Juicer İle Hazırlayabileceğiniz Bağışıklık Kuvvetlendiren 6 İçecek

Jucier

 

Bağışıklık sisteminiz, hangi hücrelerin vücudunuza ait olduğunu ve hangilerinin olmadığını anlamak için sürekli aktiftir. Bu da enerjisini devam ettirmek için sağlıklı bir vitamin ve mineral dozuna ihtiyaç duyduğu anlamına gelir.

Aşağıdaki tariflerse gündelik tüketim için veya soğuk algınlığı, grip gibi virüslerle mücadele için gerekli besinlerle doludur. Evinizde juicer ile kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı tarifler.

 

 

  1. Jucier İle Hazırlayabileceğiniz Portakal, Greyfurt ve Diğer Turunçgiller

Bu narenciye zengini juice tarifi günlük önerilen C vitamini dozunu fazlasıyla karşılar.

C vitamini, hücrelerinizi vücuda zarar veren maddelerden koruyan antioksidan özelliklere sahiptir. C vitamini eksikliği yara iyileşmesinin gecikmesine, bağışıklık tepkisinin bozulmasına ve enfeksiyonlarla uygun şekilde mücadele edilmemesine neden olabilir.

Şu anda oral C vitamininin COVİD-19 bulaşmasını önlemede veya COVID-19 kaynaklı hastalıkların tedavisinde etkili olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Bununla birlikte, soğuk algınlığınız varsa, yüksek C vitamini dozları daha az şiddetli semptomlara ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur. Yetişkinler için tolere edilebilir üst sınır günde 2.000 miligramdır.

 

  1. Yeşil Elma, Havuç ve Portakal

Havuç, elma ve portakal suyu, vücudunuzun kendini korumasına ve enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan bir kombinasyondur.

Elmalar ve portakallar size C vitamini verir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için de kritik olan A vitamini, havuçta antioksidan beta karoten formunda bulunur. Havuç ayrıca, bağışıklık hücresi çoğalmasında ve antikor üretiminde önemli rol oynayan B-6 vitamini içerir. Yeşil elmanın ekşiliği, havuçların ve portakalların tatlılığını da azaltır. Ayrıca bu tarif ışıl ışıl bir cilde sahip olmanıza da yardım eder.

 

  1. Pancar, Havuç, Zencefil ve Elma

Bu güçlendirici meyve suyu, bağışıklık sisteminize yardımcı olacak ve enflamasyon belirtilerini azaltacak üç kök sebzeye sahiptir. Enflamasyon; genellikle virüslerden veya bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlara verilen bir bağışıklık tepkisidir.

Romatoid artriti olan kişiler ayrıca zencefilin anti-enflamatuar etkilerinden dolayı bu suyu özellikle faydalı bulabilirler.

 

  1. Domates

Domates, genellikle folat olarak bilinen B-9 vitamini açısından zengindir. Enfeksiyon riskinizi azaltmaya yardımcı olur. Domates ayrıca, bir anti-enflamatuar olan magnezyumdan makul miktarlarda içerir.

 

  1. Jucier İle Hazırlayabileceğiniz Lahana, Domates ve Kereviz Sapı

Lahananın tadını tatlı meyvelerle yumuşatmak yerine, bu tarifte domates suyu kullanılır ve fazlasıyla A vitamini eklenmiş olur. Bazı araştırmalara göre, bu tarife biraz baharatlı yaban turpu eklemek de iltihap önleyici faydalar sağlayabilir.

 

  1. Yeşil Elma, Havuç ve Portakal

Çilek ve kivi ile C vitamininden zengin ve sağlık deposu bir smoothie hazırlayabilirsiniz. Tercihen bitkisel içecek veya az yağlı içecekler kullanabilirsiniz. İçecek, iyi bir protein ve D vitamini kaynağıdır ve sadece meyve veya sebze içeren içeceklerden protein elde edilmesi zordur.

Pek çok insanın D vitamini seviyeleri yetersizdir. Güneş ışığı, diyet veya takviyeler yoluyla elde edilen ideal seviyeler, zatürree veya grip gibi solunum yolu enfeksiyonları riskinizi azaltır. Son zamanlarda yapılan bazı araştırmalar, D vitamini eksikliği ile enfeksiyon oranları ve ciddiyeti arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Bu tarifleri denemek için dilerseniz katı meyve sıkacaklarımıza veya slow juicerlarımıza göz atabilirsiniz.

 

 

Yazının kaynağını buradan inceleyebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Mart 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR