Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?

Buğday çimi

 

Son bir kaç yıldır başta Amerika ve Avrupa olmak üzere bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de buğday çimi’ne yönelik merak oldukça arttı. Amerika’da meyve suyu barlarında başlayan bu akım, özellikle sağlıklı yaşam konusunda hassasiyet gösteren ve doğal beslenmeye dikkat eden kişiler tarafından tüketilmeye başlandı. Bizler de Defya Ailesi olarak evde buğday çimi yetiştirmeye ve tüketilmesine yönelik bir çok ürünü sizlerin beğenisine sunuyoruz. Peki nedir bu buğday çimi?  Buğday çimi faydaları nelerdir? Diğer bir soru ise, evde buğday çimi yetiştirilebilir mi? 

Buğday Çimi Faydaları için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri

Buğday çimi yetiştirmek ve sıkmak için kullanabileceğiniz Defya ürünlerimiz sizlerle. Artık siz de buğday çimi faydalarını deneyimlemek için kafe ve restoranlara gitmek zorunda değilsiniz. Evinizin konforunda çim yetiştirmek ve sıkmak için kullanabileceğiniz ürünlerimiz şunlar: 

  • Tribest Sproutman'S Topraksız Buğday Çimi Yetiştiricisi filizlendirme alanında dünyanın en iyilerinden Steve Meyerowitz (Sproutman) tarafından tasarlanıyor. Ünite sayesinde evinizde ister toprakla ister topraksız tepsiler dolusu buğday çimi  yetiştirebilirsiniz. 3 kat olarak gelen üniteyi isterseniz 10 kata kadar yükseltmeniz de mümkün. Yetiştirdiğiniz buğday çimleri ile günlük çimen suyu ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.
  • Tribest Freshlife Otomatik Sulamalı Filizlendirici ile istediğiniz filizi yetiştirebilirsiniz. taze filizlere sahip olmak için yapmanız gereken tek şey su doldurmak, tohumları yerleştirmek ve aleti prize takmak. İşte bu kadar! Freshlife her 30 dakikada bir, tohumlarınızı 5 dakika boyunca suluyor. Toprak, manüel sulama gerektirmeden birçok mikrofilizi evinizde yapabilirsiniz. Üstelik ürünün Buğday Çimi Altlığı da mevcut, bu set sayesinde buğday çimi hazırlayabilirsiniz.
     
  • Z-Star Soğuk Sıkım Meyve, Sebze Ve Buğday Çimi Sıkacağı ile yetiştirdiğiniz buğday çimlerini elektriğe ihtiyaç duymadan ekonomik bir şekilde manuel olarak sıkabilirsiniz. Dilediğiniz her yerde, istediğiniz her an taze sıkılmış çimen, sebze ve meyve suyuna ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Buğday Çimi Nedir?

Bizler Defya Ailesi olarak buğday çimini doğanın insanlığa verilmiş en büyük armağanlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Hatta ofisimizde taze taze buğday çimi yetiştiriyoruz hep tüketmeye çalışıyoruz.

Yaygın bir buğday bitkisi olan Triticum aestivum’un taze filizlenmiş yapraklarından hazırlanır. Üstelik birçok farklı vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır. Demir, klorofil, magnezyum, kalsiyum ve amino asitlerin yanı sıra A, C ve E vitaminlerinde özellikle yüksektir. Günlük hayatımızda gördüğümüz çimlerden farklı olan bu çimin hazırlanış biçimi de alışılagelmişin dışında ve oldukça pratiktir. Özellikle de Covid-19 salgını döneminde zamanını evde geçiren bir çok kişi için güzel bir uğraş olacaktır. Genellikle taze meyve suyu olarak tüketiliyor ancak toz haline getirilip bir çok tarifin içine de eklenmeye başlandı. Taze taze tüketilmesi daha faydalı olduğu için bir çok meyve suyuna eklenebiliyor.

 

Önemi ve Buğday Çimi Faydaları Nelerdir?

Günümüz tüketim alışkanlıkları dikkate alındığında şehir hayatı bir çok insan için düzgün besine ulaşmayı zorlaştırdı. Bu durum ise sağlıklı gıda alternatiflerine olan talebi ciddi oranda arttırdı. Örneğin, buğday çiminin sindirime iyi gelmesinden tutun, kronik hastalıkların tedavisine kadar bir çok alanda etkili. Buğday çimi faydaları arasında terapötik bir etki olduğu yadsınamaz bir gerçek. Öncelikle sağlığınız için son derece yararlı besin kombinasyonlarından oluşan buğday çimi, antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bunlara ek olarak buğday çiminde bulunan 70%’e varan klorofil oranı vücudumuzun oksijen ihtiyacına ciddi oranda katkı sağlar. Peki tüm bu özellikler günlük hayatımızı nasıl bir etkiler?

  • Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu sebeple buğday çimi faydaları arasında şeker hastalarına iyi hissettirebileceği düşünülür.
  • Buğday çimi suyu yüksek tansiyonu düşürücü bir etkiye sahip olduğu söylenir.
  • Buğday çimi faydasının diş sağlığı ile ilgili olduğu bazı bilimsel araştırmalara konu olmuştur.
  • Ayrıca düzenli buğday çimi tüketiminin cilde iyi geldiği söylenir.

 

Evde Buğday Çimi Yetiştiriciliği Yapılır Mı?

Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi bizler ofisimizde topraksız bir şekilde buğday çimi yetiştiriyoruz. Özellikle de topraksız yetiştirme hem çok pratik hem de evde yapılmaya çok müsait. Sproutman’s Buğday Çimi Yetiştiricisi ile evinizde buğday çimi üretebilirsiniz. Buğday çimi üretirken dikkat etmeniz gereken 3 önemli konu: tohum kalitesi, sulama ve ısıdır. Peki nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle sabahtan 8 saat civarında buğdayı suda bekletin. Sonrasında ise suyunu süzün.
  • Sonra pesinizin zeminine kağıt bir havlu serin ve bir miktar sulayın.
  • Buğdan tohumlarını üst üste gelmeyecek şekilde tepsi içindeki kağıt havlu üzerine dizin ve tepsinin siyah kapağını kapatın. 3 gün boyunca bekletin. Her gün 2 kere fıskiye ile tohumları sulayın.
  • 3. günün sonunda buğday filizleri ortaya çıkacaktır. Artık şeffaf tepsi kapaklarını kullanmaya başlamanız gerekiyor. Bu sırada buğdayların küflenmemesine dikkat edin. Daha sonraki dönemde günde 1 defa fıskiye ile tohumları sulayın.
  • 5. günün sonunda tohumların altında bir halı oluşuyor olacak. Burada tepsinizi bir gün musluk altında sulayın ve bir süre suyu bekletin. Daha sonra da suyu tepsiden süzün.
  • 8. günde artık çimler 5 – 7 cm arasında büyümüş ve yeşermiş bir hale gelmiş olacak. Artık kökler tepsinin tabanına kadar gelmiş olmalı. Bundan sonraki dönemde yapılacak sulamanın dozajını biraz daha arttırmak ve musluk ile sulamak gerekecek. Diğer taraftan köklerin nemli kalmasına ve tepsinin içinde su kalmamasına dikkat edin. Her sulama sonrasında tepsinin içindeki fazlalık suyu boşaltın.
  • 10. Gün ve sonrasında artık hasat almaya başlayabilirsiniz. Çimenlerinizin 15 cm’i geçmeye başladıktan sonra bir makas yardımıyla çimleri kesebilirsiniz.

     

Buğday Çimi üretmek için ihtiyacınız olan malzemeler; 

  • Sproutman’s Buğday Çimi Yetiştirici Aparatı – İçinde sulama sprey şişesi de bulunmaktadır.
  • Buğda Çimi
  • Makas
  • Su
  • Kağıt Havlu

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR