Daha Çok Sebze Tüketmek İçin Neler Yapılabilir?

Sebze

Sebze tüketimi sağlıklı beslenme için son derece önemlidir. Sebzeler, sağlığınızı kuvvetlendiren ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olan mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Ek olarak sebze, düşük kalorili içerikleri nedeniyle kilo yönetimi için faydalıdırlar.

Dünyanın dört bir yanındaki sağlık yetkilileri, yetişkinlerin her gün birkaç porsiyon sebze tüketmesini önermektedir, ancak bu bazı insanlar için zor olabilir. Birçok insan sebzeleri iştah açıcı bir şekilde nasıl hazırlayacaklarından emin değiller. Sebze yemekten asla sıkılmamanız için yeme planınıza dahil etmenin bazı benzersiz yollarını ele alacağız.

 

Sebze Yemek Zor Değil: Sebze Çorbaları Yapın

Çorbalar, aynı anda birden fazla çeşit sebze tüketimi için mükemmel bir yoldur.Dahası çorbalarda sebzeleri et suyu veya krema ile tatlandırmak kolaydır. Çorbalara brokoli gibi az sayıda ekstra sebze eklemek bile lif, vitamin ve mineral alımınızı artırır. Siz de sebze yemek istiyor ancak yemek hazırlayacak zamanı, motivasyonu bulmakta zorlanıyorsanız çorba ile sebzeye alışmaya başlayabilirsiniz. Böylecek sebzelerin faydalarının yanı sıra sıvı alımını da artırabilirsiniz. 

 

Sebze Tüketimi için Lezzetli Seçim: Kabak Lazanyası

Daha fazla sebze yemek mümkün, işte bu hedef için bir başka yaratıcı yol da makarnasız kabak lazanya yapmaktır. Geleneksel lazanya; lazanya eriştesi, sos, peynir ve et ile katmanlanarak yapılan makarna esaslı bir yemektir. Lezzetlidir, karbonhidrat oranı çok yüksektir.

Bu lezzetli yemeği daha düşük karbonhidrat içeriğine ve daha fazla besleyici maddeye sahip olacak şekilde hazırlamanın harika bir yolu, lazanya eriştelerini kabak şeritleriyle değiştirmektir.

Kabak, eser mineraller ve liflere ek olarak zengin bir B vitamini ve C vitamini kaynağıdır. En sevdiğiniz lazanya tarifini alın ve bu erişteleri sebze soyucu ile dilimlenmiş kabak şeritleriyle değiştirin. İpucu: Kabağı tuzlayın, 15 dakika bekletin ve fazla suyu çıkarmak için bir kağıt havluyla hafifçe kurulayın.

Kabak ile yapabileceğiniz bir başka harika tarif ise kabak spagetti sağlıklı ve vegan beslenmek isteyen kişiler için oldukça besleyici bir yiyecek. Üstelik hazırlaması da oldukça pratik ve eğlenceli. Kabak spagettiyi Lurch Spiral Doğrayıcı’nın keskin paslanmaz bıçakları ve kolay mekanizması ile hızlıca hazırlayabilirsiniz. Kabak spagetti tarifini öğrenmek için ilgili videomuza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Sebzelerin Faydası Onda: Sebzeli Erişte 

Sebzeli erişte yapmak kolaydır ve öğünlerinizde daha fazla sebze tüketimi harika bir yoludur. Ayrıca makarna gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekler için mükemmel bir düşük karbonhidrat alternatifidir. Erişte yerine yine kabak kullanabilirsiniz.

“Erişte”yi sonra makarna gibi tükebilirsiniz. Dilerseniz soslar, diğer sebzeler veya et ile birleştirilebilirsiniz.

İşte deneyebileceğiniz bazı sebzeli erişte seçenekleri:

• Beyaz şarap ve mantar soslu spagetti

• Bolonez mercimekli 

• Yer fıstıklı tavuklu zoodle

 

Sebze Tüketiminin Eğlenceli Yolu: Smoothielerle Karıştırın

Smoothieler, serinletici bir kahvaltı yerine geçer veya atıştırmalık olarak tüketilebilirler. Özellikle yeşil smoothieler, aynı anda bir sürü yapraklı yeşillik tüketebilme imkanı sağladığı için çok popülerdir.

Tipik olarak meyvelerin bir blenderda buz, içecek veya suyla birleştirilmesiyle yapılırlar. Bununla birlikte, aromadan ödün vermeden smoothie’lere sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Sadece 1 fincan (25 gram) ıspanak, bir tam günlük önerilen miktarda K vitamini ve önerilen A vitamini miktarının yarısını içerir. Aynı porsiyonda lahana da yüksek miktarda A vitamini, C vitamini ve bol miktarda K vitamini sağlar.

Donmuş haldeki kabak, balkabağı, pancar, avokado ve tatlı patatesleri de smoothielere ekleyebilirsiniz. İşte deneyebileceğiniz birkaç seçenek:

Acai yeşil smoothie,

Ananas, muz ve avokado yeşil smoothie,

Badem içecekli kakaolu ve ıspanaklı smoothie.

 

Dilerseniz smoothielerinizi hazırlarken kullanmak için blenderlarımıza göz atabilirsiniz.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.
 

 

 

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR