Ejder Meyvesi Nasıl Yenir? Faydaları Nelerdir?

ejder meyvesi faydaları

Ejder Meyvesi Tariflerinde Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri

Canlı rengi ve besleyici içeriğiyle mutfakların trendi olan ejder meyvesi, Defya ürünleri ile pratik tariflerin gözdesi oluyor. Besleyici ejder meyveli smoothie ve salata tarifleri yaparken yararlanabileceğiniz ürünlerimiz arasında şunlar var: 

  • Tribest Dynapro Vakumlu Blender: Ejder meyvesi ile hazırlayacağınız smoothielerin çok daha besleyici olmasını sağlıyor. Özel vakumlu sistemi haznedeki havayı yok ederek gıdanın oksidasyonuna mani oluyor. Bu da antioksidanların, enzim ve besin maddelerinin çok daha iyi korunduğu anlamına geliyor. Ayrıca farklı hızda çalışma seçenekleri ile dilediğiniz kıvama ulaşmanız da mümkün. Ürün, tüm kontrolü kullanıcılara bırakıyor. Örneğin hazne içindeki ısı 47.7’yi geçtiğinde çiğ sıcaklık göstergesi maviden beyaza dönerek kullanıcıyı uyarıyor. 
  • Lurch Kubus Doğrayıcı: Ejder meyvesini farklı şekillerde doğrayarak tabaklarınızı süsleyebilirsiniz. Zaman alan doğrama işlemini çok daha kısa sürede yapmanıza yardımcı olan alet ile çubuklar, küpler ve elma dilimleri hazırlayabilirsiniz. Çok keskin bıçaklar bulunduran Kubus, yüksek kaliteli silikon kesme tahtası ile tamamlanıyor. Yüzeye sabitlenen doğrama aleti güvenle, hızla kesim yapmayı kolaylaştırıyor. 
  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı ile ejder meyvesini sıkarak lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz. Manyetik çift dişli öğütücü sistemiyle insan dişlerini anımsatan hareket mekanizması bulunduruyor. Bu sayede besin değerini ortaya çıkararak sebze ve meyve sularının besleyiciliğini artırıyor. Üstelik ara vermeden, parça değişikliği gerekmeden art arda farklı sebze ve meyveler için kullanılması mümkün. Ayrıca makineden çıkan posalarla kraker ve galetalar hazırlayabilirsiniz.
  •  


    Ejderha Meyvesi Nedir?

    Ejderha meyvesi, dünyanın tropik bölgelerinde bulacağınız hylocereus adı verilen tırmanan bir kaktüs üzerinde yetişen bir besindir. Bitkinin adı, "odunsu" anlamına gelen Yunanca "hyle" ve "mumsu" anlamına gelen Latince "cereus" kelimesinden gelir.

    Ejderha meyvesi, çevresinde alevler gibi yükselen başak benzeri yeşil yaprakları olan sıcak pembe veya sarı bir ampul görünümündedir. Kesip açıntığınızda, yenmeye uygun siyah tohumlarla bezeli, beyaz etli bir meyve bulursunuz.

    Bu meyvenin kırmızı ve sarı derili çeşitleri de vardır. Kaktüs aslen güney Meksika ve Güney ve Orta Amerika'da yetişir. Fransızlar tarafından 19. yüzyılın başlarında Güneydoğu Asya'ya getirildi.

    Orta Amerikalılar ejder meyvesine "pitaya" diyor. Asya'da "çilek armudu" olarak bilinir. 

     

    Ejder Meyvesinin Tadı Nasıldır?

    Ejderha meyvesi lezzet açısından hafif bir meyvedir. Taze ejderha meyvesinin tadı, kivi ile karıştırılmış armut lezzetini çağrıştırır. Diğer meyvelerle karıştırıldığında harika tadı olan lezzetli bir meyvedir.

    Ejderha meyveleri çeşitli şekil ve renklerde gelir:

    Beyaz etli pembe derili: Bu en bilinen türdür, ancak en az tatlı olanıdır. Alice, Cosmic Charlie ve Guyute gibi isimler altında satılmaktadır.

    Kırmızı veya pembe etli pembe derili: Beyaz etli kuzeninden daha büyük ve tatlı olan bu çeşit, mağazalarda Red Jaina ve Bloody Mary gibi isimlerle satılıyor.

    Mor etli pembe derili: Mağazalarda “Amerikan Güzeli” adını arayın.

    Beyaz etli sarı derili: Sarı ejder meyvesi bulunması en zor olanıdır ama aynı zamanda en tatlısıdır.

     

    Ejder Meyvesi Kaç Kaloridir? 

    Ejderha meyvesinin kalorisi düşüktür ancak vitamin ve minerallerle doludur. Ayrıca önemli miktarda diyet lifi içerir.

    İşte bir porsiyondaki (227 gram) ana besin maddelerinin bir özeti:

  • Kalori: 136
  • Protein: 3 gram
  • Yağ: 0 gram
  • Karbonhidratlar: 29 gram
  • Lif: 7 gram
  • Demir: RDI'nin %8'i
  • Magnezyum: RDI'nin %18'i
  • C Vitamini: RDI'nin %9'u
  • E Vitamini: RDI'nin %4'ü
  • Ejder meyvesi, temel besinlerin ötesinde polifenoller, karotenoidler ve betasiyaninler gibi faydalı bitki bileşikleri sağlar.

     

    Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

    Ejderha meyvesi, aşağıda bahsedilenler de dahil olmak üzere birçok potansiyel sağlık yararına sahiptir:

  • Flavonoidler, fenolik asit ve betasiyanin gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu doğal maddeler, hücrelerinizi kanser ve erken yaşlanma gibi hastalıklara yol açabilen moleküller olan serbest radikallerin zararlarından korur.
  • Doğal olarak yağsızdır ve lif oranı yüksektir. İyi bir atıştırmalıktır çünkü öğünler arasında daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir.
  • Kan şekerinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Araştırmacılar bunun kısmen, vücudunuzun şekeri parçalamasına yardımcı olan hormon olan insülini üreten pankreasınızdaki hasarlı hücreleri yenilemesinden kaynaklanabileceğini söylüyorlar. Ancak çalışmalar insanlar üzerinde değil fareler üzerinde yapıldı. Bu faydaları elde etmek için ne kadar ejderha meyvesi yemeniz gerektiği ile ilgili bir bilgi mevcut değildir.
  • Bağırsaklarınızdaki probiyotik adı verilen sağlıklı bakterileri besleyen gıdalar olan prebiyotikler içerir. Sisteminizde daha fazla prebiyotik olması, bağırsaklarınızdaki iyi ve kötü bakteri dengesini iyileştirebilir. Spesifik olarak, ejderha meyvesi probiyotikler laktobasil ve bifidobakterilerin büyümesini teşvik eder. Bağırsaklarınızda, bu ve diğer yararlı bakteriler, hastalığa neden olan virüsleri ve bakterileri öldürebilir. Ayrıca yiyecekleri sindirmeye yardımcı olurlar.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Dragon meyvesi, bağışıklık sisteminiz için iyi olan C vitamini ve diğer antioksidanlar bakımından yüksektir.
  • Demir seviyenizi artırabilir. Demir, oksijeni vücudunuzda hareket ettirmek ve size enerji vermek için önemlidir ve ejderha meyvesinde demir vardır. Ve ejder meyvesindeki C vitamini, vücudunuzun demiri almasına ve kullanmasına yardımcı olur.
  •  

    Ejderha Meyvesinin Yan Etkileri Var mı?

    Genel olarak, ejderha meyvesi güvenli görünüyor. Bununla birlikte, bazı nadir durumlarda kişilerde alerjik reaksiyon gelişebilir. İki vakada, gıda alerjisi öyküsü olmayan kadınlar, ejderha meyvesi içeren bir meyve karışımını tükettikten sonra anafilaktik reaksiyonlar geliştirdi. Testler, kanlarında ejderha meyvesine karşı antikorları olduğunu doğruladı. Bunlar, bu güne bildirilen yalnızca iki alerjik reaksiyondur, ancak diğer insanlar bilmeden bu meyveye alerjisi olabilir.

     

    Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?

    Göz korkutucu görünse de, ejderha meyvesini yemek çok kolaydır.

    İşin püf noktası, mükemmel olgunlaşmış bir ejder meyvesi bulmaktır.

    Ejderha meyvesi olgunlaşmamışsa yeşil olacaktır, siz parlak kırmızı olanları tercih edin. Derisinde bazı lekeler olabilir, ancak çok fazla çürük benzeri lekesi varsa meyvenin fazla olgunlaştığı anlamına gelir. Avokado ve kivi gibi, olgun bir ejder meyvesi de sıkıldığında biraz esnemeli ancak ezilebilir olmamalıdır.

    Ejder meyvesini yemek için:

  • Keskin bir bıçak kullanarak uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Meyveyi bir kaşıkla derisinden ayırın veya kabuğunu kesmeden etli kısmı dikey ve yatay çizgilerle keserek küpler oluşturun. Küpleri deriden ayırmak için arkasına bastırın ve bir kaşıkla veya parmaklarınızla çıkarın.
  • Ejderha meyvesi en iyi çiğ olarak yenir, ancak diğer meyveler gibi ızgaraya da atabilirsiniz. 
  • İster tek başına keyfini çıkarın veya şunlara ekleyin:
  • Meyve Salataları
  • Tatlılar
  • Dondurmalar
  • Salatalar
  • Smoothie'ler
  •  

    Ejderha Meyveli Tarifler

    Ejder Meyveli Smoothie 

    Oldukça doyurucu ve aynı zamanda lezzetli bir smoothie yapmak için ihtiyacınız olan sadece 5 malzeme ve Tribest Glass Personal Blender gibi yüksek performanslı bir blender.* 

    Malzemeler

    1 ½ su bardağı ejder meyvesi küp (şeklinde doğranmış ve dondurulmuş)

    1 olgun muz

    ½ su bardağı dondurulmuş yaban mersini

    İstenilen yoğunluğa bağlı olarak ½–1 su bardağı bitki bazlı içecek

    ½ su bardağı dondurulmuş yaban mersini

    Talimatlar

    Malzemeleri Tribest Glass Personal Blender’ın haznesine yerleştirin ve blender’ı çalıştırın 

    Tüm malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.

    Smoothie'yi bardaklara dökün, arzu ederseniz taze meyvelerle süsleyin ve servis yapın.

     

    Neden Yüksek Performanslı Blender Kullanmalıyım?

    Yüksek performanslı bir blender kullanmak, tüm meyvelerinizin iyice karışmasını ve smoothie'nizin kremsi bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Karıştırıcınız yeterince hızlı değilse, smoothie'nizin dokusunun bozulduğunu göreceksiniz.

    Çilekli Ejderha Meyveli Yonanas 

    Canlı, egzotik, tatlı ejder meyvesi ile yapacağınız Çilekli Ejderha Meyveli Yonanas, misafirlerinizin kısa sürede unutamayacakları özel bir ikramdır.

    Malzemeler

    1. 2 adet donmuş olgun muz

    2. 1/4 su bardağı dondurulmuş çilek

    3. 1/4 su bardağı donmuş ejder meyvesi (pitaya)

    Talimatlar

    1. Dondurulmuş meyvelerinizi Yonanas Classic Dondurma Makinesinden geçirmeden önce hafifçe eritin.

    2. Bir donmuş muz yerleştirin

    3. 1/8 fincan donmuş çilek ekleyin

    4. 1/8 fincan donmuş ejder meyvesi ekleyin

    5. Kalan malzemeleri sırayla besleyiciye yerleştirin

     

     

     

    Etiketler: defya
    Temmuz 28, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR