İncir Nasıl Kurutulur?

Kuru incir

Taze meyveleri mevsiminde almış, güzelce yıkamış ve kurulamışsanız işte şimdi incir kurutma için hazırsınız. İncir nasıl kurutulur sorusunun zahmetli bir yanıtı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer bir kurutucunuz varsa, doğru ısıda, besleyici değeri koruyarak incir kurutma yapmak çok kolay. Dehidratörünüzü 118°F / 48°C’ye ayarlayarak 22-30 saat içinde incir kurutma yapabilirsiniz. Sürenin ne kadar süreceği incirin cinsine, kurutma yaptığınız yerin nem oranına, incirin büyüklüğüne göre değişiyor. Bu nedenle süre zarfında kontrollü olmalı ve nemi alınan incirleri alarak diğerlerini kurutmaya devam etmelisiniz. 

İncir nasıl kurutulur artık öğrendiniz, peki yazımızda bulacağınız diğer bilgiler neler? 

  • İncir kurutma için Defya ürünlerini sizlerle tanıştırıyoruz. 
  • Ardından kuru incirin faydaları neler anlatıyoruz. 
  • Sonrasında kuru incir ile neler yapılır sorusuna yanıt arıyoruz. 
  • Kuru incirin besin değerini not düşüyor ve 
  • Kuru incir nasıl tüketilir örnekliyoruz. 
  • Son olarak kuru incir zayıflatır mı sorusunu net cümlelerle cevaplandırıyoruz. 

 

İncir Kurutma için Defya Ürünleri 

  • Sedona Express: İki Aşamalı Ardışık Sıcaklık Zamanlayıcısı (TST) özelliğine sahiptir. Yıkanabilir filtre ile donatılmıştır, bu sayede uçuşan yabancı maddeler filtrelenir. Ayrıca 11 adet paslanmaz çelik rafı vardır ve merkezi güçlü fan teknolojisi kullanılarak gıdaların eşit şekilde kurutulması sağlanır. Kurutucuda ayrıca LED aydınlatma ve cam pencere bulunur, böylece kurutma süreci kolaylıkla takip edilebilir.
  • Sedona Classic: Tribest kurutucu ailesinin en popüler ürünüdür ve 9 adet BPA içermeyen plastik rafıyla dikkat çeker. Bu özellik, küçük parçalara ayrılmış sebzeleri veya meyveleri kurutmak için ideal hale getirir. Özel raflar, parçaların düşmesini veya yapışmasını önler ve en iyi sonucu elde etmenizi sağlar. Kurutulacak malzemeler azsa tek fanla çalışabilir ve bu özellik, %50'ye kadar enerji tasarrufu sağlar. Tek aşamalıdır ve sadece bir sıcaklık seçeneği sunar, bu nedenle diğer modellere göre daha ekonomiktir.
  • Sedona Supreme: Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için mükemmel bir kurutucu cihaz. 9 adet paslanmaz çelik rafı ile geniş bir kurutma alanı sunar. Bu sayede aynı anda farklı türlerdeki gıdalarınızı kurutabilirsiniz. Ayrıca cihaz, akıllı kontrol paneli sayesinde kolay kullanım imkanı verir. İki aşamalı ardışık sıcaklık zamanlayıcısı  yüksek sıcaklıkta kurutulması gereken yiyecekleri için kullanışlı bir seçimdir. 47 litre geniş hacme sahip olan cihaz ile gıdalardaki enzimleri canlı tutarak besin değerini koruyabilirsiniz. 

 

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Kuru incir, oldukça besleyici bir atıştırmalık ve birçok sağlık faydası sunuyor. Siz de kuru incirin faydalarını deneyimlemek için mutfağınızda onlara çok daha fazla yer verebilirsiniz. İşte incir kurutma için can atmanıza sebep olacak o faydalar: 

  • Kuru incir faydalarının en önemli nedeni sindirim sistemini düzenleyen lifler açısından zengin olması. Bu lifler, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarına yardımcı oluyor.
  • Düşük kalorili, lifli bir atıştırmalık hazırlamak için incir kurutma iyi bir seçim. Düzenli ve ölçülü tüketim, kilo kaybı hedeflerine ulaşmaya destek veriyor. 
  • İncir kurusu düşük glisemik indeksi nedeniyle kan şekerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor. Lifli özelliği sayesinde kan şekerinin çok hızlı yükselmesini engelliyor.
  • Antioksidanlar açısından zengin olan kuru meyve, kanser riskini aşağı çekiyor. 
  • İncir kurutma ile kalsiyum ve magnezyumdan ödün vermeden atıştırabilirsiniz. Vitamin ve mineral içeriği sayesinde kemik sağlığı için oldukça faydalı.
  • Kuru incir, kalp sağlığına faydalı olan potasyum açısından zengin. 

Dinot: Kuru incirin bu faydaları sağlaması için, dengeli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzıyla birlikte tüketilmesi önemli. 

 

Kuru İncir ile Neler Yapılır?

Kuru incir oldukça besleyici ve lezzetli bir atıştırmalık. Ancak sadece atıştırmakla kalmaz, farklı yemeklerde de kullanılabilir. İşte kuru incir ile yapılabilecek bazı tarifler:

  • İncir Dolgulu Raw Kurabiye, çiğ beslenme stilini benimseyenler için leziz bir tercih. Defya mutfağında hazırlanan Yeşim İlçe imzalı tarifi sizlerle buluşturuyoruz: 
     

 

 

  • Granola: Melis Aran tarafından hazırlanan granola hızlı ve sağlıklı öğünler için birebir. Lezzetli ve besleyici granolayı mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. 

     

 


Kuru İncir Besin Değerleri

Kuru incirler, yüksek besin değerleri ile sağlıklı bir atıştırmalık. 100 gram kuru incir, ortalama 249 kalori içeriyor. Aynı zamanda 64.4 gram karbonhidrat, 9.8 gram lif, 3.1 gram protein ve 0.9 gram yağ bulunduruyor. Kuru incirler, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir gibi mineraller bakımından da zengin. Özellikle yüksek lif ve potasyum içeriği sayesinde sindirim sağlığına ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olabiliyor. Ayrıca, kemik sağlığını da destekleyen kuru incirler, içerdikleri A ve C vitaminleriyle de bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor. Ancak, kuru incirlerin yüksek kalori içerdiğini unutmamalı ve porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz. Dilerseniz incirin enzimlerini ve vitaminlerini korumak için dehidratör yardımıyla incir kurutma yöntemini tercih edebilir ve besleyici incirleri uzun süre muhafaza edebilirsiniz. 

 

Kuru İncir Nasıl Tüketilir?

İncir nasıl kurutulur artık öğrendiniz ve incir kurutma işlemlerini tamamladınız. Peki kurutulmuş incirlerin nasıl tüketileceğini biliyor musunuz? Öncelikle meyveleri direkt yiyerek atıştırabilirsiniz. Onlar sadece servis tabağına yerleştirmeniz yeterli. Bunun yanında dilerseniz yoğurt veya yulaf ezmesi ile karıştırarak yiyebilirsiniz. Böylece daha doyurucu ve besleyici bir seçenek oluşturmanız mümkün. Ayrıca incir kuruları smoothieler için de mükemmel bir malzeme. Kuru incirleri smoothielere ekleyerek kıvam ve lezzet takviyesi yapabilirsiniz. Ayrıca içeceklerin lif miktarını artırmak için de yardımcı. Buna ek olarak salatalarınıza kuru incir doğrayabilir, tatlılarınızı bu lezzetle taçlandırabilirsiniz. Hatta et yemeklerinde kullanabilirsiniz. Özellikle Osmanlı mutfağında kuru meyvelerin kuzu etiyle beraber pişirildiğini duymuşsunuzdur. Dilerseniz etle beraber sıcak yemeklerinize tatlandırıcı olarak incir kurutma sonrası elde ettiğiniz meyveleri ilave edebilirsiniz. 

 

Kuru İncir Zayıflatır Mı?

İncir kurutma, diyet öncesi en sık tercih edilen hazırlıklardan biri. Zira kuru meyvenin kilo kaybı hedefleri olan kişiler tarafından sık sık tüketilen bir atıştırmalık olduğu malum. Ancak, sadece kuru incir tüketmenin, kilo vermek için yeterli olmadığını belirtmek gerekiyor. 

Lifli bir atıştırmalık olan kuru incirler, tokluk hissi sağlamaya destek veriyor. Ayrıca diğer yüksek kalorili atıştırmalıkların yerine tercih edilebilecek düşük kalorili bir seçenek sunuyor. Fakat bununla birlikte, kilo vermek için tüketilen toplam kalori miktarı, egzersiz ve diğer yaşam tarzı faktörleri de önemli. Ayrıca doğal olsa da şeker içeriği bulunduran kuru meyvelerin fazla tüketimi de kilo almaya neden. Bu nedenle, diyetinize incir kurusu eklerken porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz..

Sonuç olarak, kuru incir, dengeli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzı ile birlikte tüketildiğinde kilo kaybına yardımcı olabilecek sağlıklı bir atıştırmalık. Ancak, tek başına kilo vermek için yeterli değil ve porsiyon kontrolü önemli. Siz de sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinirken incir kurutma ile diyetinize destek olabilirsiniz.

Etiketler: Defya
Mayıs 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR