Katı Meyve Sıkacağı Ne İşe Yarar?

katı meyve sıkacağı ile sıkılmış meyve suyu
 

Katı meyve sıkacağı, meyve ve sebzelerden meyve suyu çıkarmak için kullanılan bir mutfak aletidir. Çoğu katı meyve sıkacağı ile karışık meyve içecekleri de yapılabilir. Yüksek kalite bir katı meyve sıkacağı mutfağınıza çok faydalı bir katkı olabilir. Birçok tüketici, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını sağlıklı beslenme programlarına dahil ederek aldıkları vitamin ve mineral miktarını arttırmayı hedefler. Yüksek performanslı bir katı meyve sıkacağı ile meyve ve sebzeleri sıkmak hızlı ve nispeten kolay olduğu için meyve/sebze suları iyi bir atıştırmalık alternatifi sağlar.

Peki katı meyve sıkacağı ne işe yarar? Mayoclinic.org’a göre bazıları, vücudunuzun besinleri daha iyi emebileceği ve sindirim sisteminizin lifleri sindirerek dinlenmesini sağladığı için meyve ve sebzeleri bütün olarak yemekten daha iyi olduğuna inanıyor. Meyve suyunun kanser riskinizi azaltabileceğini, bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini, vücudunuzdaki toksinleri giderebileceğini, sindirime yardımcı olabileceğini ve kilo vermenize yardımcı olabileceğini söylüyorlar.

Ancak, ekstrakte edilen meyve sularının, meyve veya sebzeyi yiyerek elde ettiğiniz meyve suyundan daha sağlıklı olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Meyve ve sebze yemekten hoşlanmıyorsanız, meyve suyu sıkmak onları diyetinize eklemenin veya yemeyeceğiniz meyve ve sebzeleri denemenin bir yolu olabilir.

Meyve suyu sıkmak yerine karıştırmayı düşünün. Meyve ve sebzelerin yenilebilir kısımlarını karıştırmak, daha sağlıklı bitkisel besinler ve lif içeren bir içecek üretir. Lifler tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Meyve suyu sıkmayı denerseniz, bir seferde içebileceğiniz kadar meyve suyu yapın; zararlı bakteriler taze sıkılmış meyve suyunda hızla çoğalabilir. Ticari olarak üretilmiş taze meyve suyu satın alırsanız, pastörize bir ürün seçin.

 

Katı Meyve Sıkacağı Ne İşe Yarar Açıklıyoruz

  • Katı meyve tüketemeyenlerin gerekli vitamin ve mineralleri almasını sağlar. 
  • Kolay tüketilebilir içecekler hazırlar, zaman kazandırır. 
  • Kullanıcılar muglar yardımıyla günün her saatinde sağlıklı öğünler ile beslenebilir. 
  • En iyi katı meyve sıkacakları soğuk sıkma özelliğine sahiptir ve besin değerini daha iyi korur. 
  • Katı meyve sıkacağı ne işe yarar merak edenler farklı sebzelerin bir arada tüketilmesine dikkat etmelidir. Farklı sebze ve meyveler bir arada kolaylıkla tüketilebilir. 
  • Çocukların da sevdiği renkli içecekler hazırlanabilir. 
  • Soyması, dilimlemesi zor olan sert sebze ve meyvelerin kolaylıkla tüketilmesine imkan tanır. 
  • Ezme, dondurma gibi yiyecekler hazırlamaya yardımcı olur. 
  • En iyi katı meyve sıkacakları gıdanın zararlı BPA gibi maddelerle temasını engeller. Hazne materyalleri sayesinde plastikle temas etmeyen temiz yiyecekler hazırlar. 

 

En İyi Katı Meyve Sıkacakları için Defya 

Defya bünyesinde bulabileceğiniz profesyonel ev aletleri arasında juice yapmaya yardımcı ürünler de var. İşte sizin için seçtiğimiz katı meyve ve sebze sıkma ürünlerimiz: 

  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı insan dişlerini taklit eden öğütücü mekanizması sayesinde besin değerlerini maksimize eder.  Buğday çiminden sebze ve meyvelere kadar çeşitli ürünleri kolaylıkla sıkar. Rakibi, benzeri olmayan üstün nitelikli ürün, ezmeler, pateler, sorbe ve juice hazırlamak için kullanılır. 
  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı sadece 47 RPM sıkma mekanizması ile yavaş sıkma işlemi gerçekleştirir. Besin değerini ve enzimleri korur. Üstelik püre aparatı da var, bu sayede çeşit çeşit püre yapabilir. Onunda kereviz gibi lifli sebzeleri dahi kesebilirsiniz. İki taraflı kesme özelliği olan çift bıçaklı doğrayıcı bulundurur. 200 Watt güçlü motor ve 3 aşamalı devir düşürme sistemi ile çalışır. 9 HP motora eşit bir tork gücü üretir. Daha az posalı, besin değeri yüksek nefis juicelar için hizmetinizdedir. 
  • Tribest Solostar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı hem sebze hem de çimen sıkmaya yarar. Küçük gövdesiyle zorlu görevleri başarıyla tamamlar. Güçlü çiğneme metodu, 47 RPM düşük hızda besin öğelerini ortaya çıkarır. Oksitlenmeyi önler, ısıdan koruyarak sebze suları elde etmenizi sağlar.

 

 

En İyi Katı Meyve Sıkacakları Ne İşe Yarar?

Meyve suyu genellikle iki amaç için kullanılır:

  • Temizleme veya detoksifikasyon: Katı yiyecekler elimine edilir. 3 günden birkaç haftaya kadar sadece meyve suyu tüketilir. Bazı insanlar meyve suyu içmenin vücutlarını toksinlerden arındırdığına inanır. Bununla birlikte, etkinliğini destekleyen hiçbir kanıt yoktur.
  • Normal bir diyetin tamamlayıcısı: Taze meyve suyu, günlük diyetinize kullanışlı bir ek olarak kullanılabilir. Aksi halde tüketmeyeceğiniz meyve ve sebzelerden besin alımını artırır.

Healthline.com’da katı meyve ve sebze sıkacağı ile elde edilen suların beslenmedeki etkilerinden şöyle bahsediliyor: Birçok insan sadece diyetlerinden yeterli besin almaz Yediğiniz gıdalardaki besin seviyeleri de eskisinden çok daha düşük.

Kirli ortamlar ve yüksek stres seviyeleri de belirli besinlere olan gereksinimlerinizi artırabilir.

Meyve ve sebzeler, hastalıklara karşı koruma sağlayabilecek vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve bitki bileşikleri ile doludur.

Her gün diyetinize önerilen miktarda meyve ve sebze almakta zorlanıyorsanız, meyve suyu alımınızı artırmak için uygun bir yol olabilir. Bir çalışma, 14 hafta boyunca karışık meyve ve sebze suyu takviyesinin katılımcıların beta karoten, C vitamini, E vitamini, selenyum ve folat besin düzeylerini iyileştirdiğini buldu.

Ayrıca, 22 çalışmanın gözden geçirilmesi, taze meyve ve sebzelerden veya harmanlanmış toz konsantresinden yapılan içme suyunun, beta karoten, C vitamini ve E vitamini dahil olmak üzere folat ve antioksidan seviyelerini iyileştirdiğini buldu.

 

En İyi Katı Meyve Sıkacakları İle Blender Arasındaki Fark Nedir?

Bir karıştırıcıya benzemesine rağmen, bir meyve sıkacağı tamamen aynı değildir. Karıştırıcılar, meyve veya sebzenin tüm kısımlarını tutan smoothie'ler ve diğer harmanlanmış içecekler yapmak için kullanılabilirken, bir meyve sıkacağı meyve suyunu çeker ve ürünün lifinin çoğunu geride bırakır. Aslında farklı amaçlar için tasarlanmış iki tür meyve sıkacağı vardır. Elbette bazı tüketiciler her ikisini de kullanır. Birçok mutfak malzemeleri mağazasında çok çeşitli meyve sıkacağı ve karıştırıcı bulunur. Personel, ihtiyaçlarınız için doğru olan meyve sıkacağını seçmenize yardımcı olabilir. İyi bir meyve sıkacağı oldukça pahalı olabilir. Çünkü katı meyve ve sebzeleri sıkmak motoru zorlar. Ancak yüksek kaliteli bir katı meyve sıkacağı uzun süre dayanacak şekilde üretilmiştir. 

 

En İyi Katı Meyve Sıkacakları Nasıl Çalışır?

Çiğneme yapan bir meyve sıkacağı, içine itilen meyve ve sebzeleri çiğner. Bu sırada bir miktar lifi de korurken suyu çıkarır. Pekçok çiğneme sıkacağı, fındık ezmeleri, püre haline getirilmiş yiyecekler ve meyve şerbetleri yapmak için kullanılabilir. Çiğneme yapan bir meyve sıkacağı yavaş olma eğilimindedir. Çünkü beslendiği gıdadan mümkün olduğunca çok kullanılabilir malzeme çıkarır. Bir smoothie gibi harmanlanmış bir içecek yerine meyve suyu üretir. Meyve sıkacakları, iki popüler besin takviyesi olan buğday çimi suyu ve havuç suyu yapmak için uygundur. Bazı tüketiciler, daha uzun sürse de, çiğneme sıkacağıyla meyve suyunun kalitesinin daha yüksek olduğunu iddia eder.

Santrifüjlü bir meyve sıkacağı, bıçakları yüksek hızda döndürür. Bıçaklar genellikle bir rendeyi andırır. Posayı meyve sıkacağının arkasından bir atık kabına yönlendirirken suyu hızlı bir şekilde çıkarmak için tasarlanmıştır. Tipik olarak, bıçaklar, meyve ve sebzeleri beslemek için bir delik bulunan bir mahfaza ile kaplanmıştır. Santrifüjlü katı meyve sıkacakları meyve ve sebzeler için daha uygundur ve yapraklı yeşillikler ile çalışmaz. Üretilen meyve suyu, çiğneme sıkacağından elde edilen meyve suyu kadar lif içermese de, hafif ve lezzetli olma eğilimindedir.

 

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Kullanılır?

  1. Katı meyve ve sebze sıkacağınızı kurun.

Her katı meyve ve sebze sıkacağının kutusundan çıkan talimatlara göre kurulumunu yapabilirsiniz. Örneğin: Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve ve Sebze Sıkacağı kurulum ve kullanımı.

2.  Meyve ve Sebzeleri Sıkım İçin Hazırlayın

Bazı meyve ve sebzelerin hazneye yerleştirilmeden önce dilimlenmesi veya küp şeklinde doğranması gerekir. Hazırlanması gereken en yaygın meyve ve sebze türleri Elma, Ananas, Kavun ve Karpuzdur.

Çilek gibi yumuşak meyve ve sebzeleri, olduğu gibi hazneye koyabilirsiniz. İşlem herhangi bir hazırlık gerektirmez.

3. Sıkacağı Açın ve Meyveleri/Sebzeleri Hazneye Besleyin

Meyve sıkacağınız düzgün bir şekilde kurulduktan ve tüm malzemeler hazırlandıktan sonra, meyve sıkacağını açma zamanı gelmiştir. Açıldıktan sonra, hazır meyve ve sebzelerinizi bıçaklar ve filtre tarafından işlenecekleri hazneye beslemeye başlayabilirsiniz.

Birkaç farklı meyve ve sebzenin suyunu sıkıyorsanız, onları katmanlar halinde besleyin. Bunu yapmak daha eşit bir karışım sağlayacaktır. Ek olarak, sertliğe göre bileşenlerin sırasını karıştırmak iyi bir uygulamadır.

Örneğin, Elma, Ispanak, Ananas ve Kale karışımını sıkıyorsanız, sert ve yumuşak arasında geçiş yapın. Hazneyi aşırı doldurmayın. Çünkü bu, düşük ekstraksiyon seviyelerine neden olur. Ayrıca muhtemelen meyve sıkacağını sıkıştırır.

Besleme borusu posa tıkanırsa, sıkışmış malzemeyi serbest bırakmak için itme çubuğunu kullanın. Bıçaklara veya konteynere zarar verebileceğinden, sağlanan itme çubuğunun dışında asla başka bir nesne kullanmayın.

 

Katı Meyve Sıkacağı Kullanımı: Hazneyi Boşaltın

Meyve sıkacağı haznesi, siz meyve sıkmayı bitirmeden önce büyük olasılıkla dolacaktır. Dolduğunda, çıkış portunu açın ve tüm işlenmiş meyve suyunun toplama kabına akmasına izin verin. Çoğu meyve sıkacağında, çıkış portu, meyve sıkacağının yanında bulunan küçük bir kol hareket ettirilerek açılır.

Ne kadar dolu olduğuna bağlı olarak, posayı kaptan boşaltmak da isteyebilirsiniz. Meyve suyu çıkış portu gibi, posa çıkış portu da meyve sıkacağının yan tarafındaki küçük bir kol hareket ettirilerek açılabilir.

Meyve suyu haznesini boşaltırken, cihazı kapatmanız veya meyve suyu sıkmayı durdurmanız gerekmez.

 

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Katı meyve sıkacağınızı her kullanımdan sonra temizlemeniz önemlidir. Hem santrifüjlü hem de soğuk pres meyve sıkacakları, meyve suyu bölmelerinde posa ve kabuk parçaları tutabilir. Bunlar her kullanımdan sonra çıkarılmazsa bakteri ve küf oluşumuna neden olabilir.

Uzun süreli posa birikiminden sonra, meyve sıkacağınız tamamen çalışmayı durdurabilir. Bu nedenle her kullanımdan sonra meyve sıkacağınızı nasıl temizleyeceğinizi bilmelisiniz. Bu, makinenin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamanın en iyi yoludur.

Tabii ki, birikmeye engel olduğunuz sürece, her kullanımdan sonra derin bir temizlik yapmanıza gerek yoktur. İşte bir meyve sıkacağı temizlemek için en iyi ipuçlarımız.

Her kullanımdan sonra meyve sıkacağınızın fişini çekin ve tüm önemli parçaları çıkarın. Meyve sıkacağınızı kullanmayı bitirdikten sonra temizlemek için hızlı davranmalısınız. Tabii ki, taze içeceğinizin tadını önceden çıkarın. Ancak daha sonra kurumadan önce posa ve birikintileri temizlemeye başlayın.

Test ettiğimiz meyve sıkacaklarının çoğu, santrifüj diskten veya soğuk presleme mekanizmasından lifleri çıkarmak için fırçalarla birlikte gelir. Elinizde belirli bir fırça yoksa, basit bir diş fırçası yeterli olacaktır. Bu mekanizmalara iyi bir fırçalama ve ardından akan su altında durulama, birikmenin çoğunu gidermelidir.

Meyve sıkacağınızın bazı parçaları bulaşık yıkamaya uygun olacaktır, ancak hepsi değil. Bulaşık makinesinden geçebilecek parçalar bile önce elde yıkanmalıdır. Neden? Niye? Meyve sıkacağını kullandıktan hemen sonra bulaşık makinesini açmayı planlamıyorsanız, kalıntıların mekanizmalar üzerinde kurumasına izin verecek ve bu da onların iyice temizlenmesini çok daha kolaylaştıracaktır. Bu parçaları sadece akan su altında durulamak, kalan büyük meyve suyu ve posaları temizlemelidir, bu da bulaşık makinenizin yapması gereken daha az iş olduğu anlamına gelir.

Meyve sıkacağınızın tabanı suya daldırılamaz, ancak yine de temizlenmesi gerekir. Bu, yapışkan kalıntıların oluşmasını önler ve makinenin taze ve yeni görünmesini sağlar.

Tabanı temizlemek için nemli (ıslak olmayan) bir bez alın. Onunla dış yüzeyi ve meyve suyu sıkma aparatlarına bağlanan mekanizmaların etrafını silin. Su izleri varsa, nemli bir fırça yardımı ile biraz kabartma tozu kullanarak ovalayabilirsiniz. Sonrasında tamamen kurulayabilirsiniz.

 

Adım Adım Katı Meyve Sıkacağı Temizliği

Sıkmayı bitirdiğinizde, tüm çıkış portlarının kapalı olduğundan emin olun. Meyve sıkacağını 15-20 saniye ters yönde çalıştırın. Bunu yapmak temizleme işlemini kolaylaştıracaktır. Meyve sıkacağını temizlemek için besleyiciyi ve hazneyi tabandan çıkarın ve mutfak lavabosuna götürün. Lavabonun içine yerleştirilene kadar hiçbir bileşeni ayırmayın veya çıkarmayın.

Ardından, iyi bir durulama sağlarken bileşenleri birbirinden ayırmaya başlayın. Meyve sıkacağı parçalarının çoğu bulaşık makinesinde yıkanabilir. Yani tüm posa/meyve kalıntılarını başarılı bir şekilde duruladıktan sonra bulaşık makinesine yerleştirilebilirler.

 

Katı Meyve Sıkacağı Kullanılarak Yapılabilecek Tarifler:

İşte Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı ile hazırlayabileceğiniz tarifler arasından sizin için seçtiklerimiz:

Sabah Uyanamayanlar İçin Enerji Juice

Yağ Yaktıran İçecek Nasıl Yapılır?

Böbrekler İçin Detoks Juice ve Gaps Smoothie

Alkali Smoothie ve Gaps Smoothie


 
Etiketler: defya
Temmuz 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR