Havuç Suyu Faydaları Nelerdir?

Havuç Suyu Faydaları

 

Her yaştan tüketici için sağlıklı beslenme rutininin bir parçası olması gereken sebzeler arasında havuç da var. Siz de kolaylıkla havuç suyu faydalarını deneyimlemek için sebzeyi  sıkarak beslenmenize ekleyebilirsiniz. Size yardımcı olacak ürünler de Defya'da. Evde yemek yapmayı sizlere sevdirecek çeşit çeşit profesyonel yardımcıyı bir arada bulabilirsiniz.

 

Havuç Suyu Faydalarına Ulaşmaya Yardımcı Defya Ürünleri 

Sağlıklı ve leziz havuç suyu yapmak için kullanabileceğiniz Defya ürünlerimiz: 

  • Tribest Solostar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, soğuk baskı sıkma sistemiyle çalışıyor. Bu sayede enzim, vitamin ve mineral potansiyelini maksimuma taşıyor. Dünyanın en iyi yatay tek dişli cihazı olarak gösterilen ürün, 47 RPM hızla çalışma özelliğine sahip. Çiğneme metoduyla su sıkan cihaz, tüm havuç suyu besin değerini oksitlenmeden ve ısıdan koruyarak sıkarak içime hazır hale getiriyor.
  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı düşük hızda (47 RPM) çalışarak, sürtünme ve ısı yükselmesi olmadan kaliteli sebze ve meyve suları hazırlıyor. Hem meyve/sebze suları hem de püre için kullanılabilen cihaz, çift bıçaklı doğrayıcı gücüyle daha fazla miktarda, daha az posalı sular elde etmenize yardımcı oluyor. Ürün sayesinde besleyici havuç suları hazırlamak çok daha pratik. 
  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı insan dişlerini taklit eden özel sıkma sistemiyle sınıfının lideri. Havuç suyu besin değerinin saatlerce muhafaza edilmesini sağlayan özel sıkma sistemi, havuç suyunun besleyiciliğini maksimize ediyor. Yatay sıkım sistemi ve paslanmaz çelik çift dişli özelliği ile sert sebzeleri bile kolaylıkla işliyor. 

 

 

İşte Havuç Suyu Faydaları

Havuç, mükemmel bir vitamin, besin ve lif kaynağıdır. Havuç suyu içmek, diyetinize havuç eklemenin kolay bir yoludur. İşte diyetinize havuç suyunu da eklemeniz için beş neden, birbirinden değerli havuç suyu faydaları:

Görüşünüzü İyileştirir

Havuç yemenin gözlerinize iyi geldiği sıklıkla söylenir. Havuç suyu, en güçlü antioksidanlardan A vitamininin bir çeşidi olan beta-karoten için iyi bir kaynaktır.

Havuç suyu faydalarının bir çoğu vitamin ve havuç suyu besin değerinden kaynaklanır. A vitamini göz yüzeyini korumaya yardımcı olur. Ayrıca güçlü görmeye katkıda bulunur. Örneğin havuç suyunu, maküler dejenerasyon, katarakt gibi göz bozukluklarını önleyebilir. Havuç ayrıca, gözü ışığa zarar vermekten koruyan bir antioksidan olan lutein içerir. 1994 yılında yapılan bir araştırma, luteinin görme kaybına neden olan bir göz bozukluğu olan maküler dejenerasyon riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu buldu.
 

Havuç Suyu Cildinize İyi Gelir

Kızarıklık veya sedef hastalığı gibi cilt problemleri geçmişiniz varsa, havuç suyu cilde katkı sağlar. Havuç, iyileştirici özelliklere sahip olan C vitamini içerir. Yaralardan ve travmadan cildin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Havuçtaki beta-karoten ayrıca cilt iltihabını da azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Böylece havuç suyu faydaları arasında cilde yararları oldukça fazladır. 
 

Havuç Suyu Besin Değeri ile Bağışıklığınızı Güçlendirir

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olmak için günlük diyetinize ekleyin. Siz de havuç suyu faydalarını keşfedin, fiziksel sağlığınızı koruyun.

Besleyici sebze havuç, vücudunuzun serbest radikallerle, hücre hasarıyla ve iltihapla savaşmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir. Havuç suyundaki C vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede soğuk algınlığı ve grip mevsimini sağlıkla geçirmenize yardımcı olur.
 

Havuç Suyu Faydaları Arasında Kanser Riskini Azaltma Var

Kanser, anormal hücreler oluştuğunda ve kontrolsüz bir şekilde çoğaldığında gelişir. Antioksidanlar hücre hasarını durdurmaya yardımcı olur. Havuç suyu faydaları sayesinde çeşitli kanser türlerine karşı koruyabilir.

Bir çalışmada lösemi hücrelerinin ve tümör olmayan kontrol hücrelerinin tedavisinde 72 saat boyunca kullanılan havuç suyu özütü, hücre ölümünü tetikledi ve hastalığın ilerlemesini durdurdu. Bu, havuçların lösemi tedavisi için etkili biyoaktif kimyasallar içerebileceğini göstermektedir. Genç erkeklerin bir başka araştırması, beta-karoten bakımından zengin bir diyetin prostat kanserine karşı koruma sağlayabileceğini buldu.
 

Düşük Kolesterol

Kolesterolünüzü kontrol etmekte sorun yaşıyorsanız diyetinize eklemeyi düşünün. Mükemmel bir potasyum kaynağı olan havuç suyu faydaları ile  sağlıklı kolesterol seviyesini korumanıza yardımcı olabilir. Düşük kolesterol seviyeleri, kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.
 

Havuç Suyu Faydaları ile Beyin Fonksiyonlarını Güçlendirir

İçerisinde bulunan beta-karoten ayrıca bilişsel işlevi iyileştirir ve yaşa bağlı hafıza sorunlarıyla bunama riskini azaltır. Oksidatif stres sinir sinyallerini zayıflatır ve bilişsel işlevi azaltır. Bununla birlikte, havuçtaki beta-karoten beyin fonksiyonunu güçlendirir ve hafızayı geliştirir.

Bunca faydası bulunurken her gün yeterli miktarda havuç tüketmek zor. Ancak dilerseniz soğuk sıkım sebze suyu sıkacaklarıyla sıvı halde diyetinize ekleyerek de havuç tüketebilirsiniz. Bol bol sebze suyu çeşitleriyle hem diyetinizi renklendirin, hem sebzelerin iyileştirici gücünden, havuç suyu faydalarından faydalanın.
 

Havuç suyu kalori değeri nedir? 

100 gram taze sıkılmış havuç suyu kalori değeri ortalama 39,4 kcal’ine işaret eder. Bu bağlamda yaklaşık 1 su bardağı havuç suyu kalorisi 80 kcal’e denk düşer. 

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR