Ödem Nedir? Vücuttan Ödem Nasıl Atılır?

Ödem

Vücudumuzda bulunan sıvıların dengeye ulaşması, organların sağlıklı bir şekilde çalışması için oldukça önemli. Fakat bazı durumlarda, vücudumuzda sıvı birikiyor yani farklı sorunlar ödeme sebep oluyor. Buradan da anlayacağınız üzere ödem, vücutta sıvı birikmesine deniyor. Her zaman gözle ayırt edilemeyen bu durum zaman zaman şişliklerle baş gösterebiliyor. Özellikle ayak bileklerinde, ellerde ve yüzde bu şişlikleri fark edebilirsiniz. Peki ödem neden olur ve vücuttan ödem nasıl atılır? Bu yazımızda tüm detaylarıyla açıklıyoruz. İşte yazımızda bulacağınız başlıklar: 

  • İlk olarak ödem atmaya yardımcı Defya ürünleri ile yaşam kalitenizi artıracak profesyonel ev aletlerini sizlerle tanıştırıyoruz. Vücuttan ödem nasıl atılır öğrenirken size yardımcı cihazları da bulabilir, hemen sipariş verebilirsiniz
  • Ödem nedir açıklayarak temel bilgi adımı geçiyoruz. 
  • Ödem neden olur ve neye neden olur değinerek aydınlanıyoruz. 
  • Vücuttaki ödem nasıl atılır detaylandırarak ipuçlarını paylaşıyoruz. 

 

Ödem Atmaya Yardımcı Defya Ürünleri

Ödem neden olur ve nasıl atılır biliyor ancak uygulamanın hayatı zorlaştıracağını mı düşünüyorsunuz? O halde henüz Defya’nın pratik ev aletleri ile tanışmamışsınız demektir. Siz de Defya koleksiyonunda yer alan ürünler ile sıvı alımını artırabilir, şişliklerden arınmış fit bir görünüme bir adım daha yaklaşabilirsiniz. 

  • Su canlandırıcı ürünler sayesinde su içmenin çok daha keyifli olduğunu görebilirsiniz. Şık tasarımları ve suyun tazeliğini destekleyen özellikleri ile karaflar, suyu kaynağındaki doğal tada en yakın hale getiriyor. Ayrıca canlılık olarak adlandırılan Bovis değerini yükselterek suyun faydalarını ortaya çıkarıyor. Masura Emoto’ya göre, suyun enerjisinin en yüksek olduğu halde moleküller mikroskop altında kristal şeklinde görülüyor. İşte su yapılandırıcılarda bekleyen su mikroskop altında kristal şeklini alarak yararını ispat ediyor. Siz de gün içinde daha faydalı suya ulaşmak, enerjisi yüksek su tüketmek için birbirinden şık karaflarımızı deneyebilirsiniz. Üstelik tasarımda yer alan yaşam çiçeği de suyun enerjisi yükseltmeye destek oluyor. Onlar su içmek şimdi çok daha keyifli…  
  • Su Arıtıcı ürünleri elektriksiz, montaj gerektirmeyen ve taşınabilir özellikleriyle sağlıklı içme suyunu her an yanınıza getiriyor. İki hazneli British Berkefeld ürünlerinin üst haznesine koyduğunuz su, özel seramik filtreler aracılığıyla süzülerek filtreleniyor ve alta arıtılmış su olarak iniyor. Ödem vücuttan nasıl atılır diye soranlara verilen ilk yanıt sağlıklı içme suyu tüketimini artırmak… Siz de sudaki parazit ve partikülleri %99.99, toksik kurşunu %99.5 temizleyen cihazlarla temiz içme suyunu evlerinize getirebilirsiniz. 
  • Juicer ile evinizde meyve ve sebze suları hazırlayabilirsiniz. Soğuk ve yavaş sıkım özellikli cihazlar, evde besleyici sebze/meyve suları yapmaya yardım ediyor. Sıvı alımına destek olan ürünlerle ödem atmak kolaylaşıyor. Antioksidan yönünden zengin olan içecekler aynı zamanda sağladıkları detoks etkisi ile kilo vermeye, serbest radikallerden arınmaya destek sağlıyor. 

Her ne kadar kronik şişlikler daha çok hastalıklarla ilişkilendirilse de ödem neden olur sorusunun hayat tarzıyla ilgili birçok yanıtı var. Siz de hayat şeklinizde yapacağınız değişiklikler sayesinde ödemi hafifletebilirsiniz. Dilerseniz yine uzman kontrolünde elektronik cihazlar yardımıyla ödem atımını hızlandırabilir, diyet ve düzenli spor ile çok daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Ödem vücuttan nasıl atılır hızla deneyimlemek için sağlıklı alışkanlıklar edinmeye bugünden başlayın!

 

Ödem Nedir? 

Vücudumuzda sıvı birikmesi sonucu oluşan rahatsızlığa kısaca ödem diyoruz. Vücutta doku aralıklara biriken sıvı ödemi meydana getiriyor. Vücutta ödem oluşumu, çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceği gibi, sağlıksız yaşam alışkanlıklarına da bağlı. Ödem neden olur anlatmadan önce farklı birçok ödem türü olduğunu da hatırlatmalıyız. Birikimlerin türü de nedeni de oldukça çeşitli, bu nedenle süreğen bir ödem sorunu yaşıyorsanız mutlaka doktor kontrolüne gitmeli, muayeneyi ihmal etmemelisiniz. 

Peki ödem nasıl anlaşılır? Giydiğiniz çorapların lastik kısımları cildinizde iz bırakıyorsa ödemden şüphelenmelisiniz. Yüzüklerinizin sıkmasından, ayakkabıların dar gelmesinden, cildinizin gergin ve şişkin olmasından ödem olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca vücut ağırlığının artması, yüzün şişmesi, deriye bastırıldığında birkaç saniye kalan iz görülmesi diğer ödem semptomları arasında. 

 

Ödem Neden Olur?

Ödeme neden olabilecek birçok hastalık söz konusu. Öncelikle kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, karaciğer sorunları, tiroid bozukluğu, kan pıhtılaşma problemi, enfeksiyon, alerji ve kanser sorunu yaşayanlarda ödem sıklıkla görülüyor. Dönemsel veya kronik olarak meydana çıkabilen ödem neden olur sorusunun başka yanıtları da var. Örneğin protein açısından yetersiz beslenenlerde, hamilelerde, hareketsiz yaşam tarzını benimseyenlerde, ilaç kullananlarda ödem daha sık görülüyor. 

Ayrıca sıcak hava, hormonal dengesizlikler, narkoz alımı, aşırı tuz tüketimi, az su alımı, regl, uykusuzluk ve gıda intoleransları ödem nedenlerinden bazıları. Ödem neden olur tek ve kesin bir neden söylemek tahliller, profesyonel tetkikler yapılmadan imkansız. Bu nedenle vücudunuzda sık sık ödem olduğundan şikayet ediyorsanız ertelemeden doktora muayene olmalısınız, sonrasında onun kontrolünde ödem vücuttan nasıl atılır deneyimleyebilirsiniz. (Kaynak)

Rahatsızlıkların yanı sıra en sık görülen akut ödem nedenleri aşağıda. İşte gündelik yaşamla ilişkili, ödem neden olur sorusunun yanıtları: 

  • Uzun süre oturmak. Yolculuk yapmak. 
  • Uzun süre ayakta kalmak ve dinlenmemek. 
  • Sıcak hava dolayısıyla vücutta sıvı birikimi. 
  • Yetersiz beslenme ve su alımı. 
  • Burkulma, kırılma. 
  • Aşırı tuz tüketimi. 
  • Alerjik reaksiyonlar. 
  • Dar giysiler kullanmak. 
  • Aniden maruz kalınan basınç değişikliği. 

Ödem neden olur sorusuna verilebilecek en yaygın nedenler bunlar. Ancak iç organ ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları da sorunun kaynağı olabiliyor. Bu nedenle sık tekrarlayan şişlik sorunu yaşadığınızda görmezden gelmemelisiniz. Hem hayat kalitesini hem de sağlığı olumsuz etkileyen problemi çözmek için hayat tarzınızda ufak değişiklikler yapabilirasiniz. Bu sırada uzman kontrolünde tedaviye başvurmanız da mühim.

 

Vücuttaki Ödem Nasıl Atılır?

Elbette günlük hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerle ödem atımını kolaylaştırmanız mümkün. Ödem neden olur bildikten sonra süreci adeta tersine işleterek vücuttaki fazla sudan kurtulabilirsiniz. Vücuttaki ödem, birkaç yöntemle atılabiliyor. Bunlardan bazıları şunlar:

  • Tuzlu yiyecekleri azaltarak sıvı birikimini kısıtlayabilirsiniz. Bu, vücudunuzun fazla sıvıyı atmasına yardımcı oluyor. 
  • Ödem fazla su alımından dolayı oluşuyor gibi düşünülse de aksine, ödem genellikle susuzlukla ilişkili. Günde 2 litre su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Bol su tüketerek metabolizmayı uyarabilirsiniz. Böylelikle ödem vücuttan nasıl atılır görebilirsiniz. 
  • Egzersiz yapmak, ödemle mücadele etmenin etkili bir diğer yolu. Egzersiz, kan dolaşımını artırarak lenfatik sistemi uyarıyor. Günde yalnızca 1 saat yürüyüş yapmak bile ödem atımına destek veriyor. Ödem neden olur sorusunun en önemli yanıtlarından biri olan hareketsizlik, günde sadece 1 saat tempolu yürüyüşle egale edilebiliyor. 
  • Özellikle bacaklardaki ödem için en popüler önerilerden biri de kuru fırçalama. Henüz etkisi bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da kullanıcı deneyimi etkili olabileceği konusunda ümit vadediyor. 
  • Omega 3 alımının şişlikler üzerinden hafifletici etkisi var. (Kaynak)
  • Ödem tutan bacaklarınızı yüksekte tutarak ödem vücuttan nasıl atılır sorusunun yanıtını görebilirsiniz. Kalp hizasından daha yüksek tutulan uzuvlarda dolaşım ve ödem atımı kolaylaşıyor. Ayrıca ortopedik bir sorun yoksa, bilek hareketleri yaparak bölgeyi uyarmayı ihmal etmemelisiniz. 
  • Medikal kullanım için üretilen ödem atıcı çoraplardan, sargı bezlerinden, bantlardan yararlanabilirsiniz. Bu konuda mutlaka bir fizyoterapist, ortopedist desteği almayı unutmamalısınız. Sağlıktan ödün vermeden ödem vücuttan nasıl atılır ancak onlar yardımıyla görebilirsiniz. Ancak bilinçsiz ilaç, ödem atıcı etkisi olduğu iddia edilen gıda takviyeleri veya bantlar kullanırsanız vücudunuza istemeden zarar verebilirsiniz. Hatta bilinçsiz kullanılan birçok ürün ödem nedeni olur, bu riski almamalı ve içeriğini bilmediğiniz hiçbir takviyeyi uzmanlara danışmadan tüketmemelisiniz. 

Ödem vücuttan nasıl atılır artık biliyorsunuz. Peki ödemi önleyebilir misiniz? Bu soruya kesin bir yanıt vermek mümkün değil. Birçok farklı nedenden dolayı ödem şikayeti artabiliyor. Ancak önleyici olarak yaşam tarzınızda değişikliklere gidebilirsiniz. Bol su içmeye çalışarak, tuz ve şeker tüketimini kısıtlayarak, basit karbonhidratlara ve paketli gıdalara hayatınızda daha az yer vererek ödem riskini minimuma indirebilirsiniz. 


 
Etiketler: Defya
Mart 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR