Evde Milkshake Nasıl Yapılır?

Milkshake

Milkshake, sıcak yaz günlerinin serinletici lezzetlerinden biri. Kremsi ve yoğun yapısıyla hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen bu içecek, birçok kafenin de spesiyali. Peki evde milkshake yapmak mümkün mü? Neden olmasın… Üstelik evde milkshake yapmak oldukça kolay ve birkaç basit malzeme ile harika bir tat elde etmek mümkün. Siz de milkshake nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizleri Defya mutfağına davet ediyoruz. Yazımızda bulacağınız notlar: 

  • Milkshake yaparken işinizi kolaylaştıracak Defya ürünlerini tanıyarak yazımıza başlıyoruz. 
  • Sonrasında milkshake nedir anlatıyoruz. 
  • Milkshake tarifinin püf noktalarını paylaşıyor ve
  • Milkshake nasıl yapılır anlatırken diğer milkshake çeşitlerini de sizlere tanıtıyoruz. 

Peki milkshake nasıl yapılır? Öncelikle milkshake yapmak için temel malzemeler arasında süt (bitkisel içecek de kullanabilirsiniz), dondurma ve isteğe bağlı olarak meyve veya aromalı şuruplar var. İşte evde milkshake yapmanız için adım adım bir tarif:

Evde Mükemmel Milkshake Yapmak için Malzemeler:

  • 400 ml süt veya yulaf içeceği
  • 2-3 top şekersiz dondurma (damak tadınıza göre sade veya çikolatalı kullanabilirsiniz.)
  • Bitter çikolata rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • 2-3 adet suda bekletilmiş, çekirdeği çıkarılmış hurma
  • Çilek dilimleri (süslemek için)

Adım Adım Evde Milkshake Nasıl Yapılır? 

Bir blender kullanarak sütü ve dondurmayı iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak vanilya özütü de kullanabilirsiniz. Rafine şeker yerine birkaç adet suda bekletilmiş hurma daha iyi bir alternatif. (Dilerseniz hurma yerine bal veya agave şurubu da tercih edebilirsiniz.) Malzemeleri iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderı çalıştırın. Servis yapmadan önce milkshake'i buzdolabında bir süre dinlendirin, böylece daha serin ve kıvamlı olacak. Servis öncesinde süslemek için üzerine çilek dilimleri ve çikolata rendesi ekleyin. Soğuk servis yapın ve hemen tüketin. Afiyet olsun… 

 

Milkshake Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Milkshake nasıl yapılır artık biliyorsunuz, evde en iyi sonucu almanıza yardımcı olacak ürünlerimiz sizlerle: 

  • Blendtec Designer 650s Paslanmaz Çelik Blender, 1560 W gücündeki 3 beygirlik motoru ile rakip tanımıyor. “Dünyanın en gelişmiş blenderi” olarak bilinen Blendtec’in bu ayrıcalıklı ürünü sayesinde tek bir düğmeye dokunarak dondurma, yapmanız mümkün. Yeni nesil harmanlama özelliğine sahip 6 programlı blender ile hem dondurmanızı hem de milkshakeinizi evde yapabilirsiniz. 
  • Soyabella çeşit çeşit bitkisel içeceği evde yapmanızı sağlayan mükemmel bir yardımcı. Öğütme performansı ile göz dolduran, homojen karışım yaratmak için hızla karıştıran, özel süzgeci sayesinde içeceklerin pürüzsüz olmasını sağlayan bitkisel içecek yapma makinesi yakında sadece Defya’da.  
  • Tribest Dynapro Vakumlu Blender güçlü motoru ve keskin bıçakları ile homojen ve pürüzsüz karışımların sırrı. Hızla karıştıran, smoothieler, milkshakeler hazırlayan blender ile mutfakta işler şimdi çok daha kolay. Üstelik oksidasyonu önleyen vakum özelliği de onda. Yalnızca evde milkshake yapımı için değil, tüm karıştırma ve öğütme işlemlerinizde ondan güvenle destek alabilirsiniz. Tam bir profesyonel olan Dynapro ile içecekler, karışımlar tam kıvamında! 

Milkshake nasıl yapılır sorunuza yanıt olan garantili reçetemizi verdik. Biraz da milkshake’in tarihinden bahsedelim ve sizlere altın değerindeki püf noktalarını verelim. 

 

 

Milkshake Nedir?

Milkshake'in kökeni 19. yüzyıla kadar uzanıyor. İlk olarak, milkshake terimi, soğutulmuş süt, çırpılmış yumurta, şeker veya aromalı şurupların karıştırılmasıyla elde edilen bir içeceği tanımlamak için kullanıldı. Ancak, günümüzdeki popüler formuna gelmesi ve dondurma ile ilişkilendirilmesi 20. yüzyıla denk düşüyor. 1920'lerde, milkshake'lerin temel malzemesi olan dondurma, hemen hemen her evde tüketilen bir tatlı haline gelmişti. Ivar "Pop" Coulson ise bu leziz tatlıyı sütle karıştırarak içeceği adeta icat etti. Böylelikle dondurmanın lezzetli ve kremamsı yapısı, milkshake'lere zengin bir dokunuş ve çeşitli tat seçenekleri sunmak için kullanılmaya başlandı. 

1950'lerde, Amerika Birleşik Devletleri'nde milkshake, gençler arasında popüler bir içecek halindeydi. İçeceğin popülaritesi ve çeşitliliği, ilerleyen yıllarda da devam etti. Yeni lezzetler, meyveler, çikolata sosları ve diğer aromalarla birlikte milkshake çeşitleri arttı, günümüzde de bu popülerlik devam ediyor. Bugün milkshake, dünya genelinde popülerliğini koruyan bir içecek. Serinletici, lezzetli ve tatlı bir alternatif sunarak yemek tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. Üstelik artık milkshake nasıl yapılır sorusu eskisi kadar gizemli değil. Evde milkshake yapımının altın sırları çoktan ifşa oldu bile. 

 

Milkshake Tarifinin Püf Noktası

Evde milkshake yapımı sırasında püf noktalara dikkat ederek mükemmel sonuca bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Lezzeti ve kıvamı iyileştirmek için bazı püf noktalarımız:

  • Sütünüzü kullanmadan önce buzdolabında soğutun veya buz kalıplarında dondurun. Buz kırma özelliği de olan güçlü bir karıştırıcı sayesinde çok daha kremamsı ve buz gibi bir milkshake hazırlayabilirsiniz. 
  • Dondurma seçiminde mümkünse bitkisel içerikli veya keçi sütlü alternatiflere yönelin. 
  • Meyvelerin doğal tatlarının yoğun olması için mevsimindeki meyveleri tercih edin. Kendinden tatlı çilek, muz gibi meyvelerle daha yoğun aromalı sonuçlar alabilirsiniz. 
  • Dondurma miktarını artırarak milkshake'in kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Kıvamı artırmak için limon lifi tozu gibi sağlıklı seçeneklere de yönelebilirsiniz.
  • Güçlü bir blender kullanmak, evde milkshake yapımının daha zahmetsiz olmasının sırrı. Gücü ile dünyayı kendine hayran bırakan Blendtec modellerini deneyin. 

 

Milkshake Çeşitleri Nelerdir?

Milkshake, farklı malzemeler ve tatlar kullanılarak çeşitlendirilebiliyor. Sizleri popüler ve rafine şeker içeren içeceklere alternatif daha sağlıklı milkshake çeşitleri ile tanıştırmak istiyoruz: 

  • Çikolata Milkshake: Temel tarife çikolata sosu ekleyerek hazırlayabileceğiniz bu milkshake, çikolata severler için harika bir seçenek. Üzerine çikolata parçacıkları veya rendelenmiş çikolata ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Tarifin daha sağlıklı olması için badem içeceği ile hazırlayabilir, şekersiz bitter çikolatayı benmari ile eriterek sos şeklinde kullanabilirsiniz. 
  • Muzlu Milkshake: Muz ve vanilyalı dondurma ile hazırlanan bu milkshake, kremamsı kıvamı ile lezzetli bir alternatif. Tarifin daha leziz ve kıvamlı olması için donmuş muzları kullanabilirsiniz. Hatta Yonanas ile hazırladığınız sorbeleri milkshake’e katarak mükemmel kıvamı yakalamanız mümkün. Eğer muzlar yeterince tatlı değilse, tarife biraz bal koyabilirsiniz. Dondurduğunuz muzların hafifçe kararmış olması daha şekerli oldukları anlamı taşıyor. Bu nedenle dondurmadan önce meyvelerin tam olgunlaştığından emin olmalısınız. 
  • Çilekli Milkshake: Taze veya dondurulmuş çileklerle yapılan bu milkshake, yaz aylarının vazgeçilmezi. Dondurulmuş çileklerle daha iyi kıvam elde edebilir, tarihi çilek dilimleri ile süsleyerek daha çekici kılabilirsiniz. 

Evde milkshake yapımı sırasında çeşitleri dilediğiniz gibi yeniden oluşturmak elinizde. Orman meyveleri veya değişik soslar kullanarak tarifinizi kişisel zevklerinize göre uyarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak içeceğinize farklı aroma vermek için fındık, vanilya özütü veya tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Sonuç olarak, evde milkshake yapımı oldukça kolay ve eğlenceli… Siz de yaratıcılığınızı kullanarak yaz aylarında serinletici içeceklerinizi keyifle tüketebilirsiniz. Hayatı kolaylaştıran, milkshake yapımına yardımcı özel tavsiyeleriniz varsa siz de sosyal medya hesaplarımız üzerinden Defya Ailesi ile paylaşabilirsiniz. Hatta Defya ürünleri ile yaptığınız milkshakeleri bizleri etiketleyerek paylaşabilir, spesiyal tariflerinize bizleri de ortak edebilirsiniz. 
 


 
Etiketler: Defya
Haziran 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR