Evde Un Yapımının Faydaları

Evde Un Yapımı

İşte kendi ununuzu öğütmenin 6 avantajı

 

 

1. Taze Öğütülmüş Un Daha Besleyicidir

Buğday taneleri, kırıldıkları, yani öğütüldükleri ve un haline geldikleri noktaya kadar besin değerlerini tamamen bozulmadan muhafaza eder. 
Bu durumu kaynağından taze toplanmış bir meyveyi yemeye benzetebilirsiniz. Bu noktada meyve, besleyiciliğinin zirvesinde olacaktır. Bir kez dalından topladığınızda, besin değeri yavaş yavaş azalır. Meyveyi birkaç hafta sonra (veya bir mağazadan satın aldıysanız muhtemelen birkaç ay sonra!) yemek, taze toplandığı zaman yemekten daha az besleyicidir. Tabii ki bu meyvenin sizin için kötü olduğu anlamına gelmez, sadece en yüksek besin değerinde olmadığı anlamına gelir. Ve bu durum un için de geçerlidir. Tadının da harika olmasının sebeplerinden biri de bu! Unu yaşlandırdıktan sonra kullanmak, taze öğütüldüğünde kullanmaktan daha az besin değeri verecektir.

 

2. Buğday, Undan Daha Ucuz Olabilir

Buğday satın almak, eşdeğer miktarda (ağırlık olarak) un satın almaktan daha ucuz olabilir. Özellikle de toplu alımlarda. Dolayısıyla uzun vadede kendi ununuzu öğütmek size çok para kazandırabilir. Ancak bu, bölgenizde nelerin mevcut olduğuna bağlı olacaktır, bu nedenle önceden kontrol etmeniz gerekebilir.

 

3. Tahılınızı Taze Öğütmek Genellikle Size Daha Fazla Seçenek Sağlar

Kendi ununuzu öğütebilmenin faydalarından biri, mercimek, fasulye veya bazen mağazalarda un olarak elde edilmesi zor olan glütensiz tahıllar da dahil olmak üzere istediğiniz herhangi bir tahılı deneme fırsatıdır.

 

4.Taze Öğütülmüş Un Daha Lezzetlidir

Un taze ve besleyici olduğu için tadı da farklı olacaktır. Buğdayınız tüm lezzetini muhafaza ediyor olacağından satın alabileceğiniz en kaliteli organik unları kullanarak yaptığınız ekmeklerden bile daha güzel olacaktır. Tabii ki lezzet görecelidir, ancak kendi ekmeğini pişirmek için taze öğütülmüş un kullanan birini tanıyorsanız, size lezzetin başka bir seviyede olduğunu söyleyecektir!

 

5.Buğday Taneleri Undan Çok Daha Uzun Raf Ömrüne Sahiptir

Normal bir mağazadan satın alınan tam buğday unları yaklaşık 6 ay içinde bozulur. Beyaz un bir yıla kadar dayanabilir. Ancak buğday taneleri ihtiyacınız olana kadar bütün olarak bırakılırsa, kuru ve serin bir yerde saklandığı sürece süresiz olarak dayanır. Bu, paradan tasarruf etmenin ve toplu olarak satın almanın da mümkün olmasının nedenlerinden biridir. Sadece ihtiyacınız olanı, ihtiyacınız olduğunda öğütürsünüz ve gerisi çok uzun süre dayanır.

 

6. Gerçek Tam Buğday Tanesini Alırsınız

Mağazadan tam buğday unu aldığınızda, aldığınız şeyin aslında tam buğday unu olmadığını biliyor muydunuz? Bir marketten tam buğday unu satın aldığınızda, bu temel olarak biraz kepek eklenmiş beyaz undur. Mutlaka buğdayınızdakiyle aynı kepek değil, aynı tip buğdayın bir yığınından alınan kepek.

Bu işlem sırasında, buğdayın besinsel yapısının hayati bir parçası olan endospermin bir kısmı gibi, tahılın bazı kısımları ve besin değerleri de kaybolur.

Tam buğday tanesi kullanmanın ek bir besinsel faydası vardır, çünkü onu kendiniz öğüttüğünüzde, aslında tüm besinleri de dahil olmak üzere, buğdayın tamamını, doğanın amaçladığı oranlarda alırsınız.

Eğer pişirme deneyiminizi ve ekmeklerinizi bambaşka seviyelere taşımak istiyorsanız evde kendi unlarınızı yapmanıza olanak sağlayacak Taş Değirmenlerimize göz atabilirsiniz!

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Evde Nasıl Alternatif İçecek Hazırlayabilirsiniz?  yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: defya
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR