Soğuk Sıkım Sebze Suları İçin En İyi 5 Sebze

Soğuk Sıkım Sebze Suları

Son yıllarda soğuk sıkım sebze suları, vitamin ve mineral alımını artırmanın hızlı ve kolay bir yolunu arayan kişiler arasında yaygın bir popülerlik kazandı. Ancak bu işte yeniyseniz hangi sebzeleri seçeceğinizi belirlemekte zorlanabilirsiniz. İşte genel sağlığınızı iyileştirmek için vitamin ve minerallerden zengin en iyi 5 sebze ve hazırlayabileceğiniz soğuk sıkım sebze suları.


 

1. Kale

Kale, aroması diğer sebzelerle iyi eşleşen, hafif bir tada sahip bir sebzedir. A, C ve K vitaminleri de dahil olmak üzere vitamin ve minerallerden zengindir. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan beta-karoten içerir. Antioksidanlar kanser, kalp krizi, Alzheimer gibi birçok hastalığa sebep olan serbest radikal adı verilen zararlı molekülleri nötralize eder. Ayrıca kale suyu içmenin LDL (kötü) kolesterolü düşürdüğü ve kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir.
 

2. Havuç

Havuç, hafif tatlı tadı ve vitamin minerallerden zengin içeriğiyle sebze suyunda kullanmak için mükemmel bir seçimdir. Düşük kalorilidir ve A vitamini, biotin ve potasyum içerir.

Dahası, vücudunuzda güçlü antioksidanlar olarak görev yapan bitki pigmentleri olan karotenoidlerle yüklüdürler. Bunlar arasında beta-karoten, likopen, alfa-karoten ve lutein bulunur. Araştırmalar, karotenoidler açısından zengin bir beslenme biçiminin prostat dahil olmak üzere dejeneratif göz hastalıkları, kalp hastalığı ve belirli kanser türlerinin riskini azaltabileceğini göstermektedir
 

3. Pancar

Manganez, potasyum ve folat içeren pancar ayrıca nitrat bakımından da zengindir. Kırmızı renginden de anlaşılacağı üzere bol antioksidan içerir. Ayrıca araştırmalar nitrat bakımından zengin pancar suyunun kan basıncını, atletik ve zihinsel performansı da iyileştirebileceğini göstermektedir.
 

4. Lahana

Lahana, sebze suyu sıkmak için aklınıza ilk seçenek olarak gelmeyebilir ancak besleyici ve lezzetli bir sebzedir. Lahana folat, manganez ve B6 vitamini gibi diğer mikro besinlerle birlikte K ve C vitaminlerinden yana zengin bir içeriğe sahiptir. Araştırmalar, beslenmenize bolca turpgil eklemenin diyabet, kalp hastalığı ve inflamasyon riskini düşürdüğünü gösteriyor.
 

5. Ispanak

Ispanak, smoothie ve soğuk sıkım sebze sularının vazgeçilmezi yeşil yapraklı bir sebzedir. A ve C vitaminlerinden zengin olan ıspanak ayrıca bol miktarda antioksidan ve kalp sağlığına faydalı olan nitrat da içerir. Ek olarak, bazı araştırmalar ıspanak suyunun önemli bir antiasit aktiviteye sahip olduğunu ve ıspanak suyunun asit reflüsü olanlar için akıllıca bir seçim olduğunu gösteriyor.

 

 

Siz de bir öğün yerine geçebilen, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen soğuk sıkım sebze suları yapmak için sıkacaklarımıza göz atabilirsiniz.

Tarif sayfamızdan hazırlayabileceğiniz sağlıklı soğuk sıkım sebze suları tariflerini bulabilirsiniz.

Dilerseniz yukarda saydığımız sebzeleri kullanarak yapabileceğiniz tarifler için de Youtube kanalımıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: defya
Ocak 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR