Badem İçeceği

Badem İçeceği

Mevsim geçişlerinde hastalıklara dur diyeceğiniz badem içeceğini denemenin tam zamanı! Üstelik birbirinden farklı 3 ürünle!

Bu tarifimizde 3 farklı makine ile badem içeceği yapılışını göstereceğiz:

–       Greenstar Elite Çift Dişli Yatay Öğütücü

–       Slowstar Tek Dişli Dikey Öğütücü

–       Dynapro Vakumlu Blender

İşte ihtiyaç duyacağınız malzemeler:

  • Bir gece suda ıslatılmış ham bademler
  • 1 bardak ham bademi bekletmek için 2-3 bardak temiz içme suyu (ne kadar az su kullanırsanız o kadar kıvamlı bir badem içeceği elde edersiniz)
  • Süzme bezi

İşleme Greenstar Elite Çift Dişli Yatay Öğütücü ile başlayın. Öncelikle kalın süzgeç filtresini kullandığınızdan emin olun. Suda ıslatılmış bademleri suyu ile beraber besleme kanalından makineye düzenli bir şekilde boşaltın. Gerekiyor ise itici çubuk ile aşağı doğru itin. İşlem sırasında Greenstar Elite’in içeceği kolayca elde edişini ve bademlerin posasını ayırışını göreceksiniz. Daha sonra sıkılmış içecekten ekstra posanın ayrıştırılmasını göstereceğiz.

Şimdi, Slowstar Tek Dişli Dikey Öğütücü ile badem içeceği yapımına geçebilirsiniz!

Sıkma haznesine ıslatılmış bademleri suyu ile beraber düzenli bir şekilde boşaltın.

Taze sıkılmış badem içeceği ile suyun sıkma haznesinde birbirine iyice karışmasını sağlamak için dökme tıpasını kapalı tutun. Hazne dolunca tıpayı açın. Badem içeceği süzülmek için şimdi hazır.

Sıradaki badem içeceği elde etme işlemini Dynapro ile yapalım..

Malzemeleri kaba doldurun. Her bir suda bekletilmiş bardak badem için 2-3 bardak su ilave etmeyi unutmayın. Malzemeleri içecek kıvamına gelene kadar 30 saniye kadar püreleyin (blend).

Badem içeceğini süzmek ve hazır hale getirmek için sürahinin üstüne süzme bezini geçirin ve taze sıkılmış badem içeceğini süzün. badem posasındaki tüm içeceği çıkartmak için süzme bezini iyice sıkın.

Badem içeceğiniz hazır! Afiyet olsun!

Badem içeceğinizi daha lezzetli hale getirmek için şu ürünleri kullanabilirsiniz; Deniz Tuzu, Agave Şurubu, Organik Vanilya, Tarçın ve Organik Kakao

 

 

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR