Badem İçeceği Nedir? Nasıl Yapılır?

Badem İçecek

Badem içecekglütensiz ve laktozsuz bir yapıya sahip olan bir içecek türüdür. Bu doğrultuda badem içeceğinin sağlıklı bir şekilde beslenmek isteyen kişilerin sık sık tükettiği içecekler arasında yer aldığını ifade edebiliriz. Günümüzde sağlıklı beslenebilmek için kişiler çeşitli gıdaları tüketmektedir. Badem içeceği de kişilerin oldukça rahat bir şekilde tercih edebildiği gıdalar arasında yer almaktadır. Sağlıklı beslenme tutkunlarının sık sık tercih ettiği bu içeceğin içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde inek içeceğine çok benzemektedir. İnek içeceğinden en büyük farkı ise içerisinde glüten, laktoz ve kolestrol gibi sağlığa zararı olan etkenlerin yer almamasıdır. Bu nedenle badem içeceğinin yoğun tüketilmesi durumunda herhangi rahatsız edici durum ile karşılaşılmaz. Peki, badem içeceği nasıl yapılır?

Badem İçeceği Yapmak için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

 

  • Blendtec Designer 650 Blender ile tek bir düğmeyle badem içeceği yapabilirsiniz. 1560 W gücünde 3 beygirlik motor bulunduran cihaz, 8 aşamalı hız ayarına sahip. Bu sayede tam kıvamında içecekler hazırlayabilirsiniz. Tüm parçaları 8 yıl garanti kapsamında olan endüstriyel standartlardaki ürün ile suda bıraktığınız bademleri çekebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı süzerek pürüzsüz içeceğe ulaşabilirsiniz. 
  • Blendtec Classic 575 Blender ile restoran kalitesinde içecekler yapmanız mümkün. 3 beygirlik 1560W gücünde motorundan güç alan cihaz, 5 aşamalı hız ayarı sayesinde mutfak işlerini pratikleştiriyor. Üstelik temizliği zahmetsiz...
  • Tribest Dynapro Vakumlu Blender ile badem içeceği yapmak çok kolay. Kaptaki havayı vakumlayarak oksidasyonu en aza indiren ürün, badem içeceğinin besin değerinin korunmasına yardımcı oluyor. Vakumlu blenderla farklı hız kademelerinde çekim yapabilir, dilediğiniz dokuyu oluşturabilirsiniz. Üstelik Dynapro, hazne içindeki ısının da kontrolüne yardım ediyor. Kaptaki sıcaklık 47.7 derecenin üzerine çıktığında göstergenin rengi değişerek sizi uyarıyor. 

 

Badem İçeceği Nasıl Yapılır?

Badem içeceği, evde kolaylıkla hazırlanabilen bir içecekdir. Genellikle vegan beslenme tarzını benimseyen kişilerin tercih ettiği badem içeceğini hazırlamak ise zahmetli ve vakit alabilir. Defya Ailesi olarak bizler badem içeceğini çok kolay elde edebiliyoruz. Bunun için sıkacaklar ailemizden Greenstar EliteSolostar 4 ya da Slowstar Soğuk Sıkım Katı Meyve ve Sebze Sıkacağı’nın ve tüm blenderların çok faydası bulunuyor. Peki badem içeceği için ne gerekiyor?

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 3 su bardağı içme suyu

Badem içeceğini hazırlarken çiğ bademleri öncelikle 1 gece boyunca ılık suda bekletmelisiniz. Sonrasında ise yumaşamış bademlerinizi Sıkacak cihazlarımızdan herhangi birisine su ile beraber dönüşümlü ekleyin. Soğuk Sıkım makinelerimiz bademin posasını ve suyunu ayrı haznelere biriktirecektir. Badem suyunu tamamen posasız isterseniz bir tülbentten süzebilirsiniz. Blender ile yapmayı arzu ederseniz de bademler ile suyu beraberce blender’da 30 saniye kadar harmanlayın. Bu karışımı bir tülbentten geçirip posasını ayırın. Bir diğer haznede biriken badem posasının ise pek tadı bulunmayacaktır çünkü bademin tadı suyuna yansıyacaktır. Dilerseniz badem posası ile badem unu veya kurutucular yardımıyla krakerler elde edebilirsiniz.

 

Badem İçeceğinin Faydaları Nelerdir?

Badem içeceğinin insan sağlığına çeşitli faydaları bulunmaktadır. Söz konusu faydalarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

  • Kalorisi oldukça düşüktür.
  • İçerdiği vitaminler ile kolesterolü destekler.
  • Vitamin ve mineraller ile kalp sağlığını korur.
  • Sindirim sisteminin fonksiyonlarını destekler.
  • Mide sağlığını büyük ölçüde korur.
  • Potasyum zenginidir. Bu doğrultuda kusma ve ishal gibi sorunları ortadan kaldırır.
  • Düzenli bir şekilde tüketildiğinde tırnak, saç ve cilt sağlığını korur ve güçlendirir.

 

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR