Kereviz Sapı Suyu Nedir? Faydaları Nelerdir?

kereviz-sapi-suyu-nedir-faydalari-nelerdir

 

Son birkaç senedir gerek Sosyal Medya’da gerekse yurtdışı haber kanallarında Kereviz Sapı Suyu hakkında çok fazla yazı ve video görmeye başladık. Başta sporcular ve ünlüler olmak üzere çok fazla kişi tarafından Kereviz Sapı Suyu faydaları gerek fotoğraf paylaşarak gerekse Instagram’da video paylaşarak devamlı önümüze çıkıyor. Bu kişilerin değindikleri temel husus ise bitkisel içeceğin cilde iyi gelmesi, karaciğeri temizlediği, sindirim sistemine iyi geldiği ve hatta ve hatta bilinmeyen hastalıklara bile iyi geldiği.

Kereviz, sapı ile birlikte satılabileceği gibi sapsız bir şekilde de satışa sunulan bir üründür. Manavlar genellikle sap kısmını ayırarak satsa da sadece kereviz sapı alabileceğiniz yerler de bulunur.


 

Kereviz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır?

Suyu hazırlarken farklı yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İlk olarak kereviz saplarını iyice yıkamanız gerekiyor. İçeceği hazırlamaya başlamadan önce, tat konusunda yardımcı ürünlerle farklı sonuçlar alabileceğinizi bilmelisiniz. Daha sonrasında ise birçok farklı cihaz ile sapların suyunu çıkartabilirsiniz. Önerimiz ise bir slow juicer kullanmanız.

Bu cihazlar en sağlıklı ve doğal yöntemde Kereviz Sapı Suyu elde etmenize yardımcı olur. Suyu elde ederken uygulanacak ikinci yöntem ise kereviz saplarını ufak doğrayıp az bir suyla blenderda 1 dakika harmanlamak. Çıkan karışımı ise bir tülbent ’den geçirerek süzdükten sonra karışımı içebilirsiniz.

Defya Ailesi olarak her 2 metodu da destekleyen cihazlarımız mevcut.

  • Greenstar Elite Soğuk Press Katı Mevye Sıkacağı, manyetik çift dişli öğütme mekanizmasına sahip. Böylece insan dişlerini taklit ediyor. Sebze meyve sularının besleyici içeriklerini maksimize ediyor. Sıkılan sebze ve meyve suları besleyiciliğini saatlerce koruyor. Üstelik onunla ara vermeden, parça değiştirmeden farklı gıdaları art arda sıkabilirsiniz. 
  • Tribest Solostar Soğuk Sıkım Meyve ve Sebze Sıkacağı güçlü çiğneme mekanizmasıyla çalışıyor. Bu sayede düşük hızda meyve ve sebzelerinin suyunu hazırlıyor. Sadece 47 RPM hızda çalışıyor ve besin öğelerinin oksitlenmeden, ısıdan korunarak sıkılmasını sağlıyor. 
  • Tribest Glass Personal Blender paslanmaz çelik bıçak tertibatına ve dayanıklı temperli cam kaplara sahip. Üstelik içindeki gıdalar kesinlikle plastik ile temas etmiyor. Onunla farklı kereviz sapı suları hazırlayabilir ve yanınızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Üstelik  değişken hız ayarı ile kullanıcılara maksimum kontrol sağlıyor. Kolay temizlemesi ile en büyük avantajı.

 


Kereviz Sapı Suyunun Faydaları

Aşağıda sizler için sıralayacağımız kereviz sapı suyu faydalarını okuyarak uygulayabilirsiniz. Böylelikle yaşadığınız bazı sorunları hafifletebilirsiniz.

•      Kilo vermede oldukça faydalıdır.

•      Tatlı yeme ihtiyacınızı bastırır.

•      Vücudunuzdaki ödemlerin dışarı atılmasını sağlar.

•      Karaciğeri temizleme etkisi de kereviz sapı suyu faydaları arasında.

•       Antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır.

•      Kan dolaşımını kolaylaştırarak damarları rahatlatır.

•      Sivilce ve siyah noktaların oluşumlarını engeller.

•      Uyku düzeninde bozukluk yaşayan bireylerin daha sağlıklı uyumasına yardımcı olur.

Tüm kereviz sapı suyu faydalarını ve daha fazlasını elde etmek için özellikle Defya’nın yatay juicer ürünlerini inceleyebilirsiniz.

 

Kereviz Sapı Kalori Değeri

Sağlıklı sofralarda sıklıkla kullanılan bir sebze olan kereviz sapı kalori avantajı sayesinde diyetlerin vazgeçilmezlerinden. Saplar, lif açısından zengin. Bu sayede sindirim sağlığına katkı sağlıyor. Ayrıca düşük kalorili bir sebze olması nedeniyle de diyet programlarında tercih edilen besinler arasında yer alır. Peki kereviz sapı kalori değeri nedir? 100 gramında yaklaşık 17 kalori içeren kereviz sapı, aynı zamanda demir, potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Besleyici özellikleri ile beraber lezzetli yemek tarifleri için de sıkça tercih edilen saplar, farklı yemeklerde kullanılarak sofralara renk katar.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR