Daha Sağlıklı Bir Yaşam için Yeni Yılda Kazanmak İsteyeceğiniz 10 Sağlıklı Alışkanlık!

Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Alışkanlıklara Yardımcı Olacak Defya Ürünleri

Daha sağlıklı bir yaşam için yeni yılda evlerinize alacağınız pratik yardımcılarla hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Sağlıklı alışkanlık kazanmayı çok daha kolay hale getirecek 4 Defya ürününü sizler için seçtik:

  • Z-Star Soğuk Sıkım Meyve, Sebze ve Buğday Çimi Sıkacağı katı meyvelerden çime kadar birçok ürünün suyunu tek alet ile sıkabileceğinizi biliyor musunuz? Z-star soğuk sıkım tekniği ile farklı sebze, meyve ve bitki suları hazırlamanıza imkan tanıyor. Hafif, taşınabilir ve çok yönlü olan alet, taze ve besleyici sebze/meyve suları yapmanın en kolay yolunu sunuyor. Yüksek vitamin ve mineral içeriği vadeden mucizevi sular, dört mevsim alışkanlığınız olmaya aday. Üstelik meyve sebze sıkacakları ile sağlıklı öğünleri bir bardağa sığdırabilirsiniz.  
  • Komo Fidibus Classic Un Değirmeni ürünü evde farklı unları kısa sürede öğütmenizi sağlıyor. Taze taze öğüteceğiniz tahıllar ile nefis ekmekler yapabilir, beyaz ekmeğe alternatif yaratabilirsiniz. Üstelik taş değirmen içindeki seramik taşlar yıpranmaz ve bileme gerektirmez özellikte. Uzun süre ilk günkü performansı koruyor. Ayrıca ahşap görünümü ile mutfaklara da şıklık sağlıyor. 
  • Sebze meyve doğramanın çok zahmetli olduğunu düşünüyorsanız pratik yardımcınız Lurch Kubus Doğrayıcı. Çubuk, küp veya ekstra uzun şekillerde dilimler elde etmenizi sağlayan pratik doğrayıcı ürünleri, keskin bıçakları ile pürüzsüz kesim vadediyor. Üstelik tüm aksesuarlar gövdenin içine yerleştirilebildiği için yerden de tasarruf sağlıyor. (Laf aramızda, kullanıcılar da kesin bıçaklarına hayran. Bir kullanıcı deneyimini şöyle paylaşıyor: “O kadar keskin bıçaklara sahip ki, patates doğramak, elma dilimlemek hem kolay hem keyifli.”
  • British Berkefeld 6 Lt Portatif Su Arıtma Cihazı ile elektrik veya musluk bağlantısı dahi gerekmeden su arıtabilirsiniz. Portatif su arıtma cihazı sayesinde parazitleri %99.9 toksik kurşunu %99.5 oranında temizleyebilirsiniz. Üstelik seramik filtrelerdeki aktif karbon ile kloru arındırmanız da mümkün. Bunun yanında cihaz içinde yer alan emprenye gümüş sayesinde bakteri oluşumu da önleniyor. Kolay temizlenen, her yerde kullanılabilen fonksiyonel arıtıcılar sayesinde her an temiz su yanınızda! 
  • Siz de mutfaklarınıza sağlıklı alışkanlıklar getirmek için Defya’nın profesyonel yardımcılarından destek alabilirsiniz.

     

     

    Yeni Yıla Sağlık Getirecek 10 Alışkanlık 

    Peki yeni yıla sağlık getirecek alışkanlıklar arasında neler var? Sizler için erişilmesi çok da zor olmayan hedefler listesi çıkardık. Yeni yıl itibarıyla siz de bu 10 alışkanlığı edinmeye yönelik adımlar atabilirsiniz: 

  • Daha çok sebze/meyve tüketmek 
    Daha fazla sebze meyve tüketerek daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Üstelik ürünleri organik seçerek ve iyice temizledikten sonra doğru pişirme teknikleri ile hazırlayarak maksimum faydaya erişebilirsiniz. Yeni yılda mutfağınıza birkaç zeytinyağlı yemek tarifi kitabı alarak işe başlayabilirsiniz. Kısa bir mutfak temizliği ve renk renk sebze meyve dolu bir alışveriş sepeti ile bedeninize iyilik yapabilirsiniz. 
  • Su içmeye özen göstermek 
    Günde 2 litre su içmenin daha zinde hissettirdiği biliniyor. Ayrıca temiz içme suyu tüketmek kilo kontrolüne, beyin fonksiyonlarının kuvvetlenmesine (kaynak), daha az baş ağrısı yaşamaya imkan tanıyor. Bunun yanında yeterli su tüketimi iç organların, özellikle böbreklerin ideal fonksiyonunu yerine getirmesinin ana şartı oluyor. 
  • Evde daha çok yemek yapmak 
    Yapılan çalışmalar, evde daha çok yemek pişiren kişilerin beslenme kalitesinin daha yüksek ve yağ oranının daha düşük olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yeni yıla sağlık getirecek alışkanlıklar arasında evde yemek yapmak da yer alıyor. Yemek yapmayı öğrenmeye, sevmeye çalışarak bedeninizin daha sağlıklı olmasına yol açabilirsiniz. Üstelik yemek yapmanın terapötik etkisi olabileceği de düşünülüyor. 
  • Beyaz ekmeğe veda etmek 
    Beyaz undan yapılan ekmekler kan şekerinin hızla yükselmesine neden oluyor. Bu da daha hızlı acıkmayı beraberinde getiriyor. Üstelik beyazlatıcı kullanılan, kepeklerinden ayrılan ve ruşeym gibi besleyici parçalarını kaybeden unların vücuda faydasından söz etmek imkansız. Oysa evde sağlıklı bakliyatlardan çektiğiniz unlar ve ekmekler hazırlayarak bedeninizin lif almasını sağlayabilirsiniz. Daha sağlıklı ekmekler yaparak alışkanlıklarınızı değiştirebilir, daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. 
  • Düzenli spora başlamak 
    “Bu sene kesin spor yapacağım” deseniz de o sene bir türlü gelmiyorsa şimdi tam zamanı. Düzenli spor için yeni yılda size en yakın spor salonuna kayıt yaptırabilirsiniz. İhtiyacınız olan spor dalına göre egzersizleri çeşitlendirebilir, sağlıklı alışkanlıklar edinebilirsiniz. Başlarda bu rutine uymak zor gelse de emin olun ilerleyen zamanda kendinize teşekkür edeceksiniz. 
  • Sağlık yaşam alışkanlıkları hakkında daha çok şey öğrenmek 
    Sağlıklı yaşam ile ilgili okumanız gereken kitaplar ve çok sayıda sağlıklı yaşam filmleri keşfetmenizi bekliyor. Siz de yeni yıl itibarıyla sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz. Kütüphanenizi genişletmenin, daha çok araştırmanın ve öğrenmenin tam sırası! 
  • Meditasyon ile tanışmak 
    Sağlıklı alışkanlıklar arasında hareket ve beslenmenin yanı sıra meditasyonun da yeri var. Durmak ve yaşama biraz olsun ara vermek zihinsel sağlık için su gibi bir ihtiyaç. Farklı meditasyon tekniklerini deneyimleyebilir ve kendiniz için en uygun olan tekniği seçebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak onlarca podcast ve video bulunuyor. Kendinize ihtiyacınız olan şefkati, zamanı ve değeri armağan etmek için bu yıl iyi bir zaman, ne dersiniz?
  • Paketli atıştırmalıkları hayatınızdan çıkarmak 
    Paketli gıdalar, içerdikleri koruyucu, renklendirici ve katkı maddeleri ile sağlığı tehdit ediyor. Üstelik ambalajlar çevre için de zararlı. Paketli gıdalara ara vererek hem kendiniz hem de çevre için önemli bir girişimde bulunabilirsiniz. İnflamasyonu artıran katkılar, vücutta biriken ağır metaller, kimyasallar ile vedalaşmanın şimdi tam zamanı! Elveda içi palm yağı dolu bisküviler, artış atıştırmalıkları evde hazırlıyoruz!
  • Uyku düzenine özen göstermek 
    Sağlıklı alışkanlıklar arasında en önemli yeri olanlardan biri de uyku düzeni. Daha iyi bir uyku düzeni için öneriler ve takviye tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Karanlık bir odada uyumak, uyku öncesi ılık bir duş ve meditasyon ile rahatlamak, her gün aynı saatte yatağa girmek gibi adımları eksiksiz uygulamalısınız. Başlarda zor olsa da düzene alıştıktan sonra yaşam kalitenizin arttığını fark edeceksiniz.  
  • Kötü alışkanlıkları bırakmak 
    Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları yeni yılda alacağınız sağlıklı yaşam kararları ile hayatınızdan çıkarmaya ne dersiniz? Bedeninize zarar veren kötü alışkanlıkları değiştirmek için uzmanlardan destek alabilirsiniz. Kendinize daha iyi bakarak, özen göstererek yeni yılda “yeni bir sen” yaratabilirsiniz.
  •  

     

     

    Etiketler: Defya
    Aralık 19, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR