Evde Nasıl Alternatif İçecek Hazırlayabilirsiniz?

Evde hazırlanmış içecek

Her geçen gün sağlıklı bir vücuda sahip olmanın önemini daha iyi kavrıyor ve yaşam biçimimizi sağlıklı olma yolunda iyileştirmeye çalışıyoruz. Eskilerden bu yana gündelik hayatta tükettiğimiz birçok gıdanın sağlıklı olmasına rağmen vücudumuza bir o kadar da yan etkisi olduğunu gelişen imkanlar sayesinde keşfettik. Örneğin; kırmızı et kalp ve damar sorunlarına yol açarken inek içeceği sindirimi ilerleyen yaşlarda daha da zorlaştığı için farklı birtakım problemlere yol açabiliyor. Peki evinizde nasıl alternatif içecek hazırlayabilirsiniz?

Bu gibi nedenlerden dolayı süper gıda kavramı hayatımıza girdi ve vücudumuzu daha az yorduğu bilinen bitkisel gıdalara yönelim arttı. Severek tükettiğimiz birçok tarifte kullandığımız inek içeceğinin yerine keşfedilen alternatifler günden güne daha fazla aranıyor ve tüketiliyor. Peki bu alternatif içecekler nelerdir ve evde kendiniz nasıl hazırlayabilirsiniz?

 

 

Gerekli Malzemeler: 1- Blender!

Evde lezzetli alternatif içecekler hazırlamanın ilk yolu bir blender edinmekten geçiyor. Bu aşamayı hallettiğinizde geriye çok fazla bir aşama kalmıyor. Blender ile birlikte diğer ihtiyaçlarınız ise kaliteli hammadde (badem, yulaf vb.) ve biraz su. İşte bu kadar.

Biz kendi mutfağımızda Blendtec’in güçlü ve pürüzsüz karışımlar elde etmeyi oldukça kolaylaştıran modellerini tercih ediyoruz. 1560 watt gücündeki power blender ile hammadde ve suyun birbirine geçmesi oldukça kolay oluyor.

 

Alternatif İçecek: Badem İçeceği

Badem yüksek oranda kalsiyum içeren bir kuruyemiştir. Bir su bardağı (200 gr.) bademde yaklaşık 500 mg. kalsiyum bulunur. En az inek içeceği kadar besleyicidir ve şişkinlik yapmaz. Kolesterol ve laktoz içermeyen badem içeceğinizi evde bir blender yardımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Badem içceği ile ilgili detaylı yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Alternatif İçecek: Yulaf İçeceği

Son zamanlarda tüm dünyada popülerliği artan ve tokluk hissini artıran lifli bir gıda olan yulaf içeceği bağırsaklara faydalı ve bağışıklığı kuvvetlendirici etkiye sahiptir. Smoothie, bowl, krep, çorba gibi farklı tariflerde yulaf içeceğini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yulaf, su ve bir blender evde kolaylıkla yulaf içeceği yapmanızı sağlayacak.

 

Alternatif İçecek: Hindistan Cevizi İçeceği

Hindistan cevizi meyvesinin doğal olarak içerdiği sağlıklı yağ asitlerine sahip olan Hindistan cevizi içeceği diğer bitkisel içeceklere göre içerdiği farklı aromasından dolayı tek başına tüketileceği gibi tatlı tariflerinde kullanılmaya da çok uygundur.

Öğütülmüş hindistan cevizi ile birlikte yeteri kadar suyu bir blenderda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Ardından bir tülbent yardımıyla koycağınız kabın içinde süzün. İşte bu kadar!

Not: Hindistan cevizinin doğal yağından dolayı içmeden önce üste çıkan yağı tekrar homojen hale getirmek için çalkalamakta fayda var.

 

Fındık İçeceği

Bir diğer lezzetli ve alternatif vegan içeceği olan fındık içeceğinin de hazırlanma aşaması oldukça basit. Geceden bir kapta su içinde beklettiğiniz fındıkları yeterli miktarda su ile blenderdan geçirin. Daha sonra bir tülbent yardımıyla karışımı süzün. Fındık içeceğiniz hazır.

Geride kalan değerli posayı sakın ziyan etmeyin. Özellikle kakaolu tatlılarınıza lezzet katması için kullanabilirsiniz.

 

Soya İçeceği

Yüksek oranda protein içeren (inek içeceğine çok yakın) ve laktozsuz bir içecek olarak kahve zincirlerinde özellikle tercih edilen soya içeceğini evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Üstelik soya içeceği yukarıdaki diğer alternatif içeceklere göre oldukça uygun maliyetli.

Geceden suda beklettiğiniz soya fasulyelerini blenderdan geçirerek ezin. Daha sonra suyu ekleyerek aynı işlemi bir daha yapın. Ardından blenderdaki karışıma bir miktar daha su ekleyerek kaynatın. Kaynarken üstte oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Kaynarken karıştırmayı ihmal etmeyin. Yaklaşık 20 dakikalık sürenin ardından bir tülbent yardımıyla süzün. İşte soya içeceğiniz hazır!

 

 

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR