Yeşil Sebze Suyu Faydaları ve Her Gün İçmeniz İçin 9 Neden

Yeşil Sebze Suyu

 

Diyetinize yeşil yapraklı sebzeler eklemenin yararlarını daha önce pek çok kez duymuş olmalısınız, yeşil yapraklı sebzeler sağlığa bir dizi sağlık yararı bulunan besleyici yoğun bir nevi süper gıdalardır. Son on yılda yeşil sebze suları sağlık ve zindelik alanındaki tabloların zirvesine çıkmış gibi görünüyor.

 

Yeşil Sebze Suyu Hazırlamak için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri

Taze sebzelerden yeşil sebze suyunu evinizde de hazırlayabilirsiniz. İşte size yardımcı olacak profesyonel Defya ürünler: 

  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı 47 RPM hızında yavaş sıkma mekanizması sayesinde gıdaların besin değerini, enzimlerini koruyor. Sebze sularının besleyici değeri maksimize oluyor. Üstelik püre aksesuarı sayesinde püre yapımı da kolaylaşıyor. Dilerseniz kereviz gibi lifli sebzeleri de kesmek için iki taraflı kesme özelliğini kullanabilirsiniz. 200 Watt motor ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi bulunan cihaz, 9 HP eşit tork gücü üretiyor. 
  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, insan dişlerini taklit eden sisteme sahip. Manyetik çift dişli öğütme mekanizması sayesinde sebze sularının besin değerini ortaya çıkarıyor. Ayrıca ara vermeden, parça değiştirmeden farklı sebzeleri art arda sıkabilirsiniz. 
     
  • Tribest Solostar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı ile çimen suyu dahi hazırlayabilirsiniz. Birçok sebze ve meyve için kullanabileceğiniz juicer 47 RPM yavaş sıkma özelliğine sahip. Böylece ısınmayı önlüyor, oksitlenmeye mani olarak sebze sularının daha besleyici olmasını sağlıyor.


Yeşil
Sebze Suyu Faydaları Nelerdir?

Yeşil sebze suyu, zengin bir sağlıklı lif kaynağı, antioksidanlar, bitkisel besinler ve doğal olarak oluşan mineraller, vitaminler, folat, C Vitamini, potasyum ve çok daha fazlasını içeren bir avuç yeşil sebzenin karıştırılmasından elde edilen içeceklerdir.

Yeşil sebze suları sisteminizi temizlemeye yardımcı olur ve detoks etkisi yaratır, genel bağışıklığı artırır ve midedeki PH dengenizi de geri kazandırır. Yeşil sebze suyunun birçok yararından bazılarına bakalım:

 

1. Yeşil Sebze Suları Enflemasyonu Azaltır

Her türlü iltihap, vücudun bir şeylerin doğru olmadığına tepki verme şeklidir. Vücuttaki içten veya dıştan iltihaplanmalar zararlıdır ve uygun şekilde bakılmadığı takdirde çoğu zaman birçok kronik hastalığın oluşmasına neden olur. Aslında obezite, diyabet, kanser veya felç gibi hastalıkların tümü, iltihaplanmanın ilk belirtisine kadar izlenebilir.

Besleyici yeşilliklerle dolu bir bardak, vücudunuza verebileceğiniz en iyi anti-inflamatuar iksirdir. Hayati organların en iyi şekilde çalışmasını sağlayarak vücudunuzun daha iyi performans göstermesine yardımcı olacak ve karşılığında sizi gerçekten uzun süre sağlıklı tutacaktır.

 

2. Yeşil Sebze Suları Alkali Etkiler

Vücudumuz asidik olduğunda, fazla asidi nötralize etmeye yardımcı olmak için kemiklerimizden ve organlarımızdan kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi elementler alınır ve mineral eksikliklerine neden olur.

Sabahları ilk iş olarak yeşil suyunuzu tüketmek, güne zinde başlamanın en iyi yoludur. Bunun nedeni, vücudumuzun sabahları genellikle daha asidik olmasıdır ve taze yapraklı sebzelerden ve meyvelerden oluşan yeşil suyunuzu tüketmek, PH seviyenizi önemli ölçüde dengeleyebilir ve sizi uzun süre enerjik tutabilir.

 

3. Sindirimi İyileştirir

Yeşil meyve suyunun çoğunun probiyotik özelliklere sahip olduğu iddia edilmektedir. Probiyotikler, bağırsaklarımızdaki sindirim sürecine yardımcı olan küçük canlı organizmalardır. Bunlara yararlı bakteriler de denir.

Taze sebze suyundaki belirli bileşiklerin, sindirim sistemimizde iyi bakterilerin büyümesini desteklemek için probiyotikler olarak işlev gördüğünü gösteren makul kanıtlar vardır.

 

4. Yüksek Biyoyararlanım

Bir bardak taze sebze suyu, vücudunuza verebileceğiniz en biyoyararlı besindir. Yani vücut tarafından çok kolay emilir.

Doğası gereği sentetik olan ve laboratuvarda üretilen multivitamin tabletleri veya kapsüllerinin aksine, yeşil sebze sularında vücudunuz için iyi olan doğal mineraller, vitaminler ve aktif enzimler bulunur. Sebze suları ve et suları genellikle alımdan 15-20 dakika sonra emilir.

 

5. Detoks Etkisi

Sebze suları mideyi hemen terk eder ve bağırsağa girer. Bu nedenle, gün içinde herhangi bir zamanda aç karnına veya yemeklerden bir saat önce yeşil suları tüketmek iyi bir fikirdir.

Genellikle insanlar midelerini rahatlatmak için bunu içerler. Karnınızı asitli ve şişmiş hissettiren yüksek miktarda karbonhidrat ve protein tüketiyorsanız, birkaç gün boyunca yeşil sebze suyuna başvurmak, midenizi rahatlatmak için harika bir yoldur. Sadece birkaç kolay yudumda doğal antioksidanların, minerallerin ve bitkisel besinlerin iyiliğini elde edeceksiniz.

 

6. Yeşil Sebze Suları Bağışıklığı Güçlendirir

Brokoli, lahana ve ıspanağın iyi birer C vitamini kaynakları olduğunu biliyor muydunuz? Yeşil suyunuz da bol miktarda suda çözünür C vitamini içerir ve gerekirse tadını ve etkisini arttırmak için bir tutam limon suyu da ekleyebilirsiniz.

C vitamini, bağışıklığı iyileştirdiği bilinen güçlü bir antioksidandır. Hücrelerin oksidatif hasarını azaltır, kesik ve morlukları iyileştirir, daha iyi demir emilimine yardımcı olur, stresi azaltır ve diğer birçok metabolik vücut fonksiyonuna yardımcı olur.

 

7. Yeşil Sebze Suları Dehidrasyona Yardımcı Olur

Yeşil sebze suları özellikle vücudumuzun enerjisinin düşük olduğu sabahlar hidrasyona yardımcı olan su içerir. İnsanların genellikle yaptığı gibi çay veya kahve içmek yerine, bir bardak yeşil sebze suyu tercih edin.

Sistemlerinizi temizlemenize ve aynı zamanda daha alkali hale gelmesine yardımcı olurken iyi miktarda elektrolit ile dehidrasyona yardımcı olacaktır.

 

8. Enerji Verir

Her sabah aç karnına günlük taze sebze suları alımı, gün boyunca size daha fazla enerji verir ve aynı zamanda ruh halinizi de yükseltir. Minerallerin, vitaminlerin ve bitkisel besinlerin çeşitliliği, hastalanmanızı önleyecek ve erken yaşlanmaya engel yardımcı olacaktır.

 

9. Kilo Kaybı

Yeşil sebze suları temel olarak kalorilerde düşük ve besin maddelerinde zengindir. Akşam yemeği veya kahvaltı için harika bir alternatif olabilirler. Yeşil sebze suları metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olduğundan diğer karbonhidrat ve protein kaynaklarıyla birlikte tüketildiğinde kilo vermek için kullanılabilirler. Yeşil suyu, tam bir öğün ikamesi olarak değil, başka bir sebze porsiyonu olarak düşünmek daha iyidir.

 

 

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Suyunuzun Enerjisini Geri Kazandırın! Su Yapılandırıcı Nedir? yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: defya
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR