Doğrayıcı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

doğrayıcı modelleri

Sebze doğrayıcılar, sebzeleri keserken veya dilimlerken bıçak yerine kullanılan yaygın bir mutfak aletidir. Bir doğrayıcı seçerken iki düşünce göz önünde bulundurularak yapılmalıdır: doğrayıcının kaç işlem seçeneği olmasını istediğiniz ve hangi fiyat aralığının kabul edilebilir olduğu. Doğrayıcı ile hazırlanan sebzelerin aynı boyutta olması, doğrayıcıları geleneksel mutfak bıçağından daha popüler hale getirdi. Doğrayıcı seçimi, mutfağınızda uzun süre bulunduracağınız bir alet olduğu için, bıçak takımı seçmek kadar önemlidir. Kendi pişirme ihtiyaçlarınızı belirleyerek en iyi dilimleyiciyi seçebilirsiniz.

Aşçıların sebze doğrayıcı tarafından hazırlanan sebzelerin tek tip boyutunu tercih etmelerinin nedeni, homojenliğin pişirme işlemine yardımcı olmasıdır. Buğulama, fırınlama veya kızartma olsun, birlikte pişirilen ve aynı kalınlıkta olan sebzeler aynı oranda pişecektir. Sebzeler değişen boyutlarda olduğunda, pişirme düzensiz olur ve bazı sebzelerin fazla pişmiş olmasına karşın, diğerleri hala sert ve az pişmiş olur. Bir doğrayıcı seçerken, hangi boyutta bıçakların sunulduğunu veya doğrayıcının kaç bıçakla geldiğini görmek önemlidir. 

Bir çeşit sebze doğrayıcı olarak da kabul edilen mandolin , sebzelerin popüler jülyen sunumunu oluşturmak için özel olarak kullanılan bir mutfak malzemesidir. En yaygın olanı, geleneksel küçük, tırtıklı kesilmiş sebzeleri üreten mandolindir. Artık çeşitli kesme yüzeyleriyle gelen mandolinler var, diğer seçeneklerin yanı sıra sebzelerinizi şekilli kesmenize ve ince dilimlemenize izin verir.

Spiral sebze doğrayıcılar, sebzeleri dilimlerken dekoratif şeritler oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Dekoratif dilimleme yapmak isteyen aşçılar için doğru doğrayıcı budur. Spiral dilimleyiciler havuç, kabak ve diğer birçok sebze ile kullanılabilir. Bu doğrayıcılar, manuel olarak çalıştırılanlardan ve tek dilimleme boyutu seçeneğiyle gelenlerden, makineyle çalıştırılan ve herhangi bir sayıda dilimleme aparatına sahip olanlara kadar farklı çeşitlerde bulunabilir. Bu doğrayıcıların fiyatları, büyük ölçüde sundukları seçeneklere bağlı olarak değişir. Sebzeler için özel olarak tasarlanmış olsalar da elma, armut gibi sert meyvelerde de kullanılabilirler.

Sebze doğrayıcı, ev mutfağında aşçıya veya bir restoranda şefe zaman kazandıran kullanışlı bir mutfak aletidir. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak için kendi dilimleyicinizi seçmelisiniz. Böylece en keyifli pişirme deneyimini elde edebilirsiniz.

 

 

Doğrayıcı Nedir?

Herhangi bir aşçıya - amatör veya profesyonel - mutfaktaki en göz korkutucu görevlerden birinin ne olduğunu sorun ve onlar sadece "ürün hazırlık" diye cevap verebilirler. Meyveleri, sebzeleri, otları ve diğer malzemeleri yıkamak, temizlemek ve doğramak sıradan işler değildir; hazırlık süresi uzun olduğu için hazırlık sonrası gerçek pişirme süresinden çalar ve enerjinizi düşürür. Bazıları, hazırlıkların gecikmemesi veya hazırlanmak için şafakta uyanmamak için yemek hazırlığını bir veya birkaç gün önceden yapar.

Neyse ki, bir sebze doğrayıcı satın almak çok zaman kazanmanıza yardımcı olabilir. Sebzeleri kesmek için bir doğrayıcıyı seçmek, sadece hazırlık süresini kısaltmak değil, aynı zamanda yorgunluğu ortadan kaldırmak, stresi azaltmak ve her bir doğramanın hassas ve tam olarak tarifinizin gerektirdiği boyutta olmasını sağlamak anlamına gelir. Bazıları, temizlemesi bir mutfak bıçağına göre daha fazla zaman aldığı için, özel bir doğrayıcı kullanma fikrinden hoşlanmayabilir. Ancak bir doğrayıcı kullanmanın bir kesme tahtasına olan ihtiyacınızı ortadan kaldırabileceğini ve yalnızca bir cihazı kirleterek kesmenize izin verebileceğini unutmayın.

 

Doğrayıcı Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak sebze doğrayıcılar iki ana tipe ayrılabilir: manuel ve elektrikli modeller. Bu pratik doğrayıcıların her ikisi de işlerinde verimli olsalar da, belirli görevler için daha uygundurlar.

Başlangıç ​​olarak, elektrikli sebze doğrayıcılar bilek ve hareket sorunları olan kişiler için daha uygundur. Ayrıca meyve ve sebzelerinizi ince parçalara ayırabilirler. Buna ek olarak, elektrikli modeller püre, karışım, smoothie ve çeşitli soslar yapmak için de uygundur.

Öte yandan manuel sebze doğrayıcılar da birçok alt tipe ayrılabilir. Göreceğiniz en yaygın versiyon, sebzelerinizi soymanızı, dilimlemenizi, farklı ölçülerde kesmenizi ve kıymanızı sağlayan değiştirilebilir bıçaklı bir doğrayıcıdır.

Bunu kullanarak sebzeli birçok yemeği, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ayrıca manuel çalışanlar arasında, ipli doğrayıcı modelleri de vardır. Bunun gibi ürünler, çalışmak için elektriğe ihtiyaç duymamaları dışında, elektrikli kıyıcılara az çok benzer. 

Görebileceğiniz başka bir manuel sebze doğrayıcı versiyonu, kapağın üstünde bir itme pistonu olan ve itildiğinde, sebzelerinizi kesmek için bıçağı içeri ve aşağı hareket ettirecek olanıdır.  Lurch Kollu Tambur Rende

 

Doğrayıcı Faydaları Nelerdir?

Doğrayıcı kullanımı, eğlenceli ve pratik olmanın yanısıra, mutfakta bir çok fayda sağlar.

  • Sebzeleri sadece saniyeler kadar kısa sürede keserek/doğrayarak pişirme süresini %30 azaltır.
  • 15 dakikalık kesme işi sadece 15-20 saniyede yapılır.
  • Doğrayıcı sebzeleri eşit boyutlarda kestiği için pişirme işleminden daha iyi sonuç alırız.
  • Farklı kesimler sayesinde daha yaratıcı ve eğlenceli yemekler yaparız.
  • Soğan doğrayıcı kullanarak, soğanın gözlerde yaşarmaya sebep olmasını engelleriz.

 

Doğrayıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Doğrayıcı seçimini kendi ihtiyaçlarınıza göre yapmanız gerekir. Bu seçimi yaparken değerlendirmeniz gereken konulardan bazıları doğrayıcı ile ne çeşit ürünler kesmeyi planladığınız ve hangi kesim alternatiflerine sahip olmak istediğinizdir.

 

Ne tür bir ürün kesiyorsunuz?

Birçok meyve ve sebze doğrayıcısı, çeşitli meyve ve sebzeleri eşit derecede etkili bir şekilde işleyebildikleri için "her amaca yönelik" olarak kabul edilir. Bunların başında Lurch Vario Mandolin Doğrayıcı gelir. Marul ve yapraklı sebzeler gibi daha büyük ürünleri doğramak, ürünlerin kabuklarını soymak gibi daha specific işler için tasarlanmış doğrayıcılar da mevcuttur. 

 

Hangi boyut ve türde kesime ihtiyacınız var?

Çeşitli boyutlarda dilimleme, küp veya farklı şekillerde kesim yapabilen birçok makine mevcuttur. Örneğin, Lurch Spiral Sebze Doğrayıcı ile sebze ve meyvelerinizden spiral şeklinde uzun makarnalar ya da kurdele şeklinde kalın spiraller elde edebilirsiniz. Lurch Kubus Doğrayıcı ile çubuk, küp veya elma dilimli sebze ve meyveler hazırlayabilir, partiler için çubuk sebzeler doğrayıp, çorbanızı küp küp sebzelerle hızlıca zenginleştirebilirsiniz. Elmalı turtanızın elmalarını saniyeler içinde hazırlayıp, ekstra uzun patates çubukları elde edebilirsiniz.

 

Mutfak Kullanımı İçin En İyi Doğrayıcı Nasıl Seçilir?

Şimdi sebze doğrayıcı alırken kontrol etmeniz gereken seçim parametreleriyle başlayalım.

Sebze Kesicide Kullanılan Motorun Gücü (elektrikli sebze doğrayıcı ise)

Kullanılan Paslanmaz Çelik Bıçakların Kalitesi

Kesme kapasitesi (Güç modları)

Doğranmış sebzelerin depolama tesisi

Elde edilen doğrama türleri (farklı şekiller)

Kullanılan malzeme (BPA içermemelidir)

Sağlam Tasarım

Herhangi bir kazayı önlemek için Güvenlik Parametreleri

Uygun maliyetli (uygun fiyata birçok kaliteli ürün mevcuttur)

 

En İyi Doğrayıcı Nedir?

Bir mutfak bıçağıyla doğrarken, kesimler aynı olmuyor, tezgahlar dağınık oluyor ve her bir soğan dilimi sizi ağlatıyor. En iyi sebze doğrayıcı bu sorunları ortadan kaldırır. İster garnitür olarak sebze doğrayın, ister ev yapımı çorba için ürünü doğrayın, sebze doğrayıcı neredeyse her gün kullanılan bir mutfak aletidir.

En iyi sebze doğrayıcı sizi kazara kesilmelere karşı korur, el yorgunluğunu önler ve doğrananları kolayca ve hızlı bir şekilde üretir.

Etiketler: defya
Haziran 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR