Bitkisel İçecek Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

Bitkisel İçecek

Hayvansal içecek içmenin çok faydalı olduğunun söylendiği, çocuklardan yetişkinlere herkesin kalsiyum ihtiyacı için hayvansal içeceğin önerildiği günler çok geride kaldı. Artık birçok uzman hayvansal içeceklerin bizler için faydalı olmadığı ve kullanımının minimuma indirilmesi gerektiği görüşünde. Buna karşın, özellikle de piyasadaki bitkisel içecek ürünlerinin pahalılığı da düşünülünce, hala bitkisel içeceğe ve kullanıma karşı bir önyargı söz konusu. Biz de bu yazımızda bitkisel içeceklerin faydalarından bahsedeceğiz ve evde kolay bitkisel içecek yapımını anlatacağız.

 

Bitkisel İçecek Yapmak için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Blendtec Classic 575 Blender çok yönlü çözüm sunar. Endüstriyel gücü ve fonksiyonel özellikleri ile ulaşılabilir bir alternatif olan 575, 2 hazır programlanmış çalışma devrini, 2 sabit çalışma programı ile tamamlar. Onunla smoothie, sos, sıcak çorba ve bitkisel içecek yapmak çok kolay. 3 pik beygir gücü, 1560 Watt kuvveti  ve 5 manüel kontrol + darbe özelliği ile hizmetinizde. 

Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı 47 RPM yavaş sıkma mekanizması sayesinde besin değerini ve enzimleri daha uzun süre korur. Kıyıcı/püre aksesuarı bulunan cihaz, meyve suyu sıkmanın yanı sıra bitkisel içecek hazırlamada da kullanılabilir. 200 watt motor gücü ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi bulunur. 

Blendtec Professional 800 Blender dünyadaki en sessiz endüstriyel güçteki blender olarak tanınır. Kafe ve restoranlarda bulunan aletlerle yapılan tarifleri evde yapmaya imkan tanır. 3.8 pik beygir gücü ve 1800 watt çalışma kuvveti onu ayrıcalıklı kılar. Dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen cihaz, 6 programı, 11 kontrol ve darbe hız ayarları ile dikkat çeker.


Bitkisel İçecek Nedir?

Bitkisel içecekler, bünyesinde hayvansal protein barındırmayan, tamamen bitkisel kaynaklı içeceklerdir. Birçok çeşidi bulunur; en çok tercih edilenler kaju içeceği, badem içeceği, soya içeceği, hindistan cevizi içeceği ve yulaf içeceğidir.

 

Neden Bitkisel İçecekleri Tercih Etmeliyiz?

Araştırmalar gösteriyor ki insan vücudu, inek içeceğindeki proteinleri sindirmeye elverişli değil. Bu yüzden laktoz intoleransınız olmasa dahi, fazla içeceği tüketiminin sizi rahatsız ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Birçok insan içeceği tüketiminden sonra hazımsızlık, şişkinlik, gaz problemlerinden şikayet eder. İçinde fazlaca kolesterol barındırması da cabası. İneğin kendi yavrusunu beslemek için uygun olan içeceği, zaten biz insanlar için işlenmesi zor bir protein kaynağına dönüşür. Buna karşın bitkisel içecekler hem alternatiflerinin fazla olması hem yapımının kolay olması hem de her bir çeşidiyle farklı bir vitamin deposu olmasıyla daha sağlıklıdır. Örneğin soya içeceği proteinden yana zenginken, badem içeceği sağlıklı yağlardan ve kalsiyumdan zengindir. Pirinç içeceğindeki karbonhidrat oranı fazladır, kalsiyum, fosfor, E, D ve B kompleks vitaminlerini içerir. Hindistan cevizi içeceği ise metabolizmayı hızlandırır, sindirimi ve besin emilimini kolaylaştırır, antioksidanlardan yana zengindir.

 

Bitkisel İçecek Yapımı

Her gün yeni bir çeşidini deneyebileceğiniz bitkisel içeceklerin yapımı ise sanılanın aksine çok kolaydır. Katkı maddesi olmaksızın evde sadece istediğiniz içerikleri kullanarak sağlıklı bitkisel içecekler hazırlayabilirsiniz.

Bitkisel içecek hazırlamanın en pratik yollarından biri, soğuk sıkım sebze sıkacaklarını kullanmaktır. Bu cihazlar ile tıpkı sebze suyu hazırlarken kullandığınız şekilde bitkisel içecek elde edebilirsiniz. Badem içeceği gibi kabuklu yemişlerden elde edeceğiniz içecekleri yaparken öncesinde ılık suda bekletmeniz hem alacağınız besin değerini yükseltir hem de kabuklarını soyma kolaylığı sağlar. Sıkma işleminde kabukların alınması bembeyaz renkli ve homojen yapıda bir içecek elde etmenizi sağlar ama elzem değildir. 4-5 saat ılık suda beklemiş suyu döküp onun yerine 1 ölçü bademe 3-4 ölçü taze su ekleyerek ve kabukları soyulmuş bademlerinizi soğuk sıkım sebze sıkacağında sıkarak badem içeceği elde edebilirsiniz. Aynı işlemi kajulara uygulayarak da kaju içeceği ve tüm kuruyemişler ile de yapabilirsiniz. Dilerseniz soğuk sıkım sebze sıkacaklarımızı buradan inceleyebilirsiniz.

Soğuk sıkım sebze sıkacağınız yoksa bile, badem veya kajularınızı aynı şekilde suda beklettikten sonra içine bir miktar su ekleyip blender ile iyice homojen yapıya gelene kadar çekebilirsiniz. Bunun için uygun ölçü; 10 adet kajuya bir büyük su bardağı su şeklinde ayarlanabilir. Badem içeceği için de aynı ölçüleri kullanabilirsiniz.

 

Bunun için de isterseniz blender ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Ocak 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR