Evde Çikolatalı Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Evde Çikolatalı Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

Evde kendi yapacağınız doğal fındık  kremasının tadını çıkarmak ister misiniz? Kremamsı kıvamı ve lezzetli fındık aromasıyla kolay sürülebilen, akışkan, ev yapımı fındık kreması tarifi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ancak öncesinde, evde yapılan ürünlerin avantajlarından bahsederek sizi mutfağa girmeye motive edebiliriz. Hazır fındık kreması ürünlerinde raf ömrünün uzaması için çoğunlukla katkı maddeleri, koruyucular kullanılıyor. Üstelik kremaların cazibesini artırmak için renklendiriciler de ekleniyor. Ayrıca, hazır fındık kremalarının ne zaman yapıldığı, içindeki fındık oranı, rafine şeker içeriği evde yapılanlara göre çok daha fazla soru işareti taşıyor. Doğal fındık yerine yapay tatlandırıcılar, aroma vericiler ve rafine şekerler içeren bu ürünler, ev yapımı seçeneklerle kıyaslandığında çok geride kalıyor. Siz de hazır alınan seçenekler yerine evde kendi kremalarınızı yaparak içeriği tamamen kontrol edebilirsiniz. Bilinçli bir şekilde seçeceğiniz fındıklarla, şeker yerine kullanılan doğal tatlandırıcılar ekleyerek hazırlayacağınız, katkı maddesi içermeyen ve doğal tatlandırıcılarla zenginleştirdiğiniz sürülebilir fındık ezmesi, tüm aileniz için alışılan hazır kremaları aratmayan daha iyi bir deneyim sunuyor. 

Evde çikolatalı fındık kreması nasıl yapılır yazımızda bulacağınız diğer başlıklar, 

  • İlk olarak fındık kreması yapımı için kullanabileceğiniz Defya ürünlerini sizlere sunuyoruz.
  • Sonrasında fındık kreması faydaları nelerdir? başlığında fındığın yararlarından bahsediyoruz. Tek avantajının lezzeti olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
  • Çikolatalı Fındık Kreması Tarifi
  • Şekersiz Çikolatalı Fındık Kreması
  • Kakaolu Fındık Kreması Tarifi ile mutfağınızda kolaylıkla yapabileceğiniz reçeteleri sizlerle buluşturuyoruz. Fenomen isimlerin Defya mutfağında hazırladığı nefis tariflerimizle, garantili reçetelere ulaşabilir ve keyifle siz de yapabilirsiniz. Evinizde fındık kreması yapımı için aradığınız tüm ipuçları yazımızda. 

 

Çikolatalı Fındık Kreması Yapımı için Defya Ürünleri

  • Tribest Personal Blender, iyi beslenmeyi ve pratik kullanımı bir araya getiren yenilikçi bir ürün. Gıdaların plastikle temasını sıfıra indiren paslanmaz çelik bıçakları ve kırılmaya dayanıklı temperli cam kaplarıyla öne çıkıyor. Bu özellik, smoothielerinizi, ezme, krema ve soslarınızı hazırlarken mikro plastik veya zararlı kimyasalların içlerine işleme endişesi yaşamadan gıdaları hazırlamanıza yardım ediyor. Değişken Hız Ayarı özelliği, maksimum kontrol sunarken Tek Dokunuşlu Anlık Çalıştırma Düğmesi ile istediğiniz kıvama kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Vakumlu ayakları, motor çalışırken kaymayı engelleyerek güvenli bir kullanım sağlıyor. Üstelik cihaz, 200 ml, 400 ml ve 600 ml olmak üzere farklı boyuttaki cam kaplarıyla çeşitli karıştırma işlemlerini gerçekleştirmenize olanak tanıyor. 
  • Twister Hazne karıştırma işlemlerini daha da kolaylaştırmak ve en yoğun tarifleri başarıyla hazırlamak için özel olarak tasarlanıyor. Manuel şekilde döndürülen kapak, haznenin kenarlarına yapışan ve diğer haznelerde sıkça karşılaşılan bir sorun olan kenarda kalan malzemeleri zahmetsizce sıyırıyor. Bu sayede, blenderi durdurup karışımı spatula ile ortaya çekmek zorunda kalmadan, daha hızlı ve pratik bir şekilde ezmeler, fındık kreması tariflerini harmanlayabilirsiniz. Twister hazne, kuruyemiş ezmesi, humus, bebek maması, dip soslar, yoğun milkshake ve kıvamlı soslar gibi zorlu karışımların üstesinden gelmek için mükemmel bir çözüm. Fındık kreması yapımı şimdi çok daha kolay! (Ürün Blendtec marka tüm blender modelleri ile uyumludur)
 

Fındık Kreması Faydaları Nelerdir?

Adeta fındık cenneti olan ülkemizin nefis Karadeniz fındıkları ile evlerinizde nefis fındık kremaları hazırlayabilirsiniz. Kakaolu veya sadece yapacağınız kremaların ezmeden farkı ise daha akışkan, pürüzsüz kıvamı ve çoğunlukla sıvı yağ içeriği oluyor. Ancak dilerseniz kıvamı açması için sıvı yağa ek olarak biraz süt veya yerine bitkisel içecek alternatifleri katarak kıvamı kremalaştırabilirsiniz. Hemen her öğünde tüketilebilen, tek başına yenebildiği gibi tatlı tariflerinde de kullanılabilen fındık kremasının faydalarını biliyor musunuz? İşte daha çok fındık kreması tüketmeniz için neden oluşturacak fındık kreması yararları, 

  • Fındık gibi yemişlerin içeriği lifler ile bağırsak sağlığına destek veriyor. Ayrıca bulundurduğu sağlıklı yağlar ile sindirimin kolaylaşmasına yardım ediyor. 
  • Bahsettiğimiz sağlıklı yağlar daha düşük obezite riskini de beraberinde getiriyor. Kısıtlı porsiyonlar halinde fındık tüketimi (şekersiz olması kaydıyla) kilo kontrolü için önemli bir destek unsuru. Sağlıklı yağların kalp ve damar sağlığı için de önerildiğinin altını çizmeliyiz.
  • İnsülin duyarlılığı yaşayanlar için öneriliyor. Özellikle içerisinde rafine şeker ve süt bulunmayan doğal fındık kremalarının Tip 2 diyabet üzerinde etkili olduğuna dair bilimsel çalışmalar var.
  • Antioksidan bileşenler, serbest radikal zararının azaltılmasına yardımcı. Özellikle fındıkta bulunan E vitamini sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu etki vadediyor. (Kaynak)
  • Fındık içerikli besinler, sperm sayısını artırmakta önemli rol oynuyor. Henüz çalışma sayısı az dahi olsa, üreme sağlığı için katkısız ve şekersiz fındık kremaları tüketilebileceği düşünülüyor. 

Fındık kreması faydaları başlığında verdiğimiz bilgiler, tedavi amacı taşımamaktadır. Bilgilendirme için sunulmuştur. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda uzman doktorunuzdan destek almalı ve önerilerine kulak vermelisiniz. Önerilerimizi doktorunuzun verdiği bilgiler ile uyuşuyorsa destekleyici olarak hayata geçirebilirsiniz. Özel sağlık durumlarınız için mutlaka bir hekime danışmalısınız.

 

Çikolatalı Fındık Kreması Tarifi

Çikolatalı fındık kreması tarifiniz Defya ailesinden… Sizler için özel olarak hazırladığımız tarif için ihtiyacınız olan malzemeler, her evde kolaylıkla bulabiliyor. 

Çikolatalı fındık kreması için malzemeler, 

  • 300 gram Kavrulmuş Fındık
  • 160 gram Bitter Çikolata
  • 80 gram Sütlü Çikolata
  • 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • Bir Parça Tuz

Fındık kreması yapımı için öncelikler bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritmelisiniz. Ardından fındıkları iyice öğüttükten ve içine biraz sıvı yağ ekledikten sonra çikolataları Twister haznenin kolaylığı ile karıştırmalısınız. Karışımın biraz sıvı olmasına aldırmayın, buzdolabında birkaç saat beklettiğinizde katılaştığını ve daha kremamsı bir kıvam aldığını görebilirsiniz. Çikolatalı fındık kremasını kahvaltı için hazırlayacaksanız bir önceki geceden yaparak tam olarak kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. 

 

Şekersiz Çikolatalı Fındık Kreması

Fonksiyonel tıp sağlık koçu Gözde Aral Ocak'ın sizler için Defya mutfağında sunduğu kakaolu fındık ezmesi tarifini denemelisiniz. 

Şekersiz çikolatalı fındık kreması için malzeme listeniz: 

  • 2 su bardağı kadar önceden fırınlanmış fındık 
  • 4 yemek kaşığı ham kakao
  • 2-3 yemek kaşığı bal veya hurma özü (Rafine şeker kullanmıyor, tatlandırmak için tercih ediyoruz.)
  • Gerekirse biraz Hindistan cevizi yağı

Bu reçete ile mükemmel bir şekersiz çikolatalı fındık ezmesi yapabilirsiniz. Tarifi biraz daha sıvılaştırarak krema haline getirmek için az miktarda zeytinyağı, tercihinize göre süt veya bitkisel içecek ilave edebilirsiniz.  

 

 

 

Kakaolu Fındık Kreması Tarifi 

 

Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak'tan evde yapılabilen kolay bir kakaolu fındık ezmesi tarifimiz var. Ezme tarifini biraz sıvı ile açıp pürüzsüz olana dek blend ederek krema haline getirebilirsiniz.

 

Kakaolu fındık kreması tarifi için malzemeler

  • 5-8 saat arası suda bekletilmiş çiğ fındık
  • Çiğ kakao (sütsüz ve şekersiz bitter kakao tozu da kullanabilirsiniz)
  • Şeker yerine biraz bal ve agave
  • 3 tane suda bekletilmiş yumuşak kuru hurma
  • Şekersiz vanilya
  • Hindistan Cevizi yağı 
 

Bu reçete ile kusursuz bir kakaolu fındık ezmesi yapabilirsiniz. Tarife az miktarda içme suyu ilave ederek kremamsı kıvam oluşturmanız mümkün. Ancak blend ederken çok katı bırakmamalı, göz kararı ölçü kullanmalısınız. Tarifin bekledikçe katılaşacağını aklınızda tutabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: defya
Ocak 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR