Alkalize Su Nedir? Suyunuzu Nasıl Alkali Yapabilirsiniz?

Alkelize Su Nedir

Alkalize su; son dönemde sağlıklı yaşamak amacıyla çeşitli alternatifler arayan bireylerin en çok tercih ettiği ürünlerden biridir. Alkali su pek çok insanın adına aşina olmadığı alkali su çoğu birey tarafından mucizevi su ya da ‘’sağlıklı su’’ diye de bilinir. Bunun bağlıca sebebi ise içinde bulundurduğu yüksek oksijen, kalsiyum, silika, potasyum, magnezyum ve bikarbonat içermesi.  Peki, nedir bu mucizeler yaratan su?

pH (Potansiyel Hidrojen) sıvı çözeltiler için kullanılan bir ölçüm birimidir ve değeri 0 ile 14 arasında değişiyor. Sudaki hidrojen sayısını gösteren bu değer hidrojen sayısı arttıkça artar. Bu oran 0 ile 7 arasında ise asit, 7 ile 14 arası ise alkali’dir. Bir örnek vermek gerekirse normal hayatta tükettiğimiz su pH değeri olarak 7 (Nötr) civarındadır. Yani satın aldığınız şişe suyun arkasında pH değeri kısmında 7’den daha büyük bir değer görüyorsanız elinizdeki alkalize sudur.

 

Alkalize Su ile Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Alkalize suyunuzu su yapılandırıcı karaflara koyarak canlandırabilirsiniz. Suya hayat veren Defya ürünleri ile şimdi tanışın: 

Alladin Su Canlandırıcı Karaf 1.3Lt ile alkalize suyunuzu canlandırabilirsiniz. Suyun enerjisini artıran ve doğal faydalarını yükselten karafın 6 bölümlü özel tasarımı Fibonacci dizilimine karşılık geliyor. Altın Oran göz önüne alınarak şekillendirilen karafın tabanında yer alan Yaşam Çiçeği ile 24 ayar altından işleniyor. Avrupa’da el işçiliği ile üretilen su canlandırıcı, kaynağındaki forma en yakın suları evlerinize getiriyor. Üstelik şık ve seçkin sunumlar için de birebir. 

Universe Su Canlandırıcı Karaf 10 Lt seçkin görünümü ile ikramlarınıza şıklık katıyor. Partilerde, davetlerde severek kullanacağınız karaf, su canlandırma özelliği ile alkali suyu yeniden yapılandırıyor. Alkali formdaki suyu karafa koyarak canlanmasını sağlayabilirsiniz. Bovis değeri artan yani enerjisi yükselen suyu, sevdiklerinize özel sunumlarla ikram edebilirsiniz. 10 litrelik geniş hacmi ile kalabalık sofraların gözdesi olan ürün, suyun doğal enerjisini evlerinize taşıyor. 

Cadus Su Canlandırıcı Karaf 1.5 Lt ile ofisinizde, evinizde, dilediğiniz her yerde alkali suyunuz sizinle. Hazırladığınız alkali suyu karafa doldurarak suyu yeniden yapılandırabilirsiniz. Enerjisi yükselen suyun taze, saf ve doğal bir tadı olduğunu fark edebilirsiniz. Ayrıca cam karafın içindeki fanusa yarı değerli taşlar koyarak yüksek enerjiye ulaşabilirsiniz.


Alkalize Su Faydaları Nelerdir?

Alkalize su; bazik özellikler taşıdığından vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını ve nötralize edilmesini sağlar. Yukarıda bahsettiğimiz gibi içinde yüksek oranda mineraller içerden Alkali Su elektron zengini su olarak da adlandırılır. Alkali Suyun elektron zengini olması vücutta yer alan serbest radikalleri nötralize edilmesine ve haliyle detoks etkisinin daha çok fazla hissedilmesine olanak vermektedir. Doktorlar Ph8 bir alkali suyun normal bir pH7 suya oranla 100 kat daha fazla detoks etkisinin olduğunu paylaşıyorlar. Sindirim sisteminin düzenli çalışması noktasında ciddi faydaları bulunan alkali sular aynı zamanda insan vücudunun pH değerini optimum seviyelere çeker.

Alkali su tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilir ve yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan yan etkileri kısa sürede ortadan kaldırır. Özellikle yüksek mide asidi seviyelerinin sebep olduğu reflü gibi rahatsızlıklara, içerdiği Bikarbonat sebebi ile iyi gelen alkali su’nun daha kanıtlanamamış birçok faydası daha bulunmaktadır. Hücre yenilenmesine yardımcı olan bu su, vücuttaki bağışıklık sisteminin çok iyi bir şekilde işlemesini sağlar. Buna ek olarak, özellikle Amerika’da ve Uzak Doğu’da gerçekleştirilen birçok araştırmada alkali suyun anti aging faydasının yüksek olması (yaşlanma sürecini yavaşlatmak), bağışıklık sisteminin güçlendirmesi, vücudun su ihtiyacının daha iyi karşılanması, kilo kaybının hızlanması, kansere karşı dayanıklılık gibi alanlarda faydaları olabildiği paylaşılmıştır.

 

Alkali Su’yun Zararları Var Mı?

Ne faydaları ne de zararları bilimsel olarak ve tam anlamıyla kanıtlanmamış bir su olan alkali su’ya bazı bilim adamları ve doktorlar mesafeli yaklaşıyorlar. Hastalığı olan kişilerin ve özellikle de böbrek hastası olan kişilerin bir doktora danışarak alkali su tüketmesini tavsiye ederiz.

 

Peki Alkali Su’ya Nasıl Ulaşırım?

Marketlerde alkali su markaları bulunmaktadır. Buradaki önemli olan konu ise suyun ambalajında bulunan PH değeridir. Bu değer 8 ve üzerindeyse o zaman aldığınız su bir alkali sudur. Buna ek olarak suya limon sıkmak da alkali etkili bir su tüketmenize yardımcı olur. Evde 1.5 litre suya 1 çay kaşığı kalsiyum bikarbonat (sodyum bikarbonat değil) eklemek alkali su elde etmenize yardımcı olur. Son olarak da alkalize su makinesi ile çok iyi kalitede ve yüksek pH oranında alkali su elde etmenize yardımcı olacaktır. 

 

Alkalize Su Makinesi Ne İşe Yarar?

Alkalize su makinası ya da bilinen diğer adı ile İyonizer cihazı pH değeri yüksek su tüketmek isteyen bireylerin en büyük yardımcısı oluyor. pH değeri 7’den daha düşük suyun alkali özellik taşımaması nedeniyle kullanılan bu iyonizer cihazı; sudaki büyük molekülleri parçalayarak hidrojen sayısını arttırır ve iyonize dilmiş bir su hücreler tarafından daha kolay emilebilir bir hale gelir. Bu aşamadan sonra suyun pH değeri 8-10 arasında bir değere taşınarak alkalize özellik kazandırılmış olur. Vücudunuzun su ihtiyacını daha kaliteli bir şekilde karşılamak adına kullanabileceğiniz alkalize su cihazı hayatınızda pozitif etkiler yaratacak.

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR