Sıcak Yaz Ayları İçin 5 Serinletici Tarif

Serinletici smoothie

İçimizin kıpır kıpır güneşin de bir o kadar yakıcı olduğu sıcak yaz günlerinde en çok ihtiyacımızın olduğu şey: serinlemek! Serinlemenin bol şekerli ve asitli birçok yolu var ancak bunları tercih etmek sağlıklı yaşam çizgimiz için oldukça zararlı. Serinlerken doğal ve besleyici içerikli tarifleri tercih etmek anlık zevkin haricinde kilo, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi istenmeyen sonuçları engeller. Hem de çok kolaydır. Sıcak yaz aylarında sizi serinletecek ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak tarifler hazırlamak buna uygun aletler kullanarak daha kolay hale geliyor.

Tariflerimizi hazırlarken kullanacağımız aletlerde oldukça önemlidir. Örneğin kullanacağınız sıkacaklarda yavaş sıkma mekanizması ile gıdaların besin değerlerini ve enzimlerini en yüksek düzeyde koruyarak doğal olarak daha sağlıklı meyve ve sebze suları sağlar. Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Katı Meyve ve Sebze Sıkacağı düşük 47 RPM hız sayesinde meyve veya sebze suyunuz sürtünme ve ısının sebep olabileceği tazelik, kalite ve enzim kaybından etkilenmez bu sayede daha sağlıklı meyve veya sebze suları tüketebilirsiniz.

Tariflerinizi hazırlarken kullanacağınız blender ve hazneler içeceğinizin gerçek tadını ortaya çıkartmanıza yardımcı olacaktır. Kullanacağınız blenderın hızı, bıçak kalitesi ve farklı tarifleriniz için ayarlayabileceğiniz kullanım modlarına sahip olması önemlidir. Blendtec Designer 625 ile tariflerinizi daha lezzetli ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Sezgi yoluyla kullanımı ve özellikleri kolayca anlaşılan Blendtec Designer 625’in işlevsel özellikleri, geniş bir ihtiyaç listenizi karşılayacaktır.

Sırasıyla serinletici tariflere göz atalım!

 

 

Sıcak Yaz Aylarında Sizi Serinletecek Glow Water

Oldukça ferahlatıcı ve neredeyse sıfır kalori olan bu karışım nemli ve bunaltıcı havalarda ilaç gibi gelecek. Üç farklı biçimde hazırlanabilen bir tarif olduğundan isteğinize bağlı olarak seçim yapabilirsiniz.

Malzemeleri ister bütün olarak maden suyunun içine koyun, ister blenderdan geçirip tadını daha fazla alın. Seçim sizin.

Salatalık ve Nane: Maden suyu, salatalık dilimleri, 3 yaprak nane, 1 ince limon dilimi

Şeftali ve Zencefil: 1 dilimlenmiş şeftali, soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil, 1 çubuk tarçın

Çilek ve Lime: 3 dilim çilek, 1 ince dilim lime

 

Karpuz Limonata

Hazırlanması oldukça kolay olan bu lezzet yaz mevsiminin iki popüler üyesini ön plana çıkarıyor. Limonata ve karpuz!

Yarım karpuz suyu ile önceden hazırlanmış az şekerli limonatayı karışıtırın. Püf noktası ise; daha da ferahlamak isterseniz buz yerine karpuz suyunu dondurarak buz yerine kullanın.

 

ÇileColada Smoothie

Pina Colada değil Strawberry Colada! Yaz ayları için oldukça canlı ve hareketli bir tarif olan Strawberry colada ile meyvelerle birlikte yoğurdun besleyiciliğinden de yararlanıyoruz.

200 gr dilimlenmiş çilek

1 muz, dondurulmuş ve soyulmuş

½ su bardağı dondurulmuş ananas parçaları

150 gr süzme yoğurt

1/3 su bardağı hindistan cevizi içeceği

İlk olarak çilekleri blenderdan geçirin. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek ikinci defa blenderdan geçirin. Ve ortaya çıkan lezzeti afiyetle tüketin.

 

Narlı Pancarlı Smoothie

Oldukça besleyici ve ferahlatıcı etkisiyle bu kırmızı karışım, yeşil smoothie severleri bile kendine hayran bıraktıracak. Tarifin içinde yer alan gizli yeşillerin de bu duruma etkisi olabilir.

1 adet pancar

½ yeşil elma

1 avuç dolusu ıspanak

4 yaprak nane

½ su bardağı %100 nar suyu

İsteğe göre buz

Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra afiyetle tüketin. Nar suyu donmaya yakın soğuklukta olursa çok daha ferahlatıcı bir lezzet elde edebilirsiniz.

 

Sıcak Yaz Ayları İçin Triple Berry Smoothie

Smoothie, karıştırılmış meyvelerden çok daha fazlasındır. Tüm farklı unsurları mükemmel biçimde harmanlayan bir sanattır. Triple Berry Smoothie’da bunlardan biri.

1 muz

1 su bardağı dondurulmuş çilek

1 su bardağı dondurulmuş ahududu

1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen (isteğe bağlı)

¼ su bardağı badem içeceği

½ su bardağı süzme yoğurt

Tüm malzemeleri blenderdan geçirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

 

 

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR