Filizlendirmenin Faydaları

Filizlendirmenin Faydaları

 

Filizlendirilmiş yiyecekler yüksek besin değerleri ile bilinir ve süper gıda kategorisine girerler. Filizlendirilmiş yiyecekler tahıl veya baklagillerden yapılabilir; protein, kalsiyum, lif, vitamin ve enzimlerle doludurlar. İşte filizlendirilmiş besinler tüketmenin faydaları.

 

 

Düşük Kalorili Atıştırmalık Yerine Geçer

Yaklaşık 100 gramlık bir kase filiz sadece 100 kalori içerirken ihtiyacınız olan tüm gerekli besinleri size sağlar. Açlık krizlerinin kontrol altında tutulmasına yardım eder ve kilo vermeye yardımcı olur.

 

Filizlendirilmiş Besinler Liften Yana Zengindir

Filizler porsiyon başına yaklaşık 7.6 gram lif içerir. Lif bakımından zengin besinler, kilo problemi olanlar ve şeker hastaları için idealdir. Lifler sindirim sistemi için hayati öneme sahiptir; sizi tok tutar, sindirim süresini uzatır, aşırı yemeyi önler ve kabızlık çeken insanlar için bir ilaç niteliğindedir.

 

Filizlendirilmiş Besinler Yüksek Miktarda Protein İçerir

Proteini yüksek besinlerin sağlığa birçok yararı vardır. Yüksek protein alımı daha hızlı yağ yakar. Filizler de iyi miktarda proteinle doludur; bir fincan filizlendirilmiş bezelye 14 gram protein içerir.

 

Filizlendirilmiş Besinler Kolesterolü Düşürür

Düşük yağlı ve lif açısından zengin bir besin olan filizlendirilmiş tahıllar,  kolesterol seviyelerini düşürmeye ve ideal vücut ağırlığını korumaya yardımcı olur.

 

Filizlendirilmiş Besinler Vücudu Temizler

Filizlendirilmiş Besinler bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu temizler. Filizlerdeki klorofil, toksinlerin hücrelerden ve lenfatik sistemden uzaklaştırılmasında yardımcı olur. Filizlerdeki enzimler, toksinlerden kurtulmaya yardımcı olan sindirim sürecini kolaylaştırır.

 

Kalp Dostudur

Filizler, iyi kolesterol (HDL) seviyelerini artırmaya ve kan damarlarınızdaki ve atardamarlarınızdaki zararlı kolesterol miktarını azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitlerine sahiptir. Omega-3 yağ asitleri, kardiyovasküler sisteminizdeki aşırı stresi azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Potasyum varlığı, kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve herhangi bir kardiyovasküler problem riskini daha da azaltır.

 

Filizlendirmenin Ek Faydaları:

  • Kolay sindirilebilirdir.
  • Filizlendirme işlemi vitamin ve mineral içeriğini artırır.
  • A vitamini içeriğini ikiye katlar.
  • B kompleks vitamini 5-10 kat daha fazla artar.
  • C vitamini seviyesi artar.
  • Besinlerin biyoyararlanımı (vücudumuzun besinden elde edeceği yarar) artar.
  • Proteinler kolayca sindirilebilir.
  • Pişirme süresi azalır.

 

Sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanımak için Defya Ailesi Sağlıklı Yaşam Ürünlerini inceleyin.

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Defya – Buğday Çimi Suyu  yazımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

Etiketler: defya
Ağustos 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR