Buğday Çimi Suyu Nasıl Elde Edilir?

Buğday Çimi Suyu

 

Doğal ürünler ile beslenmek, doğadan gelen ile kendini yenilemek isteyenler için buğday çimi suyu sıklıkla tercih edilen bir detoks içeceği haline geldi. Özellikle son yıllarda giderek daha da popülerleşen buğday çimi suyu, kolay üretimi ve yapımının yanı sıra sayısız faydasıyla da daha fazla tercih edilmeye başlandı. 

Buğday bitkisinden hazırlanan çim suyunun içerisinde yüksek oranda A, C ve E vitaminleri, magnezyum, demir, amino asit gibi birçok vitamin ve mineral bulunuyor. Karaciğer için yüksek detoks etkisi yaratan buğday çimi suyunun sindirim sisteminden kronik hastalıklara birçok farklı noktada şifa kaynağı olduğu biliniyor. Taze taze tüketilebilen ve antibakteriyel, antienflamatuar özellikleri ile antioksidan kaynağı olan buğday suyu çimini beslenme rutinine dahil ederek tüm bu sayısız faydalardan yararlanabilmeniz mümkün. 

 

 

Buğday Çimi ile Detoks Suyu

Tansiyon düşürücü, karaciğer temizleyici, şeker dengeleyici ve daha nicesi…Buğday çiminin sayısız faydalarından yararlanmak için en iyi yöntem suyunu içmek. Son yıllarda yaygınlaşan detoks içecekleri kültürü ile birlikte daha çok gündeme gelen buğday çimi suyu doğal beslenme düzenine geçenlerin beslenme rutininde mutlaka yer buluyor. Sağlığınız için oldukça önemli olan besin değerlerini içeriğinde barındıran buğday çimi suyunu elde etmek için öncelikle buğday çimine ihtiyacınız var.

Buğday çimi kolay ancak özen isteyen bir yetiştirme ile evde dahi kolayca elde edebileceğiniz bir besin türü. Evde yetiştirme tekniklerine uyarak ve gerekli ekipmanları kullanarak elde edeceğiniz buğday çimi suyunu elde ettikten sonra kendiniz için sağlık dolu shot’lar hazırlayabilirsiniz. Peki nasıl mı? Oldukça pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz buğday çimi suyu tarifi sizlerle;

 

Buğday Çimi Suyu Tarifi

Buğday çimi suyunu elde etmek için kendi yetiştirdiğiniz buğday çimini taze taze kesebilir ya da hazır olarak buğday çimi satın alabilirsiniz. Ancak en verimli etki için kendi yetiştirdiğiniz, iyi tohumdan üretilen buğday çimini kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Tohuma yakın bir şekilde keseceğiniz iki, üç bardak kadar buğday çimi ile 2- 2 buçuk shot bardağı buğday çimi suyu çıkarmak mümkün. 

Buğday çimi suyunu elde etmek için kesme işleminden sonra bıçaksız bir alet yardımı ile sıkmanız gerekiyor. Bunun için spesifik olarak buğday çimi suyu makineleri olduğu gibi, soğuk sıkım yapan farklı alternatifler de bulunuyor. Maksimum verim sağlayabileceğiniz bu sıkacaklar sayesinde buğday çimi suyunuzu anında hazırlamanız mümkün! Buğday çimi suyunuzu gündelik ve taze olarak tüketmenizin daha faydalı olacağını da belirtelim. 

 

 

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Buğday Çimi Faydaları Nelerdir? yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Kasım 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR