikada hazırlayacağınız tahin içeceği ile tokluk hissedeceğinizin de müjdesini verebiliriz. Gelin tahin içeceği nedir beraber bakalım nasıl yapılır tüm incelikleriyle öğrenelim. Yazımızda,

  • Tahinden içecek yapmak için kullanabileceğiniz Defya ürünlerin sizlere tanıtıyoruz. Mutfağımızın pratik yardımcılarıyla evde yiyecek ve içecek hazırlamak şimdi çok daha kolay.
  • Tahin içeceği nedir sizlere anlatıyoruz. Susam içeceği olarak da duyabileceğiniz karışım basit formülü ve lezzetiyle hafızalara kazınıyor.
  • Peki tahin içeceği nasıl yapılır? düşündüğünüzden çok daha kolay olan bu reçeteyi bir kenara not etmenizi öneriyoruz.
  • Tahin içeceği faydalı mı, yararları neler öğrendikten sonra siz de evinizden eksik etmeyeceksiniz.
  • Son olarak tahin içeceği nasıl tüketilir önerilerimizi paylaşıyoruz. Siz de yaratıcı kombinasyonlarla susam içeceğine yeniden hayat verebilirsiniz. 

Dünyanın en kaliteli susamları arasında sayılan Gökova susamı ülkemizde yetişiyor. Kabuksuz olarak tüketildiğinde zengin besin içeriği ile dikkat çeken bu hazineyi değerlendirmek için siz de içecekten faydalanabilirsiniz. 

 

Tahin İçeceği Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Pürüzsüz, homojen karışmış bir tahin içeceği için kullanabileceğiniz çok sayıda Defya ürünü var. 

  • Tribest Glass Personal Blender sağlam ve yüksek kaliteli bir karıştırıcı. Güçlü motoru sayesinde, sebzeler, meyveler, tohumlar ve diğer malzemeleri kolayca karıştırabilirsiniz. Ayrıca, iki adet cam karıştırma kabı da dahil olmak üzere yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır. Tribest Glass Personal Blender, kullanımı kolaydır ve temizliği de oldukça basittir. Onunla evde smoothie, sos, çorba, sos ve daha birçok şey yapabilir, homojen tahin içecekleri hazırlayabilirsiniz. 
  • Defya Ailesi’ne yakında katılacak olan Soyabella, bitkisel içecekler yapmak için kullanılan bir ev tipi makinesi. Soya fasulyesi gibi malzemeleri öğüterek içecek haline getirmekte uzmandır. Soyabella, badem, fındık, susam ve tahin gibi malzemelerden içecek hazırlamayı zahmetsiz hale getirir. Basit bir kullanımı olan ve kolay temizlenen mutfak aleti, hayvansal süt alternatiflerini tercih edenler için ideal bir seçenek. Üstelik içindeki özel süzgeç hazne ile hazırlanan içeceği tülbentle süzme zahmetinden de kurtarır. 
  • Blendtec 575 yüksek performanslı bir blender. 1560 watt'lık güçlü motoru sayesinde, sebzeler, meyveler, buzlu içecekler ve diğer malzemeleri kolayca karıştırabilirsiniz. Blendtec Classic 575, kullanımı kolay ve temizliği de oldukça basittir. Ev kullanımı için idealdir ve smoothie, sos, çorba ve diğer karışımlar için harika bir seçenektir. Onunla kolaylıkla tahin içeceği yapabilirsiniz. 

 

 

Tahin İçeceği Nedir? 

Hazırlaması yalnızca birkaç dakika süren, yoğun lezzeti ve kremamsı kıvamıyla hayvansal süte alternatif olan tahin içeceği ile sizleri tanıştırıyoruz. Susam tohumlarından veya evinizde bulunan tahinden yapabileceğiniz içecekle, bitkisel içecek bulunduran dilediğiniz vegan tarifi uygulayabilirsiniz. Smoothielere ve pudinglere ayrıcalıklı bir tat katan, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen tahin içeceği, raw, vegan, glutensiz, laktozsuz ve soyasız beslenenler için mükemmel bir alternatif.

Susam tohumlarının veya tahinin su ile karıştırılmasından elde edilen sıvı tahin içeceğidir.  Aromatik lezzetiyle dikkat çeken karışım biraz daha tatlı olması için doğal tatlandırıcılardan hurma kullanılarak lezzetlendirilebiliyor. Hatta tadının birazcık zenginleşmesi için içine az miktarda tuz atmak da tavsiyemiz. Hurma içeceği nedir artık biliyorsunuz. Pürüzsüz ve kremamsı kıvamıyla hayvansal süt kullandığını hemen her tarifte yer alabilecek hurma içeceğini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

 

Tahin İçeceği Nasıl Yapılır?

Evinizde tam kıvamında hurma içeceği hazırlamak için ihtiyacınız olan sadece birkaç malzeme var. Yaklaşık üç buçuk su bardağı tahin içeceği yapmak için, yarım su bardağı kadar tahin, 3 su bardağı kadar içme suyu, ılık su içerisinde bekletilmiş çekirdekleri çıkarılmış birkaç tane kuru hurma ve bir çimdik tuza ihtiyacınız var.

Evde tahin içeceği yapmak için takip edeceğiniz adımlar ise şöyle: 

  • Blender haznesi içine malzemeleri eklemelisiniz. Sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri bir arada koymalısınız. 
  • Cihazı karışım homojen hale gelene dek çalıştırmalısınız. 
  • Kuru hurmaları blend işlemi öncesinde suda bekletmeyi, yumuşatmayı unutmamalısınız. 
  • Eğer daha tatlı bir tahin içeceği nasıl yapılır merak ediyorsanız, karışımdaki hurma miktarını artırabilirsiniz. 
  • Evinizde hurma yoksa karışımı tatlandırmak için bal da kullanabilirsiniz. 

Eğer tahin değil de susam kullanarak içecek elde etmek isterseniz yönergeniz farklı olmalı. 

Peki susam ile tahin içeceği nasıl yapılır? Öncelikle kesinlikle çiğ susam kullanmalısınız, kavrulmuş susamın mineral ve vitamin içeriği azaldığından susam tohumlarının çiğ olmasını tercih etmemelisiniz. Ortalama  bir bardak susam içeceği için 4 yemek kaşığı çiğ susam tohumu yeterli. Karışım için öncelikle tohumları bol su ile yıkamalı ve bir gece suda bekletmelisiniz. 8 saat sonunda susamları içme suyu ile yıkamalı ve süzdükten sonra blendera almalısınız. Hazneye tatlandırıcı mevsim meyveleri (2 adet çilek ve 1 şeftali) ekledikten sonra içme suyu ekleyerek karıştırmalısınız. İçecek homojen kıvama gelince ince bir tülbent ile süzebilirsiniz. 

Bu zahmete girmeden bitkisel içecekler yapmak için Defya Ailesi’nin en yeni üyesi olan Soyabella cihazını da tercih edebilirsiniz. 

Tahin içeceği nedir, susamdan veya tahinden tahin içeceği nasıl yapılır artık öğrendiniz. Bir diğer püf nokta ise karışımı taze taze tüketmekten geçiyor. İçecek ancak 2 gün buzdolabında saklanabiliyor. Ancak en leziz ve besleyici hali için taze yapıp tüketmek en doğrusu. 

 

Tahin İçeceği Faydalı Mıdır?

Akdeniz mutfağının sevilen eşlikçisi tahin, faydaları ile modern şehir insanının beslenmesinin önemli bir parçası oluyor. Lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan tahin, özellikle demir emilimine destek vermesi ile tanınıyor. Tahinin ve tahin içeceğinin en bilinen faydaları sizlerle: 

  • Susam yüksek tansiyon ve LDL kolesterol riskini azaltarak kalp sağlığına destek oluyor. (Kaynak)
  • Akut inflamasyon için etkili bir savaşçı. Üstelik kronik inflamasyonu hafifleyerek neden olduğu ciddi rahatsızlıkların önlenmesine destek sunuyor. (Kaynak)
  • Tahin içeceğinin ana maddesi olan susam, karaciğer kanserinin büyümesini ve yayılmasını engelleyen bileşenler bulunduruyor. Henüz deneysel olan bu sonuçlar, tahin içeceğinin kansere karşı etki sağlayabileceği konusunda umut vadediyor.(Kaynak)
  • Yüksek kalsiyum içeceği kemik erimesine karşı koruma sağlıyor. 
  • Ayrıca yapılan çalışmalar sesamol maddesinin cilt, kolon, rahim ağzı gibi kanser türlerinde de kanserli hücrelere karşı etki gösterebileceğini düşündürüyor. 

 

Tahin İçeceği Nasıl Tüketilir?

Tahinden elde ettiğiniz içeceği sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Karışımı hayvansal süt kullanılan her yerde ikame ürün olarak tercih edebilir, tatlı yaparken veya içecekler hazırlarken kullanabilirsiniz. Örneğin onunla smoothie yapabilir, kahve ve çaylarınızı tatlandırabilirsiniz. Tahin içeceği ile sağlıklı, rafine şekersiz tatlılar hazırlayabilir, yulaf ezmesi, kek veya poğaçalar yapabilirsiniz. Dilerseniz taze meyvelerle karıştırarak çeşitli kokteyller oluşturabilir veya en sevdiğiniz kurabiyelerin tarifini biraz değiştirerek tahinli hale getirebilirsiniz. Susam tadını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bu içecek hem lezzeti hem de kullanışlılığı ile mutfağınızın yıldızı olmaya aday. Tahin içeceği nedir ve tahin içeceği nasıl tüketilir konusuna açıklık getirdiğimizi umuyoruz, ancak daha fazla sorunuz varsa bizlere Defya Ailesi sosyal medya hesaplarından dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Defya
Mayıs 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR