Vegan Kahvaltı Nasıl Hazırlanır?

Vegan

Vegan beslenme ile yeni tanışanların en sık sorduğu sorulardan biri “vegan kahvaltı” hakkında oluyor. Her öğünü bitkisel kılmak kısmen kolayken söz konusu kahvaltı olduğunda bitkisel seçenekler bulmak zor görülebiliyor. Oysa değil… Vegan kahvaltı hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri, vegan kahvaltılık tariflerini öğrenerek siz de günün ilk öğününü bitkisel hale getirebilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu önerilerimizi sıraladığımız yazımızda şu başlıkları bulabilirsiniz? 

  • Vegan Kahvaltı Tarifleri için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 
  • Vegan Pancake Tarifi
  • Vegan Omlet Tarifi
  • Vegan Peynir Tarifi

Peki vegan kahvaltı nasıl hazırlanır dersiniz? Aslında düşündüğünüz kadar zor değil. Sofrada olması gerekenlere gelmeden önce olmaması gerekenleri eleyerek başlayabiliriz. Kahvaltı sofrasından hayvansal tüm ürünleri çıkarmalısınız. Bal, peynir, tereyağ, kaymak, içecek, yoğurt, yumurta bunlardan bazıları. Buna ek olarak vegan kahvaltı sofrasında içecekli krepler, yumurtalı börekler, salam, sosis ve sucuk da olmamalı. Hayvansal hiçbir içeriğin vegan kahvaltıda yeri yok. Eğer vegan kahvaltı sizin için korkutucu görünüyorsa, halihazırda vegan olan ve serpme kahvaltı kültürümüzde de yer alan diğer malzemeleri hatırlatabiliriz. Bunları sofranıza rahatlıkla yerleştirebilirsiniz. Bol yeşillikli bir salata, dilediğiniz siyah ve yeşil zeytinler, türlü meyveler, sebze soteler, fındık ezmesi, içinde içecek ve yumurta olmayan lavaşlar, sağlıklı marmelatlar. Ayrıca bildiğiniz tarifleri bitkisel ürünlerle revize ederek yeniden yorumlayabilirsiniz. Örneğin vegan pancake, omlet ve bitkisel peynirler kahvaltı sofranızda yer almaya aday. 

Elbette besleyici bir başlangıç için blender ile çeşitli smoothieler yapmayı, meyveli, bitkisel içecekli yulaf lapaları hazırlamayı unutmamalısınız. Juicer ile sofranızda besleyici meyve ve sebze sularına yer açabilirsiniz. Enerji dolu, sağlıklı ve bitkisel kahvaltılar için Defya ürünleri de yanınızda. Her öğünde mutfak işlerini kolaylaştıran Defya ile vegan pancake, omlet veya peynir hazırlamak şimdi çok daha pratik. 

 

Vegan Kahvaltı Tarifleri için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

  • Hawos Oktagon Taş Değirmeni ile hiçbir katkı maddesi içermeyen unlar hazırlayabilirsiniz. Almanya’da üretilen taş değirmen, 9 farklı ayar ile farklı malzemeleri un haline getirebiliyor. Onunla buğday, çavdar, arpa, karabuğday, nohut gibi  birçok gıda maddesinin ununu evinizin mutfağında hazırlayabilirsiniz. 
  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı 47 RPM’lik yavaş sıkma sistemiyle sebze ve meyvelerin besin değerlerini/enzimlerini en yüksek düzeyde koruyor. Ayrıca püre aksesuarı püre yapımını kolay hale getiriyor. Kuruyemiş ezmesi yapmak, çeşit çeşit sebze suları sıkmak artık düşündüğünüzden daha zahmetsiz. Haliyle vegan kahvaltılar da onunla çok daha renkli ve lezzetli… Güçlü 200 Watt motor ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi, Slowstar’da. 
  • Blendtec Classic 575, her eve lazım profesyonel bir mutfak yardımcısı. Onun sayesinde restoranlarda severek içtiğiniz smoothieleri tek tuşla yapabilirsiniz. 3 beygirlik 1560W gücünde motora sahip olan ürün, 2 program (Smoothie ve Temizlik) + 2 süreli programı (60 ve 90 saniye) bulunduruyor. Ayrıca darbe modu ve 5 aşamalı hız ayarı sayesinde mutfak işleri hızlanıyor. Vegan kahvaltı için smoothie, çorba hazırlamak şimdi dakikalar alıyor. Üstelik temizliği de zahmetsiz... ABD’de “Dünyanın en gelişmiş blenderi” olarak bilinen markayla tanışmaya hazır mısınız? 

 

Vegan Pancake Tarifi

Evinizin mutfağında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz besleyici, sağlıklı ve vegan pancake tarifleri Defya’da. Çeşit çeşit vegan pancake tariflerimiz arasından dilediğinizi seçebilirsiniz: 
 

Vegan Kahvaltı için Kakaolu Vegan Pancake

Vegan kahvaltıların gözdesi Kakaolu pancake tarifimiz Ceyda Artun imzası taşıyor. 1 kap badem içeceği, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 3/4 kap yulaf, ⅓ kap kakao, yarım kap elma püresi, 1 kap elma şekeri, 1.5 yemek kaşığı kabartma tozu, tuz, 1 çay kaşığı vanilya ve yarım kap para çikolata kullanmalısınız. Öncelikle bitkisel içecek olan badem  ile elma sirkesini karıştırın ve birkaç dakika bekleyin. Bu sırada elma püresini biraz pişirebilirsiniz. Sonrasında tüm malzemeleri blend ederek pancake karışımı elde edebilir ve tavada pişirerek nefis kakaolu vegan pancakeler yapabilirsiniz. 
 

Vegan Kahvaltıya Tat Kartan Pancake 

Vegan kahvaltı için pancake yaparken çiğ karabuğday da kullanabilirsiniz. Krem tartar, su, karbonat, tuz ve pekmez ile hamur hazırlayabilirsiniz. Pekmez sos için mutfağınızda kakule, üzüm pekmezi, zencefil, portakal kabuğu, portakal suyu, tuz olmalı. Ayrıca tarifi karamelize muz ile renklendirebilir, pişirmek için ise hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Vegan pancakeleri servis ederken bal yerine agave, akçağaç şurubu, reçel ve marmelatlar tercih edebilirsiniz. 

 

Vegan Kahvaltı için Vegan Omlet Tarifi

Yumurtasız omlet mi olur demeyin… Eğer söz konusu vegan kahvaltı ise olur… Ceyda Artun, sizler için hazırladığı yumurtasız vegan omlet ile kahvaltı sofranızı bitkisel lezzetlerle tanıştırıyor. “-mış gibi” serimizin bir parçası olan vegan omlette mercimek, pirinç, mısır nişastası, zerdeçal tozu var. Ayrıca bitkisel içecek olarak soya içecekli kullanabilirsiniz. Diğer taraftan omleti biraz renklendirmek için içine vegan peynir, yeşillikler, kuru sebzeler ekleyebilirsiniz. 

 

 

Vegan Peynir Tarifi

Farklı vegan peynir tarifleri ile vegan kahvaltı sofranızı şenlendirmek ister misiniz? Üstelik bu ürünleri diğer yemeklerinize (Vegan omlet, börek, poğaça vb) dolgu olarak da kullanabilirsiniz. 
 

Vegan Kahvaltının Vazgeçilmezi Badem Ricotta 

Beslenme koçu Çılga Turan, Defya mutfağında sizlere özel badem ricotta hazırlıyor. Üstelik yapımı kolay vegan peynir için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça az. 1 bardak bir gün önce suda bekletilmiş ve süzülmüş badem temel ürünümüz. Bunun yanında 3-4 yemek kaşığı besin mayası, biraz fesleğen, nane, sarımsak tozu, biberiye, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve maydanoz yeterli. Dilerseniz vegan peyniri tek olarak sofraya getirebilir, isterseniz tatlı patates ile vegan kahvaltı için  börek halinde sunabilirsiniz. 

 

Ayçekirdeği Cheddar

Daha çok vegan tarif isteyenler, canı bitkisel cheddarımsı çekenler için ise ayçekirdeğinden cheddar tarifimiz sizlerle. Yalnızca sıktığınız havuç sularını kullanarak cheddar renkli görünümünü elde edebilirsiniz. Tarifte yer alan ayçekirdeği ise vegan peynirinize özgün bir lezzet armağan ediyor. Agar agar ile kıvam kazandıracağınız peynirimsi sayesinde vegan kahvaltınızın çok daha zengin olacağından şüpheniz olmasın. 

 

Vegan Kaju Peyniri

Vegan fermente krem kaju peyniri de bir diğer vegan peynir seçeneğimiz. Ceyda Artun’un Defya mutfağında hazırladığı kaju, probiyotik kapsül ve su kullanmanız yeterli. Öyle ki, 1 gece önce suda beklettiğiniz kajularla nefis bir peynirimsi elde edebilirsiniz. Vegan kahvaltı sofrasında peynirimsi ile geleneksel lezzete çok daha fazla yaklaşmak elinizde. 

 

 

Etiketler: Defya
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR