Preworkout Tarifleri

Preworkout Tarifleri

Yoğun çalışma hayatı, uzun süre oturarak geçen saatler ve hareketsizlik nedeniyle kendinizi yorgun hissediyorsanız spor öncesi doğru besinlerle kendinizi motive edebilirsiniz. Antrenman verimini artıracak ve hızla hazırlanacak preworkout tariflerini sizler için derledik. Diyetisyen Gözde Nur Artıkoğlu’nun Defya cihazları ile hazırladığı birbirinden pratik ve özel preworkout tarifleri ile siz de sporu daha çok sevebilirsiniz. 

Preworkout tariflerini sizlerle buluşturacağımız yazıda yer alan diğer bilgileri şöyle özetleyebilriiz: 

  • Preworkout Tarifleri için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri sizlerle… Birbirinden pratik ve kullanışlı mutfak yardımcıları ile siz de workout öncesi besleyici menüler hazırlayabilirsiniz. 
  • Preworkout Tarifleri Nasıl Yapılır? reçetelerimiz sizlerle. 
  • Preworkout Smoothie ile siz de hızla bedeninize gereken desteği verebilirsiniz. 
  • Preworkout Smoothie Besin Değeri bilgisi de yazımızda. 
  • Preworkout Makarna, sebze dolu bir spor öncesi menüsü. Üstelik yapması da çok pratik. 
  • Preworkout Makarna Besin Değeri de yüz güldürüyor. Besleyici ve enerji verici bu tabak sizin de spor öncesi favoriniz olmaya aday. 
 

Preworkout Tarifleri için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

  • Tribest Glass Personal Blender enerji deposu smoothieler yapmak için mükemmel bir yardımcı. Güçlü ve kullanışlı özellikleriyle hızlıca lezzetli içecekler hazırlamayı kolaylaştıran personal blender, buz kırma özelliği ve kremamsı kıvam katma yeteneğiyle kullanıcıları memnun ediyor. Ayrıca, temperli cam kapları da var. Bu sayede gıdanın plastikle temasını önlüyor ve smoothielerinizi taşımak için güvence sağlıyor. 
  • Lurch spiral sebze doğrayıcı kullanarak sebzeleri uzun spiral makarnalara dönüştürebilirsiniz. Üç farklı aşırı keskin bıçağa sahip olan alet, paslanmaz çelik bıçaklarıyla doğramayı kolaylaştırıyor. Spagetti veya spiral kurdeleler kesmek için 2 mm ila 3 mm genişliğinde ayarlanabilen doğrayıcı, saniyeler içinde şekilli sebzeler oluşturuyor. Onunla şık garnitürler, yaratıcı tarifler oluşturmak çok kolay. Spor öncesi keyifle atıştırmak, hem bedene hem de estetik beklentinize hitap edecek tabaklar oluşturmak için doğrayıcılar da sizinle. 

Preworkout Tarifleri Nasıl Yapılır? 

Spor öncesi tariflerini yapmak için pratik yardımcılarınız olmalı. Hazırlıklara hız kazandıracak, yemek yapmayı kolaylaştıracak, mutfağı ve sporu sevdirecek yardımcılarınız menüler oluşturmayı konforlu kılmalı. Preworkout tarifleri yapmak için kullanışlı bir kişisel blender bulundurabilirsiniz. Bu sayede tüm meyveleri, sebzeleri yanınızda taşıyabileceğiniz haznede karıştırarak dakikalar içinde içeceğinizi tüketmeye hazır hale getirebilirsiniz. Preworkout tariflerinin gözdesi olan smoothieleri bu sayede kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 

Preworkout tarifleri yapmanın bir diğer kolay yolunu ise doğrayıcılar gösteriyor. Farklı sebzeleri şerit şerit kesmeye, rendelemeye, geniş yapraklar halinde dilimlemeye veya eşit dilimler halinde bölmeye yardımcı olan farklı doğrayıcıları Defya bünyesinde bulabilirsiniz. Beslenmenize sebzeleri katmanın en kolay ve etkili yolunu sunan mutfak yardımcıları sayesinde siz de preworkout tariflerini zamanı en iyi şekilde değerlendirerek yapabilirsiniz. 

 

Preworkout Smoothie 

Pre-workout smoothie, antrenman öncesinde enerji sağlamak ve performansı artırmak için özellikle dengeli bir şekilde oluşturulmalı. Bu nedenle siz de düzenli spor sürecinde mutlaka diyetisyeninizden destek almalısınız. Bizler Diyetisyen Gözde Nur Artıkoğlu’nun Defya için hazırladığı pre-workout smoothie ile bir örnek verebiliriz. İçerisinde potasyum kaynağı muz, kafein sunan filtre kahve, sağlıklı yağlar arasında yer alan hindistan cevizi yağı, besleyici tohumlar ve protein bulunduran tarifimizle sporda verim elde etmeye bir adım daha yaklaşabilirsiniz. 

İşte preworkout smoothie tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler: 

  • 1,5 su bardağı taze demlenmiş filtre kahve

  • 2 büyük muz
  • 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağı
  • 6 yemek kaşığı evde hazırlanmış granola
  • 2 yemek kaşığı kadar chia tohumu
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı buz
  • 1 ölçek whey protein tozu 

Önce sıvı malzemeleri blender içine koymalı sonra diğerlerini ekleyerek tüm malzemeleri hazneye yerleştirmelisiniz. Bu sayede karıştırmayı kolaylaştırabilirsiniz. Tüm malzemeler haznede yerini aldıktan sonra 30 saniye çalıştırıp 30 saniye dinlendirerek karışımı çekmelisiniz. Karışım homojen bir kıvam aldığında preworkout smoothieniz içime hazır, afiyet olsun. 

 

Preworkout Smoothie Besin Değeri

Spor öncesi bedeninize ihtiyacı olan enerjiyi verecek preworkout smoothiemiz 1 porsiyonda 824 kalori vadediyor. 124 gram karbonhidrat bulunduran içeceğin içerisinde tam 36 gram protein var. Ayrıca hindistan cevizi yağından kaynaklı olarak 25 gram yağ ihtiva ediyor.  Potasyum, kafein açısından zengin olan enerji verisi spor öncesi smoothie tarifi besin değeri ile spor için tatmin edici sonuçlar müjdeliyor.  

 

Preworkout Makarna

İçerisinde hem tam buğday makarnası bulunduran hem de şerit kesilmiş sebzeler ile makarna hissi uyandıran özel tarifimiz preworkout için süper bir seçim. Domates sosu ile lezzetlenen preworkout makarna tarifinin bir diğer lezzet sırrı ise baharatlar. 

Pre-workout Sebzeli Domates Soslu Makarna
için malzemeler: 

  • Haşlanmış 1 porsiyon tam buğday makarna

  • 2 adet büyük kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Sosu için malzemeler: 

  • 2 tane orta boy domates
  • 1 orta boy kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Arzu ettiğiniz baharat karışımları (Tuz, karabiber ve pul biber önerimizdir.)

Doğrayıcıda kabak ve havucu incecik şeritler halinde doğradıktan sonra zeytinyağında sotelemelisiniz. Sadece birkaç dakikalık bu işlem sırasında sebzelerin mis gibi kokusu iştah açıyor. Daha önceden haşladığınız tam buğday makarnanızı servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine pişmiş sebzeleri ekleyebilirsiniz. Sıra geldi preworkout makarna tarifi için sos yapmaya… Hem lezzetli hem de çok yüksek kalorili olmayan bir sos yapmanın yolu elbette domates sosundan geçiyor. Sos için taze domatesi blenderdan geçirmelisiniz. Eğer taze domates yoksa, konserve domates rendelerini de kullanabilirsiniz. Üzerine kapya biber, sarımsak, dilediğiniz baharatları ekleyerek kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor. Bu işlem sırasında domatesin gizli hazinesi likopen de etkinleşiyor. Şimdi serbest radikallar düşünsün! Pişen sos da hazırsa tüm malzemeyi tabağa alın…. Afiyet olsun, yemek sonrası spora geçebilirsiniz. 

 

Preworkout Makarna Besin Değeri 

Preworkout tarifleri ararken makarnanın çok kalorili olacağı konusunda ön yargınız varsa, yeniden düşünün. Verdiğimiz sebzeli preworkout tarifi sadece 744 kalori içeriyor. Bu da spor için ihtiyacınız olan enerji açısından yeterli. Tarifimizde 102 gr karbonhidrat, tam 24 gr protein ve 34 gr yağ var. Üstelik kullanılan yağ zeytinyağı olduğundan polifenoller de bedenimiz için doğru seçim. Tarife hayvansal yağ veya kremayı eklemenizi tavsiye etmiyoruz. Eğer spora verim katacak, size gerekli enerjiyi verecek bir tarif istiyorsanız preworkout tarifimizi direkt uygulayabilirsiniz. 

 

Preworkout Tarifleri Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Preworkout yani spor öncesi yemek için tarifler yaparken öğünün size yeterli enerji, yağ, karbonhidrat ve protein verdiğinden emin olmalısınız. Dengeli beslenme sağlığın sırrı. Kilo vermenin yolunun aç kalmak veya besleyici olmayan yemeklere yönelmek olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Doğru beslenme ve spor ile siz de fit ve sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz. Pre-workout tarifleri araştırırken mutlaka diyetisyen önerisi olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer özel bir sağlık sorununuz varsa, beslenme için önce kendi doktorunuzun onayını almalı ve buna göre beslenmenizi düzenlemelisiniz. Önerilerimizin tedavi amacı taşımadığını yalnızca bilgilendirme için sunulduğunu belirtmeliyiz. Beslenme düzeni ve spor öncesi / sonrası uzun vadeli bir plan için mutlaka diyetisyeninizden destek almalısınız. 


 
Etiketler: defya
Kasım 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR