Blender Seçimi Nasıl Yapılmalı?

blender modelleri seçimi

Günümüzde, blender seti seçimi, özellikle de bir çok seçenek olmasından dolayı, zorlayıcı bir süreç olabilir. Sizin için doğru seçimi yaptığınızdan emin olmak için çok kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekebilir. Bir blender setinin sizin için uygun olup olmadığından emin olabilmek için araştırmaya başlamadan önce seçiminizi şekillendirecek bazı faktörleri değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Bunların başında kişisel ihtiyaç ve tercihleriniz yer alır. Yani blender setinizi hangi amaçla, ne sıklıkta, hangi gıdalar ve kaç kişilik bir üretim için kullanacağınız hangi tip bir blender seti almanız gerektiği konusunda belirleyici olacaktır.

 

 

Blender Nedir?         

Seçim yapmaya başlamadan önce blender nedir, ne işe yarar sorularını cevaplamak ile başlayalım.

Kelimenin sözlük tanımına göre, blender, sıvıları ve yumuşak yiyecekleri karıştırmak, meyve veya sebzeleri sıvıya dönüştürmek için kullanılan elektrikli bir mutfak aletidir. Bu işlemi yapan 4 farklı blender seti olabilir. Bunları dört başlık altında toplayabiliriz.

Konvansiyonel blender seti: En yaygın ev tipi blender türüdür. Çok çeşitli boyut ve fiyat aralıklarında gelirler. Bunlara standart blenderlar da denilebilir.

Yüksek performans blender seti: İnanılmaz derecede güçlü ve dayanıklı blenderlar, yoğun bir kullanım ile başa çıkmak için üretilmiştir. Günlük olarak yüzlerce karışımı işleyebilir. Blendtec Designer 650 blender setini örnek olarak verebiliriz

Kişisel blender seti: Küçük ve kullanışlı, kişisel blenderlar, üstüne vidalanmış kanatlı kapaklı bir kavanozdur. Smootie’nizi hazırladıktan sonra haznenin kapağını kapatarak yanınıza alabilirsiniz. Tribest Glass Personal blender setini örnek olarak verebiliriz.

El blender seti: El blenderları küçük ve son derece portatiftir çünkü tabanları ve kavanozları yoktur. El blenderını doğrudan ocaktaki tencerede veya priz olan her yerde karıştırma yapmak için kullanabilirsiniz.

 

 

Blender’ın Faydaları Nelerdir?

Blenderlar, günlük yemekleri yaparken size pratiklik sağlamanın yanısıra, sağlıklı beslenme programınızdaki besinleri hazırlamak için mutfakta harcadığınız süreyi azaltmanıza yardımcı olur.

Meyve ve sebzeleri blenderda karıştırarak tüketmenin bazı faydalarını şöyle listeleyebiliriz:

 Diyetinize sebzeleri lezzetli bir şekilde dahil edebilirsiniz

Yeşil sebzeler, vücudunuzun hemoglobin üretme yeteneğini artıran ve vücut hücrelerine oksijen iletimini güçlendiren klorofil içerir. Yeşil sebzeler aynı zamanda diyetinize ekleyebileceğiniz en sağlıklı alkali besinlerdir. Lahana, brokoli ve yeşil yapraklı otları blenderdan geçirerek lezzetli bir karışım elde edebilir ve günlük besin dozunuzu alabilirsiniz.

 

  • Açlığı azaltır

Sağlıklı kalmanın ve kilo vermenin en kolay yollarından biri açlık sancılarınızı azaltmaktır. Meyve ve sebzelerin birçoğu, onları harmanladığınızda düşük kalori değerine sahiptir. Bu, kilo alma endişesi duymadan istediğiniz kadar yemenizi kolaylaştırır. Sadece daha az açlık çekmekle kalmaz, aynı zamanda sağlıksız abur cubur yemek yerine sağlıklı beslenme kararları verebilirsiniz.

 

  • Lifleri tutar

Meyve ve sebzeleri karıştırmak, gıdaların yapılarını korumaya yardımcı olur. Sonuç olarak, yaptığınız smoothie doğru miktarda besin içeren son derece sağlıklı bir seçenek haline gelir. Blenderla karıştırmanın en iyi yanı, meyve ve sebzelerin suyunu sıktığınızda kaybettiğiniz lif içeriğinin bozulmadan kalmasıdır. Lif, sindiriminizi düzenlemek, kronik hastalık riskini azaltmak ve kan şekeri seviyelerini dengelemenize yardımcı olmak için çok önemlidir.

 

  • Yiyecekleri parçalamak daha az zaman alır

Katı yiyecekler yediğinizde, vücudunuz yiyecekleri parçalamak ve yiyeceklerde bulunan katı ve sıvı yağları tüketmek için fazladan zaman harcar. Ancak blenderda harmanlaştırılmış karışımlar veya smoothieler içtiğinizde, vücudunuz yiyeceği hemen dönüştürebilir ve gerekli besinleri hızlıca çıkarabilir.

 

  • Beslenmenize yeni yiyecekler ekleme şansı verir.

Hemen hemen herkesin sadece sevdiği yiyecekleri yeme ve diğer sağlıklı alternatifleri görmezden gelme alışkanlığı vardır. Blender ile karıştırma, diyetinize yeni bir yiyecek grubu eklemenize yardımcı olur. Smoothie'ye çeşitli maddeler eklemek, sağlıklı kalmanız için ihtiyaç duyduğunuz farklı vitamin ve mineral türlerini almanıza yardımcı olabilir.

 

  • Yağ tüketimini azaltır

Bir çok yiyecek farkında bile olmadan yağ tüketmenize sebep olur. Seçiminiz salata bile olsa, salata sosu eklediğinizde bir miktar sıvı yağ alırsınız. Yağlar kilo verme sürecinizi olumsuz etkiler. Blenderda meyve ve sebzeleri karıştırırken sıvı veya katı yağ eklemenize gerek kalmaz, böylece kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

 

  • Besinlerin emilmesini kolaylaştırır.

Smoothieler hafiftir ve pişmiş yemeklere kıyasla daha kolay emilir. Bunun nedeni, smoothie'deki ham bileşenlerin, pişirme sürecinde yok olan besin maddelerinin korunmasına yardımcı olmasıdır. Bu sayede vücudunuzun meyve ve sebzelerdeki temel besin maddelerini emmesini kolaylaştırır.

 

Blender Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Blender seti seçiminizi yaparken önce hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz sizi doğru blender setine yönlendirecektir.

Bir blender seçmeden önce kendinize şu soruları sorun:

  • Bütçem nedir?
  • Blender'ımın ne kadar güçlü olması gerekiyor?
  • Ne kadar alanım var?
  • Blender’ımı kaç kişilik bir tüketim için kullanıyorum?
  •  

El blender setleri ile bazı yiyecekleri herhangi bir derin kap içerisinde parçalayarak karıştırabilirsiniz. Örneğin pişirdiğiniz çorbaların içindeki malzemeleri el blenderı kullanarak harmanlayabilirsiniz. Ancak sert ve çiğ meyve ve sebzeleri el blenderı ile karıştırmak mümkün değildir.

Blender setinizi ara sıra bir smoothie, protein içeceği veya salsa yapmak için kullanacaksanız bir kişisel blender seti işinizi görebilir. Örneğin Tribest Glass Personal blender seti bu işler için oldukça uygundur.

Ancak iki kişiden kalabalık aileler için tezgah üstü blender seti ya da daha uygun olacaktır. Tribest Glass Personal Vakumlu Blender Seti kalabalık aileler için oldukça uygundur.

Sağlıklı beslenme konusunda ciddiyseniz ve blender setinizi, aktif olarak, çorba, fındık ezmesi, badem içeceği ve unu, günlük smoothie’lerden, sert karışımlar gibi bir çok yiyeceği hazırlamak için kullanacaksanız sizin için en iyi blender seti bir yüksek performans blender setidir. Yüksek performanslı bir blender seti almak istiyorsanız Blendtec Designer 650 blender setini inceleyebilirsiniz.

 

 

En İyi Blender Seti Nedir?

Her ne kadar el blenderlarından kişisel blender setlerine, tezgah üstü blenderlardan yüksek performans blenderlarına kadar her tip blenderların kendilerine göre avantajları olsa da, süper blender diye de anılan yüksek performans blender setleri her çeşit karıştırma ihtiyacınızı karşılayacak hem de uzun ömürlü bir kullanım olanağı sağlayacaktır.  

Dummies.com’a göre, hangi tip blender setinin sizin için uygun olduğunu belirledikten sonra, bu grupta yer alan alternatifler arasındaki en iyi blender setinde aramanız gereken faktörler şunlardır:

 

Hazne malzemesi ve boyutu

Plastik: En ucuz blender kapları plastikten yapılır. Plastiğin avantajları, hafif ve çatlaklara karşı dayanıklı olmasıdır.

Cam: Cam haznelar uzun ömürlüdür. Plastikte olabileceği gibi rengi bozulmaz ve bitki veya sebzelerden gelen kokuları emmez.

Paslanmaz çelik: Paslanmaz çelik en pahalı ve en dayanıklı olanıdır. Donmuş karışımları daha uzun süre soğuk tutar. Olumsuz tarafı, kapağı açana kadar içindeki karışımı göremezsiniz.

Kaplar, kişisel veya mini blender kabı için 8 ons (240 ml) ile ortalama geleneksel karıştırıcı için 10 ila 64 ons (300-1900 ml) arasında, yüksek performanslı bir karıştırıcı için 80 ons arasında değişir. İhtiyaçlarınız için hangi boyutun uygun olduğunu yalnızca siz belirleyebilirsiniz.

 

Motor gücü

Meyve sıkacaklarında olduğu gibi, sert ve lifli sebzeleri karıştırmak için motorun gücü önemlidir. Ortalama bir mutfak blenderi, 300 ila 600 watt arasında güce sahipken, yüksek performanslı blender setleri ortalama 1.300 watt gücündedir.

Bir blender seçerken karşılayabileceğiniz en güçlü motoru seçin - watt ne kadar yüksek olursa, makineniz o kadar çok yönlü olur. Düşük voltajlı bir makine kalın ve donmuş kokteylleri, sorbeleri ve granitaları işleyemez.

 

Sürücü yuvası ve bıçaklar

Plastik çabuk aşındığı için, tahrik soketi, bıçaklar ve bıçak tahrik milinin paslanmaz çelik olan modelleri tercih edin. Tahrik soketinin değiştirilmesi kolay ve ucuz olmalıdır çünkü bıçakların dönmesini engelleyen bir şey olursa hasar görebilir. Bu, motoru aşırı çalışmaya karşı korur.

 

Darbe düğmesi

Buzlu içecekler, sorbeler veya granitalar yapmayı planlıyorsanız, titreşimli bir düğme gereklidir. Buz, duraklatıldığında bıçakların içine düşer ve bıçaklar dönmeye başladığında tekrar öğütülür. Karıştırıcınızdaki darbe düğmesi olmadan, motoru tekrar çalıştırmadan önce buzu durdurmanız ve karıştırmanız gerekecektir.

 

Değişken hızlar

Blenderi düşük hızda çalıştırabilmek ve kademeli olarak yükseğe çıkarabilmek motora daha az yük bindirir. Yüksek bir hızdan çok düşük bir hıza düşürme yeteneği, karışımın geri kalanına sıvılaştırılmasını veya püre haline getirilmesini istemediğiniz malzemeleri karıştırmanın sonunda eklemenize olanak tanır.

 

Buz kırıcı

Bu işlev, darbeli düğmeye benzer. Buzun kolayca kesilebilmesi ve harmanlanmış bir karışıma eşit şekilde entegre edilebilmesi için bıçakları otomatik olarak durdurur ve yeniden başlatır.

Etiketler: defya
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR