Cold Press (Soğuk Sıkım) Nedir?

Soğuk Sıkım

 

Cold Press nedir diye merak ediyorsanız kısa ve sade bir şekilde açıklamaya çalışalım. Cold Press, meyve ve sebzelerin suyunu ısı ve oksidasyon oluşturmadan, bıçaksız bir şekilde çıkarmak için kullanılan bir yöntemin adıdır. Soğuk Pres yöntemiyle elde edilen suların, geleneksel yöntemle elde edilen sulara göre daha fazla besleyici olduğu kanıtlanmıştır.

 

 

Cold Press (Soğuk Sıkım) İşlemi

Cold Press işleminde bıçak kullanılmaz, meyve ve sebzelerin suları makinenin çiğneme ve ezme hareketleri ile alınır. Çiğnemeye çok benzediği için Cold Press makineleri bazen "Çiğneme" makineleri olarak da adlandırılır. Bu sayede çok düşük hızda çiğneme ile ısı ve oksidasyon oluşmayacak ve gıdanın tüm vitamin ve mineralleri korunmuş olacaktır. Bu sistemde meyve ve sebzelerin hücresel yapısı korunacak, oksidasyon ve ayrışma önlenecek, enzimler ve besinler doğal hallerine en yakın formunda korunacaktır.Cold Press yöntemi besin kaybını en aza indirerek doğal tadı ve besin değerini korur. Bu şekilde, meyve/sebze suyunun tadı önemli ölçüde daha lezzetli kalırken besin değeri de daha fazla olur.

 

Cold Press (Soğuk Sıkım) Meyve Sıkacağı 

Geleneksel Meyve Sıkacağı (Santrifüj Sıkacağı) meyve ve sebzeleri bıçakla yüksek hızda keser ve bu işlem sırasında ısı üretir. Bu işlemde ortaya ısı ve bıçak kullanılması, meyve ve sebzelerin besin değerini azaltacaktır.Santrifüjlü bir suyu hemen içseniz bile, bıçağın ilk dokunuşuyla oksidasyon başladığı için besin değerleri Soğuk Preslenmiş meyve/sebze suyundan çok daha az olacaktır. Oksidasyona bağlı renk ve lezzet değişikliği, kısa bir süre beklendiğinde kolaylıkla gözlemlenebilir.

Soğuk Pres Sıkacağından elde edilen meyve ve sebze suları çok daha besleyici ve çok daha lezzetlidir. Soğuk Sıkım sularda işlem sırasında hava karışmadığı için oksidasyon olmadan tazeliğini 3-5 güne kadar korur.

 

Cold Press Suların Yararları

1.) Besleyicidir

Soğuk presleme işleminde ısı veya oksijen kullanılmadığından, besin değeri azalmaz. Vitaminler ve enzimler standart sıkma işlemi ile kaybolabilirken soğuk presleme ile üründe mümkün olduğunca fazla sıvı ve besin maddesi korunur.

 

2.) Genel Sağlık Durumunuza İyi Gelir

Soğuk preslenmiş meyve ve sebze suyu, toksinlerle savaşan ve genel sağlığı destekleyen besinlerle doludur. Örneğin havuç gibi sebzeler genellikle soğuk preslenmiş karışımlara dahil edilir, potasyum ve lif açısından zengin olduğu kadar polifenol ve C Vitamini bakımından da zengindir, bu da onları beyni uyaran ve kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olan güçlü antioksidanlar haline getirir. Soğuk sıkılmış sular, diyetinize yeni yiyecekler eklemenin harika bir yoludur ve ayrıca önerilen günlük meyve ve sebze porsiyonlarını almayı çok daha kolay hale getirir.

 

3.) Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Soğuk preslenmiş sebze suyundaki besinler, vücudunuzun patojenik bakterileri bastırmaya yardımcı olan iyi bakterilerini besler. Sebze suyu ayrıca antioksidanlar, A vitamini (havuç, karpuz ve ıspanak) ve C Vitamini (portakal, brokoli ve limon) bakımından da zengindir ve bunların hepsi bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için harikadır.

 

4.) Enerji Verir

Soğuk preslenmiş meyve suyu vücudunuz tarafından çok hızlı bir şekilde emilir. Vücudunuza ihtiyaç duyduğu besin maddelerinden bol miktarda sağladığınız ve pH'ınız optimum düzeyde dengelendiği için kendinizi enerjik hissetmeniz işten bile değil. Meyve ve sebze suları vücudunuzu alkalize ederek işlenmiş gıdaların oluşturduğu asit seviyelerini dengeler. Bu, vücudunuzun hastalığa direnmesine yardımcı olabilir ve ayrıca kemiklerinizi güçlü tutar.

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Alkalize Su Nedir? Suyunuzu Nasıl Alkali Yapabilirsiniz?    adlı yazımızı okumak isterseniz buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

Etiketler: defya
Haziran 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR