Sağlık Podcastlerini Keşfedin! Sağlıklı Yaşam için En Faydalı Podcastler

Podcast

Sağlıklı yaşam, yalnızca bir alışkanlık değil, engin bir bilgi birikimi anlamına geliyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli yaşam alışkanlıkları kazanmak isteyenler, mutfaklarını, deterjanlarını, yaşam rutinlerini değiştirirken onlara bilgiler rehberlik ediyor. Güncel bilgilerin, yaşam deneyimlerinin ve ilham verici anlatıların yer aldığı sağlık podcastleri ise sağlığa önem veren herkesin adeta radyosu olmuş durumda. Peki sağlıklı yaşam için takip etmenizi önereceğimiz o podcastler neler? Yazımızda hem Türkçe hem de İngilizce en faydalı podcastleri sıralıyoruz. 

Sağlık için en faydalı podcastleri listeleyerek sizlerle tanıştırıyoruz. Hem Türkçe hem de İngilizce kanallar aracılığı ile güncel bilgilere erişebileceğiniz hesapları işaret ediyoruz. Onlar arasında: 

  • The Doctor’s Farmacy,
  • Sağlıklı Yaşıyoruz, 
  • The Goop, 
  • The Funk’tional Nutrition, 
  • BBC Earth Podcast, 
  • 15 Minute Matrix, 
  • Bütünsel Beslenme,
  • The Doctor’s Kitchen Podcast, 
  • UpliftFit NutritionUpliftFit Nutrition,
  • Mind Pump

yer alıyor. Önerilerimizin ardından gelen “Sağlıklı Yaşam Podcast Dinle!” başlığında ise podcast dinlemek için bir türlü zaman bulamayanlara tavsiyelerimiz var. “Ne zaman podcast dinlenir” diye düşünüyorsanız, siz de bu başlıktaki bilgilerle podcast dinlemeye vakit bulabilirsiniz. 

Haydi, yeni sesler keşfetmeye hazırsanız başlayalım. Şimdi en sevdiğiniz kupaya juicer ile taze taze sıktığınız meyve suyunu alabilir ve keyifle kişisel radyonuzu dinlemeye başlayabilirsiniz. 
 

 

Sağlık için En Faydalı Podcastler

Sağlıklı bir ömür için en yararlı podcastleri derliyoruz. Türkiye’den ve dünyadan örnekler içeren en faydalı podcastler listemizde, uzmanların ve gönüllü yayıncıların hesapları mevcut. Az sayıda kurumsal hesap da önerilerimiz arasında yer alıyor. Siz de bugün sağlığınız için bir adım atmak isterseniz sağlık için en faydalı podcastlere kulak vermeye başlayabilirsiniz. 

  • The Doctor’s Farmacy: Güncel tartışmalara konu olan birçok sağlıklı yaşam başlığını podcastlerine konu eden Dr. Mark Hyman, ilgi çekici üslubu ve aydınlatıcı bilgileri ile en faydalı podcastler arasında. Günlük yaşama katkı sunacak onlarca başlık içeren kanal, sağlıklı yaşam podcastleri dinlemek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. 
  • Sağlıklı Yaşıyoruz: Sosyal medyadaki yayınlarıyla ilgi uyandıran ve yaşam deneyimlerini uzmanların yorumları ile zenginleştirerek içeriğe dönüştüren Sağlıklı Yaşıyoruz girişiminin canlı yayınları podcastte. Kanal, panellerden söyleşilere, sosyal medya yayınlarından özel röportajlara kadar birçok beslenme içeriği ile sağlıklı yaşam için en faydalı podcastler arasında sıralanıyor. Uzman doktorların, diyetisyenlerin görüşlerine yer verilen içeriklerde, sıradan dinleyicinin dahi kolaylıkla anlayabileceği bir dil benimseniyor. 
  • The Goop: En yararlı podcastler arasında sayabileceğimiz The Goop, daha çok kişisel gelişim alanında yayın yapıyor. Beslenmeden detoksa hamilelikten cinselliğe daha kaliteli bir yaşam için ipuçları paylaşıyor. Kendi sitesinde yayınlarını sunan The Goop, podcastlerin bir kısmını Spotify gibi mecralarda da dinleyicilerle buluşturuyor. 
  • The Funk’tional Nutrition Podcast: Fonksiyonel beslenme uzmanı Erin Holt’un güncel bilgiler paylaştığı, sağlıklı yaşam konusunda uzman kişilerle röportaj yaptığı podcasti ana akım bilgilere yeni pencereler açıyor. Hem Apple Podcast’te hem de Spotify gibi uygulamalarda bulabileceğiniz serinin şimdiye dek yayımlanmış 200’ü aşkın bölümü var. Doktorların da konuk olduğu bölümlerde, cilt hastalıklarından diyete, otoimmün sorunlara kadar birçok farklı başlık ele alınıyor. 
  • BBC Earth Podcast: Çevreye, hayvanlara, doğaya saygıyı ilke edinen bir podcast dinlemek isterseniz, BBC Earth yayınlarına kulak vermelisiniz. Evrenin bilimsel açıklamalarına yer veren yayınlar, doğayı daha iyi tanımak isteyenlerin ufkunu genişletiyor. Sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir çevreden, sürdürülebilir yaşamdan ve doğaya saygıdan geçtiğini bilenler için en yararlı podcast hesaplarından biri de BBC Earth. 
  • 15 Minute Matrix: Ödüllü bir podcast olan 15 Minute Matrix, dinleyicilerine beslenme ve sağlık alanında geniş bir perspektif kazandırmayı hedefliyor. Fonksiyonel Tıp Beslenme Uzmanı Andrea Nakayama’nın ev sahipliği yaptığı seri, güncel birçok konuya beslenme ve sağlıklı yaşam penceresinden bakıyor. Cinsel sağlıktan obeziteye, ruh sağlığına kadar farklı birçok konu Nakayama’nın podcastinde masaya yatırılıyor. 
  • Bütünsel Beslenme: Diyetisyen Gizem Tümay, Fonksiyonel Tıp bakış açısı ile hastalıkların kök sebeplerine odaklanıyor. Beslenmeyle iyileşmek ve yaşam standartlarını yükseltmek isteyenleri ağırlayan platform, kısa içerikleri ile ufak molaları bile bilgiyle değerlendirmek isteyenleri bekliyor. 
  • The Doctor’s Kitchen Podcast: Dr Rupy Aujla, yemekten ilaca, yaşam tarzına kadar birçok konuda uzmanlığını konuştururken konuklarını da ağırlıyor. Hem yetişkin hem de çocuk konusunda içerik üreten sağlıklı yaşam podcastlerinden biri olan The Doctor’s Kitchen, yeme alışkanlıklarını değiştirmenin yol haritasını veriyor. 
  • UpliftFit Nutrition: Beslenmeye bütünsel yaklaşım getiriyor. Birçok hastalığın beslenmeyle ilişkisine odaklanan UpliftFit, en faydalı podcastler arasında yerini alıyor.  Kanalda her biri ortalama 30 dakika olan 160 bölüm podcast bulabilirsiniz. Hastalıkların nedenleri, çözümleri ve iyileşme süreçleri hakkında birçok bilgi edinerek sağlıklı yaşama bir adım daha yaklaşmanız mümkün. 
  • Mind Pump: Aktif yaşam sağlıklı alışkanlıkların olmazsa olmazı. Bir fitness podcasti olan Mind Pump, üç kişisel antrenör tarafından hazırlanıyor. Sporcu beslenmesi, antrenman rutinleri, performans kaygısı, kas kazanımı ve yağ yakımı gibi konularda ilham verici söyleşiler kanalda yerini alıyor. 
     

Sağlıklı Yaşam Podcast Dinle!

Siz de şimdi elinizdeki asitli yiyeceği, paketli atıştırmalıkları bir kenara bırakarak, meyve sebze kurutucular ile hazırlanmış sağlıklı atıştırmalıklarınızı tüketmeye başlayabilir, en sevdiğiniz podcastleri dinleyerek bilgi edinebilirsiniz. Peki ya vakit bulamıyorsanız? Üzülmeyin, onun için de önerilerimiz var. Ne zaman sağlıklı yaşam podcasti dinleyebilirim diye düşünüyorsanız, tavsiyelerimiz sizin için: 

  • Sağlık podcastlerinin illa not alarak, pür dikkat dinlenmesi gerekmiyor. Eğer böyle bir konsantrasyon için vakit bulamıyorsan başka bir şeyler yaparken de radyo gibi bu yayınları takip edebilirsiniz. Örneğin yemek yaparken daha sağlıklı menüler hazırlamak için ilgili podcast bölümlerini ilham kaynağı haline getirebilirsiniz. 
  • Bunun yanında araba kullanırken en faydalı podcastlere kulak vermeniz mümkün. Müzik dinlemek veya araç gürültüsü ile yolculuk yapmak yerine size motivasyon kazandıracak sağlık podcastleri ile yolculuğunuzu renklendirebilirsiniz. 
  • Spor yapmak istiyor ancak bir türlü beklediğiniz enerjiyi bulamıyorsanız, faydalı podcastlere başvurabilirsiniz. Sağlık ve spor konulu başlıkları dinleyerek içinizdeki sporcuyu uyandırabilir, yürüyüş sırasında kulaklığınızda size eşlik edecek sesle bir sonraki adım için motive olabilirsiniz. 
  • Uyumakta zorlanıyor, bir türlü uykuya dalamıyorsanız meditasyon  ve uyku üzerine yapılan yayınlara kulak verebilirsiniz.

Güne başlarken, gün içinde işlerle uğraşırken veya gün sonunda rahatlarken podcastlere vakit ayırmanız mümkün. Sağlık için ayıracağınız her dakikanın kendinize hediye olduğunun farkına varmalısınız. Kendiniz ve sevdikleriniz için sağlık podcast önerilerimizden dilediğinizi seçebilirsiniz. Hatta sizin gibi sağlık alanına meraklı olan arkadaşlarınızla kitap toplantıları yapar gibi podcast etkinlikleri düzenleyebilir, dinlediğiniz bölümleri tartışarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Elbette beraber dinleme eventleri oluşturmanız da mümkün. 

Yaşamın koşuşturması içinde kendiniz için iyi seçimler yapmayı, kendinizi önceliklendirmeyi, ona değer vermeyi öğrenebilirsiniz. Tüm işleri, yoğunluğu, sıkıntıları ve stresi bir yana bırakarak kendinize ufak iyilikler yapmalısınız. Örneğin su arıtma cihazı ile doğal kaynakları kullanarak kendiniz için hazırladığınız bir bardak suyun tadı bir başka oluyor… Bunu fark etmeli, kıymetini bilmelisiniz. Bedeninize hak ettiği değeri vererek yudumladığınız her su damlasında sağlığın huzurunu bulabilirsiniz. Sağlık podcastlerine, sağlıklı yaşam kitapları ve filmlerine zaman ayırarak “boş zaman”ları değerli kılmaya bugünden başlamanız mümkün!



Etiketler: Defya
Ocak 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR