Limon Lifi Tozu Nedir, Nasıl Yapılır?

Limon Lifi Tozu

İçerdiği çözünen ve çözülemeyen posalarla besleyici lifli gıdalar arasında yer alan limonlar, şimdi yepyeni bir formuyla sofralarda. Limon lifi tozu her geçen gün daha da popülerleşerek tariflerden bize göz kırpıyor. Hazır olarak satılan ancak kolaylıkla evde de yapılabilecek limon lifi tozunu sizlerle tanıştırıyoruz. Taze limonlardan faydalanarak hazırlayabileceğiniz, mis gibi limon sularını sıktıktan sonra posasını değerlendirebileceğiniz bu tarif mutlaka elinizin altında durmalı. Mutfaklarda sürdürülebilirlik, kıvam ve sağlıklı beslenme için tercih edebileceğiniz limon lifi tozu tarifinin inceliklerini Defya ile öğrenmeye ne dersiniz? Haydi gelin, mutfağa girelim! Yazımızda bulacağınız detaylar ise şöyle: 

  • Limon lifi tozu tarifi için kullanabileceğiniz Defya ürünlerini sizlerle tanıştırıyoruz. 
  • Limon lifi tozu nedir açıklıyor, yeni keşfinizi müjdeliyoruz. 
  • Ardından limon lifi tozunun faydalarından söz açarak bu yeni malzemeyi mutfaklarınızda daha çok kullanmak için nedenler veriyoruz.
  • Bunun yanında yazımızda limon lifi tozu nerelerde kullanılır sorusunun yanıtlarını da bulacaksınız. 
  • Son olarak limon lifi tozu nasıl yapılır açıklayacak ve mükemmel reçeteyi sizlerle buluşturacağız. 

 

Limon Lifi Tozu Tarifi için Defya Ürünleri 

Defya koleksiyonunda yer alan çeşit çeşit profesyonel ev aleti, limon lifi tozu yapmak için görev başında. Siz de pratik yardımcılarla pratik tarifi hayata geçirebilir, kilerinize fonksiyonel bir ürün daha ekleyebilirsiniz. 

  • Katı meyve sıkacakları, sebze ve meyve sularını, besleyici değerini koruyarak sıkarken maksimum kurulukta posa elde etmenize yardımcı oluyor. Soğuk sıkım yapan aletlerle ideal tada, renge ve kokuya ulaşabilirsiniz. Üstelik sıkım sırasında ısı koruması sayesinde oksidasyon önleniyor. Diğer bir deyişle, tazelik ve besleyicilik daha uzun süre korunuyor. Bunun yanında Defya koleksiyonunda lifli gıdaları sıkmak için sizlere yardımcı olacak yatay juicerlar ve her türlü katı sebzeyi sıkma işlemi için tercih edebileceğiniz dikey modeller bir arada! Eğer sektörün lideri hangisi diye sorarsanız, Greenstar Elite Juicer modelini inceleyebilirsiniz. 
  • Sebze Meyve Kurutma Makineleri Tribest imzasıyla kaliteyi evlerinize getiriyor. Supreme, Express ve Classic modelleriyle kurutma işlemini en sağlıklı şekilde yapmaya yardımcı olan ürünler, kontrollü ısıda mükemmel kuruma sağlıyor. Geniş iç hacimleri, çok sayıda tepsiyi aynı anda kurutma özelliği ile geniş ailelerin dahi ihtiyaçlarına cevap veren modeller Defya’da. Siz de limon lifi tozu yapmak için limonların kabuklarını ve posasını tepsi örtüsü üzerine sererek gönül rahatlığı ile kurutabilirsiniz. 
  • Blender modelleri hem Blendtec hem de Tribest blenderlarla kuruttuğunuz limon liflerini ve kabuklarını blend edebilirsiniz. Hızla incecik bir toz elde etmenize yardımcı olan blenderlar sayesinde homojen karışımlar yapmak şimdi çok daha kolay. Keskin bıçakları, süper güçlü motorları ve ergonomik tasarımları ile dünyanın en popüler ev aletlerini Defya koleksiyonunda bulabilirsiniz!  

 

Limon Lifi Tozu Nedir?

Günlük lif ihtiyacını karşılamak için kullanabileceğiniz limon lifi tozu, limon meyvesinden elde edilir. İçerisinde limon posası ve kabukları bulunan lif tozu, una benzer kıvamıyla içeceklere, hamur işlerine kolaylıkla karıştırılır. Kurutulan, öğütülen ve yumuşacık formuyla pürüzsüz karışımlara eşlik eden toz, hem çözünen hem de çözünemeyen lifleri bir arada bulundurur. %100 doğal meyveden elde edilen, koruyucu, renklendirici ve katkı maddesi içermeyen ürünü farklı birçok yerde kullanabilir, öğünlerinizi lif açısından zenginleştirebilirsiniz. 

-İlave şeker içermeyen limon lifinin aroması nötr olarak tanımlanabilir. 

-Limon lifi tozu tamamen vegandır. Böylelikle lif yönünden zengin beslenmek isteyenler vegan ve vejetaryenler için uygundur. 

-Eğer içerisine glutenli bir un veya tohum eklemezseniz toz kendi başına glütensizdir. Glütensiz tariflerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Limon Lifi Tozunun Faydaları Nelerdir?

Limon lifi tozunun faydaları lif içeriğinden geliyor. 100 gramda ortalama 90 gram lif bulunduğu için lifli beslenmeye özen gösterenlerin vazgeçilmezi oluyor. Sindirimi kolaylaştıran, kan şekerinin yükselmesini yavaşlatan, tokluk hissine yardımcı olan liflerin faydalarını siz de deneyimleyebilirsiniz. Üstelik suyu alınan meyveyle yapıldığı için tozdaki şeker oranı 100 gramda ortalama 1 gram kadar. Diğer bir deyişle, doğal meyve şekeri dahi içerisinde oldukça düşük oranda bulunuyor. (Elbette kullandığınız meyvenin cinsine, yetiştirilme koşullarına göre şeker oranında değişiklik meydana gelebiliyor.) Ayrıca düşük karbonhidrat içeriği de diyete uygun bir malzeme olduğunu ilan ediyor. 

Limon lifi tozunun faydaları ve liften gelen hayat kolaylaştırıcı yararları şöyle özetleyebiliriz: 

  • Çözünebilir lif içeriği sayesinde LDL kolesterolün düşüşüne yardımcı oluyor. 
  • Lifler, kan basıncının düşmesine destek veriyor. (kaynak)
  • Şeker emilimini yavaşlatan posalar sayesinde kan şekeri kontrolü kolaylaşıyor. 
  • Uzun süre tokluk hissi deneyimleniyor. 
  • Dışkı hacmi artıyor. Sindirim kolaylaşıyor. Hemoroid ve kabızlık gibi sorunların görülme ihtimali azalıyor. 

 

Limon Lifi Tozu Nerelerde Kullanılır?

Katkısız ve %100 doğal, ev yapımı limon lifi tozunu birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. Günlük lif ihtiyacınızı karşılamak adına tozu; yoğurtla, bitkisel içeceklerle, süt ve smoothielerle karıştırarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz kıvamını koyulaştırmak için un yerine yemeklere ekleyebilir, kurabiyelerinizi, çorba ve keklerinizi yoğunlaştırabilirsiniz. Pasta kremalarına doku kazandıran, glütensiz tariflerde kullanılabilen limon lifi tozu dondurmalarda, sorbe ve tatlılarda da vazgeçilmeziniz olmaya aday.

Diğer taraftan onu sıvılarla karıştırarak jelleşmeye yardımcı olabilir, un yerine tariflere katarak kıvamı koyulaştırabilirsiniz. Omlette, meyve sularında, salatalarda, reçellerde, dilediğiniz her türlü yemekte limon lifinin faydalarını deneyimleyebilirsiniz. 

Limon lifi tozu nerelerde kullanılır artık biliyorsunuz peki porsiyonlar nasıl olmalı bir fikriniz var mı? 100 ml kadar içeceğin içine 1 çay kaşığı (2.5 gram) toz ekleyebilirsiniz. Eğer kıvam artırıcı olarak kullanacaksanız 1 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Siz de günde az miktarlarda öğünlerinize ekleyerek limon lifi tozu faydalarını deneyimlemeye başlayabilirsiniz. 

 

Limon Lifi Tozu Nasıl Yapılır?

Evde limon lifi tozu yapmak istiyorsanız önerilerimiz sizinle. Öncelikle mümkünse güvendiğiniz, organik üreticilerden limon almalısınız. Aldığınız meyveleri yıkadıktan sonra karbonatlı suda 15 dakika kadar bekletmeli ve yeniden durulamalısınız. Sonrasında bir bez yardımıyla kurutarak işleme geçebilirsiniz. 

Meyvelerin kabuklarını soyun ve juicerın besleme haznesine dilim dilim atarak suyunu sıkın. İşlemin ardından çıkan suyu içebilirsiniz. Dilediğiniz tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bize posası gerekli. Bu sırada kestiğiniz kabukları da kesinlikle atmamalı, kolaylıkla kuruyabilecek boyuta kadar küçülterek kenara almalısınız. 

Kurutucunuzun bir katına limon kabuklarını, bir katına tepsi örtüsü üstüne yaydığınız posayı koyarak kurutmaya geçebilirsiniz. Üstelik limonun ortalama kuruma süresi 48 derecede 10-20 saat aralığında. Kabukların daha geç kuruyacağını aklınızda tutarak kontrollü bir şekilde dehidrasyona başlayabilirsiniz. (Kuruma süresi bulunduğunuz ortamın nem oranına, meyvelerin cinsine, çıkan posanın kuruluğuna bağlı. Bundan dolayı, süre konusunda esnek olmayı unutmamalısınız.)

Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra sıra toz elde etmeye geliyor. Kuru posa ve kabukları hazneye ekleyerek birkaç dakika blenderda öğütmeniz yeterli. Sonrasında, ev yapımı limon lifi tozunuz hazır bile. Tozu hava almayan, koku geçirmeyen, mümkünse koyu renkli bir kavanozda saklayarak uzun süre kullanabilirsiniz. Tariflerinize ekleyerek lif içeriğinden faydalanabilir, limon lifi tozu faydalarını mutfağınıza getirebilirsiniz. Afiyet olsun. 


 
Etiketler: Defya
Haziran 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR