Frappe Nedir, Nasıl Yapılır?

Frappe

Frappe, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez serinletici içeceklerinden biri. Özellikle Avrupa kültürü ve Yunan mutfağı ile özdeşleşen içecek, dünyanın hemen her ülkesinde keyifle tüketiliyor. Yapımı kolay, lezzeti damak çatlatan mükemmel frappe nedir, nasıl yapılır sizlerle paylaşıyoruz. Siz de bu serinletici içeceği hazırlarken Defya’nın pratik cihazlarıyla mutfağı daha çok seveceksiniz. 

Yazımızda bulacağınız detaylar şöyle sıralanıyor: 

  • Frappe yaparken kullanabileceğiniz Defya ürünlerini paylaşıyoruz. 
  • Frappe nedir açıklıyoruz.
  • Frappe nasıl yapılır tüm detaylarıyla anlatırken Defya’nın profesyonel cihazlarından yardım alıyoruz. 
  • Frappe tarifinin püf noktaları ile tanışmaya hazır mısınız? Böylece siz de evde cafe kalitesinde içecekler yapabilirsiniz. 
  • Frappe yaparken nelere dikkat edilmelidir tüm ipuçlarını veriyoruz. 
  • Son olarak farklı frappe çeşitleri ile serinletici içecek alternatiflerini artırıyoruz. Dilediğiniz seçerek hemen yapabilirsiniz. 

 

Frappe Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Defya koleksiyonunda yer alan ürünleri, Frappe yaparken kullanabileceğiniz en iyi seçeneklerden. Kendi tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Blendtec Classic 575: Blendtec blenderlar yüksek güçlü motorları sayesinde sıvı ve katı malzemeleri hızlı ve kolayca karıştırabilir. Frappe yaparken dondurulmuş kahve küpleri, süt, tatlandırıcı ve isteğe bağlı olarak karamel sosu gibi malzemeleri Blendtec 575 ile karıştırarak lezzetli bir frappe elde edebilirsiniz. Blenderın yüksek hız ayarlarını kullanarak karışımı istenilen kıvama getirebilirsiniz.
  • Tribest Personal Blender: Paslanmaz çelik bıçakları ile içecek hazırlamanın en kolay yolunu sunuyor. Üstelik cam haznesi sayesinde plastikle temas sıfıra iniyor. Değişken hız ayarı sayesinde onunla tam kıvamında köpüklü frappeler yapabilirsiniz. Orijinal cafe lezzetini yakalamak artık mümkün. 
  • Blendtec Designer 650 blender ile kahve öğütmek de mümkün. Kahve çekirdeklerini onunla kolaylıkla öğütebilir, demledikten sonra frappe yapımında kullanabilirsiniz. Üstelik 650’nin bıçakları paslanmaz çelikten imal ediliyor. Öylesine güçlü ki, onunla tam kıvamında kahveler hazırlamak, buz küplerini zahmetsizce parçalamak işten bile değil. 

 

Frappe Nedir?

Frappe, Yunanistan'ın ulusal içeceklerinden biri ve dünya genelinde popüler olan bir kahve çeşidi. İlk olarak 1957 yılında Yunanistan'ın Thessaloniki şehrinde icat edildiği biliniyor. Frappe'nin tarihi, birçok efsaneye sahip olsa da genel olarak iki hikaye yaygın olarak anlatılıyor. İlk hikaye, bir grup kahve ihracatçısının 1957 yılında Uluslararası Selanik Fuarı'na katılmalarıyla başlıyor. Fuarda kahvelerini tanıtmak için birçok yöntem deneyenler maalesef başarı elde edemiyor. Bir gün, kahve ihracatçılarından sadece bir miktar su ve toz kahveyi karıştırıp karıştırmadıklarını merak ediyor ve karışıma bir miktar buz ekliyor. Böylece günümüzde sıklıkla tüketilen frappe ortaya çıkıyor. 

İkinci hikaye ise bir Yunan öğrencinin üniversite yıllarında kahve içmek için bir bardakta kahve, su, şeker ve biraz buz kullandığını keşfetmesiyle başlıyor. Bu öğrenci, daha sonra aynı yöntemi arkadaşlarına da öğretiyor ve böylece Frappe yaygınlaşıyor. Bugün Frappe, Yunanistan'ın yanı sıra dünya genelinde popüler bir içecek ve özellikle yaz aylarında serinletici olarak tercih ediliyor. 

Peki frappe nedir, içerisinde neler var? Frappe, genellikle buzlu bir kahve içeceği olarak tarif ediliyor. Tarife kahve, süt ve şeker eklenerek tüketiliyor. Frappe'nin hazırlanışı oldukça basit. İhtiyacınız olan malzemeler; toz kahve, su, şeker ve buz küpleri. 

 

Frappe Nasıl Yapılır?

Mutfağınızda kolaylıkla frappe yapabilirsiniz. Üstelik frappe nasıl yapılır denemek için ihtiyacınız olan tek şey profesyonel bir blender. Sizlerle spesiyaliniz olacak karamelli frappe tarifi paylaşıyoruz. En lezzetli soğuk kahvelerden biri olan karamelli frappe için malzemeler: 

• 2 su bardağı koyu kahve (buz küpleri halinde önceden dondurulmuş)

• 2 ¼ su bardağı süt (bitkisel içecek de kullanabilirsiniz. Yulaf içeceği tercih edebilirsiniz)

• ¼ su bardağı karamel sosu

• ¼ su bardağı agave nektarı (veya tercih edilen tatlandırıcı)

Hazırladığınız kahveyi soğutun ve buz kalıplarına dökerek 1-2 saat boyunca dondurmalısınız. Ardından FourSide ya da WildSide+ hazneye, süt, agave, karamel ve kahve küplerini koyun ve kapağı sıkıca kapatın. Sonrasında blenderınızın buz kırma döngüsünü seçin ya da orta hızda 30 saniye boyunca karıştırın.

Frappe nasıl yapılır öğrenmek için videomuzdan faydalanabilirsiniz: 

 

Frappe Tarifinin Püf Noktası

En hızlı ve lezzetli frappe nasıl yapılır artık biliyorsunuz peki tarifin püf noktalarından haberdar mısınız? En iyi frappe için püf noktalar sizinle: 

  • Frappe yapmak için kullanacağınız kahveyi buz küpleri halinde dondurarak hazırlayın. Bu sayede içeceğiniz daha kremamsı ve serin oluyor. Ayrıca dondurduğunuz fazladan kahve küplerini bir buzdolabı poşeti içinde buzluğunuzda saklayabilirsiniz. 
  • Frappe yaparken kullanacağınız tatlandırıcıyı kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Şeker, bal, agave nektarı veya vanilya özü gibi tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
  • Frappe yaparken süt seçimi de oldukça önemlidir. İsterseniz tam yağlı süt, isterseniz de bitki bazlı alternatifler kullanabilirsiniz. Laf aramızda, en sevilen bitkisel içecekler arasında badem içeceği var.
  • En iyi frappeyi yapmak için blender kullanmanız gerekiyor. Böylece içeceğin kremsi ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • İçeceği servis yaparken buzluğa koymamalısınız. Buzluğa konulan içecek, sıvı kıvamını kaybederek donuyor ve içimi zorlaşıyor. 
  • Frappe yaparken farklı tatlar deneyebilirsiniz. Mesela kahve yerine çikolata sosu kullanarak Mokka Frappe hazırlayabilirsiniz veya karamel sosu yerine Nutella kullanarak Nutella Frappe yapabilirsiniz.

 

Frappe Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Daha önce Yunanistan’da orijinal frappe tatmış kime sorarsanız sorun, iyi bir frappenin sırrının köpüğü olduğunu söyleyecektir. Peki bol köpüklü, kaliteli bir frappe için nelere dikkat etmelisiniz? İlk olarak yoğun kahveler kullanarak küpler hazırlamalısınız. Hafif kahvelerle arzu ettiğiniz yoğun lezzeti elde etmeniz imkansız. 

Buna ek olarak köpüklü ve homojen bir karışım için mutlaka güçlü bir blender kullanmalısınız. 1560 w gücündeki endüstriyel kalitedeki Blendtec ürünleri ile cafelerde içtiğiniz kıvama evde de kavuşabilirsiniz. 

Artık frappe nasıl yapılır diye soranlara donmuş kahve küpleri kullanmasını önermeniz gerektiğini biliyorsunuz. Ancak sütün oda sıcaklığında olması gerekiyor. Soğuk veya sıcak süt dökmemelisiniz. Bunun yanında içeceği taze taze yapıp tüketmelisiniz, bekledikçe sulanacak ve ideal köpüğünü kaybedeceğinden içeceğiniz zaman yapmalısınız. 

İşte frappe yaparken dikkat etmeniz gerekenler bunlar. Bir de sizlere Defya ipucu verelim. Frappenin üzerine biraz krema sıkarak daha kremamsı lezzet elde edebilirsiniz. 

 

Frappe Çeşitleri Nelerdir? 

Farklı lezzetler tatmak, çeşit çeşit frappe nasıl yapılır merak ediyorsanız sizleri Defya mutfağına davet ediyoruz. Mokka frappe yapmak için karamel sosu yerine çikolatalı sos kullanabilirsiniz. Eğer balkabaklı bir frappe istiyorsanız biraz balkabağı püresi ve bir çay kaşığı kadar tatlı baharat karışımı tercih edebilirsiniz. Biraz tarçın, zencefil, muskat, yenibahar ve karanfil ile yaz günlerinde zengin tat ile ferahlamak elinizde. 

Naneli frappe için ise çikolata sosunun yanında biraz nane ekstresi seçebilirsiniz. Sadece bir tatlı kaşığı nane aromasının tadı nasıl değiştireceğine hayret edeceğinizden eminiz. Son olarak frappenin içine yarım su bardağı kadar damla çikolata eklemeyi deneyin. Çok seveceksiniz.

Etiketler: Defya
Mayıs 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR