Yeşil Smoothie Tarifleri: Sağlık Dolu İçecekler Nasıl Yapılır?

Yeşil Smoothie Tarifleri: Sağlık Dolu İçecekler Nasıl Yapılır?

Yeşil rengin cazibesi ve sebzelerden, meyvelerden gelen sağlıkla mutfaklarımızda yer edinen yeşil smoothieler günün her anında yanımızda. Kahvaltı veya ara öğün olarak tüketilen renkli içecekler, içinde bulunan malzemeler ile zaman zaman akşam yemeği yerine de tercih edilebiliyor. İçerdiği meyve ve sebzelerde birçok potansiyel faydayı beraberinde getiren yeşil smoothie tariflerini Defya mutfağından sizler için sunuyoruz. Yazımızda bulabileceğiniz detaylar: 

  • Smoothie nedir sorusunu yanıtlayarak yeşil smoothie konusuna temel seviyeden giriş yapıyoruz. 
  • Temel bilginin ardından neden yeşil smoothielerin özel olduğunu “Yeşil Smoothie Nedir?” başlığı altında detaylandırıyoruz. 
  • Yeşil Smoothie Nasıl Hazırlanır? başlığı altında ise sizleri birbirinden pratik tarifler bekliyor. 

İyi yaşamı kolaylaştıran cihazlar ile hayatınızı pratikleştiren Defya ile yeşil smoothielerin mucizesini keşfetmeye ne dersiniz? 

 

Yeşil Smoothie için Defya Cihazları 

Yeşil smoothie hazırlamak için alanında profesyonel olan Blendtec ve Tribest blenderlarımız sizlerle. Sebzeleri ve meyveleri kolayca püre haline getirerek, buzu rahatlıkla parçalayan ve besin değerlerini korurken lezzetli bir içecek elde etmenizi sağlayan cihazlar ile farklı malzemeleri bir araya getirerek sağlıklı içecekler yaratmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Pratik kullanımlarıyla zaman tasarrufu sağlayan ve temizliği kolay olan dünyaca ünlü makineleri şimdi keşfedin: 

  • Tribest markalı personal blender modelleri: Yeşil smoothie tutkunları için, sağlıklı yaşam tarzını destekleyen ve enerji dolu içecekler hazırlamanın en pratik yolu personal blenderlardan geçiyor. İçme ve saklama kapakları ile karıştırma haznesini yanınızda taşıyabileceğiniz bir içecek kabına veya buzdolabında saklayabileceğiniz bir şişeye dönüştürmek elinizde. Farklı büyüklükteki hazneleri ile pratiklik sunan cihaz, dünyada kişisel blenderların yaratıcısı olan Tribest’in en sevilen modellerinden biri. Üstelik Defya’nın Türkiye’deki tüketicilerle buluşturduğu modeller arasında vakumlu seçenek de var. Vakum etkisini kullanarak vitamin ve minerallerin daha uzun süre korunmasını ve içeceğin tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Siz de yeşil smoothielerinizi her an yanınızda taşımak için mutlaka bir personal blender sahibi olmalısınız. 
  • Blendtec Designer 650 Blender tek bir dokunuşla dondurma, sıcak çorba, sos, püre ve smoothie yapabiliyor. Gücünü 1560 W ve 3 beygirlik motorundan alan model,. 8 farklı hız ayarı ve 6 program seçeneği sunuyor. Böylece karışımların istenilen kıvamda olmasını garanti ediyor. Onunla sulu hamur, kokteyl, smoothie, dondurma, meyve suyu ve sıcak çorba yapabilirsiniz. Ayrıca darbe modu mutfak işlerini kolaylaştırıyor. Tüm parçaları 8 yıl garantili olan 650 modelinin dış gövdesi paslanmaz çelik ile tamamlanan 650S alternatifi de var. En yüksek endüstriyel standartlarda üretilen zarif ve sofistike görünümlü yardımcıyı siz de mutfaklarınıza konuk etmelisiniz. 
  • Blendtec Professional 800 Blender, Blendtec markasının endüstriyel alandaki en sessiz blender modeli. Son derece güçlü ve yenilikçi karıştırma tekniklerini kullanırken normal konuşma sesi seviyesinde çalışıyor. 1800 W gücünde ve 3.8 beygirlik bir motordan güç alırken sulu hamur, kokteyl, smoothie, dondurma, meyve suyu ve sıcak çorba olmak üzere 6 programa sahip. Ayrıca darbe modu ve 11 aşamalı hız ayarı bulunduruyor. Temizliği son derece kolay olan cihaz, tüm parçaları ile 8 yıl boyunca garanti altında. Tek bir düğmeye dokunarak dondurma, sıcak çorba, sos ve püre yapmak için profesyonel yardımcınız 800… Siz de mutfakta hızı deneyimlemeye hazır mısınız? 
 

Smoothie Nedir?

Smoothieler, genellikle ana yemekler veya atıştırmalıklar olarak tercih ediliyor. Neredeyse her zevke veya beslenme tercihine uygun bir smoothie tarifi bulunuyor. İçeriğine bağlı olarak farklı renklerde çeşitlenen içecekler, daha yoğun kıvamda yapıldığında bowl olarak da tüketilebiliyor. Meyve, sebze, yoğurt ve sağlıklı yağlarla yapılan reçeteler, en besleyici reçeteler arasında. Genellikle püre haline getirilmiş meyveler, sebzeler, sular, yoğurtlar, kuruyemişler, tohumlar ve/veya süt veya süt alternatiflerinden oluşan kremamsı içeceklerin yoğunluk sırrı ise buz veya donmuş meyveler oluyor. Özellikle donmuş muz, smoothielere kazandırdığı benzersiz kremamsı doku ile vazgeçilmez bir içerik. 

En temel smoothie tariflerinde, iki temel bileşen bulunuyor - bir baz ve bir sıvı. Siz de bu ipucundan hareketle, kendi zevkinize göre malzemeleri bir araya getirebilirsiniz. İşte smoothielerde kullanabileceğiniz malzemeler: 

  • Meyveler: Özellikle çilek, muz, elma, şeftali, mango ve ananas smoothielerde sık sık karşımıza çıkıyor. 
  • Sebzeler: Çoğunlukla yeşil yapraklı sebzeler smoothielere eşlik ediyor. Onlar arasında pazı, ıspanak, roka, buğday çimi, mikro yeşillikler bulunuyor. Buna ek olarak avokado, salatalık, pancar, karnabahar ve havuç da smoothie tariflerinde sık rastladığımız malzemelerden. 
  • Badem ezmesi, fıstık ezmesi, ceviz ezmesi, ayçiçeği tohumu ezmesi, chia tohumları, keten tohumu ile smoothieler çok daha besleyici bir hale geliyor. 
  • Zencefil, zerdeçal, tarçın, kakao tozu, kakao parçacıkları, maydanoz ve fesleğen içeceği çeşnilendirmek için tercih ediliyor. 
  • İçeriği adeta bir gıda takviyesi gibi zengin forma dönüştüren ek içerikler de var. Spirulina, arı poleni, matcha tozu, protein tozu ve toz vitamin veya mineral takviyeleri bunlardan bazıları. 
  • İçeceğe sıvı kıvam vermek için su, meyve suyu, sebze suyu, süt, süt alternatifleri, hindistan cevizi suyu, buzlu çay ve soğuk demlenmiş kahve seçilebiliyor. 
  • Eğer meyve şekeri yeterli gelmiyorsa akçaağaç şurubu, bal, çekirdeksiz hurma, meyve suyu konsantreleri, stevia kullanılarak daha yoğun şeker tadı elde edilebiliyor. 
 

Yeşil Smoothie Nedir?

Smoothieler adlarını renklerinden alıyor. Yeşil smoothie, genellikle yeşil yapraklı sebzelerin (örneğin ıspanak, pazı veya marul), meyvelerin (örneğin muz, elma veya ananas), sıvıların (su, süt veya süt alternatifleri) ve bazen ek besin takviyelerinin (örneğin chia tohumları veya protein tozu) bir blenderda karıştırılmasıyla hazırlanan besleyici bir içecekler olarak tanımlanıyor. Birçok besin maddesini bir arada almanızı sağlayan içecek, yeşil yapraklı sebzelerin ve meyvelerin sağlıklı vitamin, mineral ve lif içeriğiyle birlikte, enerji verici ve sindirimi kolay bir seçenek sunuyor. Özellikle kalsiyum açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, vücudun antioksidan alımına da destek oluyor. 

 

Yeşil Smoothie Nasıl Hazırlanır?

Güne yeşil bir smoothie ile başlamak size de heyecan veriyorsa, bu reçete tam size göre. Üstelik yeşil smoothie kalori bakımından da avantajlı. Özellikle içindeki bol lifli sebzeler sayesinde kan şekeri dengesinin sağlanmasına destek sunuyor. 

Yeşil smoothie kalori takibi yapmaya son veriyor, işte malzemeler: 

  • 2 su bardağı Soğuk İçme Suyu
  • 2 su bardağı Yeşil Yapraklı Sebze (Pazı, ıspanak, maydanoz tercih edebilirsiniz)
  • 2 su bardağı Taze ve Donmuş Meyve (Özellikle ananas bu tarife çok yakışıyor)

Sıvıyı, sebzeleri ve meyveleri, kısaca tüm malzemeleri hazneye koyun ve kapağı sıkıca kapatın. Cihazınızı"Meyve Suyu" döngüsünde çalıştırın. Eğer bu fonksiyon yoksa 50-60 saniye boyunca orta hızda çalıştırmanız yeterli oluyor. Yeşil smoothie yaparken, önce sıvıyı, sonra yeşillikleri ve donmuş meyveleri eklemek önemli  bu sayede homojen karışım elde etmek kolaylaşıyor ve cihazların motorları yorulmadan karışım hızla hazır oluyor. Eğer daha önce yeşil smoothie içmemişseniz, başlangıçta marul veya ıspanak gibi yumuşak tatlarla başlayabilirsiniz. Tat alıştıkça, farklı sebzeleri deneyebilirsiniz.Ayrıca, smoothie'nize tat verecek malzemeler olarak muz, bal veya agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları ekleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Şubat 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR