Kenevir İçeceği Nedir, Nasıl Yapılır?

Kenevir

Kenevir bitkisinin tohumundan yapılan kenevir içeceği bitkisel içeceği alternatiflerinden biri. Henüz ülkemizde çok fazla bilinmese de git gide popülerleşiyor. Elbette bu trend üzerinde, kenevir içeceği faydalarının öğrenilmesinin etkisi büyük. Üstelik ilk aklınıza gelen endişeleri hemen dindirelim.Uyuşturucu etkisi ile bilinen kenevir yaprakları bu gücünü içindeki THC maddesinden alıyor ancak gıda endüstrisinde kullanılan tohumlar THC içermiyor. Diğer bir deyişle uyuşturucu herhangi bir etkisi bulunmuyor. Sizi kenevir içeceği ile tanıştıracak yazımızda bulacağınız bilgiler: 

  • Kenevir içeceği yaparken kullanabileceğiniz profesyonel ev aletlerini sizlerle tanıştırıyoruz. Defya ailesinin sizlere sunduğu alanında uzman yardımcılarla bitkisel sıvılar hazırlamak şimdi çok daha pratik.
  • Peki kenevir içeceği nedir, tadı nasıldır merak ediyor musunuz? Sizlerle paylaşıyoruz.
  • Kenevir içeceği nasıl yapılır tüm ayrıntıları ve ipuçları ile yazımızda.
  • Ayrıca kenevir içeceği faydaları, bilimsel çalışmaların sonuçlarıyla makalemizde yer alan detaylar arasında. 
  • Kenevir içeceğinin besin değerini açıklıyoruz. 
  • Son olarak kenevir içeceğinin kullanım alanlarını yazıyoruz ve yeni yeni popülerleşmekte olan bu bitkisel içeceği tüm ayrıntılarıyla sizlere tanıtmış oluyoruz. 

 

Kenevir İçeceği Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri

Pürüzsüz, homojen karışmış ve tam kıvamında kenevir içeceği yapımında sizlere yardımcı olacak Defya ürünleri, 

  • Blendtec Designer 650s paslanmaz çelik gövdesiyle mutfaklarda şıklık sergiliyor. Blender son Derece güçlü endüstriyel standartların ürünü. Amerika'da dünyanın en gelişmiş ev tipi karıştırıcısı olarak bilinen tasarım, tek bir tuşa dokunarak soslar, ezmeler, smoothieler ve pürüzsüz içecekler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Şık, sofistike ve pratik özellikleri sayesinde mutfağınızın modern dekorasyonuna tam uyum gösteriyor. Üstelik motor gücü tam 1560 watt. 6 program arasından dilediğiniz seçerek mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Kenevir içeceği nasıl yapılır sorusuna yanıt verirken kullanabileceğiniz diğer elektronik aletler arasında juicer modelleri var. Örneğin Greenstar Elite’in kalın süzgeç filtresini kullanarak hazırlıklara başlayabilirsiniz. Suda beklettiğiniz tohumları hazneye alarak itici çubuk ile aşağı doğru itmeniz yeterli. Alet kolaylıkla içeceği hazırlayarak posayı ayırabiliyor. 
  • Su arıtma cihazı modelleri de bitkisel içecekler yaparken hizmetinizde. Elektrik gerektirmeyen tasarımlar sayesinde içme suyunuz her an yanınızda. Arıttığınız güvenilir ve temiz içme suyunun kenevir içeceği yapımını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Su arıtmak için tek yapmanız gereken aletin üst haznesine arıtmak istediğiniz suyu doldurmak. Sonrasını seramik filtrelere bırakın. Elektrik gerektirmeden filtrelerden geçen ve alt hazneye ulaşan su parazit ve partiküllerden %99.99 oranında aranıyor. aktif karbon kloru yok ederken, emprenye gümüş bakterilerin oluşmasını engel oluyor.

 

Kenevir İçeceği Nedir?

Kenevir bitkisinin tohumlarından yapılan içecek alternatifine kenevir içeceği adı veriliyor. Diğer bitkisel sıvılarda olduğu gibi bu karışımın da içinde hayvansal herhangi bir madde yer almıyor. Peki kenevir içeceği nedir, neden değerlidir? Çünkü içerisinde çok sayıda sağlıklı yağ, protein, vitamin ve mineraller yer alıyor. Sağlığa faydalı birçok içerikle günümüz insanının pratik öğünlerinde yer almayı sonuna kadar hak ediyor. Üstelik zannedildiği gibi imal edildiği kenevir bitkisinin yapraklarında olduğu üzere THC içermiyor.  Bu da güvenle tüketilebilmesi, yasal olarak gıda endüstrisinde yer alabilmesi demek.

 

Kenevir İçeceği Nasıl Yapılır?

Eminim siz de kenevir içeceği nasıl yapılır meraklandınız. Aslında kenevir içeceği yapımı da diğer bitkisel içecek yapımlarına oldukça benziyor. Eğer daha önce evde badem, yulaf veya soya içeceği yaptıysanız kenevir içeceğinin de kolaylıkla üstesinden gelebilirsiniz. Üstelik ihtiyacınız olan maddeler oldukça az. Kenevir içeceği yapmak için gerekli olan malzemeler; yalnızca bir su bardağı kenevir tohumu, 4 su bardağı kadar temiz içme suyu ve damak tadınıza göre çeşitli tatlandırıcılar. (Hurma, stevia veya vanilya özü)

Siz de hazırsanız haydi kenevir içeceği nasıl yapılır beraber öğrenelim. İlk olarak kenevir tohumlarını iyice yıkamalı, 2-4 saat kadar suda bekletmeli ve bir süzgeç yardımıyla fazla suyunu süzmelisiniz. Sonrasında tohumları güçlü bir blenderın haznesini almanız yeterli. üzerine içme suyunu da ekledikten sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz bu aşamada arzu ettiğiniz tatlandırıcıları da koyabilirsiniz. Haydi karıştırın, sadece dakikalar içinde homojen kıvamı almış, içime hazır kenevir içeceğiniz haznede. Ancak daha bitmedi, içeceğinin mükemmelleşmesi için onu ince bir tülbent veya çok ince bir süzgeç yardımıyla mutlaka süzmelisiniz. Böylelikle içindeki tortulardan arındırabilir, tamamen sıvı bir içecek elde edebilirsiniz. Süzgeçte/tülbentte kalan posayı ise kurabiyelerde, salatalarda kullanarak değerlendirebilirsiniz. 

 

Kenevir İçeceği Faydaları Nelerdir?

Halihazırda kenevir tohumu ve kenevir içeceği faydaları öyle çok ki, onu atmaya kıyamayacaksınız: 

  • Eğer laktoz intoleransınız veya içeceğe karşı alerjiniz varsa bitkisel içecekleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ancak bitkilere de alerjiniz olabileceğini hatırlatarak eğer alerjen bir bünyeniz varsa, test yaptırmayı ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatmalıyız. Tohumun gluten içermediğini de belirtmekte fayda var.
  • Bitkisel protein kaynağı olan kenevir, çok sayıda aminoasite ev sahipliği yapıyor. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılamaya yardımcı.
  • Sağlıklı yağlar açısından oldukça zengin olan kenevirde Omega 3 yağ asitinin doğal olarak bulunduğunu söylemekte fayda var. Bu özellik, tüketimin cilt sağlığı için faydalı olabileceğini düşündürüyor. (Kaynak)
  • Ayrıca arginine içeriği daha düşük kan basıncı demek. Bu da kalp krizi riskinin azalması anlamına geliyor. (Kaynak)

 

Kenevir İçeceğinin Besin Değeri Nedir?

İnek içeceği ile karşılaştırıldığında kenevir içeceği daha az kalori, daha az protein ve karbonhidrat fakat hemen hemen aynı oranda yağ ihtiva ediyor.240 mililitrelik kenevir içeceğinde ortalama 83 kalori hesaplanıyor. Bu da 1.3 gram karbonhidrat, 4.7 gram protein, 7.3 gram yağ demek. Ayrıca günlük ihtiyaç duyulan kalsiyumun %2'si ve demirin %7'si 240 mililitre şekersiz kenevir içeceği ile karşılanabiliyor. Yapılan çalışmalara göre, kenevir içeceğindeki proteinin vücut tarafından kullanılabilirliği oldukça yüksek. Diğer bir deyişle temel amino asitleri içerdiği için güçlü bir bitki bazlı protein kaynağı olarak görülüyor. 

 

Kenevir İçeceği Nasıl Kullanılır? 

Siz de kenevir içeceği faydalarını öğrendikten sonra nasıl kullanılır diye merak edenlerdenseniz onu içecek kullandığınız her yerde kullanabileceğinizi aklınızda tutabilirsiniz. Örneğin inek içeceği yerine tatlı yapımını kenevir sıvısıyla denemeniz mümkün. Onunla yulaf lapaları hazırlayabilir, smoothieler yapabilir veya çeşit çeşit içecekler deneyebilirsiniz. Mesela kahvenizi kenevir içeceği ile almaya ne dersiniz?

Dahası, dilerseniz hamur işlerinde içecek yerine kenevir içeceği kullanmanız olası. Keklerde, poğaçalarda, soslarda, çorbalarda ve aklınıza gelebilecek her türlü tarifte, hayvansal içecek yerine ondan faydalanabilirsiniz. Ancak tarif seçerken kenevir suyunun tadının fındıksı, cevizimsi olduğunu unutmamalısınız. Bu özgün lezzet kimi tariflerde biraz fazla aromatik kalabilir. 

Kenevir içeceği faydalarını alırken yüksek kaloriye maruz kalmamak için onu şekersiz tüketmeniz öneriliyor. Eğer biraz daha tatlı bir lezzet arıyorsanız agave şurubu, hurma gibi ürünlerle arzu ettiğiniz hafif tatlımsı içeceğe kavuşabilirsiniz. Hurmalı veya agave şuruplu kenevir içeceği nasıl yapılır sorusunun ise yanıtı aynı, blender haznesine hepsini atın, karıştırın ve süzün. Dilediğiniz aramada nefis bitkisel içeceklerle sofranızı şenlendirin. Afiyet olsun. 


 
Etiketler: Defya
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR