Soğuk ve Sıcak Fındık İçeceği Nasıl Yapılır?

Soğuk ve Sıcak Fındık İçeceği Nasıl Yapılır?

Bitki bazlı süt ikameleri her geçen gün daha fazla tüketici tarafından tercih ediliyor. Yemişlerden, ayıklanmış çekirdek ve bakliyatlardan elde edilen içecekler ile tatlılar yapabilir, sıcak veya soğuk bitki bazlı içecekler hazırlayabilir, yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Mutfakların yeni gözdesi ise fındık içeceği. Hem sade hem de aromalı olarak hazırlanan, yaz ve kış mevsiminde sıcak ve soğuk seçenekleri ile mutfaklarımıza konuk olan reçetelere Defya ayrıcalıkları ile sahip olmak ister misiniz? 

Yazımızda bulacağınız başlıklar: 

  • Fındık içeceği faydaları ile tüketmek için bizlere birçok farklı neden veriyor. İşte o nedenleri yazımızın ilk paragrafında bulacaksınız. 
  • Ardından kış aylarında içinizi ısıtacak sıcak fındık içeceği tarifi vereceğiz. 
  • Sonrasında soğuk fındık içeceği reçetesi ile sıcak yaz günlerine serin bir ferahlatıcı bulacaksınız. 
  • Son olarak fındık içeceğini kullanabileceğiniz reçeteler ile sizlere ilham vereceğiz. 

Hazırsanız sizleri Defya mutfağına davet ediyoruz. 

 

Fındık İçeceği Yapmak için Defya Ürünleri 

İyi yaşama destek veren ürünleri ile tanınan Defya, koleksiyonundaki birçok cihaz ile fındık içeceği yapmaya yardım ediyor. 

  • Soyabella Bitki Bazlı İçecek Makinesi, evinizde çeşitli bitkisel içecekler yapmanızı sağlıyor. Özellikle bitki temelli beslenenler ve hayvansal gıdalara alerjisi bulunanlar tarafından tercih eden cihaz pratikliği ile süt tüketmek istemeyenlerin gözdesi. Onunla çiğ (fındık, ceviz ve badem içeceği gibi) ve sıcak işlem gerektiren (soya ve yulaf içeceği gibi) içeceklerin yanı sıra çorba ve tonik gibi alternatifler de yapabilirsiniz. İçecekleri süzme işlemi ise ince/kalın filtre sayesinde kolaylaşıyor. Türkiye'de bir ilk olan bu cihazla tanışın ve pratik bitkisel fındık içeceklerinin keyfini çıkarın!
  

 

  • Blender modelleri ile evde homojen içecekler hazırlayabilir, ardından süzerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Karıştırma haznesi son derece geniş olan cihazlar, güçlü motorları sayesinde saniyeler içinde yemişleri püre haline getiriyor ve suyu yemişlerin aroması ile tatlandırıyor. Size sadece süzmek kalıyor. Üstelik Defya koleksiyonunda yer alan cihazlar arasında dünyanın en popüler markalarından Blendtec ve kişisel blenderların mucidi Tribest var. 
  • Sebze ve Meyve Sıkacakları ile yemiş içecekleri hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Farklı cihazlar ile yapılan badem içeceklerinden ilham alarak fındık içecekleri de yapabilirsiniz. Temiz içme suyunda bekleyen fındıkları juicer ile kalın süzgeç filtresi kullanarak sıkmanız yeterli. Yemişlerin kolaylıkla posasından ayrıldığını görebilirsiniz. 
  

 

Fındık İçeceği Faydaları Nelerdir?

Tek başına tüm besin ihtiyacını karşılayacak güçte olmasa da fındık içeceği birçok vitamin ve minerali içinde bulunduran zengin bir kaynak. Özellikle hayvansal sütlere göre çok daha düşük kaloriye sahip olan sade fındık içeceği, kalsiyum ve iz mineraller açısından yüz güldürüyor. Protein, B ve E vitamini ihtiva eden içecek, yüksek yağ içeriği ile dikkat çekiyor. Özellikle bol lifli besinler arasında yer alan yemişler, bu yönüyle kan şekerinin dengelenmesine ve sindirime yardımcı oluyor. 

Fındık içeceğinin 1 bardağı ortalama 70 ile 100 kalori bulunduruyor. Yağ içeriği 4-9 gram arasında değişirken protein hanesinde 3 gram, karbonhidrat değeri olarak ise 1 gram karşımıza çıkıyor. Diğer yemiş içecekleri ile kıyaslandığında (badem ve kajuya göre) daha yüksek kalori sunan içeceğin protein değerinin de diğer örneklerin ortalama 3 katı olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Doğal olarak vegan olan fındık içeceği, nötr tadı ile hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kullanılabiliyor. Karbonhidrat içeriği de hayvansal süte göre düşük bulunan fındık içeceğini, ölçülü porsiyonlarla kilo alma endişesi duymadan yemeklerde tercih etmek mümkün. Ancak tüm yemişlerde olduğu gibi fındığın ve fındık içeceğinin de ölçülü tüketimi oldukça önemli. 

Özellikle alerjen bir bünyeye sahipseniz ve kronik bir rahatsızlık yaşıyorsanız, beslenmenizde fındık içeceğine yer vermeden önce mutlaka doktorunuzdan onay almalısınız. 

 

Sıcak Fındık İçeceği Tarifi

Sıcak fındık içeceği tarifini biraz aromalandırmaya ne dersiniz? Eğer yanıtınız evet ise damak çatlatan bir fındık içeceği tarifi sizlerle. 

Sıcak fındık içeceği tarifi için malzemeler: 

  • Yarım su bardağı ıslatılmış pirinç 
  • Yarım su bardağı fındık 
  • Çeyrek su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 litre su 
  • Çeyrek su bardağı agave şurubu 
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • bir tutam deniz tuzu 

İsterseniz tarifi farklı aromalarla özgünleştirebilir ve kendi sıcak fındık içeceği tarifinizi kolaylıkla yaratabilirsiniz. Tek ihtiyacınız size yardımcı olacak pratik bir yardımcı, o da Soyabella!

Tarifteki pirinç, fındık ve Hindistan cevizi rendesini filtreye ekledikten sonra hazneye içme suyunu koyun. Hot düğmesine basıp ortalama 25 dakika sürecek döngüyü başlatın. Sonra 15 dakika bekleyin hazneye tatlandırıcıları attıktan sonra tekrar motorlu kapağı takın. Raw modunda birkaç kez çalıştırın ve homojen kıvama ulaşın. İşte mükemmel sıcak fındık içeceğiniz hazır, afiyet olsun. 

Önemli not: Sıcak fındık içeceği tarifini yaparken hazne ısınacağından çıkarırken acele etmemeli, damlama haznesini kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Filtrenin sıcak olduğunu mutlaka aklınızda tutmalı ve acele ile açmaya çalışmamalısınız. 

 

Soğuk Fındık İçeceği Tarifi 

Soyabella ile çiğ yemiş içecekleri hazırlamanın tarifi aynı. Ceviz içeceği videomuzdan ilham alarak siz de saniyeler içinde soğuk fındık içeceği yapabilirsiniz. Nasıl mı? 

İşte soğuk fındık içeceği için malzemeler: 

  • 1 bardak fındık 
  • 4 bardak soğuk içme suyu
  • Bir adet çekirdeği çıkartılmış hurma 

Geceden ısladığınız fındıkları süzmeli ve pürüzsüz beyaz renk isterseniz mutlaka kabuklarını soymalısınız. Ayrıca içecek yapmak için fındıkların çiğ olması önem taşıyor. Süzüp soyduğunuz fındıkları Soyabella’nın filtresine yerleştirerek hazne içine içme suyunu koyabilirsiniz. Sonra motorlu başlık ile filtreyi birleştirip kapağı kapatmalısınız. Cihazı raw modunda 3-4 kez çalıştırarak 1 dakikadan kısa sürede fındık içeceği tarifiniz hazır. Afiyet olsun. 

 

 

Fındık İçeceği Nasıl Kullanılır?

Fındık içeceğini evde kolaylıkla yapabilir ve pek çok farklı şekilde kullanabilirsiniz  Örneğin sabah kahvenizin veya çayınızın içine biraz fındık içeceği ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca kahvaltılık yulaf lapalarınızın üzerine dökerek besleyici bir kahvaltı yapabilir veya meyve smoothielerine ve milkshake içeriklerine ekleyerek kremamsı bir kıvam ve lezzet kazandırabilirsiniz. Pişmiş tatlılar veya yemeklerde süt yerine fındık içeceği kullanabilir, aynı zamanda kek, kurabiye veya pancake gibi hamur işlerinde de tercih edebilirsiniz. Bazı çorbaların ve sosların içine ekleyerek lezzetini zenginleştirebilir, hatta ev yapımı dondurma tariflerinde kullanarak lezzetli bir alternatif elde edebilirsiniz. 

Beşamel sos gibi içerisinde hayvansal gıda bulunan sosların bitkisel versiyonlarını yaparken fındık içeceğini tercih edebilir, tuzlu yemeklerinizde de fındığın nötr lezzetinden yararlanabilirsiniz. 

Sonuç olarak, fındık içeceği hem faydaları açısından zengin bir alternatif sunmakta hem de çok yönlü bir kullanım imkanı sağlamakta. Özellikle bitki bazlı içeceklerin tercih edilmesiyle birlikte, fındık içeceği çeşitli tariflerde ve günlük beslenmede sıklıkla kullanılıyor. Sıcak veya soğuk olarak hazırlanabilen içecekler, pratik mutfak cihazlarıyla kolayca yapılabiliyor. Ayrıca, içerdiği vitamin, mineral ve düşük kalori içeriğiyle dengeli bir beslenmeye katkı sağlıyor. Dilerseniz hazır paketlerde de fındık içecekleri bulabilirsiniz, ancak bu ürünlerin içinde çok az gerçek yemiş olduğunu ve koruyucu/katkı maddesi bulundurabileceğini aklınızda tutmalısınız. Bu nedenle evde fındık içeceği tarifi yapmayı tercih edebilirsiniz. 

Siz de bitki bazlı içecekleri kullandığınız yenilikçi tarifleri Defya ailesi ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilir, reçetelerinizle sayfamıza katkı sunabilirsiniz. Leziz yemekler, iyi yaşama yardımcı reçeteler ve profesyonel ev tipi mutfak cihazları için Defya ailesini takipte kalın!


 
Etiketler: defya
Şubat 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR