Taşınabilir Su Arıtıcıları Nerelerde Kullanabilirsiniz?

Taşınabilir Su

Temiz içme suyuna ulaşmanın en pratik yolunu sunan taşınabilir su arıtıcılar Defya’da. British Berkefeld kalitesiyle üretilen ve portatif özelliği ile dilediğiniz her yerde temiz suya erişmeyi mümkün kulan ürünler, elektriksiz olmasıyla da avantaj oluşturuyor. Taşınabilir su arıtıcılar hakkındaki yazımızda; 

  • Taşınabilir su arıtıcıların nasıl kullanıldığını öğreneceksiniz. 
  • Ardından elektriksiz su arıtıcıların suyu nasıl arıttığına hakim olacaksınız.  

Peki su arıtıcılar nerelerde kullanılıyor? Ürünler öyle kullanışlı ki elektrik aksamı, musluk montajı gerekmeden birçok alanda su arıtıcılarımızdan faydalanabilirsiniz. İşte ürünleri kullanarak temiz içme suyuna ulaşabileceğiniz alanlar: 

Elektriksiz su arıtıcılar kampta kullanılabiliyor. Kamp, doğa ve outdoor tutkunları için su kaynakları sıklıkla bir zorunluluk ve bu kaynakların sağlıklı ve güvenli olması çok önemli. Taşınabilir su arıtıcılar aracılığıyla, akarsu ve göl sularını filtreleyerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Ürünler, doğal afet bölgelerinde, toplu konut geliştirme alanlarında, yardım merkezlerinde yaşamı kolaylaştırıyor. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının tercih ettiği portatif su arıtıcılar, enerji gerektirmemesi sayesinde insani yardım sunulan alanlarda hayati önem taşıyor. Hatta afet durumlarında kuyu sularını arındırmak için de kullanılıyor. 

Şebeke suyunu arındırmak için ev ve ofislerde yer alıyor. Ürünler, çok aşamalı seramik filtreleri ve eklenebilen florür filtresi ile belediye suyunun içme suyuna dönüştürülmesini sağlıyor. 

Elde ettiğiniz temiz suyu içebilir, yemeklerde, içecek hazırlarken kullanabilirsiniz. Ayrıca çiçeklerinizi sulamak, balkon bahçeciliği gibi aktivitelerle yenilebilir bitkiler yetiştirmek için tercih edebilirsiniz. Diğer taraftan filizlendirici kullanırken, sulama işlemi sırasında da güvenilir, arıtılmış ve temiz içme suyundan faydalanabilirsiniz.

 

Taşınabilir Su Arıtıcılar Nasıl Kullanılır?

Elektriksiz ve portatif su arıtıcılar, taşınabilir olması ve montaj gerektirmemesi sayesinde kolay kullanım sunuyor. Kullanım öncesinde arıtıcının su servisi yapılan musluğunu ve filtreleri takmalısınız. Elle gerçekleştirilebilecek bu işlemleri kısa sürede tamamlarken, filtre elemanını üst haznenin deliklerinden rahatlıkla geçirebilirsiniz. Bu sırada çıkıntı yapan dişli gövdeye somun vidalayarak sabitlemeyi ihmal etmemelisiniz. İşlemler sonrasında üst hazne ve alt hazneyi yerleştirerek kapağı yerine takmanız yeterli. 

Elektrik bağlantısı gerektirmediği için herhangi bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan çalışıyor. İçindeki iki adet paslanmaz çelik hazne, suyun filtrelenerek alt hazneye inmesini sağlıyor. Arıtılmış su elde etmek için tek yapmanız gereken haznenin alacağı kadar suyu içine koymak. (6, 8.5 ve 12 litrelik çeşitler bulunuyor) Sonrasında filtre sayısına bağlı olarak arıtma süresinin tamamlanmasını beklemelisiniz. Yer çekimi ile yavaşça arınan ve alta inen su içilebilir, temiz olma özelliği kazanıyor.  

Arıtılan ilk suyu atmalı ve yeniden su eklemelisiniz. Böylelikle cihazın kullanıma hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Gerekli hallerde üst hazneye daha fazla su doldurmaya devam edebilirsiniz. Seramik filtrelerin temizliği de önem taşıyor. Bunun için temizlik sırasında eldiven giymeli ve ellerinizi iyice yıkayarak temizliğe geçmelisiniz. Taşınabilir su arıtıcının temizliği için vidaları sökmeli ve üst haznedeki filtre elemanlarını çıkarmalısınız. Ardından elemanları akan suyun altına tutmalı, asla sabun ve deterjan kullanmamalısınız. Kimyasal ürünler ve aşındırıcılar olmadan elektriksiz su arıtıcının kolaylıkla temizlenebileceğini aklınızda tutabilirsiniz. Bu sırada dilerseniz yumuşak kıllı bir fırçadan, pedden destek alabilirsiniz. Hafif bir basınç yardımıyla tüm yüzeyi boydan boya silmek yetiyor. Son olarak filtre elemanlarını yeniden yerleştirerek kullanıma devam edebilirsiniz.  

Peki taşınabilir su arıtıcı kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Ürünü sabit bir yüzeyde serbest duracak şekilde kullanmalısınız,  Diğer bir deyişle, hareket etmeyecek şekilde yerleştirmeli ve bu şekilde kullanmalısınız. Ayrıca, cihaz 2, 3 veya 4 seramik filtre parçası ile donatılıyor, ancak satın alınan cihaza bağlı olarak sağlanan filtre sayısı değişebiliyor. Bu nedenle alışveriş yaparken kaç adet filtreli cihaz aldığınıza dikkat etmelisiniz. Son olarak ürün sadece soğuk su arıtımında kullanılıyor. Kesinlikle sıcak su ile kullanmayı denememelisiniz. 
 

Taşınabilir Su Arıtıcılar Suyu Nasıl Arıtır?

Taşınabilir su arıtıcılar, seramik içme suyu filtrelerine sahip.

Taşınabilir su arıtıcıların filtreleri şöyle çalışıyor:

  • Sterasyl, patojenik partikülleri, bakterileri, bulanıklığı %99.9 oranında ortadan kaldırıyor.
  • Seramik mum içinde yer alan emprenye edilmiş gümüş anti bakteriyel özelliği ile mikrobiyolojik büyümeye engel oluyor. Diğer bir deyişle bakteri üremesinin önüne geçiliyor.
  • Seramik filtreler PFAS sonsuz kimyasal maddeler üzerinde de etkili. Öyle ki bu kimyasalları %95 oranında arındırdığı NSF std 53 protokolüne uygun testler aracılığıyla ispatlanmıştır. 
  • Super Sterasyl, ağır metal indirgeme formülasyonu ile toksik kurşunu %99.5 oranında çıkarıyor.
  • Ultra Flouride filtre ise içme suyundaki florürü temizliyor.

FICL'nin İngiltere'deki fabrikasında üretilen British Berkefeld® su filtreleri, BS EN ISO 9001 kalite standartlarını karşılıyor. NSF ve WRAS sertifikalarına sahip olan filtreler, ev tipi su filtreleme sistemleri için en yüksek uluslararası standartları özelliklerinde bulunduruyor. Teknolojinin getirileri ile beraber yenilenen filtre teknolojisi, günümüz ihtiyaçlarına uyarlanarak, gümüş iyonları, aktif karbon granülleri, ağır metal ve florür temizleme özellikleri de eklenerek her geçen gün daha da geliştiriliyor.
 

Defya Taşınabilir Su Arıtıcı Ürünleri 

Taşınabilir su arıtıcılarında dünyanın gözdesi olan British Berkefeld ürünleri, uluslararası kalite standartlarını karşılayan çeşitleri ile Defya’da! İngiltere’de üretilen ve tüm dünyada outdoor sporcuların, ev kullanıcılarının, sosyal yardım sahalarının vazgeçilmezi olan ürünler, temiz içme suyu elde etmek isteyen herkese alternatif sunuyor. Siz de Defya Ailesi’nin bir üyesi olan modeller ile tanışarak taşınabilir su arıtıcıların fonksiyonel özellikleriyle hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Evde, ofiste, kampta veya kamusal alanlarda içme suyu ihtiyacınızı karşılayabilir, güvenle su tüketmenin konforunu her an duyabilirsiniz. 

  • British Berkefeld 12 Lt. Portatif Su Arıtma Cihazı kolay kullanımı, geniş hacmi ile kalabalık ailelerin, ofislerin gözdesi. Hem ev tipi kullanıma hem de endüstriyel alanlara uygun olan ürün, özel filtrelerle klora, partiküllere, bakteri ve mikroplara meydan okuyor. Suyun temizliğini garanti eden, kaliteli içme suyu vadeden ürün ile siz de damacana kullanımına veda edebilirsiniz. 
  • British Berkefeld 6 Lt Portatif Su Arıtma Cihazı, 6 litrelik haznesi ile özellikle kamp alanlarının vazgeçilmezi oluyor. Kolay taşınması, montaj gerektirmemesi ve elektrik olmadan çalışabilmesi en önemli avantajlarından bazıları… İçindeki iki adet paslanmaz çelik hazne ile suyun filtrelenerek alt hazneye inmesini sağlıyor. Cihaz, seramik filtreler sayesinde suyu %99.99 oranında parazit ve partiküllerden arındırıyor. Ayrıca toksik kurşunu %99.5 oranında temizleyen, aktif karbon ve kloru gideren özel filtreler içeriyor. Su arıtma ile temizlediğiniz suyun tadı ve yumuşaklığı arıtmada kullandığınız suya bağlı olarak değişir. Filtrasyon işlemi suyun sertlik düzeyi ve tadı üzerine iyileştirme vadetmez.
  • Ultra Florür Filtre içme suyundaki florür miktarını düşürmek için tasarlanmış bir seramik filtre mumu. Bu filtre, standart düzeyde florür içeren su tüketmenin diş çürümesi gibi ağız sağlığı durumlarını önlediği bilinmesine rağmen, aşırı florür tüketiminin florozis gibi olumsuz sağlık etkileri de olabileceğini hatırlatıyor. Yüksek kapasitesi sayesinde 1 ppm’e kadar florürü %99 oranında arındırıyor. Her kullanımda arındırma vadeden mum, 1,950 litre su filtreledikten sonra değiştiriliyor. British Berkefeld yer çekimi bazlı portatif su arıtma cihazlarına kolaylıkla takılan mumlar, florür konusunda duyulan endişeleri geride bırakmanıza yardımcı oluyor. İngiltere’de üretilen, orijinal British Berkefeld ürünü olan filtre ile siz de sağlıklı ve temiz içme suyunuzu florürsüz hale getirebilirsiniz. 

Dilerseniz taşınabilir su arıtıcılar vasıtasıyla temizlediğiniz suları Defya koleksiyonunda bulabileceğiniz su canlandırıcı ve yapılandırıcı ürünlerle daha faydalı hale getirmeniz de mümkün. Suyun enerjisini artıran tasarımlar yaşam enerjinizi destekleyebilir ve şık sunumlar oluşturabilirsiniz. 

 

 

Etiketler: Defya
Şubat 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR