Detoks Suyu Nedir, Ne İşe Yarar?

Detoks Suyu

Hakkında en çok mitin bulunduğu içeceklerden biri şüphesiz detoks içecekleri. Yer yer mucizeleri beraberinde getirdiğine inanılan, kilo verdirdiği ve sağlıklı bir yaşam armağan ettiği belirtilen detoks suları gerçekten işe yarar mı, yoksa efsane mi sizlerle inceliyoruz. Detoks suyu nedir, ne işe yarar başlıklı yazımızda bulacağınız diğer alt başlıklar ise şunlar: 

  • Detoks İçecekleri Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 
  • Detoks Suyu Nedir?
  • Detoks Suları Ne İşe Yarar?
  • Detoks Sularının Faydaları Nelerdir?
  • Detoks İçecekleri Nasıl Yapılır?
  • Detoks Suları Zayıflatır Mı?

 

Detoks Suyu Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Hayata pratiklik katan Defya ürünleri ile detoks tarifleri hazırlamak şimdi çok daha kolay: 

  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı manyetik çift dişli öğütücü ile insan dişlerini taklit ediyor. Bu sayede meyve/sebze suyu sıkarken besin değerlerini ortaya çıkarıyor. Sıkacak makinelerinin lideri olan ürün ile çeşit çeşit sebze ve meyveyi art arda sıkabilir, detoks tarifleri hazırlayabilirsiniz. 
  • Tribest Solostar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı çimen dahil birçok bitkinin, sebze ve meyvenin suyunu çıkarmak konusunda uzman. 47 RPM gibi düşük bir hızda tüm besin öğelerini koruyarak sebze/meyveleri sıkıyor. Üstelik oksitlenmesine engel oluyor ve ısıdan koruyor. 
  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, 47 RPM’lik yavaş sıkma mekanizmasına sahip. Meyve ve sebzelerin besin değerlerini, enzimlerini koruyor. Kereviz gibi lifli sebzeleri kesmek için iki taraflı kesme özelliği olan ürün, güçlü 200 Watt motor ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi ile çalışıyor. Onunla besleyici sebze, meyve ve detoks suları hazırlayabilirsiniz. 

 

 

Detoks Suyu Nedir?

Vücuttaki toksik maddelerden arınmaya yardımcı olan kısa süreli, sistemli uygulamalara detoks adı veriliyor. Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan içecekler ise detoks suyu olarak isimlendiriliyor. Sağlıklı beslenme rutininin bir parçası olan detoks suları, organların fonksiyonlarını yerine getirmesi için destek sunuyor. Özellikle toksik maddeler nedeniyle fonksiyonu zarar görebilen böbrek, karaciğer gibi organlar için özel detoks tarifleri bulunuyor. 

Ancak detoks uygulamalarının fazla uzun yapılması, bilinçsizce programlanması ve yanlış reçete edilmesi sonucu gerekli besin öğelerinin alınmasında sorun yaşanabiliyor. Ayrıca vücut fazla su attığı için uzun süreli ve bilinçsiz detoks çalışmaları bedeni fazlasıyla yoruyor. Bu nedenle detoks içeceği tüketiminde ölçülü olmayı ihmal etmemeli ve mümkünse bir uzman desteği ile detoks programına girmelisiniz. 

 

Detoks Suyu Ne İşe Yarar?

Zayıflamak için detoks tarifleri hazırlamak gibi hedef odaklı ve çözüme dayalı uygulamalardan kaçınmalısınız. Gerçekten sağlıklı ve besleyici bir detoks suyu içtiğinizde bedeninize iyilik yaptığınızı aklınıza tutabilirsiniz. Ancak bir anda çok fazla kilo kaybedeceğiniz gibi bir düşe kapılmamalısınız. Zira detoks suları, içeriği ne olursa olsun vücuttan ödem atmaya yardımcı oluyor. Diğer bir deyişle vücut yağ değil su kaybediyor. Elbette bu sırada atılan toksinlerin ve sonrasındaki rahatlama etkisinin bedene yararları var ancak bir anda mucizevi zayıflama etkileri maalesef gerçekçi değil. 

Peki detoks suyu ne işe yarar? Detoks tarifleri ile vücudunuzdaki fazla ödemden kurtulabilirsiniz. Toksinlerden arınan bedeninizin daha zinde olduğunu hissetmeniz de mümkün. Besleyici detoks suyu tarifleri ile vücudunuzun gerekli vitamin ve mineralleri almasına da yardım edebilirsiniz. Bu sayede gün içinde daha enerji dolu olabilirsiniz. Ayrıca ödemin gitmesiyle daha fit ve şekilli görünüm elde etmeniz de olası. Buna ek olarak detoks tariflerini düzenli kullanarak kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. 

 

Detoks Suyunun Faydaları Nelerdir?

Cilt sağlığından bağışıklık fonksiyonlarına dek detoks tarifleri ile ulaşabileceğiniz birçok fayda var. İşte detoks içeceği faydaları: 

  • Serbest radikal adı verilen toksik maddelerin varlığı kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Detoks tarifleri içinde yer alan antioksidanlar sayesinde serbest radikallere karşı savaşıyor. 
  • Vitamin ve mineral dolu detoks suları ile sindirim ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi sağlanıyor. Özellikle düzenli C vitamini alımı, bağışıklık sistemine fayda getiriyor. (Kaynak)
  • Hazımsızlık gibi sindirim sorunlarının hafiflemesine yardımcı oluyor. 
  • Cilt, saç ve tırnak sağlığına olumlu etki sunuyor.
  • Kaynaklara göre, su ve detoks tarifleri tüketimi ile sıvı alımı arttığında kişilerin kilo verme eğilimi de yükseliyor. 

Detoks tariflerinin faydaları kadar efsaneleri de kulaktan kulağa yayılıyor. Bunlar arasında en popülerlerini sizler için derledik. Detoks tariflerinin pH’ı dengelediğine dair bir mit var, oysa kan hücrelerinin pH’ını beslenmeyle değiştirmek imkansız. Buna ek olarak detoksun vücudu tamamen arındırdığı da gerçek değil. Vücudumuzda yararlı ve yararlı olmayan birçok bakteri var. Toksinler, serbest radikaller de bedenimizin bir parçası. Bu bileşenlerin sadece detoks içeceği içerek tamamen ortadan kalkacağına inanmak doğru değil. Detoks suları ve sıvı alımı, bedenin toksinlerden arınmasını sağlamak üzere metabolizmayı hızlandırıyor ancak mucizevi bir etki beklememelisiniz. 

Detoks suyu tarifi ile fayda elde etmenin asıl kriteri ise yaşam alışkanlıklarınız oluyor. Eğer bol sıvı tüketerek şeker alımını kısıtlıyorsanız, sağlıklı beslenme ve spora özen gösteriyorsanız daha çok fayda görebilirsiniz. Ancak sadece detoks tarifleri içerek ve sağlıksız beslenerek/yaşayarak beklediğiniz faydalara erişmeniz oldukça güç. 

 

Detoks Suyu Nasıl Yapılır?

Sizlere Defya mutfağından çıkan iki nefis detoks tarifi sunuyoruz. Böbrekler ve karaciğer için detoks juice tariflerimiz sizlerle: 

  • Böbrekler için Detoks Juice ile siz de böbreklerinizi destekleyebilirsiniz. Böbrekler için etkili detoks tarifleri için lahana, salatalık, kereviz, elma ve kırmızı pancar kullanabilirsiniz. Malzemeleri juicer ile sıkarak nefis bir detoks içeceği elde edebilirsiniz. Vitamin ve mineral dolu, enzimleri korunan içeceğinizi taze taze tüketebilirsiniz. Dilerseniz çıkan posayı kraker, kraker ve krep yapımında kullanabilirsiniz. 


                  

 

  • Karaciğer Detoks Juice tarifi doktor Didem Gülmez’den geliyor. Karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olan detoks tarifleri için ihtiyacınız olan malzemeler ise kereviz, havuç, pancar ve limon. Sıktığınız sebzeleri keyifle içebilirsiniz. Yavaş sıkım özelliği sayesinde besinlerden tam olarak faydalanabilir, dilerseniz içeriği GAPS’e uygun bir smoothie için de kullanabilirsiniz. 


                  

 

Birçok sebzenin suyunu ve karışımları da detoks suyu tarifi olarak değerlendirebilirsiniz. Yeşil sebze suyu da bunlardan biri. Yeşil yapraklı sebzelerin ağırlıklı olduğu juice tarifi sayesinde vücudunuza antioksidan alımını artırabilirsiniz. 

 

Detoks Suyu Zayıflatır Mı?

Eğer zayıflamaktan kastınız tartıdaki kilo ibresinin geriye doğru hareket etmesiyle evet, detoks zayıflatıyor. Ancak vücuttan atılan fazla su yani ödem olduğu için bu kısa süreli etkinin uzun vadeli bir zayıflama olmadığı aşikar. Ancak detoks ile beraber sağlıklı beslenmeye ve yaşam alışkanlıklarına hayatınızda yer açarsanız kilo vermenin de sizin için kolaylaşacağını düşünebilirsiniz. Diğer bir deyişle, detoks tarifleri ile yağ vermeniz, kısa sürede yağ yakmanız imkansız ancak uzun vadede düzenli antioksidan içerikler tüketerek kilo kaybettiğinizi görebilirsiniz.


 
Etiketler: Defya
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR