Soyabella Nedir? Faydaları Nelerdir?

Soyabella

 

Çeşit çeşit bitkisel içecek yapmanın en pratik yolunu sunan Soyabella, veganlar, çiğ beslenenler ve laktoz intoleransı olanlar için mükemmel bir seçim. Onunla yalnızca içecekler değil, lezzetli püre çorbalar, kremalar ve daha fazlasını hazırlayabilirsiniz. Sadece 15 dakikada, tahıllardan taze içecekler hazırlamak mümkün. Üstelik tülbent ile süzme zahmeti de geride kalıyor. Patentli Helisel bıçağı, raw veya ısıtılmış hazırlık seçenekleri ile ev işlerini kolaylaştıran Soyabella nedir gelin daha yakından inceleyelim. 

Yazımızda, 

  • Soyabella nedir sorusuna yanıt arayarak sizleri bilgilendireceğiz. 
  • Ardından soyabella faydaları üzerine biraz açıklama yapacak ve sizlere şaşırtıcı pratikliğinden bahsedeceğiz. 
  • Soyabella ile lezzetli soya içeceği yapmanın sırlarını anlatmanın ardından,
  • Soyabella ile vegan kahvaltı tarifleri hazırlayacağız. 
  • Son olarak Soyabella ile pratik ve sağlıklı tariflerimiz sizlerle olacak.

 

 

 

Soyabella Nedir?

Soyabella kuruyemişlerden, ayıklanmış .çekirdeklerden,  kısa sürede bitkisel içecekler hazırlamaya yardımcı olan bir mutfak aletidir. Elektrikli ev cihazı, dünyaca ünlü Tribest firmasının tasarımı ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcının yardımcısıdır. Şık görünümü ile mutfaklara seçkin bir tarz katan Soyabella, raw ve vegan beslenme tarzını benimseyenlerin en pratik destekçisi. Üstelik dileyenler için ılık fonksiyonu ile çorbalar hazırlama özelliği de var. Diğer bir deyişle onunda yalnızca bitkisel içecekler değil çorbalar da hazırlamanız mümkün. 

Soyabella’nın en önemli farkı zaman kazandırması. Öyle ki çiğ vegan içecekleri sadece 30 saniyede hazırlayabiliyor. Eğer amacınız sıcak kremalar, çorbalar hazırlamak ise sadece 15 - 20 dakika ayırarak mutfağı Soyabella’ya teslim etmeniz yeterli.
 

Soyabella Faydaları Nelerdir?

Aparatları, kullanışlı parçaları ve pratikliği ile Soyabella faydaları saymakla bitmiyor. Siz de fonksiyonel Soyabella ile birçok ihtiyacınızı tek ev aleti ile karşılayabilirsiniz: 

  • Paketinden çıkan farklı boyutlardaki ince ve kalın filtreler motorlu başlık bölümüne üstüne geçirilerek farklı işlevlerin yerine getirilmesine yardımcı oluyor. Örneğin öğütme kabını kullanarak katı malzemeleri kolaylıkla incecik hale getirebilirsiniz. Kahve çekirdeklerini Soyabella ile parçalayarak taze taze demlenebilen boyuta indirmeniz mümkün. Bu özellik sayesinde baharat öğütmek çok daha pratik. Özel keskin bıçaklar çok yönlü işlem vadediyor. Patentli sarmal bıçak yapısı, tırtıklı kenarlarla kuru malzemelerin pürüzsüz ve homojen bir şekilde öğütülmesine imkan tanıyor. 
  • Paslanmaz çelik sürahi güvenlik vadediyor. Cihazın ısıtma sistemi çeliğin altında yer aldığı için kullanımı çok daha emniyetli. Özel güvenlik mekanizması taşmayı, aşırı ısınmayı önlüyor. 
  • Filtreleri, sürahisi, bıçakları paslanmaz çelikten imal ediliyor. Ayrıca BPA bulundurmayan motorlu başlık bölümü, içeceklerin zararlı kimyasallarla temas etmemesini sağlıyor. Gıda ile temasa uygun malzemeler sayesinde ev yapımı bitkisel içecekler için içiniz rahat oluyor. 
  • Kullanım kolaylığı ise en önemli avantajı. Soyabella nedir? Basit kullanılan, tek tuşla komut verilen güvenli bir ev aletidir. 3 basit adımda herhangi bir bitkisel içeceği zahmetsizce hazır hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sürahiyi içme suyu ile doldurmak. Filtrenin içine bitkisel içecek yapacağınız ayıklanmış çekirdek, kuruyemiş veya tahılları eklemek. Filtreyi motorlu başlık bölümüne yerleştirip kapattıktan sonra başlamak için dilediğiniz işleme başlamak. Çiğ veya sıcak işlem tuşları ile hızla bitkisel içeceğinizi hazırlayabilirsiniz. 
  • Soyabella nedir, sadece bir bitkisel içecek cihazı mı? Hazır. Onunla çorbalar da yapabilirsiniz. Çok yönlü özelliği sayesinde çeşit çeşit yiyecek için sizlere yardımcı oluyor.

 

Soyabella İle Lezzetli Soya İçeceği Nasıl Yapılır?

Soyabella adı üzerinde soya içeceği yapma konusunda sizlere profesyonel destek veriyor. Peki tam kıvamında soya içeceği Soyabella ile nasıl yapılır? 

Malzemeler: 

-Yarım su bardağı çiğ soya fasulyesi

-4 su bardağı su arıtma cihazı ile temizlenmiş içme suyu 

-1 çay kaşığı vanilya özü 

-1 çay kaşığı tarçın

-¼ çay kaşığı kadar deniz tuzu 

Öncelikle bir gece önceden suya koyduğunuz çiğ soya fasulyelerini süzmeli ve yıkamalısınız.  Paslanmaz çelik sürahiye, işaretli alana dek su eklemelisiniz. Sonrasında fasulyeleri ince filtreye almalı ve filtreyi Soyabella’nın motorlu başlık kısmına yerleştirmelisiniz. Ardından güç kablosunu taktıktan sonra sıcak işlem seçeneğini seçebilirsiniz. Ortalama 15 -20 dakika beklemeniz yeterli. (İşlem zaman zaman 25 dakikaya kadar sürebiliyor.) Döngü tamamlandıktan sonra içeceği karıştırmak için Raw düğmesine 1-2 kez basabilirsiniz. Makinenin soğuması için 15 dakika kadar bekledikten sonra başlığı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.  Tezgahın temiz kalması için çıkardığınız başlığı damlama kabına koyun… İşlem sonunda sürahide soya içeceğiniz hazır. Afiyet olsun.

 

Soyabella İle Vegan Kahvaltı Tarifleri

Vegan kahvaltı için Soyabella’dan destek alabilirsiniz. Günün ilk öğününün gözdesi olan pancakeler, smoothieler hazırlarken ihtiyaç duyduğunuz yulaf içeceği için yanınızda. Bu nefis tarif için malzemeler: 

  • 4 su bardağı içme suyu 
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı  ezme cihazı ile hazırlanmış yulaf (Taş değirmen ürünlerimiz arasında bulabilirsiniz) 

Soyabella bitkisel içecek yapma cihazının sürahisinin içine içme suyunu eklemelisiniz. Karıştırma için kullanacağınız filtreye tüm malzemeleri ekledikten sonra, filtreyi motorlu başlığa geçirmeli ve döndürerek kapatmalısınız. Ardından cihazın Hot düğmesine basınız. İşlem ortalama 15-25 dakika içinde tamamlanıyor. Biten program sonrasında ideal kıvam için Raw düğmesine 1-2 kez basmanız yeterli. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra, cihaz soğuduğunda başlığı çıkarabilir ve yulaf içeceğinizi kahvaltı tariflerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Yulaf sütü ile pancake yapmak için bir blender ihtiyacınız var. Ayrıca 1 kap yulaf içeceği, 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım kap elma püresi, 1 kap elma şekeri, 1 ¾ kap yulaf, ⅓ kap kakao, 1,5 yemek kaşığı kabartma tozu, tuz,½ kap para çikolata kullanabilirsiniz. Ceyda Artun imzalı badem içeceği ile hazırlanan alternatifi sizlere hatırlatıyoruz:

 

 

 

Soyabella İle Pratik İçecek Tarifleri

Soyabella nedir diye araştıranlar onun birçok bitkisel içecek yapmak için kullanılabilen bir cihaz olduğu fark ediliyor. Bu içecekler arasında neler mi var? 

  • Kabak Çekirdeği İçeceği: 

Malzemeler: 

-3 kap su 

- 1+ ¼ kap geceden ıslatılmış çiğ kabak çekirdeği 

- 1 çay kaşığı agave şurubu

- ¼ çay kaşığı deniz tuzu 
 

Filtrenin içine kabak çekirdeklerini ekleyin. Cihazın paslanmaz çelik sürahisini suyla doldurduktan sonra, filtreyi motorlu başlığa takarak kapatın. Ardından Raw düğmesine basın ve içecek dilediğiniz kıvama ulaşana dek birkaç kez döngüyü tekrar edin. Ardından nazikçe kapağı açın ve sürahinin içine tatlandırıcı malzemeleri ekleyin. Sonrasında bir kez daha karıştırarak içime hazır hale getirebilirsiniz. Nefis yeşil rengiyle cezbedici bir görünüme kavuşan içeceğiniz servis için hazır! 

  • Çiğ badem içeceği: 

Malzemeler: 

-3 Kap su 

-1 kap akşamdan ıslatılmış çiğ badem 

- 1 çay kaşığı agave şurubu

- ¼ çay kaşığı deniz tuzu 

Filtrenin içine çiğ bademleri süzerek ekleyin. Cihazın paslanmaz çelik sürahiyi suyla doldurun. Ardından içi dolu filtreyi motorlu başlığa takıp, cihaz sürahisinin üzerine kapatın. Raw düğmesine basın ve içecek dilediğiniz kıvama ulaşana dek birkaç kez döngüyü tekrar edin. Program bitiminde nazikçe kapağı açın ve içine tatlandırıcı malzemeleri (agave şurubu ve tuz) ekleyin. Sonrasında bir-iki kez daha karıştırarak tarifi tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Etiketler: Defya
Mayıs 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR