Detoks Çorbaları: Kolay ve Sağlıklı Tarifler Nelerdir?

Detoks Çorbaları: Kolay ve Sağlıklı Tarifler Nelerdir?

Çorba diyetleri çağımızın en popüler kilo verme yöntemlerinden biri. Yapanların etkili kilo vermesine yardımcı olduğuna inanılan bu diyetlere bir de detoks çorbaları eklendi. Vücudun oksidanlardan, toksinlerden arınmasını sağlayan detoks çorbası tarifleri her geçen gün daha da popülerleşiyor. Özellikle sebzelerin başrolde olduğu bu tariflerde pratiklik esas. Hem hızlı detoksifikasyon hem de kolaylık vadeden Defya reçetelerini sizler için derledik. İçeriğindeki sebzelerle vitamin ve mineral deposu olan reçeteleri siz de mutfağınızda deneyebilirsiniz. Detoks çorbaları yazımızda bulacağınız notlar: 

  • Detoks nedir başlığı ile başlıyor, sizlere bu çorbaların neden ve nasıl etkili olabileceği konusunda temel bilgiler sunuyoruz.
  • Detoks çorbalarından beklenen potansiyel faydaları derleyerek, onlara sofranızda daha çok yer açmanız için bilimsel veriler veriyoruz. 
  • Son olarak Defya mutfağında hazırlanan tarifler arasından seçimler yaparak detoks çorbası nasıl hazırlanır sizlerle paylaşıyoruz. 

Leziz, pratik ve etkili detoks çorbaları için siz de sofraya davetlisiniz, şimdiden afiyet olsun. 

 

Detoks Çorbaları Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Blendtec'in Designer serisi 650, 650s ve 575 modelleri, güçlü motorları ve çeşitli karıştırma seçenekleri ile sağlıklı detoks çorbaları yapmak için mükemmel birer araç. Özellikle sıcak çorba (Soup) modu bulunan Blendtec blenderlarla sağlıklı yaşam tarzınıza uygun lezzetli ve besleyici çorbalar hazırlayabilirsiniz.Hayal gücünüzü serbest bırakın ve muhteşem çorbalar yapın! Yüksek performanslı Blendtec cihazınızla tek bir dokunuşla sıcak çorba hazırlayabilirsiniz. Siz de kolaylıkla kendi tariflerinizi üretmeye başlayabilirsiniz.  

Blendtec Designer 650 Blender sadece tek bir dokunuşla dondurma, sıcak çorba, sos, püre ve smoothie yapabilmenize olanak tanır. 650 modeli, 1560 watt gücündeki 3 beygirlik motorundan güç alır. 8 farklı hız seviyesi ve 6 program sunarak karışımların istenen kıvamda olmasını sağlar. Blender, sulu hamur, kokteyl, smoothie, dondurma, meyve suyu ve sıcak çorba gibi çeşitli programlara sahiptir. Darbe modu ise mutfak işlerini kolaylaştırır. Tüm parçaları 8 yıl garanti altındadır ve endüstriyel standartlarda üretilmiştir. Ayrıca, şık ve sofistike tasarımıyla mutfak dekoruna uyum sağlar. Gövdesi paslanmaz çelik ile şıklaşan Blendtec Designer 650S modeli de Defya koleksiyonunda yer alır. 

 

Detoks Nedir?

Yanlış bilinen bilgilerden biri de detoksun kilo verme ile eş olması… Halbuki değil. Detoks vücudun toksinlerden, oksidanlardan mümkün olduğunca arındırılmasına deniyor. Hatta popülerleşen detoks tabirinin aslında bilimsel olarak bir karşılığı da yok. Zira herhangi bir besini birkaç gün tüketerek derinlemesine bir temizlik yaratmak mümkün değil. Ancak uzun süreli beslenme alışkanlığı değişikliklerine önderlik yapan detoks çorbaları, yine de temiz beslenmenin faydalarını vadediyor. Vücutta derinlemesine ve mucize yaratan değişim bir anda gerçekleşmese de detoks etkisi için bir adım atılıyor ve beslenme konusunda yapılacak reformların kapısı aralanıyor. Ödem atmaya, toksinlerden arınmaya yardımcı olan besinler ise detoksun sırrı. Yeterli sıvı alımı ve meyve sebze tüketimi ise detoksun olmazsa olmazı. Detoks çorbası kalori açısından da genellikle fakir oluyor. Diğer bir deyişle kilo vermeye dolaylı olarak yardım ediyor. Siz de detoksifikasyon yardımcısı nefis çorbalarla sofralarımızda reform başlatabilirsiniz! 

 

Detoks Çorbası Faydaları Nelerdir?

Detoks çorbası tariflerinde hayvansal gıda görmeniz neredeyse imkansız. Düşük kalorili bu reçetelerde bol sebze ve meyve yer alıyor. İşte detoks çorbası faydaları da tariflerin mucizesinden değil, bitki temelli reçetelerinden geliyor. Kısaca detoks çorbalarının faydalarını şöyle özetleyabiliriz, 

  • Detoks çorbaları bitkisel beslenme vadettiği için genel olarak düşük kalori alımı ve bol su ile desteklendiğinde kalp sağlığının iyileşmesine yardımcı oluyor. 
  • Gözlemsel çalışmalar, düzenli çorba tüketen kişilerin vücut kitle indekslerinin (sağlık göstergelerinden biridir) hiç çorba içmeyenlerden daha düşük olduğunu gösteriyor. Ayrıca yine bu kişilerin obezite riskinin de daha az olduğu belirtiliyor. (Kaynak) Yapılan araştırmalar, çorbanın tokluk hissini artırdığını ve bu nedenle kalori alımını azalttığını düşündürüyor. 
  • Detoks çorbaları özellikle ödem atma için oldukça uygun. Zaten kısa süreli, bol bol çorba tüketilen diyetlerin genellikle yağ yakma değil vücuttaki suyu azaltma üzerinde etkili olduğu biliniyor. (Kaynak)
  • Daha çok sebze yemek, dolaylı olarak daha çok lif almak anlamına geliyor. Özellikle taneli sebze tüketimi bol lifli besinlerin faydaları konusunda deneyim yaşamak için birebir. 
  • Çorbalar doğal olarak sıvı alımını artırıyor. Eğer günde 2-2.5 litre su almaya devam ederken bir de detoks çorbaları tüketirseniz bol sıvı alımına bağlı etkiler gözlemleyebilirsiniz. Sindirimin kolaylaşması, kilo verme olasılığının artması bunlardan sadece bazıları. 
  • Detoks çorbalarında tuz oldukça az kullanılıyor. Baharatların tercih edilmesi ile beraber metabolizmanın hızlanması için destek sunuluyor. 

Siz de beslenmenize detoks çorbalarını dahil ederek iyi yaşama doğru bir adım atabilirsiniz. Ancak bir rahatsızlığınız varsa mutlaka beslenmenizde değişiklik yapmadan önce doktorunuzdan onay almalısınız. Herhangi bir sebze, meyve veya baharatı çok fazla tüketmemeye, ölçülü porsiyonlar hazırlamaya ve protein, vitamin, karbonhidrat dengesi açısından uygun menüler oluşturmaya özen göstermelisiniz. Hiçbir yiyeceğin tek başına tüm besin ihtiyaçlarını karşılamayacağını aklınızda tutmalı ve tek tip beslenmeden uzak durmalısınız. 

 

Detoks Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Defya mutfağında pişen lezzeti ve etkisi çok çorbaları siz de evlerinizde yapabilirsiniz. Dengeli beslenme ve detoks için tavsiye ettiğimiz tarifler sizlerle: 

  • Denge Çorbası: Özlem Saraç Özcan imzalı Denge Çorbası, hem ödem atmanızı sağlayacak hem de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak özel bir detoks tarifi. Hemen her evde bulunan malzemelerle yapılan bu pratik tarifi hayata geçirmek için bir blender yetiyor! 
 

Denge Detoks Çorbası Malzemeleri: 

  • 2 su bardağı su
  • 1 adet sakız ya da yuvarlak yeşil kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kereviz sapı (Greenada Fresh)
  • 1 su bardağı taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Az miktar zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut, bir tutam kimyon (Servis için)

Detoks çorbası yapmak için nohut hariç tüm malzemeyi biraz su ile Blendtec’in çorba seçeneğinden geçirmelisiniz. Servis sırasında içine haşlanmış nohut, kimyon, karabiber ve zerdeçalı serperek sunabilirsiniz. Afiyet olsun. 

   
  • Yer Elması Çorbası: Özlem Saraç Özcan tarafından hazırlanan yer elmalı detoks çorbasını yapmak için bol bol sebzeye ihtiyaç var. Vitamini, minerali bol bu çorbayı yine Blendtec’in çorba modunda hazırlıyoruz. Elmaları minik minik doğradıktan sonra kararmaması için limonlu suda bekletmeyi unutmayın. Detoks çorbasının püf noktası burada! 
 

Yer Elmalı Detoks Çorbası için Malzemeler:

  • 250 g yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 çay bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
  • 1 cm büyüklüğünde taze zencefil (kabukları soyulmuş)
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
  • 2 bardak su 
   

Defya tarafından sunulan detoks çorbası kalori bakımından da yüz güldürüyor. Lifi de vitamini de bol bu lezzetlere mutfağınızda yer açmayı sakın unutmayın!


 
Etiketler: defya
Şubat 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR