Sağlıklı Beslenme ile İlgili Film Arayanlara İlham Verecek 5 Film!

sağlıklı beslenmeyle ilgili film

Yemek hayatta kalmak için bir gerekken, birçok kişi için yemek için yaşamak alışkanlık haline gelir. Yiyeceklerle ilişkimizi tekrar gözden geçirmemiz için ilk olarak akademik kaynaklara başvurmak güvenilir olsa da, bazen daha eğlenceli uyarıcılara ihtiyacımız var. Odağınızı aklınızdan çıkmayan o patates kızartmasından uzaklaştıracak, sağlıklı beslenme için motivasyon sağlayacak filmleri, belgeselleri sizin için derledik. Ayrıca, filmlerin IMDB puanlarını da belirttik. Verdiğimiz bilgiler ve izleyici oylarıyla belirlenen puanlar, seçim yapmanıza yardımcı olabilir. 

Sağlıklı beslenmeyle ilgili film arayanlara özel yaptığımız listede neler var dersiniz? Yazıda bulacaklarınızla ilgili anekdotlar şöyle: 

  1. Sağlıklı beslenmeyle ilgili filmlerin genel teması, anlatım tarzı ve referansları neler kısaca özetledik. 
  2. Tam 5 adet sağlıklı beslenme filmi bulduk ve sizlere bol bol sebze meyve içeren belgeseller seçtik. 
  3. Dünyanın en sevilen, en ünlü ve etkili sağlıklı beslenme filmleri arasından seçtiğimiz 5 eseri izlerken tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırma önerileri de bonusumuz.

Şimdiden iyi seyirler…  

 

 

Sağlıklı Beslenme ile İlgili Filmler 

Sağlığınızın bir filmle onarılacağını veya film izleyerek sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanacağınızı düşünmek biraz ütopik olabilir. Ancak filmler, kitaplar ve dergiler gibi popüler kültür ürünleri sayesinde, sağlıklı yaşamın neden önemli olduğu konusunda fikir edinebiliriz. Üstelik bu eserler, dikkat çekici kurgularıyla merak uyandırmayı ve izlerken sıkmamayı da başarır. Kısaca, sağlıklı beslenme ile ilgili filmler, daha çok araştırma yapmak için ilk ateşi yakmaya, motive etmeye yarayabilir. Bu nedenle, onlara hayat rutinimizde yer vermeyi ihmal etmemeliyiz.

Filmlerin birçoğu kurgusal bir dramatik anlatıdan yoksundur. Belgesel formundaki eserlerde, genellikle bir kişi kendi üzerinde deney yapmak için yeme alışkanlığını değiştirir ve her gününü kaydederek doktor kontrolünde sağlığının nasıl elden gittiğini anlatır. Elbette akademik kaynaklardan, resmi çalışmalardan alınan veriler de aralara serpiştirilir. Oldukça klasik ama etkili bu formül, sağlıklı beslenmeyle ilgili filmlerin çoğunun akışını oluşturur. 

İşte, klasikleşmiş anlatıları, yenilikçi söylemleri ve izleyeni şoke eden bilgileri ile bugüne dek dünya çapında milyonlarla kişinin izlediği en iyi 5 sağlıklı yaşam belgeselini seçtik. Defya ile iyi yaşama adım atarken kendinizi motive etmek için izleme listenize alabilirsiniz: 

 

1-That Sugar

Bir Wes Anderson filmi olmasa da That Sugar belgeseli de rengarenk. Ancak renkli atmosfer sizi yanıltmasın, filmin içeriği oldukça ciddi. Şekerin bedenimizde neleri değiştirdiğini göz önüne seren That Sugar belgeseli, “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” efsanesini çürütmek için karşımızda. Öyle ki, şekerin etkilerini test etmek için her gün şeker yemeye başlayan bir kişinin acı dolu hikayesi ekranda. That Sugar’ı izledikten sonra uzun bir süre yiyebileceğiniz tek atıştırmalık, kurutulmuş meyve ve sebzeler olacak. (Filmin puanı 7.4/10)

 

 

 

 

2-Super Size Me (Şişir Beni)

Günde 3 öğün fast food ile beslenirseniz neler olabileceğini hayal edebilir misiniz? İnanın sonuç düşündüğünüzden de kötü… Super Size Me, sağlıklı beslenme filmleri arasında hafızalara kazınan ilk yapımlardan biri. Film, yönetmen Morgan Spurlock’un üç öğün hamburger yeme deneyini konu alır. Sadece 2. haftadan sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayan genç adam, 1 ay sonunda hem fiziksel hem de psikolojik sağlığından olur. Festivallerde gösterilen bu ilginç eseri izledikten sonra “Daha çok sebze tüketmek için neler yapılabilir” diye Google araması yapacağınızdan eminiz.  (Filmin puanı 7.2/10)

 

 

 

3-What The Health

Sağlıklı beslenme filmleri arasında bir başyapıt olarak anabileceğimiz What The Health, daha önce popüler anlatılarda duyulmamış ancak çalışmalarla kanıtlanmış bilgileri yüzümüze vurur. İzlerken şaşkınlıkla bir yandan araştırma yapmaya koyulacağınız What The Health belgeseli sonrasında, mutfak işlerine merak salacağınız aşikar. Hazır yemeğin, bilindik yeme alışkanlıklarının, doğru sandığımız yanlışların gerçek hikayesini öğrenmenizin ardından mutfağınızı sağlıklı yiyecekler ve yemek yapmaya yardımcı aletlerle doldurabilirsiniz.   (Filmin puanı 7.2/10)

 

 

 

4-Rotten (Gıda Suçları)

Ne yediğinizi belirleyen gizli güçleri açık etmek için gıda tedarik zincirlerine odaklanan Gıda Suçları, 2 sezonluk, 6’şar bölümden oluşan bir belgesel dizisi. Her bölüm farklı konuların işlendiği yapımda yer fıstığından içeceğe, avokadodan şaraba dek farklı yiyeceklerin hikayesi konu edilir. Diziyi izlerken bir yerden sonra “Bunca yıl, sağlıksız beslenerek nasıl hayatta kalmışım” diye düşünebilirsiniz. Neticede zararın neresinden dönerseniz kar…  (Filmin puanı 7.2/10)

 

 

 

5-The Game Changers 

Gladyatörlerin, sporcuların sürekli et tüketmesi gerektiği aklımıza kazındı. Peki gerçekten bu bilgi doğru mu? Popüler olduğu kadar ilgi uyandırıcı olarak tanımlanan The Game Changers, sağlıklı beslenme alanında adeta “bu oyunu bozarım” diyerek sahne almıştır. Bitkisel beslenmeye dair ön yargıları ele alır. Üstelik, uzman görüşleri, ünlü isimlerin söyleşileri, deneyler ve akademik referanslarla, izleyicilere “sağlıklı beslenme nedir” sorusunu yeniden sorduran yapım, Oscar ödüllü yönetmen Louie Psihoyos’un imzasını taşır. İzlediğinize pişman olmayacağınız kesin.  (Filmin puanı 7.8/10)

 

 

 

Sağlıklı Beslenme Filmleri İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar 

Sağlıklı atıştırmalıklarla, sağlıklı beslenme belgesel filmlerinin keyfini artırabilirsiniz. Sağlıklı beslenme ile ilgili filmlere eşlik edecek leziz önerilerimiz arasında şunlar var: 

  1. Kuru kayısı faydaları ile sağlıklı atıştırmalıklar listemizde yer almayı fazlasıyla hak eder. Cilde, göze, bağırsak sağlığına etkileri ile tanınan meyveyi, işlemeden tüketebilir veya bir blender yardımıyla yapacağınız smootielere ekleyebilirsiniz.
  2. Özellikle sıcak yaz günlerinde soğuk sıkım sebze suları ile serinleyebilirsiniz. Film izlerken besleyici ve düşük kalorili içecekler tercih etmenin huzuruyla, belgeselden dolayı oluşabilecek suçluluk duygusundan kurtulmanız mümkün. 
  3. Hem vegan ve hem de sağlıklı beslenmeye uygun çiğ kurabiyeler sağlıklı beslenme ile ilgili filmler izlerken tüketmek için birebir. Tatlı krizlerinin üstesinden gelmek için muzlu ve fındıklı kurabiyeleri deneyebilirsiniz. 

Daha çok sağlıklı beslenme ile ilgili film listesi arzu ediyorsanız, gelecek aylarda Defya Blog üzerinden ulaşabilirsiniz. Sizlere sağlıklı yaşam için profesyonel yardımcılar sunan Defya, geniş ürün yelpazesi ve kaliteli markaları ile hayatı kolaylaştırır. Siz de iyi yaşama adım atarken ihtiyaç duyduğunuz ürünleri Defya ayrıcalıklarıyla sipariş verebilir, aradığınız motivasyonu sağlıklı yaşam belgeselleri ile kazanabilirsiniz.

                                                    

Etiketler: defya
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR