Slow Cooker Yavaş Pişirici Nedir? Slow Cooker (Yavaş Pişirici) Rehberi

Slow Cooker Yavaş Pişirici Nedir? Slow Cooker (Yavaş Pişirici) Rehberi

Yemeğin en lezzetlisinin en yavaş pişen olduğunu bilen gerçek gurmeler, slow cooker yavaş pişiriciler sizin için… Farklı çeşitleri bulunan, genellikle saatler içinde yemeği yavaş yavaş pişirerek hazır eden elektronik ürünler, dünyanın dört bir yanında popülerleşmeye devam ediyor. Pişirme sıcaklığı genellikle 80 santigrat derece ile 120 santigrat derece arasında değişen ürünler, ısı kontrolüne imkan tanıyor. Bu da yüksek ısı nedeniyle kaybolan besin değerinin korunabileceği anlamına gelmekte. Diğer taraftan sabahtan yerleştirdiğiniz yemeğin akşama hazır olmasını sağlayan sistemi özellikle çalışanlar için büyük kolaylık sunuyor. Etten sebzeye çeşit çeşit yiyecek için kullanabileceğiniz slow cooker yani yavaş pişirici teknolojisini daha yakından tanımak için yazımız sizlerle. Yazımızda bulacağınız diğer notları şöyle sıralayabiliriz, 

  • Slow Cooker işlevi bulunan Defya ürününü sizlerle tanıştırıyoruz. Brod and Taylor mayalama ünitesi ile tanışmaya hazır mısınız? 
  • Slow cooker nedir sorusunun detaylı yanıtı ile okurlarımızı aydınlattıktan sonra,
  • Slow cooker nasıl kullanılır sorusuna cevap veriyoruz. 
  • Sonrasında ise slow cooker avantajları nelerdir anlatarak sizleri modern mutfakların yeni vazgeçilmezine hayran kalmaya davet ediyoruz. 
 

Defya Ailesi’nin Slow Cooker Üyesi

Dünyanın ilk slow cooker ürünü olan Brod and Taylor mayalama ünitesi ve yavaş pişirici ürünü Defya Ailesi’nin en yeni üyesi! Sadece 8 cm kalınlığında olan, katlanabilen bu kompakt cihaz, pişirmeyi yavaş hale getirmekte uzman. Tek yapmanız gereken cihaza uygun tencereyi doğrudan ısıtma plakasının üzerine yerleştirmek. Bu sırada hem rafı hem de su tepsisini çıkarmalı ve tarife uygun ısıyı dijital panelden seçerek ayarlamalısınız. İşte bu kadar! 90 dereceye kadar sıcaklık sağlayan Brod & Taylor mayalama ünitesinin kapağını kapatıp yemeğinizin hazır olmasını bekleyebilirsiniz. Güçlendirilmiş polipropilen gövde ile dikkat çeken cihazın geniş görüntüleme penceresi de var! Üstelik kullanmadığınız zamanlarda katlayıp depolayabileceğiniz için yer tasarrufuna da yardımcı. 

 

Slow Cooker Nedir?

Yavaş pişirme olarak dilimize çevirebileceğimiz slow cooking, düşük ısıda, gıdanın kendi nemi ile pişmesine olanak tanıyan pişirme sistemidir. Düşük ısıda ve uzun saatler içinde yemeğin pişmesini sağlayan slow cooker ürünler, geleneksel fırında veya ocakta pişirmeye alternatif oluşturuyor. Yemek kendi suyunda piştiği için daha aromatik bir lezzet edinirken, nem ile yavaş yavaş piştiğinden daha yumuşak ve nemli bir sonuç elde etmek garantileniyor. Özellikle etler, güveçler için vazgeçilmeziniz olacak slow cooker nedir artık biliyorsunuz. 

Peki slow cooker’lar ile basınçlı pişirme aynı mı? Hayır değil. Düdüklü tencerelerden tanıdığımız basınçlı pişirme sisteminde sıkı sıkıya kapalı kapaklar, yüksek ısı ve basınçla hızlı pişirme söz konusu. Oysa slow cookerlar tam tersi yavaş pişirmeye ve daha kontrollü ısıya odaklanıyor. Ancak eğer slow cooker için çok zaman harcamak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü slow cooker nedir diye sorarsanız, bilenler bu ürünlerin özellikle yoğun kişiler için ideal olduğunu ifade eder. Yavaş pişiriciler programlanabildiği, ısı üzerinde tam kontrol sağladığı için başında beklemek gerekmiyor. Doğru ısıyı ve cihazı seçtikten sonra yemekleri pişmeye bırakmanız yeterli, saatler sonra sizi sıcak sıcak bekleyecek yavaş pişen leziz bir menünüz olacağından emin olabilirsiniz. 

Peki slow cooker kullanmak güvenli ve sağlıklı mı? Amerika Birleşik Devletleri resmi kaynaklarına göre, düşük ısıda pişirme sağlayan bu ürünler güvenli bir pişirme süreci vadediyor. 

 

Slow Cooker Nasıl Kullanılır?

Brod and Taylor yavaş pişiricinin diğer slow cookerlardan çok önemli bir farkı var. Piyasada bulacağınız birçok yavaş pişirici, yalnızca düşük ve yüksek iki ısı ayarı bulunduruyor. Bu da cihazların maksimum sıcaklığa ulaşıncaya dek ısınması, yemeği genellikle kaynatması ve çoğu zaman yemek için ideal sıcaklığın aşağısında, zaman zaman da yukarısında kalınması demek. Oysa portatif özellik taşıyan Brod & Taylor, kalibre edilmiş sıcaklık kontrolü vadediyor. Diğer bir deyişle, yemeğinizin aşırı pişmesi veya çok düşük ısıda kalmasına karşı kontrol sağlıyor. 

Peki Brod & Taylor uzmanlığı ile tasarlanan ünite formundaki slow cooker nasıl kullanılır? Düz tabanlı paslanmaz çelik bir tencereyi üniteye yerleştirmeniz yeterli. Sonrasında dijital kontrol panelinden doğru ısıyı seçerek cihaza güvenebilirsiniz. Slow cooker modunun doğru çalışabilmesi için yalnızca tencereyi direkt alüminyum ısıtma alanının üzerine yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. 

Brod and Taylor yavaş pişirici için doğru tencere hangisi? Cihazın beklenen performansı gösterebilmesi için en önemli nokta tencere seçimi. Öncelikle iletken metale sahip, mümkünse çelik, bir tencere kullanmak en doğru seçim. Dilerseniz döküm tava da kullanabilirsiniz, hatta yüksek ısıda pişmesi gereken döküm tencerelerde pişirme yaparken gıda ile temas etmeyecek, yalnızca ısıyı koruyacak şekilde tencereyi alüminyum folyo ile sarmanız öneriliyor. Bu işlemi iki parça alüminyum folyoyu “+” şeklinde yere sererek yapabilirsiniz. Tencereyi + işaretinin ortasına koyup folyoları üste doğru katlamanız kafi. Maksimum pişirme performansı için tencereniz hazır. 

 

Slow Cooker Avantajları Nelerdir?

Slow cooker kullananların vazgeçemeyeceği, benzersiz avantajlarla dolu bir ürün. Özellikle Brod and Taylor uzmanlığını göz önüne aldığımızda yavaş pişirmenin hayatınızı muazzam düzeyde kolaylaştıracağından emin olabilirsiniz. İşte slow cooker avantajları, 

  • Üniteyi kolaylıkla dijital göstergeler üzerinden kontrol edebilir, süre ve sıcaklık ayarını tam derece ile yapabilirsiniz. 
  • Gözetimsiz kullanım onayı alan Brod and Taylor yavaş pişiricinin siz uyurken yemek pişirmesi mümkün. Artık yemek pişirmek için gündüz sıcaklarına mahkum değilsiniz. Ayrıca saatlerce yemeğin başında beklemeniz de gerekmiyor. Mutfaktan özgürleşerek yemek yapmayı daha çok sevebilirsiniz. 
  • Kocaman yer kaplayan pişiricilerden sıkıldınız mı? Slow cooker nedir okurken ürünün çok yer kaplayacağından endişe ettiyseniz, rahat olabilirsiniz. Brod and Taylor mayalama ünitesi ve yavaş pişirici ürünü katlanır özelliği ile kullanılmadığında kolaylıkla kaldırılıyor. Sadece 8 cm kalınlıkta olduğu için her yere kolaylıkla sığıyor, küçük mutfaklarda bile zorluk çıkarmıyor. 
  • Katlanabilir özelliği sayesinde her yere taşımanız mümkün. Brod and Taylor yavaş pişiriciyi dilerseniz balkonda, terasta, bahçede kullanarak evde yemek kokusu endişesini geride bırakabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan elektrik bağlantısı. 
  • Diğer taraftan evinizdeki çelik tencereleri de cihaz ile beraber kullanabilirsiniz. Slow cooker nasıl kullanılır anlatırken bahsettiğimiz gibi ürünün pişirme haznesi evinizdeki tencere oluyor! Bu da pahalı tencereler, özel teknolojiler için daha fazla yatırım yapma gereksinimi olmaması demek. Sadece slow cooker özellikli bir mayalama ünitesi alarak evinizdeki tencereleri kullanmaya devam edebilir, sevdiğiniz tencereleri üstün özellikli bir yavaş pişiriciye dönüştürebilirsiniz. Bu aynı zamanda cihazın da uzun ömürlü olması demek. Eskidikçe, çizildikçe tencereleri değiştirerek pişiriciyi ilk günkü gibi uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Slow cooker ne kadar sürede pişirir? 

Slow cooker nedir, adı üstünde yavaş pişirici… Öyle ki slow cooker tariflerinin çoğu maksimum 10-12 saatte yemeği hazır hale getiriyor. Ancak özellikle gurmelerin tercihi olan siyah sarımsak gibi fermente ürünleri elde etmek haftalar bile alabiliyor. Siz de haftalarca pişirme yapabilen bir slow cooker sahibi olmanın avantajlarını Brod and Taylor ile deneyimleyebilirsiniz. 


Slow cookera su eklenir mi?

Slow cooker nedir ve slow cooker nasıl kullanılır artık biliyorsunuz, peki tarifleri yaparken su kullanıp kullanmayacağınızdan emin misiniz? İşte bu sorunun yanıtı tarife göre değişiyor. Genellikle yavaş pişirme normal tencerede az miktar sıvı ile yapılıyor. Ancak yine de tarif kitapçığınızı kontrol ederek en doğru ısı ve su bilgisini alabileceğinizi bilmelisiniz. 


Slow cooker ile gece yemek pişirilir mi?

Gece uyumadan önce slow cookera yemek koyup sabah kahvaltınızın hazır olması mümkün mü? Evet… Katlanır mayalama ünitesi ve yavaş pişirici, gözetimsiz kullanım için onaylı. Bu sayede gece boyunca kullanılabiliyor. Ancak gözetimsiz kullanma durumunda güvenlik talimatlarına ve slow cooker nasıl kullanılır bakarak, tüm yönergelere tam olarak uymayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. 


 
Etiketler: defya
Eylül 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR