Yılbaşından Sonraki Güne Özel: Hangover Yorgunluğunu Atmanın Yolları

Hangover

 

Yeni yıl coşkusu ile eğlencenin maksimuma ulaştığı o gün geldi. Elbette bir yılbaşı klasiği olan eğlencenin yan etkisi de kapıda... Peki alkolün etkisini geçirmek, şiddetli baş ağrısı ve sersemlik halini geride bırakmak mümkün mü? Evet. Doğru beslenme ve yaşam alışkanlıklarıyla hangover yorgunluğunu atabilirsiniz. Eğer ışığa duyarlılık, hafif baş dönmesi yaşıyorsanız, bunlar da hangoverlık belirtileri. Sakince vücudunuzun tepkilerini dinlemeli ve alkolün etkisi nasıl geçer öğrenmek için yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir bildiğinizde bu sorunu geçirebilirsiniz… İşte “hangover nasıl geçer” diye merak edenlere deva olacak özel Defya tüyoları: 

  • Alkolün etkisini geçirmeye yardımcı birbirinden maharetli Defya ürünleri var! Onlarla besleyici meyve suları, nefis çorbalar, leziz içme suları hazırlayabilirsiniz. 
  • Alkolün etkisi nasıl geçer öğrenmek için püf noktaları açıklıyoruz. Tüm sorunların altında dehidrasyonun yattığını öğrenerek başlayabilirsiniz. Vücudun su ihtiyacını karşılayacak etkili yöntemlerle kısa sürede rahatlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Temiz ve mineralli içme suları hazırlamanıza yardım edecek arıtıcıları keşfetmelisiniz!
  • Alkol etkisi ne zaman geçer diye sabırsızlananlara alkolün vücuttan atılma sürecini anlatıyoruz. Akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir, ne zaman iyi gelir detaylandırıyoruz.
  • Peki şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir öğrenmek ister misiniz? Biraz su içerek ipuçlarımızı öğrenmeye başlayabilirsiniz. Haydi, hangover nasıl geçer öğreniyoruz!

  •  

    Alkolün Etkisini Geçirmeye Yardımcı Defya Ürünleri 

  • Komo Flic Floc Ezme Cihazı: Evinizde bir yulaf ezme cihazı varsa şanslısınız. Lifli özelliği sayesinde şekerin kana salınmasını yavaşlatan yulaf, tam bir hangover yiyeceği. Üstelik yapılan çalışmalar kompleks karbonhidrat içeren bir kahvaltının yorgunluk hissini hafiflettiğini gösteriyor. Siz de yorucu gecenin ardından günün ilk öğününde yulaf lapası yiyerek kendinize iyilik yapabilirsiniz. Üstelik Flic Floc, mısır hariç tüm tahılları pul pul ezebiliyor. Üzerindeki kolu birkaç kez çevirmeniz yeterli. Taze ezilmiş yulaflarınız müsli olmaya hazır! 
  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, soğuk sıkım özelliğiyle besin değerlerini koruyor. Yeşil sebzelerden kök sebzelere, meyvelere kadar birçok ürünün suyunu ve püresini hazırlayabilirsiniz. Alkol etkisi nasıl geçer diye dert edinmemek için vitaminleri koruyan meyve ve sebze sıkacağı ürünlerini mutfağınıza davet edebilirsiniz. 
  • Tribest Glass Personal Vakumlu Blender değişen hız ayarı, tek dokunuş ile pratik çalıştırma düğmesi sahibi. Seyahatlerde kullanılabilen cam kabı, içme kapağı ise fonksiyonel özelliklerinden. BPA içermeyen haznesi, 500W gücü ve vakumlu kapağı ile ayrıcalıklı blender kullanımı vadediyor. Eğer akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir diye düşünüyorsanız bir smoothie yapabilirsiniz. İçinde zencefil bulunan bir tarifi tercih etmeniz yeterli. Zira zencefil suyunun faydaları arasında mide bulantısını hafifletme ilk sıralarda… Bunun yanında nane çayı (80 derece suda 4-5 dakika nane demleyerek elde edebilirsiniz) içebilirsiniz. Akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir sorusunun bir diğer cevabı ise kuşburnu. Ilık bir kuşburnu çayı içerek midenizi rahatlatabilirsiniz. 
  • Hangover durumunun en etkili ilacı su. Ancak içtiğiniz suyun mineral açısından zengin ve temiz olması önemli. Bu nedenle güvenilir su arıtıcılar ile filtrelenmiş ve seramik filtre sayesinde mineralleri korunan içme suları tüketmelisiniz. Defya güvencesi ile sizlere sunulan British Berkefeld artırıcılar, sudaki kirleticileri %99.9 oranında filtreliyor. Üstelik su doğal lezzetini korumayı sürdürüyor. 
  • Alkolün etkisini geçirmeye yardımcı Defya ürünlerini tercih etmelisin çünkü tüm ürünler, dünyanın alanında uzman markalarının imzasını taşıyor. Her biri uzun ömürlü kullanım için tasarlanıyor. 

     

     

    Alkolün Etkisi Nasıl Geçer?

    Alkol alımı, vücutta dehidrasyona neden oluyor. Bu sırada potasyum ve sodyum gibi birçok elektrolit de eksiliyor. Bedenin elektrolit dengesi bozuluyor. Kaynaklara göre, muz potasyum açısından oldukça zengin. Vücudun elektrolit dengesini hızla sağlamak için muz yemeyi tercih edebilirsiniz. Eğer muz yoksa avokadonun iyi bir potasyum kaynağı olduğunu aklınızda tutabilirsiniz. 

    Ayrıca antioksidan tüketimi vücudun alkol etkisinden daha hızlı arınmasına yardımcı oluyor. Hangover nasıl geçer diye soranlara, en önemli tavsiyemiz kırmızı meyve ve sebzeler. Örneğin yaban mersini ve pancar yiyebilirsiniz. Ayrıca yeşil yapraklı sebzelerden kale, ıspanak tüketebilirsiniz. Bunun yanında ceviz de antioksidan yönünden oldukça doğru bir seçim. 

    Alkol, glutatyon adı verilen bir tür antioksidanın azalmasına neden oluyor. Vücudun glutatyon kaybını önlemek de alkolün etkisinin geçmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle mutlaka C vitamini almalısınız. Doğal C vitamini kaynağı olan yeşil biber ve portakal ile güne başlamayı tercih edebilirsiniz. 

    Probiyotik ve prebiyotik açısından oldukça zengin olan turşu yemeyi ihmal etmemelisiniz. Hem bağırsak bakterilerinin dengeye ulaşması hem de vücudun sodyum alması için hangover günlerin olmazsa olmazı turşu. Elbette turşu yerken ölçüyü kaçırmamaya ve bol su içmeye özen göstermelisiniz. Turşuya alternatif 1 porsiyon kefir de tüketebilirsiniz. 

     

    Alkol Etkisi Ne Zaman Geçer?

    Akşamdan kalma semptomları genellikle 24 saat içinde kendiliğinden geçiyor. Ancak o 24 saat, yoğun baş ağrısı, halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi ile baş edilmesi zor bir hale dönüşüyor. Bununla birlikte semptomların şiddeti ve süresi kişiden kişiye değişiyor. Yapılan çalışmalar bazı semptomların belli zaman dilimlerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Örneğin akşamdan kalma mide bulantısı genellikle öğle saatlerinde baş gösteriyor ve akşam azalıyor. Şiddetli baş ağrısı ise çoğunlukla uyanır uyanmaz başlıyor. Düzenli beslenme, su tüketimi ile saatler içinde hafifleyebiliyor. 

    Alkolün etkisinin daha hızlı geçmesini istiyorsanız, ufak ipuçları verebiliriz: 

  • Mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın. İyi havalandırılmış bir odada, su ve besin aldıktan sonra biraz uzanmayı deneyebilirsiniz. 
  • Yoğun ışık temasından uzak durmalısınız. Mümkünse yoğun ışık yerine loş ışık tercih ederek perdeleri yarı aralık hale getirebilirsiniz. 
  • Yüksek sesli müzikten, gürültüden soyutlanmalısınız. Mümkünse sessiz bir alanda olmaya çalışmalısınız. 
  • Ilık bir duş alabilirsiniz. 
  • Bol yağlı yiyeceklerden ve kızartmalardan kesinlikle uzak durmalısınız. 
  • Akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir anlattık, iyi gelmeyenlerin başında ise kahve var. Aç karnına yoğun kahve tüketmeyi aklınızdan bile geçirmemelisiniz. Sadece biraz daha zinde hissetmek için yemekten 2 saat sonra bir fincan kahve içebilirsiniz. (Yemekten hemen sonra kahve tüketiminin demir minerali için zararlı olduğunu unutmamalısınız.) 
  • Hangover nasıl geçer sorusu genellikle kahvaltı ile cevaplanıyor. Hemen her uzman, kan şekeri seviyesini sabit tutacak, şekersiz ve lifli bir kahvaltının işlevsel olduğunda hemfikir. Eğer kahvaltı yapmak zor geliyorsa kuruyemiş, kırmızı meyve atıştırarak bedeninizi biraz olsun destekleyebilirsiniz. 
  • Beyaz undan, asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmalısınız. 
  • Gün boyunca bol bol su içmelisiniz. 
  •  

    Şiddetli Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Baş ağrısı, akşamdan kalma durumun en belirgin semptomlarından biri. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız, kesinlikle aç kalmamalısınız. Kan şekerinizi dengede tutmaya çalışmalısınız. Bunun için sağlıklı ve lifli besinler oldukça işlevsel. Ayrıca bol su ve bir adet sade maden suyu içebilirsiniz. Bunun yanında hindistan cevizi içeceği gibi elektrolit kazandıracak içeceklere de yönelebilirsiniz. 

    Diğer taraftan baş ağrısına iyi gelen birçok yiyecek mevcut. Örneğin muz, yumurta, fındık ve ıspanak tüketerek bedeninizi besleyebilirsiniz. Bu sayede vitamin, mineral ve protein açısından zengin beslenerek baş ağrınızın hafiflediğini fark edebilirsiniz. 

    Peki alkol alımı sonrası neden şiddetli baş ağrısı çekeriz? Çünkü, mide alkolün yalnızca %20’sini emiyor ve geri kalanı ince bağırsaklara ulaşıyor. İnce bağırsak ise geçirgen özelliği sayesinde etanolün kana ve beyne ulaşmasını sağlıyor. Dolaşımdaki etanol kan damarlarını genişleterek baş ağrısına neden oluyor. Ayrıca alkol, vücudun su tutmasına yardımcı olan hormon salgısını engelleyerek dehidrasyona kapı aralıyor. Bu da vücudun susuz kalması, elektrolit dengesizliği ve şiddetli baş ağrısı yaşatıyor. 

    Akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir, baş ağrısı ve hangover semptomları nasıl geçer sizlerle paylaştık. Eğer durumunuz medikal bir müdahale gerektirecek kadar ciddiyse, zaman kaybetmeden doktor desteği almalısınız. Örneğin akşamdan kalma mide bulantısına ne iyi gelir sorusuna verdiğimiz yanıtlar tamamen öneri niteliği taşıyor. Önerilerimizin bilgilendirme amacıyla sunulduğunu, kesinlikle tedavi yerine geçmediğini hatırlatmalıyız. Yalnızca kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak bilimsel verilere dayanan açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle yoğun kusma, zihin karışması, bilinç kaybı, baygınlık mevcutsa hemen size en yakın sağlık merkezini ziyaret etmelisiniz.

    Etiketler: Defya
    Aralık 19, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR