Detoks Suları İçin Günlük Tarifler Nelerdir?

Detoks Suları İçin Günlük Tarifler Nelerdir?

İyi yaşam rehberiniz olan yazıları ve dünyaca ünlü cihazları ile Deyfa, detoks suyu tarifleri için de yanınızda. Kilo verme, toksinlerden arınma veya cilt görünümünü iyileştirme gibi hedeflerle başvurulan detoks suları için birbirinden leziz tarifleri sizler için derledik. Öncesinde Detoks suyu dosyasını açıyor ve şu konularda sizleri aydınlatıyoruz: 

  • Yazımızda detoks suyu nedir konusunu tüm ayrıntılarıyla açıklıyoruz. Nelere detoks suyu dendiği kadar nelerin bu konseptin içinde olmadığını da hatırlatıyoruz. 
  • Detoks suyunun faydaları da yazımızda. Bu bilgiler ışığında siz de meyve ve sebze suyu tüketmenin muhtemel yararlarını fark edebilirsiniz. 
  • Detoks suyu nasıl yapılır bölümünde ise Greenstar için hazırlanan özgün ve çeşit çeşit juice tarifi sunuyoruz. Sadece Defya mutfağında bulabileceğiniz tariflerin çok daha fazlası için bir de sürprizimiz var. 
 

Detoks Suyu için Defya Juicerlar ile Tanışın!

Defya, dünyaca ünlü Tribest markasının seçkin sıkacak modellerini sizler için Türkiye’ye getiriyor. Siz de ülkemizdeki tek yetkili distribütör olan Defya güvencesi ile evde meyve suyu hazırlamanın en pratik yolunu birbirinden seçkin ürünler ile deneyimleyebilirsiniz. Detoks suyu hazırlamada uzman ürünlerimiz:

  • Greenstar, Defya’nın juicer ailesinin en yetkin üyesi. Çift dişli bulunduran öğütücü bölümü sayesinde insan dişlerini anımsatan ve bu sayede meyvelerin, sebzelerin besin değerini maksimuma çıkaran ürün, detoks suyunun besleyiciliğini saatlerce korumasına yardımcı oluyor. Üstelik içecek tarifleri için kullanabileceğiniz cihaz sayesinde bebek mamaları, ezmeler, pateler, sorbeler de yapabilirsiniz. Farklı başlıklarla birden çok fonksiyonu yerine getiren cihaz, yabani deve dikeninden buğday çimine farklı birçok gıdayı sıkabilecek kadar güçlü! Beyaz, krom ve siyah renk seçeneklerini bulabileceğiniz cihaza mutfağınızda mutlaka yer açmalısınız. 
  • Solostar ise evinde daha küçük gövdeye sahip ve işinde son derece iyi bir yavaş sıkım cihazı isteyenlerin tercihi oluyor. Güçlü çiğneme metodu sayesinde çimenlerin bile suyunu çıkarabilen cihazın hem beyaz hem de krom renk seçenekleri mevcut. 47 rpm yavaş sıkım özelliği sayesinde besin değerini koruyor, yatay formu sayesinde lifli sebzelerin bile rahatlıkla suyunu çıkarıyor. Solostar ile evinizde çeşit çeşit detoks suyu tarifini hayata geçirebilirsiniz. 
  • Lurch juicer ise manuel bir sıkacak arayanların seçimi. Elektrikli sıkacaklardan daha düşük hızda ve el kuvvetiyle kullanılan ürün, bu sayede daha az ısı oluşturuyor. Bu da tam anlamıyla soğuk sıkım yapabildiği demek oluyor. Hassas vitaminleri, mineralleri koruyarak sıkıma destek olan ürün, çabuk oksitlenmenin önüne geçerek elektrik olmayan yerlerde bile, kolaylıkla kaliteli detoks suları hazırlamaya imkan tanıyor.
 

Detoks Suyu Nedir?

Detoks suyu tariflerine geçmeden önce, nedir tanımını yapmalıyız. Detoks suları detoksifikasyon hedefiyle tüketilen ve vücutta biriken toksinlerin arındırılmasına yardımcı olduğuna inanılan doğal bileşenli meyve/sebze sularına deniyor. İçerisinde birden çok sebze ve meyvenin yer aldığı detoks suyu tariflerinde, çoğunlukla farklı renklerde seçenekler sizleri karşılıyor. Öyle ki, yeşil veya kırmızı detoks suyu gibi isimlerle sunulan ve aynı renklerdeki sebze ve meyvelerin karışımları ile farklı faydalar vadeden çeşitler bulabilirsiniz. Detoks suyunun faydalarının daha yüksek düzeyde hissedilebilmesi için beslenme uzmanları, doktorlar ve diyetisyenler gözleminde özel beslenme planları oluşturulabilir. Bu süreçte günün bazı öğünlerinde sıvı beslenme hedeflenebildiği gibi bazen de ara öğün olarak suların içilmesi öneriliyor. Detoks suyunun yoğun olarak tüketileceği bir beslenme planı uygulayacaksanız kesinlikle doktorunuzdan, diyetisyeninizden onay almalısınız. Yazımızın kesinlikle tedavi önerisi içermediğini, yalnızca bilgilendirme amacı taşıdığını aklınızda tutmalısınız. 

 

Detoks Suyunun Faydaları Nelerdir?

İçerisinde çok sayıda meyve ve sebze bulunan detoks suları, bu sayede bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan madde bulunduruyor. Genellikle düşük kalorili olan bu içeceklerin en önemli artısı ise kolay tüketilebilmeleri ve rahatlıkla günün her anında taşınabilmeleri. Peki detoks sularının faydaları neler, gelin birlikte not düşelim: 

  • Detoks suları içerdikleri vitamin, mineral ve iz elementler sayesinde bağışıklığın olağan fonksiyonuna destek veriyor. (Kaynak) Ayrıca suların tüketimi daha düşük tansiyon ve kolesterol düzeyi ile ilişkilendirilebiliyor. Elbette detoks suyu tarifinin içinde ne olduğuna bağlı olarak etkide değişiklik görülmesi olası .
  • Bunun yanında, 2017 yılında yapılan bir çalışma, 3 gün boyunca meyve/sebze suyu tüketen (bilinçli ve doktor gözetiminde yapılan bir deneyden bahsediyoruz) katılımcılarda kilo kaybı gözleniyor. Ayrıca bağırsak florasında düzelme olduğu not düşülüyor. 
  • Henüz bilimsel olarak yüksek katılımcının bulunduğu yeterli bir çalışma ve kanıt olmasa da sebze ve meyve sularının düzenli tüketimi sayesinde vücudun toksinlerden arındığına inanılıyor. 
  • Özellikle turunçgil içerikli meyve sularının tüketiminin oksidatif stresi azaltabildiği ve cilt kalitesi üzerinde etki gösterebileceği düşünülüyor. Nar suyunun da yaşlanma karşıtı etkiye destek olduğu kayıtlara geçiyor. (Kaynak)

Detoks sularının faydaları oldukça cezbedici görünse de bilinçsiz ve yoğun miktarda tüketimin bazı risklere neden olabileceğini belirtmeliyiz. Sadece sıvı alımı nedeniyle lif alınamadığı için alınan besinlerin yeteri kadar verimli emilemediği görülüyor. Ayrıca kan şekerinin düzenlenmesi zorlaşıyor. Bu nedenle tek tip beslenmeden uzak durmalısınız. Diğer taraftan, dışarıdan hazır alınan detoks sularının içinde koruyucu, katkı maddesi ve renklendirici kimyasallar bulunuyor. Raf ömrü bir hayli uzun olan bu içeceklerin tüketimi, çok miktarda hazır gıdanın vücuda alınması demek. Paketlerde kullanılan ve içerikte yer alan maddeler hazır suların faydadan çok zarar getirebileceğine dair şüphe doğuruyor. Bu nedenle detoks suyu tariflerini mümkünse kısa sürede içeceğiniz zamanlarda evde hazırlamalı ve bilinçli bir şekilde tüketmelisiniz. Tek tip beslenmeden kesinlikle uzak durmalı ve dengeli beslenme esaslarını yerine getirmelisiniz. 

 

Detoks Suyu Nasıl Yapılır?

Siz de evde kolay, lezzetli ve besleyici detoks suyu nasıl yapılır öğrenmek ve çok sayıda tarife erişmek için Greenstar’a özel detoks suyu tarif kitapçığı çalışmamızı hemen indirebilirsiniz. İşte o kitapçıkta yer alan tariflerimizden birkaçı: 

Kök Sebzeler Kokteyli Tarifi

Kök sebzeler içeren tarif için iki bardak pancar, 4 adet büyük boy havuç, 1 bardak yeşil elma ve 5 cm kadar zencefil kullanabilirsiniz. Tüm malzemeleri yavaş sıkım sıkacağınızda sıktıktan sonra keyifle yudumlayabilirsiniz. 

Karaciğer Temizlemeye Yardımcı Kokteyl Tarifi

Tarif için 4 dal kereviz, 1 bardak elma, 1 bardak pancar, 1 bardak soyulmuş limon ve 2-3 cm zencefil gerekiyor. Tüm gıdaları sıkarak içime hazır hale getirebilirsiniz. 

Lahana Kokteyli Tarifi 

Bu tarif için 4 bardak beyaz lahana, 4 büyük boy havuç, 1 bardak soyulmuş limon ve bir zencefil kökünün dörtte biri gerekiyor. Sıktığınız suları bir bardakta içerek siz de lahanalı detoks suyunun tadına varabilirsiniz. 

Kereviz, Kişniş ve Lime Kokteyli Tarifi

Yeşil rengi ile cezbedici görünen tarifimizde 4 bardak kereviz, 1 bardak soyulmuş lime ve yarım bardak kadar taze kişniş yer alıyor. Dilerseniz servis sırasında taze kişniş dallarını da bardağa süs olarak ekleyebilirsiniz. 

Tropikal Lezzet Bombası Tarifi

1 bardak yeşil elma, 1 bardak ananas, 1 bardak ıspanak ve 2 bardak kereviz kullanacağınız tarifimize 2-3 cm kadar da zencefil ekleyebilirsiniz. Kendinizi tropikal lezzet patlamasına hazırlayabilir, uyumun tadını doyasıya hissedebilirsiniz. 

Eğer daha çok detoks suyu tarifi isterseniz; tarif sayfamızı, kitapçıklarımızı ve Defya Ailesi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.


 
Etiketler: defya
Nisan 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR